Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Να καταργηθουν οι παρελασεις;
    • 1
    • 2
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 39
    • 40
    • 17 / 40
    Αντίλογος
    128
    783
    1206
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      ililias last edited by

@__skye__
      Όταν λες 'δεν είμαι Έλληνας' σημαίνει ότι αισθάνεσαι / είσαι κάποιας άλλης Εθνικότητας. Ποιάς;
      Αυτή την ερώτηση, νομίζω, σου απεύθυνε ο συν - φορουμίστας. Τώρα, άλλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική και αισθάνεται Έλληνας επειδή οι δικοί του ήσαν από την Ελλάδα κι άλλος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Ελλάδα και αισθάνεται Αμερικάνος. Άβυσσος κλπ κλπ κλπ...

Edit: Οι χώρες μπήκαν τυχαία, εντάξει; Μπορούν να αλλάξουν με όποιες θέλουμε.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        spartan last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
        Πόσο ισχυρά να διαφωνήσω;
        Όταν θάβεις ένα φιλικό σου πρόσωπο θα εκνευριστείς (το λιγότερο) αν δεις κάποιον να έρθει με ρούχα για κλαμπ. Το ίδιο είναι ο Επιτάφιος, τουλάχιστον σημασιολογικά.
        Δεν γουστάρεις ρε τέτοιε τη φάση; Μείνει σπίτι σου να φας κοντοσούβλι και να πιεις μπύρες, τράβα στα μαγαζιά της παραλιακής, αλλά μη μαγαρίζεις μια σεμνή τελετή.
        Δεν προσβάλλεις απλώς 'κάποιον', προσβάλλεις το σύνολο εκείνων που συμμετέχουν με σεβασμό προς τους συμβολισμούς του χώρου και της περίστασης.

+1000 !!

Υπάρχουν καποιοι συμβολισμοί που πρέπει να σεβόμαστε και να το δείχνουμε, (ασχέτως αν το εννοούμε ή το αισθανόμαστε)....!

Αυτό που περιγράφεις Pai Mei είναι αλλη μια ένδειξη ισοπέδωσης καποιων πραγματων.....Αν μάλιστα βάλουμε κατω διάφορα που έχουν ειπωθεί στον Αντίλογο (ντυμένα μάλιστα με υπέροχα και λογικοφανή επιχειρήματα), θα φτάσουμε πια, οχι στην ' ισοπέδωση καποιων πραγματων' , αλλα των πάντων...!!!! Αθροιστικά ολα αυτά που λέγονται, σ' αυτό οδηγούν, οσο ακραίο κι αν φαίνεται....Αν καποια στιγμή βρω χρόνο και διάθεση θα τα συγκεντρώσω να καταλάβεις τι εννοώ....

Ξέρεις με αυτή τη λογική θα μπορούσε κανείς να πει το εξής: 'ρε συ ζητιάνε με τα κουρέλια σου και τα αχτένιστα μαλλιά σου, που πας; Μου θες και επιτάφιο! Γίνε άνθρωπος πρώτα!'

Οσο για το παράδειγμά σου, άστοχο τελείως, μιας και ο 'ζητιάνος' δε παρουσιάζεται ετσι οντας θύμα του styling και της trendιας, αλλα διότι αδυνατεί να παρουσιαστεί διαφορετικά, εξαιτίας της φτώχειας του.....(και πολλές φορές της πνευματικής του κατάστασης...)

• S
          skye last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
          @__skye__
          Όταν λες 'δεν είμαι Έλληνας' σημαίνει ότι αισθάνεσαι / είσαι κάποιας άλλης Εθνικότητας. Ποιάς;
          Αυτή την ερώτηση, νομίζω, σου απεύθυνε ο συν - φορουμίστας. Τώρα, άλλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική και αισθάνεται Έλληνας επειδή οι δικοί του ήσαν από την Ελλάδα κι άλλος γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Ελλάδα και αισθάνεται Αμερικάνος. Άβυσσος κλπ κλπ κλπ...

Edit: Οι χώρες μπήκαν τυχαία, εντάξει; Μπορούν να αλλάξουν με όποιες θέλουμε.

ποιας εθνικότητας αισθάνομαι; ομολογώ πως δεν κατάλαβα..
          δηλαδή είσαι όποιας εθνικότητας αισθάνεσαι;
          ξαναρωτάω: ποια είναι αυτά τα κριτήρια που κάνουν κάποιον να είναι μιας συγκεκριμένης εθνικότητας;

• F
            flowerpower last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

ξαναρωτάω: ποια είναι αυτά τα κριτήρια που κάνουν κάποιον να είναι μιας συγκεκριμένης εθνικότητας;

τι ομαδα υποστηριζεις στο παγκοσμιο ?

• S
              spartan last edited by

Απαντήστε επιτέλους καποιος να μάθουμε κι εμείς τι είμαστε....!!!!!

(έχω αρχίσει ν' αμφιβαλλω για όλα....)

Είμαι Βλάχος ???

Είμαι Καραγκούνης ???

Είμαι Πόντιος ???

Είμαι Λαρισαίος ???

Είμαι Θεσσαλός ???

Είμαι Ελληνας ???

Είμαι Ευρωπαίος ???

Είμαι Γήινος ???
              Εϊμαι Εξωγήινος ??? (καλα, αν είμαι Ελληνας, μπορεί να είμαι κι απ' αυτό... )

Μην είμαι Πλανητάρχης ???

• S
                skye last edited by

Ο χρήστης Aerandir έγραψε:

τι ομαδα υποστηριζεις στο παγκοσμιο ?

Asociación del Fútbol Argentino

αλλα παραδέχομαι ότι η Βραζιλία παίζει την καλύτερη μπάλα.-

επίσης υποστήριζα-υποστηρίζω περιστασιακά τις: Ουρουγουάη, Ρουμανία, Πορτογαλία κλπ κλπ
                και φυσικά την Ελλάδα όταν είχε πάει..
                άσχετο τι έγινε..

• S
                  skye last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:
                  Απαντήστε επιτέλους καποιος να μάθουμε κι εμείς τι είμαστε....!!!!!

(έχω αρχίσει ν' αμφιβαλλω για όλα....)

Είμαι Βλάχος ???

Είμαι Καραγκούνης ???

Είμαι Πόντιος ???

Είμαι Λαρισαίος ???

Είμαι Θεσσαλός ???

Είμαι Ελληνας ???

Είμαι Ευρωπαίος ???

Είμαι Γήινος ???

Εϊμαι Εξωγήινος ??? (καλα, αν είμαι Ελληνας, μπορεί να είμαι κι απ' αυτό... )
                  Μην είμαι Πλανητάρχης ???

το να μη γνωρίζεις κάτι σημαίνει ότι αμφιβάλλεις για όλα;
                  πραγματικά θέλω να ακούσω την άποψή σου αφού καταλαβαίνω ότι ξέρεις από τον τρόπο που γράφεις.. γιατί δε λες και σε μένα λοιπόν; εγώ ρώτησα για συγκεκριμένο λόγο τον King alexander, για να μπορέσω να του απαντήσω ποιας εθνικότητας είμαι, γιατί δυστυχώς σε μένα δεν είναι τόσο απλό..
                  γι'αυτό ρωτάω τι κάνει την εθνικότητα σε κάποιον; το διαβατήριο; το που γεννήθηκε; που μένει; για να μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή του, τι εθνικότητας είμαι.

• H
                    hrdoukas last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
                    εγώ ρώτησα για συγκεκριμένο λόγο τον King alexander, για να μπορέσω να του απαντήσω ποιας εθνικότητας είμαι, γιατί δυστυχώς σε μένα δεν είναι τόσο απλό..
                    γι'αυτό ρωτάω τι κάνει την εθνικότητα σε κάποιον; το διαβατήριο; το που γεννήθηκε; που μένει; για να μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή του, τι εθνικότητας είμαι.

Εσύ δλδ κουβαλάς ιστορία...
                    Για λέγε για λέγε

• T
                      traveller last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

το να μη γνωρίζεις κάτι σημαίνει ότι αμφιβάλλεις για όλα;
                      πραγματικά θέλω να ακούσω την άποψή σου αφού καταλαβαίνω ότι ξέρεις από τον τρόπο που γράφεις.. γιατί δε λες και σε μένα λοιπόν; εγώ ρώτησα για συγκεκριμένο λόγο τον King alexander, για να μπορέσω να του απαντήσω ποιας εθνικότητας είμαι, γιατί δυστυχώς σε μένα δεν είναι τόσο απλό..

Το κακό με σένα είναι ότι είσαι γαύρος.

Οτι είσαι, εισαι ωρέ. Για την πάρτη σου Και δεν πέφτει σε κανένα λόγος για τι είναι ή τι δεν είναι ο άλλος

(πάντως εάν δεν ήσουν γαύρος, θα σήκωνες κούπα απόψε )

• I
                        ililias last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:
                        ποιας εθνικότητας αισθάνομαι; ομολογώ πως δεν κατάλαβα..
                        δηλαδή είσαι όποιας εθνικότητας αισθάνεσαι;

Στα 'χαρτιά' του καθενός μας, αναφέρεται η εθνικότητά του. Αν λέει 'Ελληνική' αλλά εγώ αισθάνομαι Ιταλός, όταν με ρωτάνε λέω 'Ιταλική'.
                        Τα υπόλοιπα τα λένε 'στρίβειν'.

• S
                          saxogus2 last edited by

Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:

Όπως, ας πούμε, πάει ο κόσμος στον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής. Που η κάθε καρακατινάρα βάζει το ξώβυζο και το καμάρι της φοράει το μίνι ως τον αφαλό

Άαααααχ!

Όλα εν σοφία εποίησες.

Ο ρόλος του μίνι και του ξώβυζου κατά την περιφορά του Επιταφίου ταυτίζεται με τον πειρασμό. Είναι ο διάολος μεταμορφωμένος σε μικρό ζουμερό πιπίνι. Θα τα καταφέρεις να αντισταθείς;

Manosk σοβαρά τώρα, αυτό είναι θεμελιώδες: ο καθένας να παρουσιαστεί όπως γουστάρει, όπου γουστάρει. Είτε με φουστανέλα, είτε με ξώβυζο, είτε με μαγιό.

'*Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ:inlove: ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΜΑΡΤΗΜΑ😇 *'

Ανατόλ Φρανς(Γάλλος συγγραφέας)

• T
                            traveller last edited by

Eγώ γουστάρω που όταν είναι να μπει θηλυκό σε μοναστήρια ή σε μερικές εκκλησίες τους φοράνε υποχρεωτικά φούστα, πάνω από το παντελόνι.

Εχουν καβατζαρει μερικές φούστες και τις έχουν για κάθε χρήση.

(σόρυ για το off)

• P
                              pai-mei last edited by

Ο χρήστης Spartan έγραψε:

Πόσο ισχυρά να διαφωνήσω;
                              Όταν θάβεις ένα φιλικό σου πρόσωπο θα εκνευριστείς (το λιγότερο) αν δεις κάποιον να έρθει με ρούχα για κλαμπ. Το ίδιο είναι ο Επιτάφιος, τουλάχιστον σημασιολογικά.
                              Δεν γουστάρεις ρε τέτοιε τη φάση; Μείνει σπίτι σου να φας κοντοσούβλι και να πιεις μπύρες, τράβα στα μαγαζιά της παραλιακής, αλλά μη μαγαρίζεις μια σεμνή τελετή.
                              Δεν προσβάλλεις απλώς 'κάποιον', προσβάλλεις το σύνολο εκείνων που συμμετέχουν με σεβασμό προς τους συμβολισμούς του χώρου και της περίστασης.

+1000 !!

Υπάρχουν καποιοι συμβολισμοί που πρέπει να σεβόμαστε και να το δείχνουμε, (ασχέτως αν το εννοούμε ή το αισθανόμαστε)....!

Αυτό που περιγράφεις Pai Mei είναι αλλη μια ένδειξη ισοπέδωσης καποιων πραγματων.....Αν μάλιστα βάλουμε κατω διάφορα που έχουν ειπωθεί στον Αντίλογο (ντυμένα μάλιστα με υπέροχα και λογικοφανή επιχειρήματα), θα φτάσουμε πια, οχι στην ' ισοπέδωση καποιων πραγματων' , αλλα των πάντων...!!!! Αθροιστικά ολα αυτά που λέγονται, σ' αυτό οδηγούν, οσο ακραίο κι αν φαίνεται....Αν καποια στιγμή βρω χρόνο και διάθεση θα τα συγκεντρώσω να καταλάβεις τι εννοώ....

Ξέρεις με αυτή τη λογική θα μπορούσε κανείς να πει το εξής: 'ρε συ ζητιάνε με τα κουρέλια σου και τα αχτένιστα μαλλιά σου, που πας; Μου θες και επιτάφιο! Γίνε άνθρωπος πρώτα!'

Οσο για το παράδειγμά σου, άστοχο τελείως, μιας και ο 'ζητιάνος' δε παρουσιάζεται ετσι οντας θύμα του styling και της trendιας, αλλα διότι αδυνατεί να παρουσιαστεί διαφορετικά, εξαιτίας της φτώχειας του.....(και πολλές φορές της πνευματικής του κατάστασης...)

Όπως ο ζητιάνος αδυνατεί να εμφανιστεί φίνος [επειδή είναι θύμα της φτώχειας του] και σύμφωνα με έναν ενδυματολογικό κώδικα, που θα μπορούσε να επιβάλλει κανείς σε μπαρ, αλλά όχι σε μία ιερή τελετή [στην οποία είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αυτή] έτσι και όλοι οι υπόλοιποι [ξώβυζα, μίνι, ξώπλατα κλπ] είναι και αυτοί θύματα. Όχι της φτώχειας τους, αλλά των τάσεων.
                              Θύμα ο μεν, θύματα και οι δε.
                              Ο ένας της φτώχειας, ο άλλος της έλλειψης αισθητικής, ο παράλλος της μόδας, κ.ο.κ. Θα τους αποκλείσουμε; Φυσικά και όχι.

Και, το τονίζω αυτό:
                              Ο επιτάφιος και η Ανάσταση, είναι τελετές, στις οποίες είναι δεκτοί όλοι οι άνθρωποι, που επιθυμούν να πάρουν μέρος. Ανεξαρτήτως ρουχισμού.
                              Όποιος δεν γουστάρει να συμμετάσχει ή να παρακολουθήσει προφανώς και θα κάτσει σπίτι του. Κανείς δεν περιμένει πρόσκληση από κανέναν.
                              Αυτό τον σχολαστικισμό, αυτή την ανούσια εμμονή στους τύπους, ο ίδιος ο Ιησούς τα επέκρινε σφοδρά.

Σημασία έχει να θες. Όχι αν θα φοράς τζιν, χρυσή καδένα, στράπλες, ή οτιδήποτε άλλο.

• C
                                cap-dim last edited by

ΟΧΙ..

αν πιστευεις στο ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ !

• S
                                  saxogus2 last edited by

Η «δημιουργική λογιστική» και το πραγματικό κόστος της παρέλασης

Περνάει ο στρατός...

Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ

...

Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη βιτρίνα;

Τουλάχιστον δύο μήνες κάθε χρόνο αναλώνονται σε δοκιμαστικές παρελάσεις. Σύμφωνα με τις επίσημες διαταγές, η προετοιμασία ξεκινά 20 ημέρες πριν από τη γιορτή, που δεν είναι μόνο οι δύο εθνικές επέτειοι της 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου. Υπάρχουν μια σειρά από πόλεις ανά τη χώρα που γιορτάζουν διάφορες επετείους.

*Ολες οι προετοιμασίες δεν περιορίζονται στις ατέλειωτες ώρες δοκιμαστικών για το βήμα και την παράσταση.

Συνοδεύονται από μεγάλες μετακινήσεις προσωπικού, οχημάτων και βαρέως οπλισμού, από τη μια περιοχή της χώρας στην άλλη. Οι γραφειοκράτες του Πενταγώνου ισχυρίζονται ότι για την 25η Μαρτίου όλο το κόστος ανέρχεται μεταξύ 150 και 200 χιλιάδων ευρώ.

Ωστόσο, οι υπολογισμοί αυτοί φαίνεται να είναι αυθαίρετοι. Τα ποσά δεν αντιστοιχούν ούτε καν στα καύσιμα που καταναλώνονται. Φυσικά, ούτε λόγος να υπολογίζονται οι χαμένες εργατοώρες από την εκπαίδευση, όλο αυτό το διάστημα. Αλλωστε, δεν υπάρχει καν ειδικότητα ειδικευμένων κοστολόγων.

Η πραγματικότητα;

Συμμετέχουν τουλάχιστον 2.200 ένστολοι, που απασχολούνται τουλάχιστον 15 εργάσιμες ημέρες και επί ένα εξάωρο κάθε ημέρα. Από έναν απλό πολλαπλασιασμό με το μέσο ημερομίσθιο (επαγγελματία οπλίτη και υπαξιωματικού) διαπιστώνεται ότι κοστίζει 1,8 εκατ. ευρώ μόνο για μισθούς (!) και άλλες 374.000 ευρώ για τα καύσιμα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι μετακινήσεις από τις μονάδες και τα δοκιμαστικά, πριν από την γιορτή. Και επειδή αυτό συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, ο λογαριασμός ανεβαίνει σε** 4,4 εκατ. ευρώ***. Και δεν συμπεριλαμβάνονται το λειτουργικό κόστος, η συντήρηση και τα ανταλλακτικά!

*Εάν αυτό δεν αποτελεί «δημιουργική λογιστική», τότε πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί;

...
                                  http://www.eleftherotypia.gr/online/onl ... 6,70267208

• I
                                    ililias last edited by

Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
                                    ...Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη βιτρίνα;...

Ναι, βέβαια! Έχει δίκαιο η έγκριτος. 4,4 εκ. ευρά, σου λέει, είναι υπερβολικό ποσόν για να θυμόμαστε δυο φορές το χρόνο ότι έχουμε κι εμείς στην Ελλάδα παραδείγματα ανδρείας, τόλμης και υπερηφάνειας. *
                                    Αυτό το ποσόν, ναι και οι παρελάσεις, φταίνε για την κατάντια μας σήμερα.

Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη βιτρίνα, κυρίες και κύριοι;

*Ενώ τα δένδρα της πρωτοχρονιάς είναι τσάμπα, έ, παιδιά;

• S
                                      saxogus2 last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:

Ναι, βέβαια! Έχει δίκαιο η έγκριτος. 4,4 εκ. ευρά, σου λέει, είναι υπερβολικό ποσόν για να θυμόμαστε δυο φορές το χρόνο ότι έχουμε κι εμείς στην Ελλάδα παραδείγματα ανδρείας, τόλμης και υπερηφάνειας. *
                                      Αυτό το ποσόν, ναι και οι παρελάσεις, φταίνε για την κατάντια μας σήμερα.

Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη βιτρίνα, κυρίες και κύριοι;

*Ενώ τα δένδρα της πρωτοχρονιάς είναι τσάμπα, έ, παιδιά;

Φτου κι'άντε πάλι από την αρχή!

Δεν είναι απαραίτητο να γίνονται παρελάσεις για να μνημονεύονται οι Ήρωες.
                                      Εγώ προσωπικά όταν έβλεπα παρέλαση, τα περίεργα χτενίσματα των μαθητων και οι μίνι φούστες των εν δυνάμει μοντέλων μαθητριών που μπερδεύουν την ευθεία τις παρέλασης με το βάθρο που περπατά το μοντέλο-πρότυπο,το μόνο που δε μου θυμίζουν είναι το γεγονός που μνημονεύουμε εκείνη τη στιγμή.
                                      Όσον αφορά τις στρατιωτικές παρελάσεις όλοι καταλαβαίνουμε ότι κατά βάθος πρόκειται για μία επίδειξη δύναμης για το πόσο μεγάλο τον έχουμε....τον πύραυλο Άρτεμις κ.τ.λ.

Δεν προσφέρουν γνώση ούτε επαφή με τα γεγονότα τα οποία εξυμνούμε!

• I
                                        ililias last edited by

...Τι βρίσκεται πίσω από αυτή τη βιτρίνα, κυρίες και κύριοι;...

Φτου κι'άντε πάλι από την αρχή!

Λές; Μπα, όσο με αφορά η απορία μου είναι η πιό πάνω, μόνον. Η μαμά πατρίδα έχει προβλήματα. Ποιό από τα κυριότερα από αυτά θα λυθεί όταν καταργηθούν οι παρελάσεις; Κανέεενααα; Ε, τότε, γιατί ανοίγει τέτοια συζήτηση σήμερα; Και μετά λες για ... 4,4 εκ €, όταν για τα αυτοκίνητα των βουλευτών μας που πλέον, αν δεν έχετε προσέξει, αγοράζει η Βουλή, δλδ εμείς, ξοδεύονται πάνω από 15 εκ. € κάθε φορά! Για τα πρωτοχρονιάτικα Κινέζικα δένδρα και λαμπιόνια δεν τολμάω να πω νούμερο, δεν ξέρω αν μπορώ να μετρήσω μέχρι εκεί.

Να καταργηθούν θέλεις; Δεκτόν. Αλλά όταν λες* 'να καταργηθούν γιατί κοστίζουν', δεν μπορώ να το πάρω στα σοβαρά.

*Γενικά μιλάμε, δεν εννοώ εσένα, SAXOGUS2.

• P
                                          petros last edited by

Όσον αφορά τις στρατιωτικές παρελάσεις όλοι καταλαβαίνουμε ότι κατά βάθος πρόκειται για μία επίδειξη δύναμης για το πόσο μεγάλο τον έχουμε....τον πύραυλο Άρτεμις κ.τ.λ.

Δεν προσφέρουν γνώση ούτε επαφή με τα γεγονότα τα οποία εξυμνούμε!

Για τις στρατιωτικές παρελάσεις θα το πάω ακόμη παρακάτω. Όχι μόνο να καταργηθούν λόγω κόστους, αλλά κυρίως γιατί παρουσιάζουν μία κατάσταση που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
                                          Αν βλέπατε τι επιλογή γινόταν αρχικά στις μονάδες και τι άλλο κάναμε πριν επτά χρόνια στο 301 ΕΒ (Εργοστάσιο Βάσης) στα ρημάδια που έχουμε για άρματα και τεθωρακισμένα προκειμένου να βγάλουν αυτά τα 500 μέτρα της παρέλασης χωρίς βλάβες, θα καταλαβαίνατε τι εννοώ. Χωρίς να δώσω περισσότερα στοιχεία (για ευνόητους λόγους) εν έτει 1998 υπήρχε σχηματισμός επιπέδου μεραρχίας στα σύνορα όπου πάνω από τα μισά άρματα μάχης είχαν ερπύστριες σε τόσο άθλια κατάσταση που ήταν σχεδόν αδύνατο να βγουν εκτός βατών οδών έστω και για μερικά μέτρα, ενώ περί το 20% των τεθωρακισμένων ήταν ακινητοποιημένα από ηλεκτρικά (κι αυτό ΔΕΝ είναι ράδιο-αρβύλα).

Όσοι, βλέποντας τα καλογυαλισμένα ατσάλινα γομάρια (πολλά ηλικίας 40+ ετών) να σέρνονται στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ακούγοντας τις χιλιοειπωμένες πατριωτικές σαχλαμάρες του λακαμά που καλύπτει τις παρελάσεις από τηλεοράσεως, νιώθουν ήσυχοι για τα ελληνικά στρατά τους εύχομαι... καλόν ύπνο!

• R
                                            rallyeman last edited by

Μου κανει εντυπωση οτι ενα ποσοστο της ταξεως του 60% εχει ψηφισει οτι οι παρελασεις δεν ειναι απαραιτητες.
                                            Αραγε αυτο ειναι αποτελεσμα σοβαρου προβληματισμου ή της ανούσιας αντιδραστικότητας καποιων?
                                            Απο μικρός επαιρνα μερος στις παρελασεις.. Βλεπετε οσοι συμμετείχαν 'γλύτωναν' αρκετές ώρες μαθήματος για πρόβες.
                                            Η παρέλαση δε σήμαινε κατι αλλο για εμένα.
                                            Στηνόμασταν σα τα μοσχαρια και προχωράγαμε με βημα στρατιωτικό, ετοιμοι να υπερασπίσουμε δηθεν την πατρίδα, και ολα αυτα υπο την επιβλεψη καποιου ιερέα και καποιου στρατιωτικού.Κοσμος, γονείς ολοι στους δρομους να καμαρωσουν τα παιδια τους που καταφεραν να στηθουν σε παραταξη και να βροντηξουν τα ποδαρια τους κατω με ορμή..Φωνες,πειραγματα, και πολλοί ξηροί καρποί να έρχονται απο παντού.Μαλιστα ηταν συνηθες φαινομενο μετα την παρέλαση να εξυψωνεται ο πατριωτισμός καποιων και να κυνηγάνε αλλοδαπούς για να τους δείρουν.
                                            Αυτες ειναι οι αναμνήσεις μου. Και φανταζομαι ολοι καπως ετσι θυμουνται τις παρελασεις.Βέβαια το πως βιωνει ο καθενας ενα γεγονος εξαρτάται απτο ιδεολογικό προφίλ του.
                                            Για να εξηγούμαι,είμαι απαυτους που βλεπουν τις στρατιωτικές παρελάσεις ενα δηθεν μεσο επιδειξης δυναμης που στη πραγματικοτητα συμβαινει για να εκθειάζει τον εθνικισμο και να προσελκύει με το καιρο στρατιωτάκια.
                                            Ολοι λενε οτι βαζεις να παρελασουν τα καινουργια αρματα με τα οπλικα συστηματα κλπ για να παρουν ενα 'ηχηρο' μήνυμα οι γείτονες οτι 'ξερεις, ειμαι υπολογίσιμη δύναμη' στα Βαλκάνια' και για να τιμησεις τους πεσοντες.
                                            Με τις παρελασεις δίνουμε ενα άλλοθι στις εκαστοτε εξουσίες να έχουν
                                            στρατο ολοένα και μεγαλυτερης δυναμης.Και ολα αυτα εν καιρω ειρήνης.
                                            Για πειτε μου ομως, θα φοβηθει η Άγκυρα που βγαλαμε τους πυραυλους τσαρκα στη πανεπιστημίου? Δε το νομίζω.. Ο εκαστοτε εχθρος γνωριζει την δυναμη πυρος μας με αλλα μεσα (μυστικες υπηρεσιες κλπ) .
                                            Οι δε μαθητικές παρελάσεις εχω την εντυπωση οτι παίζουν τον ίδιο ακριβως ρόλο δηλαδη αυτον την προσελκυσης εμψυχου δυναμικου.
                                            Επισης εχω την εντυπωση οτι με τετοιες εκδηλωσεις δηθεν δυναμης δυναμιτιζονται οι σχεσεις μας με την Τουρκια η οποια φροντιζει οποτε εχουμε στρατιωτικη παρελαση να περνα στα υδατα μας η στον εναεριο χωρο μας γελιοποιωντας ολο το στρατιωτικο μηχανισμο.
                                            Χώρια τον εθνικισμό που γεννιέται σε κάποιους μικρούς μαθητές βλεποντας τα γυαλισμενα αρματα και τους σενιαρισμενους στρατιωτες.

Θελετε να τιμησουμε τους πεσοντες?Ας κατεβουμε σε πορεία ολοι μαζι,να καταθεσουμε στεφανια, και ας φωναξουμε συνθηματα για ειρήνη. Ας αφησουμε τα αρματα εκει που πρέπει να ειναι, στα στρατοπεδα.
                                            Και ας ερθουν ολοι οι μαθητες στη πορεια επειδη το αισθανονται οχι επειδη πρεπει ή επειδη ετσι θα χασουν μαθημα. Μονο ετσι θα εξυμνησουμε σταληθεια αυτους που πεθαναν για την δικια μας ευημερια.

Ξεχασα να πω πως μερικοι καθηγητες κανουν εξαιρετική δουλειά κατα την διοργανωση των εκαστοτε σχολικών γιορτων. Ποιήματα, σλαιντς, και μοναδικοι καλεσμενοι είναι οι αναμνησεις απτο δικο μου σχολείο..
                                            Ολα τα παραπανω ειναι my point of view, δε θελω ουτε να το παιξω αντιδραση ουτε να προκαλεσω. Διαβασα ολα το ποστ σας και σεβομαι απολυτα τη γνωμη ολων!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 39
                                            • 40