-
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Πως σας φαίνεται αυτή η πινακίδα ;Το είχα δει κι εγώ πέρσι τον Ιούλιο και αναρωτιόμουν. Τελικά ήταν
επαγγελματικό ανατ. Αθήνας που λόγω της τότε έλλειψης δεν του δόθηκαν
αμέσως οι πινακίδες ΙΒΧ-99** κι αυτός πήρε και κόλλησε γράμματα αλλά
ανάποδα!Γνωστός μου ανέφερε ΙΖΕ-40. Είδα κι εγώ ΡΙΤ ντ σε μηχανή.
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Το είχα δει κι εγώ πέρσι τον Ιούλιο και αναρωτιόμουν. Τελικά ήταν
επαγγελματικό ανατ. Αθήνας που λόγω της τότε έλλειψης δεν του δόθηκαν
αμέσως οι πινακίδες ΙΒΧ-99** κι αυτός πήρε και κόλλησε γράμματα αλλά
ανάποδα!Καλά και από τον Ιούλιο ακόμα δεν πήγε να τις πάρει? Θα φτιάξω και γω 2 χαρτιά να μπαίνω όποτε θέλω στον δακτύλιο...
-
Έχω δει κι άλλους να το κάνουν...
Εντυπωσιακή παρατήρηση: ΡΟΝ-539* σε νέο Κλιό.
Α, και δύο ΙΖΕ-14 επαγγελματικά. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ποια λες; Τα μπλε τα Ματζιρους τα στρογγυλοφάναρα, με τους διπλους ασπρους προφυλακτηρες που πηγαιναν μεχρι τη δεκαετια του 90 στο Χορτιατη;
Αυτα δεν ειχαν τη δεκαετια του 70 χερουλια για σκαλομαρία;Όχι φίλε. Αυτά είχαν ανέκαθεν πινακίδες με γράμματα. Ήταν 100 οχήματα. Τα πρώτα 40 είχαν πινακίδες 'ΜΑ', τα επόμενα 35 'ΜΖ' και τα τελευταία 25 'ΜΝ'. Μπορείς, πιστεύω, πλέον να υπολογίσεις το πότε μπήκαν στην κυκλοφορία... Εκτός από Χορτιάτη, θυμάσαι και σε ποιες άλλες γραμμές δούλευαν;
Τα φώτα δεν ήταν ίδια σε όλα. Νομίζω αλλάχτηκαν κάποια στιγμή και έγιναν τετράγωνα. Πάντως, οι προφυλακτήρες αυτοί ήταν μοναδική πατέντα για όλη την Ελλάδα! (Προσοχή: η τελευταία παρτίδα είχε πάντα κανονικούς προφυλακτήρες)
-
Από δω και πέρα θα σε φωνάζω τζρέο.Αυτα δεν ειχαν τη δεκαετια του 70 χερουλια για σκαλομαρία;
Κύριε Κόλλια όντως ΕΧ δε δόθηκαν ποτέ. Το τελευταίο ΕΥ που είδα ήταν
ΕΥ-61**, πρέπει να δόθηκε αρκετά μετά το 90, μετά μάλλον άρχισαν να
δίνονται στη θέση των ΕΥ τα ΕΥΥ!Φίλε ας μην είμαστε απαιτητικοί. Κι εγώ, φανατικός λεωφορειάκιας, μέχρι πριν λίγα χρόνια τα πρόφερα 'Μάτζιρους Ντέουντζ'. Απαράδεκτος, ε;
Για τα ΕΥ, θα είμαι σε επιφυλακή. Αν και βλέπω σπάνια... Νομίζω είχα δει και μεγαλύτερα νούμερα από 61**.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ποια λες; Τα μπλε τα Ματζιρους τα στρογγυλοφάναρα, με τους διπλους ασπρους προφυλακτηρες που πηγαιναν μεχρι τη δεκαετια του 90 στο Χορτιατη;
Από δω και πέρα θα σε φωνάζω τζρέο.
Οπως λεει και ο Χατζηχρηστος σε μια ταινια: Και αιδεσιμοτατε να με πεις θα το καταλαβω
Mε το Σταυρος παντως βολευομαι καλυτερα.Αυτα δεν ειχαν τη δεκαετια του 70 χερουλια για σκαλομαρία;
Ποία η απορία; Δεν ξερεις τι ειναι η σκαλομαρία;
Ντροπη σου εισαι και λεωφορειακιαςΝαι, αλλά όχι και τραμάκιας! Δικαιολογείται εν μέρει. 'Σκαλομαρία' ήταν το σκαρφάλωμα παιδιών (και όχι μόνο...) στην εξωτερική πλευρά των βαγονιών των τραμ, για να μην πληρώσουν εισιτήριο. Μιλάμε για καταστάσεις πριν το 1960!
P.S.: Greo, έχεις δει χάρτες που απεικονίζουν το δίκτυο των τραμ στην παλιά Θεσσαλονίκη; Ίσως ναι. Αλλά δε νομίζω να είδες ποτέ επιβάτες να κάνουν σκαλομαρία στα MAGIRUS!!!!!!
-
Ολοκαινουριο μαυρο Polo γνωστου ΗΚM 249* με χθεσινη ημερομηνια στην αδεια κυκλοφοριας.
Δεκα λεπτα αργοτερα ειδα ενα επισης μαυρο Polo με ΗΚM 29**8
-
χθεσινές παρατηρήσεις: ΡΙΙ-520* (χάρτινο) και ΚΑΚ-178*
-
eurkon με πρόλαβες πριν αναφέρω το χάρτινο ΡΙΙ-530* που είδα σήμερα
και πριν σε ρωτήσω από που ξεκινούν τα χαρτιά, μήπως και τα ΡΙΙ-51 είναι
χάρτινα ενώ τα ΡΙΙ-50 όχι; Αν ναι, τότε επειδή έχω δει ΡΙΧ-91 με θυρεό,
κάνω την υπόθεση πως η τελευταία παρτίδα για τη Λάρισα ήταν 5000
νούμερα από ΡΙΧ-9100 ως ΡΙΙ-5099.Στη σημερινή μου εκδρομούλα (ως Δαμάστα) είδα ΕΡΜ-560* και διάφορα
αθηναϊκά: ΙΕΕ-81 από ανατ. Αθήνα, και από νότια Αθήνα ΙΕΟ-303* που
μου φάνηκε λίγο πρώιμο μετά όμως είδα και επαγγελματικό ΙΕΜ-69 (ως το
6999 φτάνουν) άρα ίσως ξεκινά νέος κλάδος επαγγ/κών εκεί από ΙΕΟ-25
ως 29.Τελικά παίζει κάτι περίεργο με τα επαγγελματικά ανατ. και νότιας Αθήνας
γιατί βλέπω αρκετά βαν με έδρα κάπου βόρεια και πινακίδες νοτίων
(ΙΕΜ-6*** ) και μερικά με έδρα νότια και πινακίδες βορείων (ΙΕΕ-25 ως
29). Αν δεν έβλεπα συνεχώς ΙΕΜ,ΙΕΝ και ΙΕΟ σε πλαίσια της Hertz που
παραδοσιακά ταξινομεί στη νότια Αθήνα και άπειρα ΙΕΕ στα βόρεια όπου
κινούμαι κυρίως, θα σκεφτόμουν πως απλώς έχω μπερδέψει τους δύο
κλάδους αλλά...Megane με βάση τις παλιότερες παρατηρήσεις πιο λογικό μου
φαίνεται το ΗΚΜ-29.Κύριε Κόλλια προλάβατε να μπείτε στα Μάγκιρους αυτά; Καμία σχέση με
τα (υπέροχα) αθηναϊκά. Εγώ μπήκα τελευταία φορά το Σεπτέμβρη του 90
νομίζω (λίγες μέρες πριν βγουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών,
κάτι τέτοια δύσκολα ξεχνιούνται...). Την περίφημη σκαλομαρία δεν τη
θυμάμαι, μόνο σε παλιά ΚΤΕΛ την είχα δει, κι ούτε είχα ακούσει αυτή τη
λέξη ποτέ! Φυσικά ρωτώντας τους γονείς μου λύθηκε η απορία.Κι εγώ σπάνια βλέπω ΕΥ ενώ και τα ΕΥΥ σπανίζουν, χθες όμως είδα δύο
ΕΥΥ-27**. -
γειτονας σε παλιά ΒΜW 2002 πινακίδα Ι**2002!!!!σωστός!
-
thaliarque, από ότι διαπίστωσα το τρέχον Σαβ/κο όλα τα νούμερα από ΡΙΙ-500* και μετά είναι σε χάρτινο, επομένως η παρτίδα πρέπει να ήταν μέχρι και το ΡΙΙ-4999. Πάντως, είναι μάλλον συνηθισμένο γαι την Λάρισα τα τελευταία χρόνια να μην γίνονται σωστές παραγγελίες για τις ποσότητες των πινακίδων και να έχουμε κατά καιρούς πολλά χάρτινα, παρά το ότι οι ταξινομήσεις μπορούν να προβλεφθούν καθώς στη Λάρισα δεν υπάρχει έντονη περιοδικότητα όπως λ.χ. στην Κρήτη και σ' όλα τα νησιά λόγω των ενοικιαζόμενων. Από ότι υπολογίζω, οι ταξινομήσεις στη Λάρισα είναι 750, περίπου, το μήνα. Σχετικά δε με τις μεταλλικές με θυρεό αυτές δόθηκαν μαζικά πριν από περίπου 2 μήνες και για μεγάλο διάστημα όλα τα ΡΙΧ-9000 μέχρι και ΡΙΧ-9999 ήταν χάρτινα, όπως χάρτινα ήταν και τα πρώτα ΡΙΙ (νομίζω μέχρι το 2999). Πάντως, ακόμη και τώρα βλέπει κανείς αρκετά χάρτινα ΡΙΧ και ΡΙΙ (μάλλον βαρέθηκαν οπι ιδιοκτήτες τους να πάρουν τις μεταλλικές αλλά και για ... άλλους λόγους (βλ. ραντάρ, συνεργεία τροχαίας κλπ.)
-
ΝΗΗ 12** χαρτί
-
ΡΕΗ 96** εχει ξαναναφερθει; δε θυμαμαι και βαριεμαι να ψαχνω.
-
eurkon ΟΚ! Απ'ό,τι βλέπω τα κατέχεις καλά τα της Λάρισας! Τον ρυθμό
ταξινομήσεων τον υπολογίζω στα 700 νούμερα το μήνα κατά μέσο όρο,
ίσως όμως κάποιους μήνες φτάνετε τα 750+. Μήπως παρακολούθησες τι
έγινε πέρσι μετά την πρώτη παρτίδα από νέου τύπου; Ξεκίνησε από
ΡΙΧ-4500 και έφτασε λογικά ως και ΡΙΧ-6499 (2000 νούμερα, μόνο...),
αλλά ο greo είχε τότε αναφέρει και ΡΙΧ-65, ενώ αρκετά μετά μου
αναφέρθηκε χάρτινο ΡΙΧ-68, γι'αυτό και είχα νομίσει πως η αλλαγή
παρτίδας ήταν στο ΡΙΧ-6600 και της επόμενης στο ΡΙΧ-9100... Όμως με
όσα μας είπες μάλλον φαίνεται πως οι παρτίδες ήταν ΡΙΧ-45/64, ΡΙΧ-65/89
και ΡΙΧ-90/ΡΙΙ-49. Ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη μεσολάβησαν
παρτιδούλες από πινακίδες άλλων νομών που είχαν περίσσευμα: πρώτα
σας έδωσαν από Γιάννενα (νομίζω από ΙΝΜ-9500 ως 9999), μετά από Άρτα
(ΑΤΕ-6500 ως 6899, ίσως και τα 64** ), μετά από Λευκάδα (πιθανότατα
από ΕΥΑ-9450 ως 9949) ενώ κάτι λίγα από Καρδίτσα πήραν τα Τρίκαλα
ίσως και η Λάρισα (κάπου στα ΚΑΗ-7*** και ΚΑΗ-8*** ).technik πρόλαβες τον greo!
Megane, τελευταία αναφορά ΡΕΗ-95 την 1/3, τώρα κοντά στο ΡΕΗ-98,
το ΡΕΚ έρχεται μέσα στον Απρίλη, το ΧΝΤ στο τέλος του. -
Ο χρήστης Giorgos Kollias έγραψε:
Ναι, αλλά όχι και τραμάκιας! Δικαιολογείται εν μέρει. 'Σκαλομαρία' ήταν το σκαρφάλωμα παιδιών (και όχι μόνο...) στην εξωτερική πλευρά των βαγονιών των τραμ, για να μην πληρώσουν εισιτήριο. Μιλάμε για καταστάσεις πριν το 1960!P.S.: Greo, έχεις δει χάρτες που απεικονίζουν το δίκτυο των τραμ στην παλιά Θεσσαλονίκη; Ίσως ναι. Αλλά δε νομίζω να είδες ποτέ επιβάτες να κάνουν σκαλομαρία στα MAGIRUS!!!!!!
Προφανως και δεν εχω δει, αλλα θυμαμαι οτι αριστερα και δεξια απο το εξογκωμα που ειχαν πισω (αν δεν κανω ηταν το φωτιστικο της πινακιδας) δυο τεραστια χερουλια που (μαλλον ο πατερας μου) μου ειχαν πει οτι στο (τοτε) προσφατο παρελθον τα χρησιμοποιουσαν καποιοι για να πηγαινουν τζαμπα. Μπορει βεβαια να ηταν (για τα συγκεκριμενα μοντελα) αρβυλα.
Τα Μαγκιρους (σωστο τωρα;) ηταν σχεδον σιγουρα στις γραμμες 24 και 9 (Λαχαναγορά), υπηρχαν λιγα στο 30 και σε κανα-δυο γραμμες δυτικα μαλλον στο 35 (μετεωρα). Δυτικα βρισκομουν σπάνια τα μαθητικα μου χρονια και δε θυμαμαι με σιγουρια.
Thaliarque o greo ηταν στας Ευρωπας, οποτε δεν ειδε τιποτα
-
thaliarque, οι παρατηρήσεις σου σχετικά με τις παρτίδες είναι ακριβέστατες Όσον αφορά τις 'ξένες' πινακίδες, πράγματι είναι΄όπως τα αναφέρεις με μερικές ελάχιστες διαφοροποίησεις: Η Λευκάδα έδωσε μέχρι ΕΥΑ-999*, η Άρτα έδωσε και ΑΤΕ-64** -689* και η Καρδίτσα έδωσε ΚΑΗ-800* έως 819*. ΚΑΗ-7*** δεν έχω πααρτηρήσει μαζικά στη Λάρισα όσον αφορά τους ρυθμούς ταξινομήσεων η πρώτη ν.τ. δόθηκε περίπου στις 20.10.2004 και έκτοτε έχουν ταξινομηθεί (μαζί με τις 'ξένες') περίπου 11.500 οχήματα, οπότε ο ρυθμός είναι όντως 700 - 750 το μήνα
-
eurkon είσαι σίγουρος για ΕΥΑ-9950 ως 9999 στη Λάρισα; Γιατί τα σημεία
αλλαγής παρτίδας στη Λευκάδα είναι πάντα στο *450 ή *950 και καθώς οι
νέου τύπου εκεί ξεκίνησαν από το ΕΥΑ-8950, μου μοιάζει απίθανο να
περιλαμβάνει η πρώτη παρτίδα και τα 50 επιπλέον νούμερα (δε
συνηθίζεται). Από που ξεκίνησαν εκεί τα ΕΥΑ, από 9450 ή 9500;Για τα ΑΤΕ-64 είχα μία αμφιβολία, στο ενδιάμεσο πέρασα από Άρτα αλλά
(ξέρω, ακούγεται απίστευτο) δεν πρόσεξα!greo στας Ευρώπας είδατε τίποτα;
edit: βραδυνές παρατηρήσεις:
- ΙΕΕ-866* (το ΙΕΖ θα φανεί πριν το Πάσχα),
- ΜΙΝ-611* σε χαρτί κι ενώ το Σάββατο είχα δει στη Φθιώτιδα μπόλικα
ΜΙΝ-60 τυπωμένα: τρίτη φορά που μένει χωρίς πινακίδες η Λαμία!
Προηγούμενες παρτίδες νέου τύπου: ΜΙΜ-9600 ως και ΜΙΝ-2099 (μόνο
1500 νούμερα, κατάφορη αδικία στην πρώτη παρτίδα), μεσολάβησαν
ΚΗΑ-30 ως και 35 παλιού τύπου, ΜΙΝ-2100/4099 πέρσι την άνοιξη,
ΜΙΝ-4100/6099 αρχικά ως χαρτιά, πινακίδες με θυρεό από Δεκέμβρη ενώ
τα ΜΙΝ-4100/4499 μάλλον δόθηκαν στην Αταλάντη.
Η περίπτωση της Φθιώτιδας πανομοιότυπη με την επίσης αδικημένη
Μεσσηνία: πολύ μικρή πρώτη παρτίδα ΚΜΗ-8600 ως και ΚΜΚ-1099,
έλλειψη ήδη από αρχές Γενάρη 05, δηλαδή πριν να ξεκινήσουν σε πολλές
περιοχές οι νέου τύπου, πινακίδες από γειτονικούς νομούς
(ΗΑΚ-4300/4499, ΤΡΕ-5600/5799, ΑΧΟ-1000/1499, ΑΧΟ-2000/2199),
δεύτερη παρτίδα ΚΜΚ-1100/3099, πάλι έλλειψη το καλοκαίρι, χαρτιά ως το
Δεκέμβρη, φτάνει η παρτίδα με τους θυρεούς ΚΜΚ-3100/5099, πάλι
έλλειψη από αρχές Φλεβάρη......τη στιγμή που στην Κομοτηνή δίνονται ακόμα παλιού τύπου πινακίδες,
και αν δεν έπαιρνε η Θεσσαλονίκη τα ΚΟΗ και ΚΟΚ, θα δίνονταν ως
τα τέλη του 2011! -
greo στας Ευρώπας είδατε τίποτα;
Τι να δω; Στην Ιταλια; Εχει γινει αδιαφορη πινακιδικα.
-
Εξω απο το Βενιζελειο νοσοκομειο παρκαρισμενα το ενα πισω απο το αλλο δυο ΡΕΗ 97**, ενα ISUZU 4X4 και ενα JEEP
Car Plate Spotting!!!