-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Διάλογος Αθηναίων και Μηλίων με ιστορική ανάλυση, Θουκυδίδης. (σε μορφή .doc). Το κείμενο βρίσκεται στις σελίδες 3-9).
Edit: Πρόκειται ουσιαστικά για ανάπτυξη του μύθου με τον λύκο και το πρόβατο. Όσο δίκιο και να έχεις, όσα επιχειρήματα και να εκθέσεις, ο ισχυρός θα σου δώσει μια και θα σε ξεκάνει απλώς επειδή μπορεί.
Το θέμα είναι ότι οι Αθηναίοι ήταν ντόμπροι και έλεγαν τα σύκα - σύκα, οι ΗΠΑμερικάνοι μας έχουν ταράξει στη μπούρδα για να δικαιολογήσουν εγκλημάτικές πράξεις κατά λαών. 2.500 χρόνια πριν δεν υπήρχε ούτε διεθνές δίκαιο, ούτε διεθνείς συνθήκες, ούτε ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε πληροφόρηση. Σήμερα που υπάρχουν όλα αυτά, οι ΗΠΑ και ο καθένας που φέρεται σαν τις ΗΠΑ μένει τελείως έκθετος.ΥΓ: Το συγκλονιστικότερο τμήμα του διαλόγου είναι το ακόλουθο:
'ΜΗΛ. Ώστε δε θα δεχθείτε, μένοντας εμείς ήσυχοι, να είμαστε φίλοι αντί εχθροί, σύμμαχοι όμως κανενός από τους δυο σας;
ΑΘ. Όχι, γιατί δε μας βλάφτει τόσο ή έχθρα σας όσο η φιλία σας. Η φιλία σας, στα μάτια των υπηκόων μας, θα ήταν απόδειξη αδυναμίας μας, ενώ το μίσος σας απόδειξη της δύναμής μας.'Μπράβο ρε Μάνο! Το έψαχνα!
Διάβασε Γαβριήλ! Θα μάθεις σίγουρα πολλά. Είτε το παραδεχθείς είτε οχι!Και όντως, τουλάχιστον ήταν ντόμπροι οι τότε σεριφηδες!
ΟΚ τωρα βοηθησε με να καταλαβω τι σχεση εχουν τα παραπανω με το τι συμβαινει σημερα με το Ιραν?
Δεν πειράζει αγόρι μου...
Το περίεργο θα ήταν να καταλάβαινες...Πως και δεν σήμανε συναγερμός!!;;;
Alarm, alarm!!!
ΗΠΑμερικανοί εκτείθενται σε αλλότρια (χρησιμοποιώ την λέξη για να μην καταλάβει ο Γαβριήλ) ερεθίσματα!!! Ή μάλλον εκτείθενται σε ερεθίσματα!!!
Μαζέψτε τους και βάλτε τους στην γύαλα...
Το Virtual reality περιβάλλον τους έχει παράσιτα... Χρησιμοποιείστε κανένα πρόγραμμα που καθαρίζει ιούς... -
Ας προσπαθήσω να εξηγηθώ: Θα ήταν πολύ χρήσιμο οι ΗΠΑ να συνετίσουν μια σύμμαχο-φίλη χώρα για να μη δίνουν δικαιώματα σε δικαίους και αδίκους να αμφισβητούν τις προθέσεις της!!! Πόσο πιο απλά να το θέσω;;;
Να στο θεσω εγω ακομη πιο απλα χρισημοποιοντας φραση του δε βοις προσφατα: Χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι εαν αμβισβητει το συμπαν τις προθεσεις των ΗΠΑ.
Το παιχνιδι του 'να σε πεισω' δεν παιζουμε στις ΗΠΑ. Αυτο που κανουμε ειναι συνεχιζουμε την καταλληλη τακτικη για την επικρατεια της ειρηνης στον κοσμο για εμας και τους συμμαχους μας. Το τι νομιζεις για εμας, ειναι δυτερευον, τριτευον και ποιο κατω. Οι ΗΠΑ δεν ειναι Χολυγουντ, μαρκετινγκ δεν κανουμε στον εξω κοσμο για το ονομα μας.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι:
Πρώτον, η εμμονή σου να χρησιμοποιείς Χολλυγουντιανού τύπου επιχειρήματα για να δικαιολογήσεις τις πράξεις των ΗΠΑ. Ούτε ο Τζων Γουέϊν δεν έλεγε τέτοια πριν επιτεθεί στους Ινδιάνους!
Δεύτερον, η τάση σου να μιλάς στο πρώτο ενικό για αυτά που κάνει η Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Δεν λέω, μπορεί να είσαι ταυτισμένος, αλλά σίγουρα δεν αποφασίζεις εσυ.
Τρίτον, η άρνησή σου να θεωρήσεις ότι και ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί να έχει σωστή άποψη. Και να συζητάς πάντα με το 'ή μαζί μας, ή εναντίον μας'!Βέβαια, αφου δεν μπόρεσες να καταλάβεις την σημασία και την σχέση του διαλόγου Αθηναίων-Μηλίων, πρέπει να ζητάω πολλά.
Οπως και να έχει.
Προσωπικά σου εύχομαι όλες οι απόψεις που τώρα υποστηρίζεις, να μην χρειαστεί ποτέ να αλλάξουν. Θα είναι πολύ επώδυνο!!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Παράδειγμα: εδώ και πολλά χρόνια οι Ισλαμιστές εξτρεμιστές/φανατικοί/τρομοκράτες (όπως θες πες το) στρατολογούν κόσμο για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ με βασικό επιχείρημα ότι αυτές στηρίζουν το Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια κατοχής αραβικών εδαφών (ελπίζω να το παραδέχεσαι αυτό). Αν οι ΗΠΑ είχαν επιβάλλει πριν 5-10 χρόνια (ακόμα και σήμερα) στο Ισραήλ να αποσυρθεί συμμορφώμενο προς τις αποφάσεις του ΟΗΕ, θα είχε εκλείψει ένας βασικότατος παράγοντας γέννησης τρομοκρατών.
Δεν ξέρω πως αλλιώς να εξηγήσω το προφανές (κατ'εμέ)Το παραπανω ειναι super clear. Καταλαβαινω ακριβως τι λες διοτι το εχουμε ακουσε μυριες φορες απο επισης μυριους.
Το προβλημα για σενα ειναι οτι το παραπανω ειναι απλα λαθος. Οι ΗΠΑ στηριζουν το Ισραηλ απο το 1946, μαλλον πριν απο το 1946. Δεν το καναμε προσφατα.
-
Αυτα που λενε μερικοι των τρομοκρατων για το οτι δηθεν το Ισραηλ ειναι το προβλημα, ειναι παραμυθια.
-
Οι τρομοκρατες λενε οτι ΚΑΙ το Ισραηλ ειναι το προβλημα.
-
Οι ΗΠΑ προσπαθουν για λυξη του θεματος εδαφων στο Ισραηλ εδω και δεκαετιες. Να τους παρουμε σηκωτους δεν γινετε, θα γινει πολεμος και με το Ισραηλ αλλα και με την Παλαιστινη. ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ.
-
Παιζουμε τον μπαμπα για τους δυο εδω και δεκαετιες, κανεις ευχαριστω δεν ειπε για τις προσπαθειες, παλι μας βριζετε και παλι εμεις φτεμε που ΑΛΛΟΙ δεν μπορουν να βρουν λυση για τα δικα τους εδαφη.
-
Στηριζουμε το Ισραηλ, αλλα στηριζουμε και την Παλαιστινη. Δεν θελουμε η Παλαιστινη να εξαφανισει. Λεμε οτι οι Παλαιστινιοι πρεπει να αναγνωρισουν το Ισραηλ ως ανεξαρτητο κρατος. Πολλα ζηταμε? Και λεμε στο Ισραηλ φυγε απο εκει που δεν πρεπει να εισαι.
-
Ειρηνη θελουμε και εμεις ομως, επηδει φαγωνονται αυτοι και ειδικα βλεποντας τους παλαιστινιους να τρομοκρατουν, εμεις φτεμε λετε εσεις. Whatever.
-
Η τρομοκρατια, που χρισημοποιουν οι Παλαιστινιοι, δεν ειναι τροπος αντιμετωπισης εθνικων προβληματων. Οχι οτι εαν το παραδεχοσουν (εσυ και οι αλλοι) αυτο θα εκανε μεγαλη διαφορα στο ολο θεμα.
-
Γινοντε εκλογες στην Παλαιστινη και ο κοσμος ψηφιζει μια τρομοκρατικη οργανωση! Τι περιμενεις μια τετοια ομαδα ατομων (διοτι κρατος δεν ειναι)? Καλα πραγματα?
Κατα τα αλλα εγω παλι προσπαθω να το παιξω διαιτητης, και κανεις αλλος δεν βοηθαει τοσο οσο εγω. Και παλι εγω φταιω και χρισημοποιητε αυτο ως προσχημα απο τους αλλους τρομοκρατες ανα τον πλανητη που χρονια τωρα θελουν ΗΠΑΜερικανικο αιμα, για περισσοτερη τρομοκατια.
ΟΚ τοτε. You wonna play hardball? Let's go. Let's see who's gonna be standing at the end smartass. Ειναι η λογικη και μονη απαντηση που ενα κρατος, ειδικα κρατος υπερδυνημα, θα μπορουσε να δωσει σε αυτη την περιπτωση.
Και τα υπολοιπα τα εχει γραψει και θα τα γραψει η ιστορια.
Εσυ τωρα πες μου. Εσυ ποιος νομιζεις οτι θα στεκεται ορθιος στο τελος μετα απο ενα πολεμο ΗΠΑ vs Τρομοκρατες ανα τον κοσμο? Οι τρομοκρατες?
(και μαλιστα αυτη την στιγμη προσπαθω κατα περιπου 17% απο πλευρας στρατιωτικης ικανοτητας, I can turn up the volume a little more as you know...)
-
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Η λεξη 'φοβάμαι' είναι το κλειδί. Πάντα κάτι φοβόταν αυτή η κοινωνία.Από τη στιγμή της ύπαρξής της.
Με το 'φόβο' χαλιναγωγείς εύκολα τις μάζες.*(οποιοσδήποτε φόβος και να είναι αυτός. Μια χαρά την κάνει τη δουλειά του) *
Φανταστείτε μια κοινωνία 250 εκ ψυχών να μη φοβόταν αλλά απλώς να σκεφτόταν...Να σου δωσω μια καλυτερη λεξη για την λεξη φοβαμαι, φοβομαστε: We are concerned! Καλυτερα?
-
Φυσικά οι τρομοκράτες βρε Γαβριήλ!
Είναι δυνατόν ποτέ να νικήσει ένα κράτος κάτι που δεν υφίσταται πουθενά!?
Που θα πολεμήσεις τους τρομοκράτες? Παντού? Οπου νομίζεις ότι κρύβονται?Δεν καταλαβαίνεις ότι οι τρομοκράτες είναι η δικαιολογία για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ?!!
Αν ήθελαν οι ΗΠΑ (και η όποια υπερδύναμη) μπορούσαν να εξαφανίσουν τους τρομοκράτες σε 6 μήνες. Στερώντας τους χρήματα και όπλα. Ακόμα απλούστερα, λύνοντας χρόνια προβληματα (Ισραήλ, Κύπρος κλπ).
Αλλά μετά, ποιός θα αναλάμβανε να ανατρέπει καθεστώτα?
Μην ξεχνάς οτι οι Μουτζαχετντίν ήταν ήρωες όσο πολεμούσαν τους Ρώσους και τρομοκράτες όταν θελησαν να κάνουν πράγματα που δεν ήθελαν οι ΗΠΑ.Τόσο δύσκολο ειναι να σκεφτείς ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα?
ΑΚόμα κάτι. Προσωπικά τις παίρνεις τις αποφάσεις και χρησιμοποιείς συνέχεια το 'εγω'?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεύτερον, η τάση σου να μιλάς στο πρώτο ενικό για αυτά που κάνει η Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Δεν λέω, μπορεί να είσαι ταυτισμένος, αλλά σίγουρα δεν αποφασίζεις εσυ.
Hold on a sec here. Τα Ελληνικα μου ειναι σιγουρα πολυ χειροτερα απο τα δικα σου, ομως νομισα οτι χρισημοπιουσα τον πρωτο πλυθηντικο πιο πανω. Αυτο δεν ειναι το 'εμεις', 'εμας'? Οταν εσυ μιλας για τους Ελληνες δεν λες 'εμεις οι Ελληνες'? Δεν εχεις δικαιωμα να το πεις?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τρίτον, η άρνησή σου να θεωρήσεις ότι και ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί να έχει σωστή άποψη. Και να συζητάς πάντα με το 'ή μαζί μας, ή εναντίον μας'!
Αυτο το εχεις γραψει πολακις και ειναι 100% λαθος. Γιατι δεν θεωρω οτι αλλοι δεν εχουν αποψη? Σβηνω αυτα που γραφουν? Μοντ δεν ειμαι ετσι? lol Απο την στιγμη που η αποψη τους γραφετε και απαντω σε αυτη, δεν σημενει οτι αναγνωριζω οτι εχουν αποψη.
Μαλλον αυτο που θες να πεις εμμεσα ειναι πως ειναι δυνατον να διαφωνεις σχεδον στα παντα με εμας 'τους αλλους' για τα θεματα εξωτερικης πολιτικης της κυβερνησης των ΗΠΑ τα τελευταια χρονια. Καμια σχεση το ενα με το αλλο πρωτον, και δευτερον γιατι το βρισκεις παραλογο?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βέβαια, αφου δεν μπόρεσες να καταλάβεις την σημασία και την σχέση του διαλόγου Αθηναίων-Μηλίων, πρέπει να ζητάω πολλά.
Thank you for calling me an idiot. Μιλας και για Χολυγουντ μαρκετινγκ.
Οπως και να έχει.
Προσωπικά σου εύχομαι όλες οι απόψεις που τώρα υποστηρίζεις, να μην χρειαστεί ποτέ να αλλάξουν. Θα είναι πολύ επώδυνο!!
Κανεις και εδω λαθος. Εγω δεν εχω κανενα προβλημα να πω κατι ειναι λαθος ακομη και εαν το υποστιριξα πριν.
Λαθη των ΗΠΑ για το θεμα Ιρακ
- Η διαλυση των στρατιωτικων σωματων μετα απο την εισβολη
- Η διαλυση της αστυνομιας
- Οχι ακριβες και thorough plan για το 'τι μετα την εισβολη'
- Η τοποθετηση του Μπρεμερ για ενα+ χρονο ως τον main administrator του Ιρακ. Αυτος θα πρεπε να ηταν ΙΡΑΚΙΝΟΣ!
- The underestimating of the gorilla war resistance fighting
- Φυσικα το θεμα intelligence για οπλα μαζικης καταστροφης, αν και ξερουμε ολοι οτι τα ΕΙΧΕ, αλλα οχι οταν μπηκαμε. Υπαρχουν στοιχεια οτι οι Ρωσσοι τον βοηθησαν να τα βγαλει εξω απο την χωρα, ενα με τρια χρονια πριν την εισβολη.
Και αλλα...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φυσικά οι τρομοκράτες βρε Γαβριήλ!Χα! Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι οι τρομοκρατες θα νικησουν?
Οπως π.χ. νικανε απο τις 12 Σεπ. 2001 μεχρι τωρα? Η Αλ Καιντα αν και ικανη για δραση ακομη και σημερα, εναι στο μισο απο οτι ηταν πριν 4 χρονια. ΟΚ τοτε, I guess διαφωνουμε και σε ενα ακομη βασικο θεμα. Το ποιος θα νικησει ομως θα ειναι οφθαλμοφανες σε ολους. Οπως νικησαμε τον Κουμουνισμο, αν και μερικοι απο 'αυτους' ακομη δεν εχουν πεισθει....LOL
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φυσικά οι τρομοκράτες βρε Γαβριήλ!Είναι δυνατόν ποτέ να νικήσει ένα κράτος κάτι που δεν υφίσταται πουθενά!?
Που θα πολεμήσεις τους τρομοκράτες? Παντού? Οπου νομίζεις ότι κρύβονται?Ναι παντου. Whatever it takes. Γιαυτο και χρειαζομαστε την στηριξη και βοηθεια of the international community τωρα παραπανω απο ποτε. Εαν μας βοηθουσατε ολοι με τον σωστο τροπο, τοτε η παταξη της τρομοκρατιας ειναι θεμα 9 ετων. Ετσι οπως πανε τα πραγματα θα παρει οσο πηρε να πεσει ο κουμουνισμος. 60-80 χρονια. But like I said. Whatever it takes.
ΟΠως ειπα, ενα ειναι το σιγουρο στο τελος. Το οτι οι ΗΠΑ θα στεκοντε ορθιες στο τελος.
-
Δέν θα καταλάβεις ποτέ ότι ΔΕΝ υπάρχουν τρομοκράτες.
Είναι εφεύρεση τών ισχυρών.Ενα φάντασμα που για όσα χρόνια θέλουνε οι Αμερικανοι θα υπάρχει.
Για αυτό ΔΕΝ θα νικηθούν.Είναι αδύνατον να νικήσεις αυτό που δέν υπάρχει.
Αύριο,άμα τελειώσουνε οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες,και υπάρχουνε συμφέροντα τής Αμερικής στήν Αφρική,θα βαφτιστούνε ώς τρομοκράτες οι Αφρικανοί.
ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει 'κοινός εχθρός' ο οποίος θα δικαιολογεί τίς επεμβάσεις τού ισχυρότερου και τήν αδικία απέναντι στούς ασθενέστερους,στα μάτια τών 'συμμάχων' αλλά και τής εσωτερικής αγοράς (του μέσου Αμερικάνου πολίτη) -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν καταλαβαίνεις ότι οι τρομοκράτες είναι η δικαιολογία για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ?!!
Ε ναι. Ειναι βλεπες συμφερον μας να πεφτουν τα WTC, οπως επισης συμφερον μας να πρεπει να ανοιξουμε δυο ταυτοχρονα μετωπα πολεμου. ΟΚ I guess we disagree here also.
Αν ήθελαν οι ΗΠΑ (και η όποια υπερδύναμη) μπορούσαν να εξαφανίσουν τους τρομοκράτες σε 6 μήνες.
Αληθεια? Και δεν το κανουμε ακριβως γιατι? Γιατι μας αρεσει να τρομοκρατουμαστε ετσι? Τοσο πλυση αντιΑμερικανισμου? Wow!
Στερώντας τους χρήματα και όπλα.
Τους δινουμε χρηματα? Και οπλα?
Ακόμα απλούστερα, λύνοντας χρόνια προβληματα (Ισραήλ, Κύπρος κλπ).
-
Ακομη ενας μυθος, ομως εγραψα για αυτον πιο πανω.
-
Το ΙσραηλινοΠαλαιστινιακο, να το λυσουν το Ισραηλ και η Παλαιστινη. Το ΚυπριοΤουρικο, να το λυσουν οι Κυπριοι και οι Τουρκοι και Ελληνες. Για ποιο λογο ειμαι εγω υπευθηνος για αλλων προβληματα? Εχω τα δικα μου να λυσω εαν δεν προσεξες. Γιατι με κατηγορεις με ανπαρκτα θεματα?
Αλλά μετά, ποιός θα αναλάμβανε να ανατρέπει καθεστώτα?
Μην ξεχνάς οτι οι Μουτζαχετντίν ήταν ήρωες όσο πολεμούσαν τους Ρώσους και τρομοκράτες όταν θελησαν να κάνουν πράγματα που δεν ήθελαν οι ΗΠΑ.Και? Τωρα ανακαλυψες το συμφερον κρατων? Ή μηπως απαιτεις να μην ακολουθουν το συμφερον τους οι ΗΠΑ. ΤΟΤΕ, το μεγαλο προβλημα ηταν ο κουμουνισμος, τωρα ειναι η τρομοκρατια. Το παραξενο βλεπεις?
Οι Ελληνες πολεμουσαν τους Γερμανους στο θεμα αντιστασης με τους κουμουνιστες. Μετα οταν εφυγαν οι Γερμανοι, 'επεσε ξυλο' στους κουμουνιστες και οι δεξιοι κυβερνουσαν. Σε θεματα εθνικης ασφαλειας κανεις αυτο που σε βολευει, οταν σε βολευει. Ολοι το ιδιο κανουν. Απανθρωπους σιγουρα δεν σε κανει αυτο.
ΑΚόμα κάτι. Προσωπικά τις παίρνεις τις αποφάσεις και χρησιμοποιείς συνέχεια το 'εγω'?
Οταν μιλαω 'ως χωρες' λεω εγω και εννοω εγω οι ΗΠΑ, ή εσυ η Ελλαδα ή Ευρωπη. Σορρυ που σε πειραξε.
Απο πλευρας αποφασεων ειμαι ενας ψηφος στις ΗΠΑ, οπως ΟΛΟΙ στις ΗΠΑ. Εσυ ψηφιζεις εδω?
-
-
Οπως π.χ. νικανε απο τις 12 Σεπ. 2001 μεχρι τωρα?Συγγνωμη ρε παιδια... το 'τρομοκρατικο' χτυπημα στη Ν.Υ. εγινε στις 11 ή στις 12 Σεπτεμβριου?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μην ξεχνάς οτι οι Μουτζαχετντίν ήταν ήρωες όσο πολεμούσαν τους Ρώσους και τρομοκράτες όταν θελησαν να κάνουν πράγματα που δεν ήθελαν οι ΗΠΑ
Μια φορά έτυχε στην τηλεόραση να δω τα τελευταία λεπτά από κάποιο Rambo, όπου ο σούπερ ντούπερ Αμερικάνος ελευθερωτής βοηθάει τους Αφγανούς στον πόλεμο με τους Σοβιετικούς. Στους τίτλους τέλους λοιπόν, περνάει η φράση: 'Η ταινία αφιερώνεται στον ηρωικό λαό του Αφγανιστάν' ή κάτι αντίστοιχο. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δέν θα καταλάβεις ποτέ ότι ΔΕΝ υπάρχουν τρομοκράτες.
Είναι εφεύρεση τών ισχυρών.Ενα φάντασμα που για όσα χρόνια θέλουνε οι Αμερικανοι θα υπάρχει.
Για αυτό ΔΕΝ θα νικηθούν.Είναι αδύνατον να νικήσεις αυτό που δέν υπάρχει.
Αύριο,άμα τελειώσουνε οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες,και υπάρχουνε συμφέροντα τής Αμερικής στήν Αφρική,θα βαφτιστούνε ώς τρομοκράτες οι Αφρικανοί.
ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει 'κοινός εχθρός' ο οποίος θα δικαιολογεί τίς επεμβάσεις τού ισχυρότερου και τήν αδικία απέναντι στούς ασθενέστερους,στα μάτια τών 'συμμάχων' αλλά και τής εσωτερικής αγοράς (του μέσου Αμερικάνου πολίτη)Ε τοτε το WTC επεσε στο Χολυγουντ. Οπως και οταν προσπαθησαν να το ριξουν το 1993. Οι καθημερινοι αυτο-βομβαρδισμοι στο Ιρακ γινοντε στο Ιρακινο Χολυγουντ, οπως επισης σε ΗΠΑμερικανικα assets στην Ινδονησια, Καταρ και αλλου. Τα ιδια και στο Αφγανισταν. Το ιδιο και στο Ισραηλ. Το ιδιο και στην Ισπανια, Λονδινο και συντομα και αλλου.
Οτι πεις.
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Οπως π.χ. νικανε απο τις 12 Σεπ. 2001 μεχρι τωρα?
Συγγνωμη ρε παιδια... το 'τρομοκρατικο' χτυπημα στη Ν.Υ. εγινε στις 11 ή στις 12 Σεπτεμβριου?
Στις 11 εγινε. Στις 12 αρχισε ο τριτος παγκοσμιος πολεμος εναντια της τρομοκρατιας.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μην ξεχνάς οτι οι Μουτζαχετντίν ήταν ήρωες όσο πολεμούσαν τους Ρώσους και τρομοκράτες όταν θελησαν να κάνουν πράγματα που δεν ήθελαν οι ΗΠΑ
Μια φορά έτυχε στην τηλεόραση να δω τα τελευταία λεπτά από κάποιο Rambo, όπου ο σούπερ ντούπερ Αμερικάνος ελευθερωτής βοηθάει τους Αφγανούς στον πόλεμο με τους Σοβιετικούς. Στους τίτλους τέλους λοιπόν, περνάει η φράση: 'Η ταινία αφιερώνεται στον ηρωικό λαό του Αφγανιστάν' ή κάτι αντίστοιχο. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί
Οι καιροι αλλαζουνε για ολους και αλλαζουνε συνεχεια. Αυτο που μετραει, the bottom line, στο τελος ειναι ποιος συνεχιζει να υπαρχει και πως υπαρχει. Ειναι θεμα επιβιωσης και τροπου και ποιοτητας ζωης.
Καποτε η Ελλαδα ηταν μερος της Οθωμανικης αυτοκρατοριας. Σε 10 χρονια πιθανος θα ειστε και οι δυο μερος της ΕΕ. Πιο κοντα απο ποτε. Και αλλα τετοια παρομοια παραδειγματα.
-
Στις 11 εγινε. Στις 12 αρχισε ο τριτος παγκοσμιος πολεμος εναντια της τρομοκρατιας.Σωστά! Απλά δεν είμαι σιγουρη ότι συμφωνούμε στο ποιοι ειναι οι 'τρομοκράτες' και ποιοι οι 'ενάντια'...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Στις 11 εγινε. Στις 12 αρχισε ο τριτος παγκοσμιος πολεμος εναντια της τρομοκρατιας.
Σωστά! Απλά δεν είμαι σιγουρη ότι συμφωνούμε στο ποιοι ειναι οι 'τρομοκράτες' και ποιοι οι 'ενάντια'...
Obviously...
Για εσας, τους περισσοτερης της Ευρωπης, δεν υπαρχει διαφορα μεταξυ στρατιωτη και δολοφονου.
-
Θα με ενδιεφερε να μαθω τα ονοματα απ' το επιτελειο του κου Bush... ισως εχει ενδιαφερον...
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"