Ο χρήστης rallye έγραψε:
Φίλε GTI λες αρκετά πράγματα που στηρίζονται σε μία αντίφαση.Ξεκινάς μην θέλοντας να συγκρίνεις αυτοκίνητα των 90s όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις με το δικό σου αμάξι σχετικά με την τιμή και όλο το υπόλοιπο post είναι μία κόντρα ραλλί-φιέστα!
Διαπιστώσεις είναι,όχι κόντρα. Δεν είπα για παράδειγμα πουθενά ότι το rallye είναι χειρότερο από το fiesta.Ούτε πρόκειται να το πω.
Κάποιες σημειώσεις θα κάνω μόνο:τα τελευταία σαξόραλλα έχουν άδεια κυκλοφορίας αρχές 2004, άρα δεν μιλάμε για αυτοκίητα άλλης εποχής.
Σωστός.
Ωστόσο μια παρατήρηση όσον αφορά τις τιμές του rallye(σχετικά με όσα έγραψε και ο screwdriver):Σε κατάλογο τιμών του 1999 το rallye χωρίς αρκουδίσιον και υδραυλικό τιμόνι έκανε μόλις 4200000εκ.Επειδή θεωρώ όμως τόσο το αιρκοντισιον όσο και το υδραυλικό στοιχειώδεις κατακτήσεις του παγκοσμιου πολιτισμού μας να ανεβάσω την τιμή στα 4740000εκ.
Τέλος υπήρχε το λεγόμενο GTi,το οποίο προσέφερε κι έναν αερόσακο οδηγού και ίσως κάποιο δέρμα,μπάκετ κάθισμα και η τιμή εκτοξευόταν στα 5740000εκ,δηλ. με μεταλλικό,τέλη σούπα μούπες περνάγαμε τα 6000000εκ.
Και όλα αυτά όταν το 1.0αρι τότε πεζό(αντίστοιχα το φιεστα,κορσα,206 1.2αρι τωρινό κλπ)ξεκινούσε από 2800000εκ
Μιλάμε δηλ.για 2-3 εκατομύρια πάνω από την αρχική τιμή.Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με το φιεστα.12000Ε το 1.25,18000Ε το ST.
Με λίγα λόγια δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα αν συγκρίνουμε αναλογικά και όχι απόλυτα τις λογικές του τότε και του σήμερα.
Και δεν ξέρω αν υποθέσουμε ότι το rallye έβγαινε ακόμα και τώρα στα 12000Ε χωρίς υδραυλικό τιμόνι,χωρίς αιρκοντισιον χωρίς αεροσάκους χωρίς abs ποιος θα τα έδινε και αν θεωρούνταν ακριβό ή όχι...
Το ότι το 206 gti είναι απόγονος του ραλλί είναι δικό σου συμπέρασμα.
Δεν είναι δικό μου συμπέρασμα αλλά της πεζό.Απόγονοι βγαίνουν αναγκαστικά,όταν ένα αμάξι διαδέχεται ένα άλλο στην παραγωγή.Αν αυτό βγαίνει κατώτερο των περιστάσεων ή των επιθυμιών μας δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί απόγονο.Σημαίνει ότι ο απόγονος δεν είναι αντάξιος του προγόνου.
Όσον αφορά την ωραιοποίηση που λες, κανείς μα κανείς δεν δόξασε τα ραλλί για την παθητική τους ασφάλεια(η ενεργητική είναι άλλο θέμα που εσφαλμένα το θίγεις), αλλά για το στήσιμό τους, τρίπτυχο κινητήρας-πλαίσιο-ανάρτηση.
Οκ.Απλά ανέφερα μερικά από τα μειονεκτήματά τους,τα οποία στα σύγχρονα αμάξια δεν υφίστανται με τίμημα όμως την αυξημένη τιμή,βάρος κλπ
Τι σχέση μπορεί να έχει το ότι όλοι χώνουμε λεφτά στο αμάξι μας με το ότι εσύ δεν βρήκες μαμά ραλλί ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω.
Ό,τι έγραψα αφορούσε σχόλιο του screwdriver,ο οποίος έγραψε ότι αν είναι να βάζεις κι άλλα χρήματα από την αρχική τιμή κλπ τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για γνήσιο GTi.Κι αυτό όταν ΟΛΑ σχεδόν τα rallye είναι βελτιωμένα με χρήματα που σκάνε οι ιδιοκτήτες τους.
Το ότι δεν βρήκα μαμά ραλύ το έγραψα για να επιβεβαιώσω τα παραπάνω.Ελπίζω να βοήθησα κάπως τώρα.
Σχετικά με τον κινητήρα η σύγκριση που παραθέτεις μάλλον είναι περιττή.Σέβομαι το αμάξι σου όπως και όλα τα αυτοκίνητα(ε, καλά σε λογικά πλαίσια), αλλά δεν μπορείς με σκοπό να εξυψώσεις το δικό σου να θάβεις άλλα.
Ώπα εδώ ξεφεύγουμε...ούτε το δικό μου έχω όρεξη να εξυψώσω(αν δεν πετύχαινα την έκπτωση που το έριξε σε επίπεδα rallye δεν θα το αγόραζα)ούτε τα ραλύ να θάψω.
Τα νούμερα που έγραψα ήταν απάντηση στον scredriver ο οποίος έγραψε ότι ο κινητήρας του fiesta είναι χλιαρός όταν σημειώνει τους ίδιους χρόνους με τα σαξόραλα.
Διαφωνείς με τους αριθμούς που έδωσα;Της πεζό είναι δεν είναι δικοί μου(μην ξεχνάς ότι αναφέρομαι σε μαμά ραλακια )
Αν παρεξήγησα κάτι απ'ότι είπες sorry.Γενικά μιλώντας είμαι της άποψης πως ο όρος Gti ήλθε από το παρελθόν, άρα δεν μπορείς να κρίνεις σημερινά Gti χωρίς να τα συγκρίνεις με παλαιότερα.Και μιας και αναφέρομαι σε αυτά τα παλαιότερα πιστεύω πως τέτοια αμάξια δεν πρόκειται να ξαναβγούν διότι δεν έχουν θέση στην σημερινή εποχή.Έχει αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου.Οι περισσότεροι θέλουν ένα αμάξι για να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ όσοι γουστάρουν τα γρήγορα αυτοκίνητα δεν τα θέλουν για να ξεκινάνε μεσάνυχτα για ορεινές διαδρομές ψάχνοντας την τελειότερη γραμμή στην κατηφορική αριστερή ή το πλασάρισμα στη φουρκέτα, αλλά για να κάνουν επίδειξη στους φίλους τους για τα παραπανίσια άλογα και να γαμάνε τους πάντες.Σκεφτείτε...όσοι από εσάς πάτε σε βουνά πόσους βλέπετε να στρίβουν;Ειδικά αν πετύχεις κανέναν με S3 ή EVO θα σου κολλήσει με τη μία προφυλακτήρα και μετά τη στροφή θα αναρωτιέσαι γιατί αργεί τόσο ενώ θα έπρεπε να σε έχει περάσει από πάνω!Στη σημερινή εποχή ξεκινάς στη 1:00 για Ριτσώνα και οι αυτοκινητόκαβλοι φίλοι σου είναι Λιμανάκια ή Βούτα.Βλέπεις dvd με τον Ragniotti, ενώ το Τέζα Power έχει dvd με μουνάκια και τον Μπάμπη τον Κόφτη να περνάει με 230 όλα τα κόκκινα φανάρια της Αττικής;E, είσαι χαζός!Αυτά λοιπόν κατά την ταπεινή μου άποψη ισχύουν σήμερα και γι'αυτό τα αυτοκίνητα της ψηφοφορίας και της κάθε ψηφοφορίας είναι αυτά που μας αξίζουν.Βγάλ'τε ρε μάγκες 1ο το miata να μπούμε στο βιβλίο Guiness...
Είδες;Αυτό εννοώ όταν μιλάω για ωραιοποίηση.Δηλαδή θες να πεις ότι όσοι παίρνουμε τώρα hot hatch τα παίρνουμε για να εντυπωσιάζουμε τις γκόμενες ενώ τότε όσοι έπαιρναν τα ραλύ όργωναν τα βουνά;
Μια βόλτα στα λιμανάκια,στο ΣΕΦ,στην ποσειδώνος και ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους δρόμους της αθήνας θα σου δείξει διαφορετική εικόνα από αυτή που έχεις.Πρώτοι και με διαφορά σε κόντρες μέσα στα στενάκια,σφήνες σε τράφικ και και και...είναι τα σαξόραλα(ίσως γιατί οι πρώτοι ιδιοκτήτες τα έχουν δώσει και τα έχουν πλέον ως μεταχ. πιτσιρικάδες 18 και 19 χρονών.Θέμα οδηγού είναι φίλε μου όχι αυτοκινήτου.
Τώρα αν εσύ είσαι συνειδητοποιημένος οδηγός δεν το οφείλεις στο ότι αγόρασες αυτοκίνητο στα μέσα του 90 και λεγόταν rallye,αλλά στο ότι έχεις πάρει πρέφα κάποια πράγματα για τα οποία άλλοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα.