-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
...
υ.γ έχω φίλο που έβγαλε γκόμενα στην κηδεία της γιαγιάς τουΝα υποθέσω ότι ένιωθε πολύ ευάλωτος ψυχολοχικά και αποζητούσε ένα στήριγμα
(αφού δεν βρυκολάκιασε η συγχωρεμένη πάλι καλά )
-
Φέτος Ανάσταση (όπως και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - αλλαγή χρόνου στη σκοπιά ) μέσα... Ανάσταση κάναμε στις 9 και κάτι...Υποχρεωτικά όλοι... Ο παπάς άργησε 20 λεπτά, έκατσε 15-20 λεπτά είπε 2 ψαλμούς μαζί με έναν φαντάρο που είναι ψάλτης και την έκανε. (τι άλλο να κάνει και αυτός;;; )
Clue της βραδυάς; Το παράγγελμα 'Μοίρα! Προσοχή' κατά την ανάγνωση του Ευαγγελίου (πολύ χαζός μου φαίνεται αυτός ο προβέπόμενος 'σεβασμός').
Μετά, ο φαντάρος που του είπαν να χτυπήσει την καμπάνα στο Χριστός Ανέστη και προσπαθούσε να το κάνει ΧΩΡΙΣ να λύσει το σκοινί... το οποίο είχε μπλεχτεί στα κεραμύδια του παρεκκλησιού.... ... Πως δεν έπεσε κανένα κεραμύδι στον παπά...
Και φυσικά η μαγειρίτσα στο τέλος (2 πιάτα έφαγα και πήγαινα και για τρίτο, αλλά συγκρατήθηκα... ). Από τις σπάνιες επιτυχίες του μάγειρά μας!
Την Κυριακή είχαμε γιορτή 'για εμάς' φυσικά... Απλά εντελώς τυχαία ήρθαν και κάτι βουλευτές, υπουργοί, στρατηγοί και λοιποί παρατρεχάμενοι-αργόσχολοι... Και αν θέλαμε εμείς να φέρουμε δικούς μας, αυτοί θα έπρεπε να πληρώσουν 7 ευρώ το άτομο... Οι προετοιμασίες κράτησαν 3-4 μέρες (με τρελό χώσιμο), το ξεστήσημο 2, η λάτζα άπειρη... Αλλά ήταν για εμάς...
Φυσικά την ώρα της γιορτής έκανα το παν για να βρεθώ μακρυά σε μία σκοπιά (τα κατάφερα ) και έσκασα μύτη προς το τέλος, όταν με αλλάξανε για να φάω ότι είχε περισσέψει (ήταν πολύ... )Απορίες που μου δημιουργήθηκαν;
-Είναι υποχρεωτική η νηστεία;;; Και ναι με πειράζει πολύ, γιατί προσωπικά τα φασόλια με πειράζουν στο στομάχι και έχω να φάω 7-8 χρόνια και το Μ. Σάββατο δεν είχε τίποτε άλλο να φας... Ούτε καν σάντουϊτς στο ΚΨΜ (δεν έφερναν λόγω νηστείας!!!!!!!!!!!:rant:). Κατέληξα στον γύρο (απ' έξω φυσικά), γιατί δεν υπήρχε τίποτε άλλο...
-Γιατί να ξοδέψουμε τα άπειρα λεφτά (να μην αναφέρω καν την κούραση - μόνο τα πιάτα και τα ποτήρια συσκευασμένα σε καφάσια μετά το πλύσιμό τους γέμισαν 4 Mercedes 290 GD!!!!!!!!!!!!!!! συν φυσικά τις άπειρες άλλες βλακείες που στήσαμε-ξεστήσαμε) για μία χαζή γιορτή (που έγινε για εμάς κατά τα άλλα) που κανείς φαντάρος δεν ήθελε, αντί να τη βγάλουμε πιο οικονομικά, πιο ξεκούραστα και με τα λεφτά να κάνουμε κάτι πιο χρήσιμο (καλύτερες τουαλέτες, ηλιακό, καλύτερο φαγητό τις υπόλοιπες μέρες...);;; Βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν θα πουλούσαμε μούρη σε στρατηγούς, βουλευτές, υπουργούς και λοιπούς αργόσχολους που μας έκαναν την 'τιμή'....Την απάντηση την ξέρω βέβαια, αλλά πλέον πιστεύω ότι η ανάσταση που περιέγραψε ο krus είναι ένα υπέροχο κοινωνικό-θρησκευτικό γεγονός που συντελεί τα μέγιστα στην πνευματική ξεκούραση και την ηθική (και 'ανήθικη') ανάταση των συμμετεχόντων... Βλέπε:
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΥΓ Οντως πολύ καμάκι πέφτει!Υ.Γ.: Επιτέλους άδεια!!!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Κακά τα ψέματα παιδιά , αν θέλετε να βρείτε την κατάνυξη αυτών των ημερών μια μόνο λύση υπάρχει!!! Μοναστήρι!!! Ναι καλά ακούσατε και διαβάσατε φυσικά. Όποτε κατάφερα να βρεθώ σε τέτοιους χώρους είδα και ένοιωσα πράγματα που στην εκκλησία της ενορίας ούτε κατά διάνοια θα βρεις. Άσε που δεν πέφτει ούτε φύλο όχι κροτίδες και άλλα χαζά.+1!!!
Έχω κάνει Ανάσταση σε μοναστήρι της ορεινής Ναυπακτίας... Respect...
Ατάκα προχτές σε συζήτηση:
-Πήγα προχτές το πρωί να προσκυνήσω τον Επιτάφιο και έφαγα τρελό σπρώξιμο από τις γιαγιάδες... να πεις ότι βιαζόμουν εγώ, είχα να πάω και σε δουλειά, το καταλαβαίνω, αυτές γιατί βιαζόντουσαν?
-Βιαζόντουσαν να προσκυνήσουν πριν τις πάρει ο Χάρος!!! -
markvag και γαμ@ τις αδειες εχεις παρει απ'οτι βλεπω...
-
αν θες να ζήσεις Μεγάλη Εβδομάδα,
πας και στο Αγιο ¨Ορος...είναι η Rolls Royce της Χριστιανοσύνης,αν πας εκεί δεν θες να ξαναμπεις σε κανονική εκκλησία,είναι άλλο φειλινγκ να μπαίνεις στην εκκλησία στις 3 το πρωί και να βγαίνεις στις 6,όλα θεοσκότεινα μέσα,μαυροφορεμένοι μοναχοί,κατάνυκτική ατμόσφαιρα....
στις κοσμικές εκκλησίες,κάνουν επίδειξη μόδας,καμάκι,και γενικά είναι άλλη ατμόσφαιρα,κάτι σαν πανυγήρι....
φέτος το επισκέφτηκα για πρώτη φορά και
θα ξαναπάω σίγουρα...καταπληκτικά μονοπάτια,φύση,πεντακάθαρες θάλασσες,τζάμπα διαμονή και φαγητό,τρομερό κρασί...κάναμε και μπάνιο....
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
markvag και γαμ@ τις αδειες εχεις παρει απ'οτι βλεπω...[offtopic]
Στα MLRS οι άδειες είναι πιο δύσκολες από το να ρίξεις γκόμενα τη Μόνικα Μπελούτσι, παρουσία του άντρα της... Άγραφη άδεια;;;;;;;; Τι είναι αυτό (για τους μη έχοντες τη δυνατότητα 'τηλεφωνικών' αδειών)
Τις εορταστικές όμως τις πήρα μετά τις γιορτές για να κολλήσω και καμιά μέρα επιπλέον... οπότε κάτι είναι και αυτό...
[/offtopic]
-
Εγώ πάντως στην επόμενη Ανάσταση θα κατέβω με Καλάσνικοφ! Κάθε φορά νομίζω ότι βρίσκομαι στο πεδίο βολής των Βατερών με τα τόσα δυναμιτάκια που σκάνε από τις 23:00 μέχρι τις 00:01...
-
Φέτος στο Ελληνικό είχαμε καινούργιο φρούτο. Εκτός από τις αναμενόμενες κροτίδες και τα υποχρεωτικά πλέον πυροτεχνήματα από τον δήμο, είχαν μαζευτεί μερικοί πιτσιρικάδες στην πλατεία δίπλα από την εκκλησία και με το Χριστός Ανέστη άρχισαν τα μαρσαρίσματα και τα σπιναρίσματα. Ότι μπορεί να κάνει ο καθένας για να τραβήξει την προσοχή...
-
Πάλι καλά που δεν άρχισαν τις 'λαμπάδες' με τα μηχανάκια, έτσι για να είναι επίκαιροι και μεσα στο κλίμα...
Μια πασχαλινή ιστορία...