-
Τελικά οι αλλαξοπινακιδιές ανάμεσα σε νομούς είναι πανάρχαια συνήθεια...
IEE-710* τυπωμένο
Που είναι το avatar μου;
-
Ο χρήστης eurkon έγραψε:
Φίλε Γιώργο Κόλλια, οι παλιού τύπου πινακίδες ήταν για όλη τη θεσσαλία : στη Λάρισα ΤΖ, ΤΗ, ΤΙ και ΤΚ (με κωδικό αριθμό Δνσης Συγκοινωνιών 32), στο Βόλο ΤΑ, ΤΒ, ΤΕ και λίγα ΤΜ (αριθμός 31), στα Τρίκαλα ΤΝ και ορισμένα ΙΡ και ΤΡ δανεικά (δεν θυμάμαι πια ποιές χιλιάδες) και αριθμό 34 και στην Καρδίτσα ΤΟ και μερικά ΙΤ (με κωδ. αριθμό 35). Οι συνδυασμοί δύο γραμμάτων - τεσσάρων αριθμών πρέπει να άρχισαν το τέλος του 1973 με αρχές του 1974 (μέχρι τότε είχαμε εξαψήφιους αριθμούς με θαλασσί πλαίσιο ΘΕ γαι την Θεσσαλία, Α γαι την Αθήνα κλπ.). Θυμάμαι το καλοκαίρι του 1974 είχε αγοράσει θείος μου στα Τρίκαλα το τότε Audi 80 με αριθμό ΤΝ-194* και ο λίγο αργότερα ο πατέρας μου το πρώτο αυτοκινήτο (ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο FIAT 124) με αριθμό ΤΖ-245*. Οι πινακίδες με τρια γράμματα - τέσσερα νούμερα άρχισαν να χορηγούνται τέλος του 1984 με αρχές του 1985 (αγορά του πρώτου μου αυτοκινήτου τον Αύγουστο του 1985 με αριθμό ΒΟΑ 234* (το κυκλοφορώ ακόμη ) σχεδόν ταυτόχρονα σε Λάρισα και Βόλο και με λίγη καθυστέρηση σε Τρίκαλα και Καρδίτσα (προφανώς είχαν απόθεμα από τις τότε παλαιού τύπου). Γύρω στο 1988, αν θυμάμαι καλά, ο Βόλος είχε δώσει μερικές εκατοντάδες πινακίδες ΒΟΒ στη Λάρισα λόγω έλλειψης λαμαρίνας (μάλλον). Αυτά προς το παρόνΑφου σε καλωσορισω κι εγω με τη σειρα μου να μου επιτρεψεις να παρατηρησω οτι μαλλον οι διχρωμες παλιες πινακιδες ειχαν ΛΡ για τη Θεσσαλια και οχι ΘΕ.
-
Φίλε Eurkon, υποκλίνομαι
Άκρως διαφωτιστικά τα στοιχεία που γράφεις!
Οι εφημερίδες της εποχής, ανέφεραν ότι οι εξαψήφιοι αριθμοί σταμάτησαν να χορηγούνται από 1-1-1972. Ίσως όμως λόγω υπάρχοντος αποθέματος να καθυστέρησε η χορήγηση νέου τύπου μέχρι το 1973-74.Μια και συζητάμε αυτό τον καιρό για θυρεούς κ.λπ., κάποιοι θα έχουν προσέξει στάνταρ ότι είχαμε κατά καιρούς διαφορετικά εθνόσημα (ανάλογα με την πολιτική κατάσταση της χώρας...) αποτυπωμένα ανάγλυφα πάνω στην πινακίδα. Π.χ. μέχρι το καλοκαίρι του 1973, επίσημο έμβλημα ήταν ο βασιλικός θυρεός, έπειτα ήταν το πουλί (χούντα γαρ...) κι έπειτα (από το 1975-76 μάλλον) το γνωστό σε όλους μας σημερινό εθνόσημο.
Τα πρώτα δύο εμβλήματα (προσβολή για τη δημοκρατία), δεν εξαφανίστηκαν εντελώς: ΟΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΦΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ!!!Να δώσω ένα μικρό παράδειγμα: αν έχετε διγράμματο συνδυασμό Β*, ΤΟΤΕ ΦΕΡΕΤΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΥΡΕΟ...
Αν έχετε ΕΟ, ΕΡ, ΕΤ, ΖΑ, ΖΒ, ΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΟΥΛΙ.
Όποιος έχει αμφιβολίες για τα όσα ισχυρίζομαι, ας κάνει τον κόπο να δει από κοντά το ανάγλυφο που φέρει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αυτοκίνητο με τέτοιο συνδυασμό πινακίδων...
-
ΖΑΕ 99*, ΑΧΥ 18*, ΑΤΗ 29*, ΑΙΚ 99 (δεν είδα πιο πάνω), ΜΕΖ 78*, ΗΑΚ 81* ΥΡΤ 32*, ΙΖΕ 23*, ΙΒΤ 23*
*** 9911 (σε boxster)
*** 4911 σε Carrera 4 911
M3 TKU (σε αγγλική Μ3 cabrio)
HNB 43* έχει παίξει; ΑΚΖ 59*;
-
Φίλε greo, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και Mea culpa Έκανα λάθος, ΘΕ είχε η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα ΛΡ. Για να το επιβεβαιώσω όμως θα ψάξω να βρώ καποιες παλιές φωτογραφίες μίας Alfa 1750 η οποία είχε κλυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 1972 (34 χρόνια πριν ). Θα επανέλθω Σήμερα: ΡΙΙ-505*
-
eurkon και greo, η Θεσ/νίκη είχε ΘΕ ή Θ; Νομίζω πως θυμάμαι και τα δύο
σε πινακίδες... Κόλλια να ρωτήσουμε τον Ταγκαλάκη που θα ξέρει από τις
φωτό των παλιών ΚΤΕΛ. Υπονοείς πως από ΕΑ έως και ΕΝ έχουν βασιλικό
θυρεό και από ΖΕ και μετά... δημοκρατικό;lkar να κοιτάς μπροστά σου που οδηγείς και όχι τις πινακίδες! Πολύ καλά
τα ΖΑΕ, ΑΧΥ και ΗΑΚ, εξαιρετικό το ΑΙΚ, ΜΕΖ έχω δει 79, ΗΝΒ έχει
αναφερθεί 58, ΑΚΖ έχω δει 61, το ΥΡΤ-32 πρέπει να είναι αρκετά φρέσκο.
Κρίμα που παρ'ολίγον δεν είδες ΖΑΖ, ΕΥΒ και ΑΙΜ.Μας κούφανες όμως με το ΑΤΗ! Είδες τυπωμένο ΑΤΗ-29** σε τετράτροχο;
Το τελευταίο ΑΤΕ που έχω δει ήταν ΑΤΕ-87 και σύμφωνα με τους
υπολογισμούς μου η Άρτα δεν πρέπει να έχει περάσει το ΑΤΕ-91. Αντιθέτως
σε μηχανές το ΑΤΗ έχει προ πολλού εμφανιστεί (νομίζω πως ένα μέρος
αυτού ή του ΑΤΚ δόθηκε στα... Τρίκαλα), σε αντίθεση με το ΑΤΖ που
ανήκει στους εξαιρούμενους συνδυασμούς εξ ου και η πρόβλεψή μου για
τον επόμενο συνδυασμό μετά το ΑΤΕ στα τετράτροχα, που θα φανεί νωρίς
το φθινόπωρο. -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
lkar να κοιτάς μπροστά σου που οδηγείς και όχι τις πινακίδες! Πολύ καλά
τα ΖΑΕ, ΑΧΥ και ΗΑΚ, εξαιρετικό το ΑΙΚ, ΜΕΖ έχω δει 79, ΗΝΒ έχει
αναφερθεί 58, ΑΚΖ έχω δει 61, το ΥΡΤ-32 πρέπει να είναι αρκετά φρέσκο.
Κρίμα που παρ'ολίγον δεν είδες ΖΑΖ, ΕΥΒ και ΑΙΜ.Μας κούφανες όμως με το ΑΤΗ! Είδες τυπωμένο ΑΤΗ-29** σε τετράτροχο;
Το τελευταίο ΑΤΕ που έχω δει ήταν ΑΤΕ-87 και σύμφωνα με τους
υπολογισμούς μου η Άρτα δεν πρέπει να έχει περάσει το ΑΤΕ-91. Αντιθέτως
σε μηχανές το ΑΤΗ έχει προ πολλού εμφανιστεί (νομίζω πως ένα μέρος
αυτού ή του ΑΤΚ δόθηκε στα... Τρίκαλα), σε αντίθεση με το ΑΤΖ που
ανήκει στους εξαιρούμενους συνδυασμούς εξ ου και η πρόβλεψή μου για
τον επόμενο συνδυασμό μετά το ΑΤΕ στα τετράτροχα, που θα φανεί νωρίς
το φθινόπωρο.Ήμουν συνοδηγός οπότε βρήκα ευκαιρία για διάφορα spotting
To ATH μου κάνε και μένα εντύπωση, αλλά πάντοτε παίζει να ναι και 'μαϊμού' Είδα πάρα πολλά χωρίς πινακίδες, ή με πινακίδες του μοντέλου Θα φανεί Στην Άρτα ο τοπικός δήμαρχος παίρνει για πλάκα τις πινακίδες, τις οποίες τις αφήνουν για μήνες και δεν τις παίρνουν πίσω, οπότε καταλαβαίνεις
α κάπου ειδα κι ένα ΖΧΑ 1* ΒΟΤ 22, ΡΟΝ 20
-
thaliarque
Θ και οχι ΘΕ ειχε η Θεσσαλονικη, ενω ΘΡ η Θρακη.
Το αβαταρ σου πρεπει μαλλον να το ξαναβαλεις (τραβα μια βολτα στα ΚΤΕΛ), σβηστηκαν ολα και οσοι εχουμε το ξαναβαλαμε.Αληθεια η Χιος που ειναι; Ειδα ενα ΧΙΕ 16. Εδω ακομα στην αναμονη για (εντος σειρας) ΝΗΗ.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Θ και οχι ΘΕ ειχε η Θεσσαλονικη, ενω ΘΡ η Θρακη.Κάτι θυμόμουν... ΛΡ είχε όλη η Θεσσαλία;
Το αβαταρ σου πρεπει μαλλον να το ξαναβαλεις (τραβα μια βολτα στα ΚΤΕΛ), σβηστηκαν ολα και οσοι εχουμε το ξαναβαλαμε.
Ευχαριστώ για την πληροφορία! Το avatar μου δεν υπάρχει πλέον σε
κανένα ΚΤΕΛ.Αληθεια η Χιος που ειναι; Ειδα ενα ΧΙΕ 16.
Κάπου στο ΧΙΕ-25, τελευταία παρατήρηση εδώ.
Εξακολουθεί να μου φαίνεται κουφό το ΑΤΗ του lkar, αποκλείω το
ενδεχόμενο να ήταν κανονικό τυπωμένο με σφραγίδα κλπ. Εκτός
απροόπτου το ΑΤΗ-29 δε θα έπρεπε να εμφανιστεί πριν το καλοκαίρι του
2007. Μάλλον έλλειψη υπάρχει εκεί, προφανώς από ΑΤΕ-89 και μετά.Είδα κι εγώ ΖΑΕ-991* με ασφάλεια 7/3. Άρα το ΖΑΖ θα εμφανιστεί τις
πολύ τελευταίες μέρες αυτού του μήνα.Επίσης ΖΥΧ-63, ΙΕΟ-20 και ΥΝΖ-79.
-
IEE 67* σε Golf GT
-
Κόλλια να ρωτήσουμε τον Ταγκαλάκη που θα ξέρει από τις
φωτό των παλιών ΚΤΕΛ. Υπονοείς πως από ΕΑ έως και ΕΝ έχουν βασιλικό
θυρεό και από ΖΕ και μετά... δημοκρατικό;Έχω δει αστικά Θεσσαλονίκης με 'Θ'. 'ΘΕ' δε νομίζω να χρησιμοποιήθηκε.
Με τους θυρεούς είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα... Οι προ 1972 πινακίδες είχαν το βασιλικό θυρεό. Το ίδιο και ΟΛΑ τα Β*, τα ΕΑ, ΕΒ, ΕΕ, ΕΖ. Υπάρχουν κάποια ΕΙ και ΕΚ με το δημοκρατικό. Το χουντικό πουλί έμπαινε στα ΕΜ, ΕΝ, ΕΟ, ΕΡ, ΕΤ, ΕΥ, ΖΑ, ΖΒ, ΖΕ, ΖΖ, ΖΗ. Δε θυμάμαι για ΕΗ και ΕΧ. ΕΧ νομίζω δε χορηγήθηκαν καθόλου. ΕΥ βλέπεις και σήμερα σε αυτοκίνητα της δεκαετίας του '90(!), λόγω ειδικής κατηγορίας.
Στις μοτο φαντάζομαι ότι συνέβαινε κάτι παρόμοιο με τα ΙΧ.
-
Ο χρήστης Giorgos Kollias έγραψε:
Έχω δει αστικά Θεσσαλονίκης με 'Θ'. 'Ποια λες; Τα μπλε τα Ματζιρους τα στρογγυλοφάναρα, με τους διπλους ασπρους προφυλακτηρες που πηγαιναν μεχρι τη δεκαετια του 90 στο Χορτιατη;
Αυτα δεν ειχαν τη δεκαετια του 70 χερουλια για σκαλομαρία; -
Σε μερικες μερες θα ειμαι σε θεση να αναφερω πολλα ΗΚΜ!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ποια λες; Τα μπλε τα Ματζιρους τα στρογγυλοφάναρα, με τους διπλους ασπρους προφυλακτηρες που πηγαιναν μεχρι τη δεκαετια του 90 στο Χορτιατη;
Από δω και πέρα θα σε φωνάζω τζρέο.
Αυτα δεν ειχαν τη δεκαετια του 70 χερουλια για σκαλομαρία;
ΙΕΕ-74, ΜΙΝ-60
Megane θύμισέ μου που δουλεύεις;
Κύριε Κόλλια όντως ΕΧ δε δόθηκαν ποτέ. Το τελευταίο ΕΥ που είδα ήταν
ΕΥ-61**, πρέπει να δόθηκε αρκετά μετά το 90, μετά μάλλον άρχισαν να
δίνονται στη θέση των ΕΥ τα ΕΥΥ! -
Ποια λες; Τα μπλε τα Ματζιρους τα στρογγυλοφάναρα, με τους διπλους ασπρους προφυλακτηρες που πηγαιναν μεχρι τη δεκαετια του 90 στο Χορτιατη;
Από δω και πέρα θα σε φωνάζω τζρέο.
Οπως λεει και ο Χατζηχρηστος σε μια ταινια: Και αιδεσιμοτατε να με πεις θα το καταλαβω
Mε το Σταυρος παντως βολευομαι καλυτερα.Αυτα δεν ειχαν τη δεκαετια του 70 χερουλια για σκαλομαρία;
Ποία η απορία; Δεν ξερεις τι ειναι η σκαλομαρία;
Ντροπη σου εισαι και λεωφορειακιας -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Σε μερικες μερες θα ειμαι σε θεση να αναφερω πολλα ΗΚΜ!!!άρχισε η τουριστική περίοδος
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
άρχισε η τουριστική περίοδος
Νομίζω ότι κάτι άλλο υπονοεί εκτός από τα νέα νοικιάρικα που θα
κατακλύσουν το νησί. -
άρχισε η τουριστική περίοδος
Νομίζω ότι κάτι άλλο υπονοεί εκτός από τα νέα νοικιάρικα που θα
κατακλύσουν το νησί.Εχουμε στη μαντρα μας απο τωρα παραλαβει μπολικα Yarοπουλα (καινουργιο μοντελο) που δεν εχουν ομως ακομα πινακιδες και επισης περιμενουμε τρια καινουργια 52αρια λεωφορεια που επισης θα θελουν πινακιδες.
-
ΙΝΡ-52* χαρτί σε STi νέας κοπής..
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εχουμε στη μαντρα μας απο τωρα παραλαβει μπολικα Yarοπουλα (καινουργιο μοντελο) που δεν εχουν ομως ακομα πινακιδες και επισης περιμενουμε τρια καινουργια 52αρια λεωφορεια που επισης θα θελουν πινακιδες.Περιμένω λεπτομέρειες **και** για το είδος των λεωφορείων (μάρκα κλπ)!
Καλορίζικα όλα!
Car Plate Spotting!!!