-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με τους όποιους φιδέμπορους στο στρατό, όλο και κάποιος θα χάψει αυτά που λένε.....Το πρόβλημα είναι όταν κάποιος πάει να καταταγεί στο ναυτικό (και όχι στρατό), ζητάει κάποιες συμβουλές από άλλους που έχουν υπηρετήσει στο ναυτικό, και οι συμβουλές αυτές χάνονται ανάμεσα σε ποστ εξυπνάκηδων 'στο-στράτο-θα-τα-φας-όλα-επ'ώμου-ψάρακα' υπερκομάντος τζι άι τζό μαιντανών
Έχε υπόψη σου πάντως πως, αν δεν είσαι βύσμα και άρα δεν ανήκεις σε αυτους τους (τσάμπα μάγκες) προνομιούχους που νομίσανε πως υπηρέτησαν σε κάτι ναυτικά και αεροπορίες.....................
Οκ παίδες. Όσοι είναι να πάτε αεροπορία και ναυτικό, να ακούτε τι λένε οι πραγματικοί μάγκες, που υπηρέτησαν (λέμε τώρα...) στις ένδοξες τάξεις του Ε.Σ., τα έφαγαν όλα και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βάλουν φούμο στη μάπα, να βάλουν το Μ4 στην πλάτη, να ζωστούν χειροβομβίδες και να κάνουν απόβαση στα μικρασιατικά παράλια
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με τους όποιους φιδέμπορους στο στρατό, όλο και κάποιος θα χάψει αυτά που λένε.....
Το πρόβλημα είναι όταν κάποιος πάει να καταταγεί στο ναυτικό (και όχι στρατό), ζητάει κάποιες συμβουλές από άλλους που έχουν υπηρετήσει στο ναυτικό, και οι συμβουλές αυτές χάνονται ανάμεσα σε ποστ εξυπνάκηδων 'στο-στράτο-θα-τα-φας-όλα-επ'ώμου-ψάρακα' υπερκομάντος τζι άι τζό μαιντανών
Έχε υπόψη σου πάντως πως, αν δεν είσαι βύσμα και άρα δεν ανήκεις σε αυτους τους (τσάμπα μάγκες) προνομιούχους που νομίσανε πως υπηρέτησαν σε κάτι ναυτικά και αεροπορίες.....................
Οκ παίδες. Όσοι είναι να πάτε αεροπορία και ναυτικό, να ακούτε τι λένε οι πραγματικοί μάγκες, που υπηρέτησαν (λέμε τώρα...) στις ένδοξες τάξεις του Ε.Σ., τα έφαγαν όλα και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βάλουν φούμο στη μάπα, να βάλουν το Μ4 στην πλάτη, να ζωστούν χειροβομβίδες και να κάνουν απόβαση στα μικρασιατικά παράλια
(από άλλον ένα 'προνομιούχο' που 'έκανε διακοπές' για 21 μήνες στο Π.Ν.)
-
Σπύρο εντάξει τώρα μην το ξεσκίζεις κι εσύ...
-
takinen,
ο Krusenstern δε μοιάζει με φιδέμπορα, αυτοί που λες είναι τα τσογλάνια και/ή τα καλομαθημένα και ευτυχώς εδώ δεν υπάρχουν τέτοιοι. Γι'αυτό λοιπόν σέβομαι τη γνώμη του παραπάνω όπως και άλλων έμπειρων καθώς έχουν υπηρετήσει και γνωρίζουν κάτι παραπάνω από μένα και αν δε πάει κάτι καλά ή σύμφωνα με τα προλεγόμενα εγώ θα είμαι αυτός που θα πρέπει να αναθεωρήσει και να προσαρμοστώ στην κατάσταση. `Ολα μες στο πρόγραμμα είναι -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Λοιπόν, takinen, επειδή προφανώς ΕΣΥ δεν έχεις υπηρετήσει και δεν ξέρεις τι κυκλοφορεί στο στράτευμα, όταν πας και με το καλό επιστρέψεις, έλα να μας πεις τις εμπειρίες και τις απόψεις σου!
Πρώτα από όλα έχω υπηρετήσει.
Αν υπάρχει μια γνώμη που θα έδινα σε κάποιον που πρόκειται να υπηρετήσει, σίγουρα δεν είναι το να απειλεί όποιον αξιωματικό ή υπαξιωματικό του κάνει τη ζωή δύσκολη πως 'αν τον βρει έξω θα τον φυτέψει'.Αυτά είναι αστεία πράγματα....
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αν δε πάει κάτι καλά ή σύμφωνα με τα προλεγόμενα εγώ θα είμαι αυτός που θα πρέπει να αναθεωρήσει και να προσαρμοστώ στην κατάσταση. `Ολα μες στο πρόγραμμα είναιΑκριβώς αυτό, αν καταφέρεις να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση στο στρατό και έτσι να χρησιμοποιείς τις συνθήκες υπέρ σου θα κάνεις μια χαρά θητεία.
Με τσαμπουκάδες, κόντρες και άρα χαρούμενα, μάλλον θα χάσεις παρά θα κερδίσεις. -
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά;
Η Αλίκη,σε ποιό σώμα είχε καταταγεί;
(αστειεύομαι έτσι,μή μου παρεξηγηθείτε κανένας.)
-
Έχε υπόψη σου πάντως πως, αν δεν είσαι βύσμα και άρα δεν ανήκεις σε αυτους τους (τσάμπα μάγκες) προνομιούχους που νομίσανε πως υπηρέτησαν σε κάτι ναυτικά και αεροπορίες.
Κυριοι, ας προσεχουμε καλυτερα τις εκφρασεις μας... Αν με θεωρεις προνομιουχο επειδη οταν περνουσα περιοδευων δηλωσα Ναυτικο και ΟΧΙ Στρατο, τι να πω....
Παντως μια φορα νοιωθω πολυ ευχαριστημενος γιατι ειχα την ευκαιρια να υπηρετησω σε ποστο μαχιμο και με μεγαλη ευθυνη... ενω στον στρατο Ξηρας οι πιθανοτητες θα ηταν να φαω την θητεια μου σε κανα σκοπετο, σε τιποτα μαγειρια και επι της ουσιας ΜΗΔΕΝ.
-
Ναι ΟΚ είναι γνωστό άλλωστε στην Ελληνική κοινωνία, πως η επιλογή των στρατεύσιμων στα σώματα, γίνεται με βάση αυτό που θα δηλώσουν....
Βύσμα??? Τσκ τσκ τσκ....ΠΙΠΕΡΙ στο στόμα του κακού takinen που τόλμησε να υπονοήσει και να θίξει.......
-
Ξεκόλααααααααα.
-
Λοιπόν, takinen, επειδή προφανώς ΕΣΥ δεν έχεις υπηρετήσει και δεν ξέρεις τι κυκλοφορεί στο στράτευμα, όταν πας και με το καλό επιστρέψεις, έλα να μας πεις τις εμπειρίες και τις απόψεις σου!
Πρώτα από όλα έχω υπηρετήσει.
Αν υπάρχει μια γνώμη που θα έδινα σε κάποιον που πρόκειται να υπηρετήσει, σίγουρα δεν είναι το να απειλεί όποιον αξιωματικό ή υπαξιωματικό του κάνει τη ζωή δύσκολη πως 'αν τον βρει έξω θα τον φυτέψει'.Αυτά είναι αστεία πράγματα....
+1...απλως δε παιζει τετοιο ενδεχομενο...
-
αν δε πάει κάτι καλά ή σύμφωνα με τα προλεγόμενα εγώ θα είμαι αυτός που θα πρέπει να αναθεωρήσει και να προσαρμοστώ στην κατάσταση. `Ολα μες στο πρόγραμμα είναι
Ακριβώς αυτό, αν καταφέρεις να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση στο στρατό και έτσι να χρησιμοποιείς τις συνθήκες υπέρ σου θα κάνεις μια χαρά θητεία.
Με τσαμπουκάδες, κόντρες και άρα χαρούμενα, μάλλον θα χάσεις παρά θα κερδίσεις.+1 οπως και εξω.....
-
αν αεροπορια και ναυτικο ηταν εξισου δυσκολα με το στρατο ξηρας δε θα τρεχανε οσοι εχουν ακρη να καταγουν σε αυτα...χωρις αυτο να σημαινει οτι η μεγαλη πλειοψηφια των μοναδων του ΣΞ δεν ειναι της πλακας...
δε τιθεται θεμα συγκρισεων με σημασια αλλα οποιος εχει τελειωσει με αυτην την ιστορια, ξερει 2-3 πραγματα...προσωπικα θεωρω τυχερα τα παιδια που υπηρετουν σε αεροπορια και ναυτικο...
-
Corsair
Αν περιμενεις να σε πιστεψουμε οτι κατεληξες ΠΝ επειδη ετσι ειχες δηλωσει στο περιοδευον (πριν ΠΟΟΟΟΣΑ χρονια?) και οχι επειδη εχεις βυσμα, sorry αλλα εγω
ΥΓ Προχτες ειχα παει σε ενα παρτυ πανω σε πλοιο του ΠΝ, καλεσμενος φιλου που κανει την 'θητεια' του. Ανοιξαμε μερικα μπουκαλακια, βαλαμε μουσικη, φεραμε και μερικα κοριτσακια, γαμω περασαμε. Και αυτος ειναι σε μοναδα που θεωρειται ψηλοασχημα για ναυτικο.
ΥΓ2 Ο οποιος φιλος τους τελευταιους 2 μηνες εχει κατσει 10 μερες μεσα, ακι αυτο χωρις να το κανονισει το βυσμα του. Απλα εχει καλες σχεσεις με τους υπολοιπους και τα κανονιζουν μεταξυ τους.
Τα δυο ΥΓ για να δουν μερικοι ποσο χαλια, ασχημα και 'μαχιμα' ειναι στο ΠΝ σε σχεση με ΣΞ...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
CorsairΑν περιμενεις να σε πιστεψουμε οτι κατεληξες ΠΝ επειδη ετσι ειχες δηλωσει στο περιοδευον (πριν ΠΟΟΟΟΣΑ χρονια?) και οχι επειδη εχεις βυσμα, sorry αλλα εγω
ΥΓ Προχτες ειχα παει σε ενα παρτυ πανω σε πλοιο του ΠΝ, καλεσμενος φιλου που κανει την 'θητεια' του. Ανοιξαμε μερικα μπουκαλακια, βαλαμε μουσικη, φεραμε και μερικα κοριτσακια, γαμω περασαμε. Και αυτος ειναι σε μοναδα που θεωρειται ψηλοασχημα για ναυτικο.
ΥΓ2 Ο οποιος φιλος τους τελευταιους 2 μηνες εχει κατσι 10 μερες μεσα, ακι αυτο χωρις να το κανονισει το βυσμα του. Απλα εχει καλες σχεσεις με τους υπολοιπους και τα κανονιζουν μεταξυ τους.
Τα δυο ΥΓ για να δουν μερικοι ποσο χαλια, ασχημα και 'μαχιμα' ειναι στο ΠΝ σε σχεση με ΣΞ...
Αγαπητε... I simply DO NOT CARE εαν με πιστευεις η οχι... τα γεγονοτα ειναι δεδομενα και δεν αλλαζουν. Επισης, οχι.... ουτε βυσμα ειχα... που να το βρω ο ερμος στην Θεσσαλονικη οταν το ΠΝ εδρευει Αθηνα?
Ατομα που ειχαν βυσμα περασανε, βασικα σαν να μην εκαναν ποτε θητεια... επιπροσθετα εχω υπηρετησει για 3 μηνες ΚΑΙ στον στρατο ξηρας στο τελος της θητειας μου (διακλαδικη μαλακια) και ξερω τι και πως.... εγω τουλαχιστον εχω μια ιδεα και απο την αλλη οψη του νομισματος.
ΥΓ: Ασε να μαντεψω... μηπως ηρθε ο φιλος σου με το πλοιο και σε πηρε να πατε μια βαρκαδα?
Τι πλοιο ηταν? Που ηταν το πλοιο....? και εισαι σιγουρος πως ο φιλος σου κανει θητεια.... εστω και κατ ονομα?ΥΓ2: Το ναυτικο παντα ειχε την πολυτελεια να παιζει καλα με αδειες... παντα ειχε επαρκεια στο προσωπικο οποτε γιατι οχι? Και εγω επαιζα 30 μεσα 10 εξω... μεχρι που σκασανε οι Ολυμπιακοι Αγωνες και πηγαμε 4 μηνες μεσα....
-
Μερικοί χρειάζονται ένα 20μηνο σε αντιτορπιλικό ή αρματαγωγό για να ισιώσουν μου φαίνεται
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Μερικοί χρειάζονται ένα 20μηνο σε αντιτορπιλικό ή αρματαγωγό για να ισιώσουν μου φαίνεταιΚαι οχι σε οποια να ναι.. στα CF Adams.... (ευτυχως για μερικους, τα αποσυρανε...)
Πλακα πλακα, ακομα θυμαμαι τα χαλια του πληρωματος μιας κανονιοφορου (αρχαιας.... προπολεμικιας) οταν ηρθε να μας παραδωσει πυρομαχικα... μες την μουτζουρα απαντες.... ειδικα οι μηχανικοι. Τους λυπηθηκα τους ανθρωπους... -
Κανείς δεν λέει πως στο ΠΝ και στην ΠΑ, δεν υπάρχουν και άνθρωποι που περνάνε δύσκολα. Πάντοτε κάποιος πρέπει να κάνει τη λάντζα.
Πάντως ο ΓΕΝΙΚΟΣ κανόνας είναι πως περνάνε ΠΟΛΥ καλύτερα, όσοι πάνε ΠΝ και ΠΑ, από όσους πάνε στον ΕΣ. Και επειδή οι διαθέσιμες θέσεις είναι ειδικά τα τελευταία χρόνια, ελάχιστες τόσο στο ΠΝ όσο και στην ΠΑ, χρειάζεται από βύσμα εώς πολύμπριζο για να φορέσεις μπλέ αντί για χακί.
Τώρα γιατί το τελευταίο (περί πολύμπριζων), λίγοι το παραδέχονται, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, αποτελεί μυστήριο....
-
Κανείς δεν λέει πως στο ΠΝ και στην ΠΑ, δεν υπάρχουν και άνθρωποι που περνάνε δύσκολα. Πάντοτε κάποιος πρέπει να κάνει τη λάντζα.Πάντως ο ΓΕΝΙΚΟΣ κανόνας είναι πως περνάνε ΠΟΛΥ καλύτερα, όσοι πάνε ΠΝ και ΠΑ, από όσους πάνε στον ΕΣ. Και επειδή οι διαθέσιμες θέσεις είναι ειδικά τα τελευταία χρόνια, ελάχιστες τόσο στο ΠΝ όσο και στην ΠΑ, χρειάζεται από βύσμα εώς πολύμπριζο για να φορέσεις μπλέ αντί για χακί.
Τώρα γιατί το τελευταίο (περί πολύμπριζων), λίγοι το παραδέχονται, μετά τη απομάκρυνση από το ταμείο, αποτελεί μυστήριο....
Γιατι μετα μπορει να αμφισβητησει καποιος οτι ηταν και 'μαχιμοι' στην αεροπορια η στο ναυτικο
-
Και μιας και μιλαμε για βυσματα... πω πω... τα περισσοτερα τα ειχα δει οταν ημουν διερχομενος στο Πενταγωνο. Πραγματικα εκει υπαρχουν 2 κατηγοριες στρατευσιμων.... αυτοι ΜΕ και αυτοι ΧΩΡΙΣ. Οι ΧΩΡΙΣ συνηθως ηταν στα μαγειρια, στα σκοπετα, στα αγηματα... Οι ΜΕ απλα σχολουσαν στις 3 το μεσημερι και περνανε και κανα ρεπο αγραφο βεβαιως βεβαιως, για να πανε σπιτακι τους (φυσικα ηταν ντοπιοι... ) και μεταξυ μας καλα κανανε... αφου ειχαν βυσμα καλως το χρησιμοποιουσανε...
Takinen, σε γενικες γραμμες το ΠΝ και η ΠΑ ειναι πιο καλα επανδρωμενες και προσεχουν καλυτερα το εμψυχο δυναμικο τους.
Θητεία? Ωχωχωχ...