-
Δεν νηστεύω και δεν νομίζω να το κάνω ούτε στο μέλλον.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
SEX κανετε???????????Ποτέ πριν το γάμο...!
-
Νηστεία ;; .... δε νομίζω ότι έχει νόημα.
-
δεν νηστευω για να παω κοντρα σε αυτους που νηστευουνε και επιπλεον εχει πλακα γιατι με θεωρουν αντιχριστο
ειδικα κατι γιαγιαδες
-
Μέχρι στιγμής, 21 στους 27 δε νηστεύουν (δε θεωρώ ότι νηστεύει κάποιος που ψήφισε τις δυο μέρες μόνο)!!
Να στείλουμε τα αποτελέσματα στο Χριστόδουλο;
-
Θα σου πει, σας θέλω κι ας μην νηστεύετε!!!
Εχουν δύσκολέψει τα πράγματα για αυτούς, οπότε κανουν και συμβιβασμούς τώρα... -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Μέχρι στιγμής, 21 στους 27 δε νηστεύουν (δε θεωρώ ότι νηστεύει κάποιος που ψήφισε τις δυο μέρες μόνο)!!Να στείλουμε τα αποτελέσματα στο Χριστόδουλο;
Θες να μας αφορησει??????
-
SEX κανετε???????????
Ποτέ πριν το γάμο...!
Θέμη, συνήθως ισχύει το αντίθετο ...
-
Νομιζω οτι οι νηστειες και ολα αυτα σε ολες τις θρησκειες ξεκινησανε με καποια γεοκοινωνικοπολιτικη βαση που σε γενικες γραμμες ειναι σωστη.
Δεν νηστευω, φετος για πρωτη φορα ειπα να κοψω λιγο το κρεας γιατι το εχω παρακανει, που σημαινει, την κυριακη μισο κιλο πα'ι'δακια, και απο τοτε μεχρι σημερα διαφορα ζαμπον, ψαρια, χθες κοτοπουλο, κτλπ
Νομιζω οτι η νηστεια των καθολικων ισως να ειναι καλυτερη, δηλ. να νηστευεις απο κατι που σου αρεσει πολυ, οπως σοκολατα.
Μια μεγαλη ταραχη που ειχα παθει, ανεβαινα την Πειραιως και μπερδευτηκα ως το που ειναι το εργοστασιο της ΙΟΝ και νομιζα οτι εκλεισε, τραβηξα μια στεναχωρια μεχρι να το δω λιγο παρακατω..
-
Εγω κανω νηστεια.....Νηστευω ολα τα νηστισιμα κ τρωω μονο κρεας....
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
SEX κανετε???????????Nα πω την αλήθεια, κάποιος φίλος μου είπε ότι η κοπέλα του νηστεύει και ήταν λυπημένος γιατί δεν μπορεί να κάνει έρωτα, λέει(είναι και αυτό μέρος της νηστείας). Τόσα χρόνια που ζω σε αυτό τον κόσμο, πρώτη φορά ακούω ότι ο έρωτας απαγορεύεται στη νηστεία...τέλος πάντων, ο καθένας κάνει και πράττει σύμφωνα με όπως το καταλαβαίνει/επιθυμεί, θα έλεγα...
Δεν νηστεύω, γενικά: αν τύχει και τις μέρες κοντά στο Πάσχα μου έχουν μαγειρέψει φαγητό που είναι νηστίσιμο, θα το φάω μια χαρά, αλλά αν μαγείρευα εγώ, θα μαγείρευα οτιδήποτε(νηστίσιμο ή όχι) αρκεί να μην μείνω νηστικός. Συνήθως όμως, επειδή προτιμώ να μαγειρεύουν οι δικοί μου, τρώω ότι έχουν, χωρίς πρόβλημα.
-
§
Νηστεία; No, never...
Δίαιτα/αυτοσυγκράτηση; Yes! (ειδικά μετά τα κιλά που πήρα κόβοντας τη νικοτίνη)...§
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
SEX κανετε???????????
Nα πω την αλήθεια, κάποιος φίλος μου είπε ότι η κοπέλα του νηστεύει και ήταν λυπημένος γιατί δεν μπορεί να κάνει έρωτα, λέει(είναι και αυτό μέρος της νηστείας). Τόσα χρόνια που ζω σε αυτό τον κόσμο, πρώτη φορά ακούω ότι ο έρωτας απαγορεύεται στη νηστεία...............
Εχω ακουσει και για Τεταρτη/Παρασκευη αποχη, σεξ και κρεας πανε μαζι?
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
SEX κανετε???????????
Nα πω την αλήθεια, κάποιος φίλος μου είπε ότι η κοπέλα του νηστεύει και ήταν λυπημένος γιατί δεν μπορεί να κάνει έρωτα, λέει(είναι και αυτό μέρος της νηστείας). Τόσα χρόνια που ζω σε αυτό τον κόσμο, πρώτη φορά ακούω ότι ο έρωτας απαγορεύεται στη νηστεία...............
Εχω ακουσει και για Τεταρτη/Παρασκευη αποχη, σεξ και κρεας πανε μαζι?
γίνεται κι αλλιώς;
αν κόψω το κρέας και πλακώσω γαρίδες, αστακούς, καραβίδες, καλαμαράκια θα νηστέψω λέτε; (μετά σίγουρα γιατί δεν θα 'χει μείνει cent)
οπότε δεν νηστεύω κι ως εργένης μαγειρεύω κι ότι θέλω
-
Εγώ πάντως ξεκίνησα το thread με την εντελώς ρηχή ερώτηση περί νηστείας σε ότι αφορά μόνο στο φαΐ, θέλοντας να δω στατιστικά τι γίνεται. **Σκέψεις, πράξεις, πώς αντιμετωπίζουμε την ιδέα της νηστείας, το όσα αυτή εκφράζει κλπ κλπ **μου είναι αδιάφορα. 10 ανθρώπους να ρωτήσουμε, 10 διαφορετικές απαντήσεις θα πάρουμεΟμολογουμένως πάντως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μια τέτοια συζήτηση (εφόσον μπορούσε να διατηρηθεί σε 'πολιτισμένο επίπεδο')...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παντως η νηστεια των 40 ημερων ειναι επιβλαβης για την υγειαΟυδέποτε ίσχυε ή θα ισχύσει αυτό, με εξαίρεση κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων. Οι μοναχοί στο Άγιον Όρος δεν τρώνε κρέας ποτέ, το ίδιο κι όσοι δηλώνουν φυτοφάγοι.
Νηστεύω και τις 40 μέρες, αλλά δεν έχω κόψει το τυρί και το γάλα από το πρωινό μου, άντε και μερικά γεύματα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Παντως η νηστεια των 40 ημερων ειναι επιβλαβης για την υγεια
Ουδέποτε ίσχυε ή θα ισχύσει αυτό, με εξαίρεση κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων. **Οι μοναχοί στο Άγιον Όρος δεν τρώνε κρέας ποτέ, το ίδιο κι όσοι δηλώνουν φυτοφάγοι.
**
Νηστεύω και τις 40 μέρες, αλλά δεν έχω κόψει το τυρί και το γάλα από το πρωινό μου, άντε και μερικά γεύματα.Μια φορα πετυχα γιουβαρλακια απο ψαρι, μια χαρα τα εφαγα.
-
Από μικρός την Μεγάλη Εβδομάδα γιατί έπρεπε.
Τώρα τελευταία μόνο για λόγους παράδοσης και ίσως αποτοξίνωσης.Δε θεωρώ τη νηστεία με το νόημα που έχει ότι εξυπηρετεί αυτά που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί.
Ξέρετε τι ωραία που νηστεύεις με 1 κιλό ψωμί, μισό κιλό ταραμοσαλάτα, χαλβά, τουρσιά και με καραβίδες - γαρίδες - όλα αυτά τα όμορφα; Όλοι νηστεύουμε έτσι
-
Μόνο την Μεγάλη Εβδομάδα.
Καλό μας κάνει...δεν χρειάζεται να είμαστε αρνητικοί.
- η μητέρα μου κάνει πάντοτε και όχι μόνο το Πάσχα αλλά και τα Χριστούγεννα και τον 15αύγουστο και και και...
** θυμάμαι πιτσιρικάς μια φορά έψαχνα μέσα στην Μ. Εβδομάδα να βρω να φάω πίτα-γύρο. Πουθενά δεν βρήκα ανοικτό εκτός από έναν που είχε βάλει αντί για χοιρινό διάφορα οικολογικά ...πατάτες, πιπεριές τα οποία ήταν νόστιμα μέσα στην πίτα κατα έναν παράδοξο λόγο.
-
Δυστυχως δεν νηστευω. Ειμαι καλομαθημενος βλεπετε.
Νηστεία