-
Επιτρέπεται από τον ΚΟΚ (άρθρο 17).
8. Σε μονόδρομους και οδούς διπλής κατεύθυνσης, που υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τρεις εκτός αυτών*, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές (στοίχους). **Στην περίπτωση αυτήν, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και δίνεται έγκαιρα προειδοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα. *
Δηλαδή μπορείς υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις να κινείσαι με όποια ταχύτητα θες (εντός των νομίμων ορίων) προσπερνώντας από δεξιά αυτόν που κινείται πιο αργά από εσένα χωρίς να θεωρείται αυτό 'προσπέρασμα από δεξιά' (που γενικά απαγορεύεται).
-
Διαφωτιστικός Μάνο!
Τι μπορεί όμως να χαρακτηριστεί προσπέρασμα από δεξιά? Μήπως να κινήσε πχ στη μεσαία και να βγεις δεξιά? -
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
το χούι δεν το κόβουν αρκετοί και το θέλουν το δάχτυλό τους, μην πω και το κατέβασμα σε δευτέρα αν δεν έρχετε κανείς άλλος πίσω τους που δε φταίει σε τίποτα!αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας
ελπιζω φυσικα να μην εννοεις την ελαττωση της ταχυτητας σου γιατι δεν κερδιζεις τιποτα, εκτος απο το να κανεις στενοτερες τις σχεσεις σου με τον φαναρτζη...
οσο για το δαχτυλο και λοιπες χειρονομιες...
γιατι να πεσεις σε τετοιο επιπεδο;;;
πρεπει να περιμενεις να αδειασει η αριστερη και μετα να βγεις ή εστω να εισαι σιγουρος οτι αυτος που κινειται στην αριστερη δεν σε πλησιαζει με πολυ γρηγορο ρυθμο... -
Ο χρήστης endless έγραψε:
ελπιζω φυσικα να μην εννοεις την ελαττωση της ταχυτητας σου γιατι δεν κερδιζεις τιποτα, εκτος απο το να κανεις στενοτερες τις σχεσεις σου με τον φαναρτζη...Ναι είναι ακραίο, αλλά αντί να σου σπάσει τα νεύρα ο άλλος με μπιπ και φώτα του τα σπας εσύ και έτσι ίσως καταλάβει, αν του το κάνουν συχνά, ότι αυτός είναι που έχει άδικο.
οσο για το δαχτυλο και λοιπες χειρονομιες...
γιατι να πεσεις σε τετοιο επιπεδο;;;Ναι υποβαθμίζεις τον εαυτό σου με αυτά, αλλά ξέρεις πόσο εκνευριστικό είναι, ειδικά σε άτομα όπως εγώ που πιο πολύ κοιτάζω τον κεντρικό καθρέφτη για να ξέρω τι γίνετε πίσω μου παρά μπροστα μου, να έχεις ένα ζώο πίσω σου να σου ανάβει τα φώτα.
πρεπει να περιμενεις να αδειασει η αριστερη και μετα να βγεις ή εστω να εισαι σιγουρος οτι αυτος που κινειται στην αριστερη δεν σε πλησιαζει με πολυ γρηγορο ρυθμο...
Αυτό κάνω πάντα, με το Jimny δεν έχω και τις φοβερές επιδόσεις και προσπαθώ όσο μπορώ να μην κάνω τους πίσω μου να φρενάρουν, αλλά όταν πας με 120 και προσπερνάς 10 αυτοκίνητα που πάνε με 100, δεν θα έρθει η στιγμή που θα σε πλησιάσει κάποιος που πάει με 180? Δεν θα πρέπει να έχει το ελάχιστο μυαλό για να καταλάβει ότι δεν ξύνεις τα νύχια σου εκείνη τη στιγμή, αλλά κάνεις προσπέραση και μόλις βρεις ελεύθερο χώρο θα πας δεξιά και αυτός στην ευχή του Θεού!
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
Διαφωτιστικός Μάνο!
Τι μπορεί όμως να χαρακτηριστεί προσπέρασμα από δεξιά? Μήπως να κινήσε πχ στη μεσαία και να βγεις δεξιά?Αυτό είναι κίνηση σε στοίχους και επιτρέπεται.
Παραδείγματα προσπερασμάτων:
http://ecycletours.com/images/Images02/ ... 20road.jpg
Εδώ επιτρέπεται το προσπέρασμα ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (βγαίνοντας στο αντίθετο, αφού η διαγράμμιση δεν είναι διπλή και συνεχόμενη).http://media.truerwords.net/images/cycl ... Road-S.JPG
Εδώ επιτρέπεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εφόσον ο μπροστινός κάνει δεξιά στο κενό αφήνοντάς σου χώρο χωρίς να βγεις στο αντίθετο ρεύμα.http://homepage.ntlworld.com/grogular/b ... ighway.jpg
Αν αυτός ο δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης και εντός πόλης, επιτρέπεται να περάσεις από δεξιά. Αν είναι μονής κατεύθυνσης και εκτός πόλης, απαγορεύεται να περάσεις από δεξιά. -
Δεν πάει καλά ο κόσμος.
Γυρίζω σήμερα το μεσημέρι από τον Αγ. Στέφανο και στο ύψος της Λυκόβρυσης βρίσκομαι στην αριστερή λωρίδα, η κίνηση είναι πυκνή και έχω αφήσει μια απόσταση από τον μπροστινό ίση με το μήκος ενός αυτοκινήτου. Ξαφνικά ο τύπος με το Chevrolet που είναι μπροστά και δεξιά μου αποφασίζει να μπει στην αριστερή χωρίς φλας, χωρίς τίποτα. Μπαίνει στο τσακ ανάμεσα σε εμένα και στον μπροστινό μου. Δεν άντεξα και κόλλησα το χέρι στην κόρνα για 2-3' (σημ. ζήτημα να έχω πατήσει κόρνα πάνω από 10 φορές στον 1,5 χρόνο που οδηγώ. γενικά σαν εξάρτημα δεν μου είναι και πολύ αγαπητό...). Αμέσως ο τύπος κατεβάζει το τζάμι και μου κάνει χειρονομία 'θα σε γ%&*&^%' . Κάνω κι εγώ τη μλκία μου και κάνω .
Ο τύπος αφιονίζεται, μπαίνει μεσαία λωρίδα και μόλις φτάνω δίπλα του έχει κρεμαστεί από το παράθυρό του και με βρίζει. Αφού είδε ότι δεν καταλαβαίνω αφιονίζεται περισσότερο και έρχεται στη λωρίδα μου σε απόσταση μερικών εκατοστών από το μπροστινό φτερό μου συνεχίζοντας το βρίσιμο. Κόβω εγώ να μπω στη μεσαία και αντιλαμβάνομαι ότι και η 'γυναίκα' που έχει δίπλα του κάνει τα ίδια. Έρχεται από πίσω μου στη μεσαία και μου κολλάει. Εγώ ατάραχος (έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον γιατί κάπου τα 'παιξα...) και αυτό τον αφιονίζει ακόμα περισσότερο! Κάνει άλλες 2 σφήνες και έρχεται μπροστά μου με αλάρμ. Προσπαθεί να με κλείσει (αλά Χόλυγουντ). Ε, κάπου εκεί έβγαλα το κινητό από την τσέπη και έκανα πως έπαιρνα τηλέφωνο. Ο τύπος έκανε δεξιά και απλά αρκέστηκε σε χειρονομίες μόλις πέρασα από δίπλα του. Φυσικά δε βγήκα στην κανονική έξοδο αλλά έκανα μια μίνι εκδρομούλα...
Σημείωση: ΌΛΕΣ οι αλλαγές λωρίδας που έκανα έγιναν με φλας και αφού έλεγχα τους καθρέφτες..... Δεν έλεγε στην προσπάθειά μου να αποφύγω το ζώο να πέσω σε κανέναν άσχετο...
-
A-Viper7
Αν δεν υπήρχε η γυναίκα δίπλα του,μπορεί να μην έκανε τίποτα.
Να πω και το δικό μου:
Δάσκαλος οδήγησης μέρα μεσημέρι στην Αγία Παρασκευή οδηγούσε το ''ειδικό''αυτοκίνητο από την θέση του συνοδηγού με τεντωμένο το αριστερό χέρι για να πιάνει το τιμόνι.Μάλιστα το σημείο που τον πέτυχα εγώ ήταν έξω από το γυμνάσιο/λύκειο της περιοχής...
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
A-Viper7Αν δεν υπήρχε η γυναίκα δίπλα του,μπορεί και να μην έκανε τίποτα.
Μα δεν είχε γυναίκα δίπλα του. 'Γυναίκα' είχε...
-
Δεν τα είδα τα εισαγωγικά.Κατάλαβα...
-
ΖΩΑ όλοι αυτοί που κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους ξεχειλισμένους κάδους απορριμάτων (λόγω απεργίας).
Κρατήστε σπίτι σας, βάλτε τα στο μπαλκόνι σας, αλλά μην τα κατεβάζετε κάτω, βρε ζώα!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ΖΩΑ όλοι αυτοί που κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους ξεχειλισμένους κάδους απορριμάτων (λόγω απεργίας).Κρατήστε σπίτι σας, βάλτε τα στο μπαλκόνι σας, αλλά μην τα κατεβάζετε κάτω, βρε ζώα!
Ειμαι και θα μεινω ζωο,δεν εχω σκοπο να εκθρέψω κατσαρίδες σπιτι μου , ζώα ειναι αυτοι που δεν δινουν το επιδομα στους οδοκαθαριστές,το οποίο το δικαιούνται πέρα για πέρα.Ειναι ισως η μοναδικη φορα που δικαιολογω μια απεργία,και μαλιστα μία που μας δημιουργει σοβαρότατα προβλήματα.
-
Αν τα κλείνεις καλά, δεν θα εκθρέψεις τίποτα.
-
Τα περισσότερα σπίτια έχουν ένα μπαλκόνι ή ένα εξωτερικό χώρο που μπορούμε να αφήσουμε για λίγο τα σκουπίδια μας μέσα σε καλά κλεισμένες σακούλες.
Αρκεί να θέλουμε. -
Ίσως να φανεί τετριμένο πλέον, αλλά θεωρώ πως πρέπει να το αναφέρω. Τύπος με ~RX8 είχε το παιδί του κολημμένο στο παρμπρίζ στη θέση του συνοδηγού ενώ αυτός έκανε πάντες στη Δωδεκανήσου στο καλαμάκι. Ποια ζώνη είπατε??? Πρέπει να ανοίξει κάποιος ένα τόπικ με 'ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ-ΑΝΟΗΤΟΥΣ'
-
A, αυτό είναι πια συνηθισμένο. Έπρεπε να δείτε τύπο σε ακριβή κούρσα με ηλιοροφή να κινείται στη δεξιά λωρίδα της παραλιακής και το παιδάκι του ΠΟΥ ΗΤΑΝ;
Όρθιο πάνω στο κάθισμα του συνοδηγού, από τη μέση και πάνω έξω απο την ηλιοροφή! Ένας να έπεφτε από πίσω, θα γινόταν θρύψαλα η σπονδυλική στήλη του παιδιού. -
boofy και manosk θα ακουστώ κυνικός αλλά ο μόνος τρόπος για να μάθουν αυτοί οι πατεράδες είναι να πάθουν κάποιο ελαφρύ/βαρύ/θανάσιμο τραυματισμό το παιδί τους, έτσι την επόμενη φορά θα ξέρουν πως πρέπει να κάθονται τα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Δεν πάει καλά ο κόσμος.Γυρίζω σήμερα το μεσημέρι από τον Αγ. Στέφανο και στο ύψος της Λυκόβρυσης βρίσκομαι στην αριστερή λωρίδα, η κίνηση είναι πυκνή και έχω αφήσει μια απόσταση από τον μπροστινό ίση με το μήκος ενός αυτοκινήτου. Ξαφνικά ο τύπος με το Chevrolet που είναι μπροστά και δεξιά μου αποφασίζει να μπει στην αριστερή χωρίς φλας, χωρίς τίποτα. Μπαίνει στο τσακ ανάμεσα σε εμένα και στον μπροστινό μου. Δεν άντεξα και κόλλησα το χέρι στην κόρνα για 2-3' (σημ. ζήτημα να έχω πατήσει κόρνα πάνω από 10 φορές στον 1,5 χρόνο που οδηγώ. γενικά σαν εξάρτημα δεν μου είναι και πολύ αγαπητό...). Αμέσως ο τύπος κατεβάζει το τζάμι και μου κάνει χειρονομία 'θα σε γ%&*&^%' . Κάνω κι εγώ τη μλκία μου και κάνω .
Ο τύπος αφιονίζεται, μπαίνει μεσαία λωρίδα και μόλις φτάνω δίπλα του έχει κρεμαστεί από το παράθυρό του και με βρίζει. Αφού είδε ότι δεν καταλαβαίνω αφιονίζεται περισσότερο και έρχεται στη λωρίδα μου σε απόσταση μερικών εκατοστών από το μπροστινό φτερό μου συνεχίζοντας το βρίσιμο. Κόβω εγώ να μπω στη μεσαία και αντιλαμβάνομαι ότι και η 'γυναίκα' που έχει δίπλα του κάνει τα ίδια. Έρχεται από πίσω μου στη μεσαία και μου κολλάει. Εγώ ατάραχος (έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον γιατί κάπου τα 'παιξα...) και αυτό τον αφιονίζει ακόμα περισσότερο! Κάνει άλλες 2 σφήνες και έρχεται μπροστά μου με αλάρμ. Προσπαθεί να με κλείσει (αλά Χόλυγουντ). Ε, κάπου εκεί έβγαλα το κινητό από την τσέπη και έκανα πως έπαιρνα τηλέφωνο. Ο τύπος έκανε δεξιά και απλά αρκέστηκε σε χειρονομίες μόλις πέρασα από δίπλα του. Φυσικά δε βγήκα στην κανονική έξοδο αλλά έκανα μια μίνι εκδρομούλα...
Σημείωση: ΌΛΕΣ οι αλλαγές λωρίδας που έκανα έγιναν με φλας και αφού έλεγχα τους καθρέφτες..... Δεν έλεγε στην προσπάθειά μου να αποφύγω το ζώο να πέσω σε κανέναν άσχετο...
Χμμμμ, κλασσικη περιπτωση βλαβης. Εχω τυχει σε περιπου παρομοια φαση... ειλικρινα ωρες ωρες πιστευω πως κακως δεν επιτρεπεται η οπλοχρησια... Ειναι κατι τετοια ειδη ανθρωποειδων που το μονο που αντιλαμβανονται ειναι την θεα μιας Benneli κολλημενης στην μαπα τους.... Να αρχιζει να σου κανει νουμερα στον δρομο, και να τον βολεψεις με τιποτα διασπορας...
Mad Max θα καταντησουμε...
-
με φωναξε κανεις?
-
Oι δρομοι μας ειναι γεματοι οργη πια,αμερικη εχουμε καταντησει.
Το μονο που μας σωζει μεχρι τωρα ειναι οτι δεν εχουμε τοσα οπλα οσα οι αμερικανοι. -
ΖΩΟ, ΖΩΟ, ΖΩΟ εγώ που κουρασμένος χθες στην επιστροφή από σκι και 2 πτησούλες (δεν δικαιολογεί) βαρέθηκα στην ελαφριά κίνηση και έκανα σφήνες σε κάποιους που έμεναν στην αριστερή. Ντροπή μου που το γράφω, αλλά ακόμα μεγαλύτερη ντροπή μου που το έκανα.
Ζώα ζώα ζώα