-
Ανοίγω ένα καινούργιο topic ελπίζοντας να εγκαινιάσουμε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας που είναι σημαντική για όλους μας.
Περιμένω με χαρά να διαβάσω τα σχόλια και τις παραινέσεις όλων σας... -
Ανοίγω ένα καινούργιο topic ελπίζοντας να εγκαινιάσουμε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας που είναι σημαντική για όλους μας.
A LITTLE LESS CONVERSATION A LITTLE MORE ACTION
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΛΥΨΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ FORUM ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ
ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΩΣΗ ΜΟΛΙΣ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΑΡΩ ΣΗΜΑΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ PODIUM ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟ).
ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΩΣΗ
ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΟ ΛΟΓΟ.
ΦΙΛΙΚΑ
-
Έχω παρατηρήσει πως ΣΕ ΟΛΑ τα κανάλια που μεταδίδεται η συνέντευξη ζωντανά, ο εκφωνητής ντουμπλάρει τους πιλότους σε μία αυτοσχέδια-γρήγορη μετάφραση.
Τελικά οι τηλεθεατές βρίσκονται 'χαμένοι στη μετάφραση'... Η οποία μεν είναι συνήθως επιεικώς απαράδεκτη (μιλάω γενικά, όχι για τους Έλληνες που δυστυχώς έχω καιρό να παρακολουθήσω), και επιπλέον φιμώνει και τους πιλότους, που εγώ προσωπικά τουλάχιστον θα καταλάβαινα.
Για τον λόγο αυτόν έχω μια πρόταση:
Η συνέντευξη του Σαββάτου να μεταδίδεται Κυριακή πριν τον αγώνα. Υποτιτλισμένη και χωρίς σχολιασμό, ώστε και σε δεύτερο χρόνο ήρεμα και από ειδικούς να γίνει η μετάφραση, και αν εμείς νιώθουμε πως δεν μεταφράζουν καλά, να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε μόνοι μας τι λέει ο πιλότος.
Η συνέντευξη της Κυριακής μπορεί να μεταδίδεται ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο στην ειδική εκπομπή αν αυτή ακόμα υπάρχει.Α, και να μεταδίδεται ολόκληρο το αγγλικό κομμάτι της, όχι μόνο κάποιο κομμάτι που οι συντελεστές ένιωσαν πως είναι 'πικάντικο'. Άλλωστε δεν κρατάει δα και τόσο πολύ!
-
Ειλικρινά δεν καταλαβώ γιατί φωνάζουν τόσο πολλοί από εδώ για τις συνεντεύξεις τύπου, από τη στιγμή που βρίσκονται 2-3 ώρες μετά στο διαδίκτυο. Επιπλέον πολύ σπάνια δίνουν είδηση καθώς τις περισσότερες φορές είναι κλασικές PR κουβέντες.
Πολύ περισσότερο ζουμί έχουν οι συνεντεύξεις Πέμπτης και Παρασκευής, οι οποίες είναι και αυτές με τη σειρά τους διαθέσιμες στο internet.
-
Ειναι βεβαιο οτι η μεγαλη πλειοψηφια της γκρινιας στο θεμα αυτο παραγεται απο το θεμα διαφημισεις. Μακαρι να μπορουσε να γινει κατι αλλα μαλλον οχι. Και αφου επιμενει ο Τακης οτι η συμβαση τηρειται τοτε μαλλον ειμαστε ατυχοι.
Το ενα κρατουμενο λοιπον ειναι οτι το καναλι δεν κανει λιγο κρατει στις διαφημισεις ωστε να κραταει ευχαριστημενο το κοινο του. Εδω ερχεται και το θεμα της παρουσιας στις πιστες. Φανταζομαι οτι ολοι αναγνωριζουμε οτι γινεται μια παρα πολυ καλη δουλεια, ειδικα πανω σε θεματα lap times, sector times, gaps και ολα αυτα που δινει το επισημο σαιτ. Μου φαινεται δυσκολο ομως να επωμισθει το ρολο καποιος εκ των σχολιαστων - παρουσιαστων. Οποτε αναγκαστικα για να βγει η μεταδοση στο επιπεδο που ειναι τωρα χρειαζονται τρεις. Σε περιπτωση τωρα αποστολης στην πιστα, ο αριθμος θα γινει 4 συμπεριλαμβανομενου και του ρεπορτερ που θα μεταφερει το κλιμα και τις συνεντευξεις. Συν το συνεργειο με την καμερα που θα τις τραβαει.
Προσωπικα λοιπον, αν ειναι να στειλει ολο αυτο το τσουρμο ο Α σε καθε αγωνα, προτιμαω να κρατησει τα λεφτα αυτα και να καταργησει 2 διαφημιστικα διαλλειματα.Θελω να κανω ομως μια προταση στον Τακη και προς το καναλι του Α. Εχετε ποτε σκεφτει να δειχνετε το βραδυ του αγωνα (ή και καποιο αλλο βραδυ), στις 3-5 τη νυχτα φερ'ειπειν ολη την κουρσα χωρις διαφημισεις (ακομα και ας λειπει ο σχολιασμος) ή με τις διαφημισεις σε νεκρο χρονο; Ωστε οποιος θελει, να βλεπει τι εχασε ή ακομα και να το γραφει στο βιντεο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Θελω να κανω ομως μια προταση στον Τακη και προς το καναλι του Α. Εχετε ποτε σκεφτει να δειχνετε το βραδυ του αγωνα (ή και καποιο αλλο βραδυ), στις 3-5 τη νυχτα φερ'ειπειν ολη την κουρσα χωρις διαφημισεις (ακομα και ας λειπει ο σχολιασμος) ή με τις διαφημισεις σε νεκρο χρονο; Ωστε οποιος θελει, να βλεπει τι εχασε ή ακομα και να το γραφει στο βιντεο.Καλή ιδέα, εφαρμόζεται στην Αυστρία!
Κάποιες φορές έχει σώσει το αρχείο μου, όταν ξέχασα να βάλω το βίντεο!!Αλλά το τελεμάρκετινγκ μάλλον δίνει περισσότερα έσοδα από κονσέρβα αγώνα Φ1 που έχει μεταδοθεί νωρίτερα, οπότε λογικό το κανάλι να μην το υιοθετεί...
-
εγω δεν μπορω να καταλαβω πως τα καταφερνουν πολλες φορες και πετανε τα commercials την καταλληλη στιγμη .............και μετα πανε να τα μπαλωσουνε , προσπαθει να καταλαβει ο ερημος ο τηλεθεατης αλλα ματαια....
-
Καλό θα ήταν για αρχή να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα για να μην τα χρεώνουμε όλα στον Τάκη και να μην ξεχνάμε ότι Τάκης και ALPHA δεν ταυτίζονται!!
Θέμα 1
Το θέμα των διαφημίσεων μας έχει φάει σελίδες επί σελίδων σ' αυτό το forum. Πόσο δύσκολο είναι να δεχτούμε ότι οι διαφημίσεις του ALPHA είναι νόμιμες και αναγκαστικές, όταν ο Τάκης μας διαβεβαιώνει περί τούτου? Τόσο δύσκολο είναι? Από κει και πέρα, τι μπορούμε να προτείνουμε εμείς σ’ αυτό το θέμα?
Πρόταση
Θέλουμε (θέλω) μια σχετική ευελιξία στον χρόνο που θα πέσουν οι διαφημίσεις. Με χαρά άκουσα τον Τάκη στη Shanghai να παρατείνει λίγο τη μετάδοση προκειμένου να μη χαθεί κάποια προσπέραση. Καλό και δεκτό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς δεν θέλει να χάνεται θέαμα, γιατί αυτό είναι το προϊόν που πωλείται. Αλλά τι να κάνουμε, κάποιες φορές ΟΛΑ γίνονται στο 3λεπτο των διαφημίσεων.
Αυτό όμως που ΕΓΩ θέλω περισσότερο είναι: α) η πρώτη διαφήμιση να πέφτει μετά το 1ο pit stop (με το σημερινό σύστημα), δηλ μετά τον 13-14 γύρο. Δεν είναι τόσο τραγικό, ε?
β) να τερματίζει τουλάχιστον όλη η βαθμολογούμενη 8άδα και μετά να γίνεται διακοπή. Είναι το λιγότερο άκομψο προς τους τηλεθεατές να μην βλέπουν τον αγαπημένο τους οδηγό / ομάδα να τερματίζει, για να μην αναφερθώ για αγένεια προς τους οδηγούς.Θέμα 2
Ο ρόλος του παρουσιαστή. Προσωπικά, δε με χαλάνε τα διάφορα γενικά σχόλια ή γκάφες που γίνονται. Αυτό που δε μου αρέσει είναι σχόλια που θεοποιούν ή θάβουν αντίστοιχα οδηγούς, με κυρίαρχα ονόματα αυτά των KR, Klien, Baumgartner, κλπ. Για επίπεδο κουβέντας εδώ στο forum ωραία είναι αλλά όχι και για την τηλεόραση, που (το έχω ξαναπεί πολλάκις) υπάρχουν παιδιά και νέοι που κρέμονται από τα λόγια των παρουσιαστών και διαμορφώνουν συμπάθειες και αντιπάθειες μέσα σε δευτερόλεπτα.Η παρουσία του Παλομπαρίνι μου άρεσε πολύ φέτος. Αν μη τι άλλο έδωσε ένα πιο ενδιαφέρον τόνο φωνής στις μεταδόσεις και αν γινόταν να είστε και οι 3 στο στούντιο θα ήταν καλύτερα από πλευράς εναλλαγής και ενδιαφέροντος για τον τηλεθεατή.
Αυτά είναι τα δικά μου παράπονα. Από κει και πέρα δεν είναι ανάγκη να κρεμόμαστε και μεις (οι υποτίθεται έμπειροι στην f1) από τα χείλη του Τάκη και να ψάχνουμε για μαργαριτάρια. Μείνετε στον αγώνα και προσπεράστε όλα τα άλλα. Εντάξει, μερικά είναι κραυγαλέα, όπως εκείνο το φοβερό, επί εποχής Λακαφώση στη συμπαρουσίαση: 'το συρματόσχοινο (κάποιας ρόδας που έφυγε) αστόχησε από διάτμηση'!!! Αν είναι δυνατόν! Για τους άσχετους μπορεί αυτό να ακούστηκε τότε και πολύ 'ουάου!' και να το αποστήθισαν. Για τους σχετικούς όμως ήταν και πολύ ...
Προσοχή σε κάτι τέτοια λοιπόν, και όλα τα υπόλοιπα είναι ΟΚ.
Από μένα συζήτηση τέλος. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη! -
Ειμαι τελειως ασχετος με τα τηλεοπτικα, αλλα μηπως θα ηταν εφικτο να εφαρμοσει το καναλι ενα πιο ακριβο τιμολογιο διαφημιστικου χρονου για τη F1; Ετσι λιγοτεροι πελατες θα ηθελαν να διαφημιστουν, τα συνολικα εσοδα ομως του Αlpha θα ηταν τα ιδια, ενω εμεις θα χαναμε λιγοτερο χρονο μεταδοσης.
Κατι τετοιο δεν εφαρμοζεται στις 'prime-time' ζωνες σε σχεση με τις ζωνες χαμηλης τηλεθεασης;
Αν παλι αυτο ειναι τελειως λαθος, sorry, αλλα ειπαμε: Τα τηλεοπτικα δεν τα κατεχω, ουτε και ενδιαφερομαι να τα μαθω... -
Εγω παντως νομιζω πως αν μειωθει το χρονικο διαστημα των διαφημισεων και να μεταδιδονται οι συνεντευξεις των οδηγων πριν τον αγωνα (Πεμπτης), και η συνεντευξη τυπου μετα τον αγωνα,πιστευω πως θα ειναι ολα καλα. Ας μην καθομαστε και ψαχνουμε ποιος φταιει και ποιος οχι,ας γινουν τα παραπανω και.........
-
αν μπορώ, να προτείνω να μην φιγουράρει το f1@alphatv.gr στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης καθ'όλη την διάρκεια των δοκιμαστικών (δεν πρόσεξα αν και στον αγώνα ήταν εκεί συνέχεια). Λίγη ώρα αρκεί
-
Ένα ΜΠΡΑΒΟ στον Alpha (εννοείται και στον Τάκη που φαντάζομαι πως τους έπεισε!) για την μετάδοση των δοκιμαστικών της Ιαπωνίας απ' ευθείας μετά τις εξελίξεις.
Να λέμε και καμμιά καλή κουβέντα που και που
-
Αλήθεια τι ώρα θα μεταδοθούν τα δοκιμαστικά και ο κανονικός αγώνας?
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Αλήθεια τι ώρα θα μεταδοθούν τα δοκιμαστικά και ο κανονικός αγώνας?
ΕυχαριστώΣτισ 3.00 το πρωι τα δοκιμαστικα και στις 8.30 το πρωι ο αγωνας(και τα δυο LIVE).Μπραβο στον ΑLPHA.
-
Τάκη άκου ιδέα. Τι θα έλεγες αν ανάμεσα στα δοκιμαστικά και τον αγώνα κάνατε εκπομπή στυλ Γεωργίου με γραμμές στον άερα, κλπ;
Πέρα από την πλάκα, μπράβο σας. Όταν κοτζαμ ITV δε δείχνει δοκιμαστικά, η κίνηση σας δείχνει σεβασμό στο θεατή και μακάρι να συνεχίσετε έτσι....
-
Τελικά όπως αποδείχτηκε καλύτερα να να μην έδειχνε τα δοκιμαστικά ο alpha. Τζάμπα το ξύπνημα για να δω τον Villeneuve να αγωνίζεται με αξιώσεις. Το μόνο που έδειξε όταν τελίωσαν οι διαφημίσεις είναι το μονοθέσιο να συμπληρώνει το γύρο. Λίγος σεβασμός ρε παιδιά!
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Τελικά όπως αποδείχτηκε καλύτερα να να μην έδειχνε τα δοκιμαστικά ο alpha. Τζάμπα το ξύπνημα για να δω τον Villeneuve να αγωνίζεται με αξιώσεις. Το μόνο που έδειξε όταν τελίωσαν οι διαφημίσεις είναι το μονοθέσιο να συμπληρώνει το γύρο. Λίγος σεβασμός ρε παιδιά!Το πρόβλημα και το λάθος δεν ήταν του Alpha σε διαβεβαιώ.
-
Ο χρήστης takisp έγραψε:
Τελικά όπως αποδείχτηκε καλύτερα να να μην έδειχνε τα δοκιμαστικά ο alpha. Τζάμπα το ξύπνημα για να δω τον Villeneuve να αγωνίζεται με αξιώσεις. Το μόνο που έδειξε όταν τελίωσαν οι διαφημίσεις είναι το μονοθέσιο να συμπληρώνει το γύρο. Λίγος σεβασμός ρε παιδιά!
Το πρόβλημα και το λάθος δεν ήταν του Alpha σε διαβεβαιώ.
Δυστυχώς δεν μπορώ να τα γνωρίζω εγώ αυτά. Φαντάζομαι όμως καταλαβαίνεις τον εκνευρισμό μου, αφού σηκώθηκα μέσα στα μαύρα σκοτάδια για να δω κάτι καλό από τον Καναδό, και τελικά το μόνο που είδα ήταν ο χρόνος του. Και το πιο αστείο είναι ότι αυτή του η προσπάθεια είναι ότι καλύτερο μας έχει δώσει με τα χρώματα της Renault, κι εμείς δεν την είδαμε.
Μεταδόσεις F1, σχολιασμός και κάλυψη