-
Στην αρχη νομιζα οτι προσπερασες με RS6 και δεν ημουνα σιγουρος, ακομα και με τετοιο αυτοκινητο, αν θα εκανα κατι τετοιο, αλλα με R6 δεν το συζηταω
-
Γριά είχε πέσει έξω από εκκλησία στου Παπάγου, Σάββατο πρωί. Έκανε σήμα σε αυτοκίνητα να σταματήσουν να τη βοηθήσουν αλλά δεν σταμάταγε κανείς... Ευτυχώς σαν καλοί πρόσκοποι (literally!) περνούσαμε εγώ και μια φίλη μου από εκεί και κάναμε την κάλή μας πράξη (φορούσαμε και στολές ).
Διερωτώμαι, Σάββατο 10 το πρωί πόσο βιαστικοί μπορεί να είναι όλοι;;
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Γριά είχε πέσει έξω από εκκλησία στου Παπάγου, Σάββατο πρωί. Έκανε σήμα σε αυτοκίνητα να σταματήσουν να τη βοηθήσουν αλλά δεν σταμάταγε κανείς... Ευτυχώς σαν καλοί πρόσκοποι (literally!) περνούσαμε εγώ και μια φίλη μου από εκεί και κάναμε την κάλή μας πράξη (φορούσαμε και στολές ).Διερωτώμαι, Σάββατο 10 το πρωί πόσο βιαστικοί μπορεί να είναι όλοι;;
Ας ήταν η γιαγιά, ψηλή ξανθιά 25άρα και θα σου' λεγα αν θα υπήρχε έστω κι ένα 'ζώον'...
-
Είναι να μη βγαίνει κανείς σε εθνική (ή 'εθνική') για ταξίδι και έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί..
Πήγα Ξάνθη την Κυριακή και γύρισα χτες.
Περιττό να μιλήσω για τα ζώα που έκαναν τυφλές προσπεράσεις (για εσένα με το Passat 1.8T λέω) ή για τον τύπο με το νοικιάρικο atos που σταμάτησε με τ' αλάρμ στην κορυφή της στροφής (όλα αυτά πίσω από τη Βόλβη).Θα πω για τον ανεκδιήγητο πατέρα, με τα δυο παιδιά χύμα στο πίσω κάθισμα που προσπερνούσε τυφλά στις στροφές πριν την Καβάλα και το κουτσούβελο είχε ανοιχτό το παράθυρο και κάθε 200 μέτρα πετούσε από ένα μαντηλάκι, από αυτά που είναι στο χαρτονένιο κουτί. Για να βρουν το δρόμο στην επιστροφή φαντάζομαι..
Ήμουν πίσω του, τον έχανα όταν προσπερνούσε στη στροφή και τον ξαναέβρισκα ξανά μετά, και το ίδιο σκηνικό.Θα πω για τον νταλικιέρη που βγήκε για προσπέραση σε άλλη νταλίκα με Δv=0,5 km/h και ήταν για 3 χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα την ώρα που ερχόμουν. Για να χωρέσουμε βγήκα στη ΛΕΑ.
κι άλλα πολλά
-
Το Σάββατο το πρωί έδωσα έναν παππού στεγνά σε μπάτσο και χωρίς κουκούλα! Και το καλύτερο είναι ότι το καταευχαριστήθηκα!!!
Το στόρι: κατευθύνομαι από Σπαθοβούνι προς Λουτράκι. Έχω βγει από την εθνική, έχω περάσει την παλιά γέφυρα του Ισθμού και σε καμια 500ριά μέτρα είναι να στρίψω αριστερά προς Λουτράκι. Πίσω μου κομβόι, ήμασταν κανά 5άρι αυτοκίνητα. Στην αριστερή ο εν λόγω παππούς -δε θυμάμαι με τι αυτοκίνητο- πάει αρκετά αργά. 'Μικρό το κακό' σκέφτομαι, 'συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια, θα περάσω από δεξιά'. Όπως και κάνω και πίσω μου ακολουθούν και οι άλλοι... Για κακή του τύχη, την ώρα που πέρναγα έριξα όπως συνηθίζω (θες από περιέργεια, θες από ενδιαφέρον) μια ματιά προς αυτόν. Και το είδα! Παππούς και γιαγιά λυμένοι και στην αγκαλιά της γιαγιάς (μπροστά εννοείται) βρέφος όχι μεγαλύτερο από 2 μηνών!!!
Φρενάρω, κάθομαι δίπλα του και αρχίζω τα 'γαλλικά'. Αρχίζει να φωνάζει και αυτός, φεύγω βρίζοντας. Αυτός χαζογελούσε... του κόπηκε το γέλιο όμως... Στρίβω αριστερά, ακολουθούμενος από το υπόλοιπο κομβόι, στρίβει και αυτός και... Ω ΘΕΟΙ!!! Μπάτσος στημένος στην γωνία!!! Αρχίζω να φωνάζω και να χειρονομώ, δείχνοντάς του πίσω, το ίδιο έκανε και ο φίλος πίσω μου, οπότε όταν ήρθε η σειρά του παππούλη να περάσει... 'Για έλα εδώ εσύ!!!'
Έφυγα από το μέρος με ένα κωλοδάχτυλο ψηλά και με την ικανοποίηση για την εκδίκηση που πήρα για τις φορές που με έγραψαν άδικα, ενώ γύρω μου οι Νεοέλληνες έκαναν οδηγικά όργια...
ΕΤΣΙ-ΕΤΣΙ, ΒΕΝΤΟΥΖΑ-ΒΕΝΤΟΥΖΑ!!!
-
Τί πρόστιμο προβλέπεται γι' αυτό; Απλώς ζώνη ή και κάτι άλλο λόγω της διακινδύνευσης του παιδιού;
-
Εγώ θα πρότεινα... ανασκολοπισμό!!!
-
Αν ο παππούς ήταν ντόπιος, μπορεί να τη γλύτωσε και να τον γράψανε για ζώνη (το πολύ) . Στο δημόσιο η εντοπιότητα 'μετράει' , η ποιότητα όμως όχι!!
Θα ψηφίσω τους πρώτους πολιτικούς, που θα εφαρμόσουν τεστ ευφυϊας, πριν την απόκτηση διπλώματος. Μέχρι τότε, ... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ήμουν ζώο?...
Λέτε να τρόμαξα τον φίλο με το Getz? Να σημειωθεί πάντως οτι η προσπέραση που έκανα ήταν 100% ασφαλής, καθώς είχα ορατότητα για πάνω απο χιλιόμετρο και δέν ερχόταν κανείς απο απέναντι.
Nαί, δυστυχώς ήσουν...
Όπως επίσης και όσοι έσπευσαν να επικροτήσουν την πράξη σου.Το γεγονώς ότι είχες ορατότητα πάνω από χιλιόμετρο σημαίνει ότι και το Getz είχε την ίδια άρα μπορεί απλά να πέρασε με το πάσο του.
Πράγμα που δεν τον εξαιρεί βέβαια από τον χαρακτηρισμό του ζώου αλλά δεν έκανε και κάτι παράνομο ή επικίνδυνο από την άλλη.ΔΕΝ το παίζω αναμάρτητος, ούτε είμαι ο δικηγόρος του forum, αλλά το παρόν θέμα είναι για να στιλητεύουμαι τις κακές/παράνομες/λανθασμένες συμπεριφορές των άλλων και όχι να επικροτούμαι τις δικές μας...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
............
ΔΕΝ το παίζω αναμάρτητος, ούτε είμαι ο δικηγόρος του forum, αλλά το παρόν θέμα είναι για να στιλητεύουμαι τις κακές/παράνομες/λανθασμένες συμπεριφορές των άλλων και όχι να επικροτούμαι τις δικές μας...Δεν ειναι θεμα στηλιτευσης αλλα παραδοχης, δηλ, 'δεν ειαι σωστο αυτο που εκανες αλλα και εγω το ιδιο θα εκανα'
-
καμια φορα το να καθεσαι πισω απο ενα ασχετο και επικινδυνο οδηγο που βαριεται να κατεβασει 4η και σερνεται κανα 5λεπτο στο αντιθετο ρευμα ειναι πιο επικινδυνο απο αυτο που εκανε ο R6ακιας. Ιδιως, αν εχεις οδηγησει ποτε σου τετοια μηχανη θα ηξερες και τι ενεργητικη ασφαλεια εχει.
Το να περνας με το 'πασο' σου μια νταλικα το θεωρω τουλαχιστον ηλιθιο
ιδιως σε αυτο το κομματι (γεματο στενωσεις απο γεφυρια και κομβους)αλλα και γενικα.
Οι προσπερασεις πρεπει να γινονται οσο 'αστραπιαια' σου επιτρεπει το οχημα σου. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ήμουν ζώο?
...
Λέτε να τρόμαξα τον φίλο με το Getz? Να σημειωθεί πάντως οτι η προσπέραση που έκανα ήταν 100% ασφαλής, καθώς είχα ορατότητα για πάνω απο χιλιόμετρο και δέν ερχόταν κανείς απο απέναντι.
Nαί, δυστυχώς ήσουν...
Όπως επίσης και όσοι έσπευσαν να επικροτήσουν την πράξη σου.Το γεγονώς ότι είχες ορατότητα πάνω από χιλιόμετρο σημαίνει ότι και το Getz είχε την ίδια άρα μπορεί απλά να πέρασε με το πάσο του.
Πράγμα που δεν τον εξαιρεί βέβαια από τον χαρακτηρισμό του ζώου αλλά δεν έκανε και κάτι παράνομο ή επικίνδυνο από την άλλη.ΔΕΝ το παίζω αναμάρτητος, ούτε είμαι ο δικηγόρος του forum, αλλά το παρόν θέμα είναι για να στιλητεύουμαι τις κακές/παράνομες/λανθασμένες συμπεριφορές των άλλων και όχι να επικροτούμαι τις δικές μας...
Δε γνωρίζω άν έχεις οδηγήσει μοτοσυκλέτα τέτοιου κυβισμού και ιπποδύναμης, αλλά κάτι τέτοια προσπεράσματα τα κάνει σε χρόνους υπερβολικά μικρούς.
Πιστεύεις ότι ο οδηγός του getz θα αντιδρούσε διαφορετικά αν δεν είχε ορατότητα. Θα προσπερνούσε πιο άμμεσα δηλαδή;Αν είχε τη στοιχειώδη γνώση ο οδηγός του getz θα έκανε αυτό που έγραψε ο screwdriver
Οι προσπερασεις πρεπει να γινονται οσο 'αστραπιαια' σου επιτρεπει το οχημα σου.
Να πω ότι εγώ μπορεί να μη το έκανα αυτό που έκανε ο dog80 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι σωστό αυτό που έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
-
Τι -άλλο- μπορεί να συναντήσει κανείς στην 'ΕΟ' Κορίνθου-Πατρών;
3 Αλβανοί να σπρώχνουν χαλασμένο αυτοκίνητο μεταξύ ΛΕΑ και λωρίδας κυκλοφορίας και νταλίκα να μπαίνει προφανώς αντίθετο για να μην τους πατήσει-σκοτώσει κι όλο αυτό να το βλέπεις βγαίνοντας από στροφή
Που το πήγαιναν;;;
-
Στην Αλβανία;
-
....βάλε τώρα 2α ...θα πάρει...
-
Εχχμ, αμα εμειναν σε εκεινο το σημειο (η τεσπα σε καποιο σημειο αναμεσα σε δυο εξοδους ή παρκινγκ της εθνικης) τι μπορουσαν να κανουν? Μηπως ειναι πιο ζωον ο νταλικιερης που οδηγουσε στην ΛΕΑ (αναγνωριζωντας οτι και αυτος τι να κανει ο ερημος σε αυτη την 'ΕΟ')?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ήμουν ζώο?Το σκηνικό: Είμαι με το μηχανάκι στο πέταλο του Μαλιακού. Μπροστά μου ένα Hyundai Getz και μπροστά απο το Hyundai είναι μία νταλίκα. Όπως πλησιάζω, το Hyundai βγάζει φλάς αριστερά για να προσπεράσει τη νταλίκα.
Όλα καλά σκέφτομαι, θα περιμένω το Hyundai να προσπεράσει και μετά θα προσπεράσω και εγώ.
Έλα όμως που το Getz πήγαινε με μόλις 10, το πολύ 20 km/h πιό γρήγορα απο την νταλίκα με αποτέλεσμα η προσπέραση να κρατά μία αιωνιότητα και μία μέρα!
Χάνω την υπομονή μου και εκεί που το Getz βρίσκεται ακόμα κάπου στη μέση της νταλίκας, βγαίνω στο αντίθετο ρεύμα και προσπερνάω και τους δύο.
Και έρχομαι ωσαν δικηγόρος του διαβόλου και λέω:Αν ο δρόμος που υπήρχε ορατότητα στο 1 χλμ,είχε δεξιά και αριστερά δρομάκια που περνούν τρακτέρ ή και αγροτικά και ένας βιαστικός αγρότης έκανε κίνηση να στρίψει για να κατευθυνθεί αντίθετα ΤΙ θα γινόταν;;;Ενα μεγαλοπρεπέστατο ατύχημα (ή και δυστύχημα) το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αποφευχθεί...Και στην περίπτωση αυτή ο οδηγός θα ευχαριστούσε το θεό που δεν τον 'άφησε' να προσπεράσει... Κακά τα ψέμματα,μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να μην είσαι ζώο,αλλά την κίνηση την χαρακτηρίζω επιεικώς ζωόδη..
Αλήθεια βρε παιδιά:προσπέρασμα στο προσπέρασμα;;;Για ποιό λόγο;Για να φτάσω εκεί που θέλω ένα λεπτό νωρίτερα;;;Και κάτι άλλο,για να βγείς από τα αριστερά του γκετζ,δεν πέρασες τη διπλή διαχωριστική;;;Νομίζω ότι έχεις παραβιάσει τον ΚΟΚ δυο φορές με μια κίνηση... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στην Αλβανία;στο ρεύμα προς Αθήνα ήταν
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εχχμ, αμα εμειναν σε εκεινο το σημειο (η τεσπα σε καποιο σημειο αναμεσα σε δυο εξοδους ή παρκινγκ της εθνικης) τι μπορουσαν να κανουν? Μηπως ειναι πιο ζωον ο νταλικιερης που οδηγουσε στην ΛΕΑ (αναγνωριζωντας οτι και αυτος τι να κανει ο ερημος σε αυτη την 'ΕΟ')?Άμα δεν οδηγούσε μεταξύ ΛΕΑ και λωρίδας που θα μπορούσε να τον προσπεράσει κάποιος, στα σημεία όπου αυτό είναι δυνατόν; (αν και ο lkar δεν έγραψε τέτοιο πράγμα).
Τέλος πάντων, αυτή η 'ΕΟ' είναι ένα δράμα, με την κίνηση που έχει...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στην Αλβανία;στο ρεύμα προς Αθήνα ήταν
@kacey το σημείο που το έσπρωχναν ήταν ευθεία, αλλά το μισό αυτοκίνητο ήταν στη ΛΕΑ και το μισό στη λωρίδα Κοινώς η διαχωριστική γραμμή ήταν στο μέσο του αυτοκινήτου
Ο νταλικέρης δεν είχε εναλλακτικές, είδε άδειο το αντίθετο και μπήκε να τους αποφύγει. Βέβαια όταν ακολουθεί στροφή μόνο άδειο δεν θεωρείται, αλλά τι να κάνει; αναγκαστικά μπήκα εγώ πολύ δεξιά και τυχαία ήμασταν τα μοναδικά αυτοκίνητα
μετά προειδοποιούσα όσους έβλεπα στο αντίθετο -λες να μου έριχναν και κλήση αν μ'έβλεπαν;
Ζώα ζώα ζώα