-
Αγόρασα ένα corsa 1.2 πριν από ένα μήνα περίπου και έχω κάνει κοντά στα 1.500 χλμ.
Είμαι πολυ ευχαριστημένος, αλλά τελευταία παρατήρησα ότι η ένδειξη της βενζίνης αλλάζει θέση χωρίς να έχω διανυσει τα αντίστοιχα χλμ.
Καίει όντως τόσο πολύ ή μηπως είναι κάποιο πρόβλημα στην ένδειξη της βενζίνης;
Την τελευταία φορά έβαλα 11,5lt V-power και καταναλώθηκαν στα 108χλμ.
Δεν είναι υπερβολική κατανάλωση; -
Αγόρασα ένα corsa 1.2 πριν από ένα μήνα περίπου και έχω κάνει κοντά στα 1.500 χλμ.
Είμαι πολυ ευχαριστημένος, αλλά τελευταία παρατήρησα ότι η ένδειξη της βενζίνης αλλάζει θέση χωρίς να έχω διανυσει τα αντίστοιχα χλμ.
Καλωσήρθες στο forum και στη μεγάλη οικογένεια των οδηγών Corsa! Εχω το ίδιο αυτοκίνητο (Corsa C 1.2). Η κατανάλωση που παρατηρώ, σε συνθήκες πόλης (και με αρκετές ανηφόρες) είναι σταθερά 10 lt/100km, με πολύ μικρές αποκλίσεις.
Σχετικά με το δείκτη της βενζίνης, επηρεάζεται έντονα από το αν κινείσαι και παρκάρεις σε ανηφόρες ή κατηφόρες. Σε ανηφόρες δείχνει λιγότερο από όσο πραγματικά έχει και αντίστοιχα σε κατηφόρες περισσότερο. Επίσης, όταν κινείσαι σε ανηφόρα το κόκκινο λαμπάκι της βενζίνης ανάβει πολύ νωρίτερα. Δες μήπως φταίει αυτό.
Σχετικά με τα 11.5 lt σε 108 km που λες, επειδή όπως είπα ο δείκτης έχει αυτή την ασάφεια, ίσως δεν είναι απόλυτα ακριβές ως νούμερο. Θέλω να πω, ότι δεν μπορείς να γνωρίζεις ακριβώς πόση βενζίνη έκαψες, εκτός κι αν γεμίζεις πάντα τέρμα το ρεζερβουάρ (οπότε μεταξύ δύο γεμισμάτων έχει κάψει όσο γράφει η αντλία του βενζινά), ή αν το αφήσεις να αδειάσει εντελώς (αυτό όμως δε γίνεται).
Μία φορά μόνο παρουσίασε πραγματικό πρόβλημα ο δείκτης της βενζίνης: Ενώ είχα παρκάρει σε ευθεία, ξεκινώντας έδειχνε περίπου 1/4 λιγότερο από όσο είχε. Οταν σταμάτησα, έσβησα τη μηχανή και το άφησα ένα πεντάλεπτο επανήλθε, και έκτοτε δεν παρουσίασε αυτό το πρόβλημα ποτέ.
Ελπίζω να βοήθησα. Είναι μια χαρά αμαξάκι, αρκεί να συνηθίσεις το 'πίκου-πίκου' που κάνει το φλας
-
Ώντας κάτοχος ενός Corsa 1.2 του 2001 και έχοντάς το από καινούριο στην κατοχή μου ,έχω να παρατηρήσω τα εξής σχετικά με το δείκτη βενζίνης.Όντως όταν είναι στην κατηφόρα ο δείκτης δείχνει λίγο περισσότερο απ' ότι στον ίσιο δρόμο και το αντίθετο στην ανηφόρα.Αυτό που παρατηρώ είναι ότι ενώ στην αρχή, το λαμπάκι της ρεζέρβας του ρεζερβουάρ άναβε και πήγαινα για γέμισμα,γέμιζα με 38-39λτ.Τώρα (μετά από 104000 χλμ) ανάβει και γεμίζω με 36-37λτ.Σίγουρα υπάρχουν αποκλίσεις στις μάνικες,παίζει ρόλο και η θερμοκρασία περιβάλλοντος στον όγκο των καυσίμων κλπ.
Αυτό που αξίζει να αναφέρω είναι ότι από τη στιγμή που αναβοσβήνει το λαμπάκι της ένδειξης βενζίνης με είχε βγάλει στην εθνική και με 110-120 χλμ/ώρα για 70-75 χλμ.Όταν πήγα να γεμίσω ,πήρε 43.8 λτ σε 45άρι ρεζερβουάρ.Σύνολο με ένα ρεζερβουάρ 690χλμ στην εθνική με 110-120 χλμ/ώρα και χωρίς βάρος στο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης paulan πριν απο 500 χρόνια και που το ξέθαψες ρε συ έγραψε:
ριξε μια ματια εδω!μπορει να βρεις τιποτα.www.service4autos.gr/qanda.php
-
κλασσικο πρόβλημα στο καντραν των κορσα, ιδιαίτερα στα corsa b!
Στου πατερα μου θυμάμαι η βελονα κανει πάρτι οποτε υπολογίζει χιλ. για να ξερει περίπου τη στάθμη βενζίνης!
-
Ακριβώς. Τα B είχαν ένα θεματάκι με την ένδειξη, όπως και τα C με το φλοτέρ και το φίλτρο βενζίνης. Γενικά, θα προσέχεις στα άκρα του δείκτη (όταν ανάβει λαμπάκι και όταν φουλάρεις) ότι δεν υπάρχει γραμμικότητα. Όσο βρίσκεσαι ανάμεσα στις γραμμές, ο δείκτης δείχνει μια χαρά.
Γενικά, υπάρχει μία αδράνεια μεταξύ δείκτη και στάθμης βενζίνης, γι' αυτό έλεγχο θα κάνεις σε επίπεδο δρόμο, αφού έχεις σβήσει πρώτα τις ενδείξεις για μερικά λεπτά.
Οι υπόλοιπες τιμές που δίνεις (λαμπάκι και ~70 Km) είναι πολύ λογικές. Στο Astra, ακριβώς τις ίδιες τιμές παίρνω. Λαμπάκι στην Κόρινθο και φτάνω Αθήνα πηγαίνοντας με 100 σταθερά ή λαμπάκι στο Σχηματάρι και φτάνω Αθήνα με 110 σταθερά. Τελικά, γεμίζω ~48 L σε 52L συνολικής χωρητικότητας του ρεζερβουάρ.
Αν δεις μεγάλες αποκλίσεις κάνοντας μερικές μετρήσεις ακόμα (καλύτερα να φουλάρεις και μετά να δεις πόσα Km θα βγάλεις και τι δείχνει ο δείκτης), πήγαινε για έναν έλεγχο σε κάποιο εξουσιοδοτημένο. Πάντως, το λαμπάκι, ανάλογα την κλίση, ανάβει σε διαφορετικό χρόνο, οπότε δεν είναι καλή ένδειξη για το καύσιμο. Πχ, αν έρχεσαι από Λαμία που έχει ανηφόρα, ανάβει νωρίς και έχεις αρκετό καύσιμο μέσα. Μου συμβαίνει να φτάνω Αγ. Στέφανο και να αναβοσβήνει = μένω όπου να 'ναι και να φτάνω τελικά Πειραιά και να έχει ακόμα 3-4 L μέσα. Καλύτερα να κοιτάς το δείκτη σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ευχαριστώ.
-
Σαν να παρατηρώ κι εγώ ένα θέμα με το δείκτη βενζίνης σε corsa c. Βασικά πάντα μα πάντα το γεμίζω όταν φτάνει ακριβώς στο 1/2 και ποτέ δεν έχει πάρει πάνω από 20λίτρα (ενώ χωράει 45 άρα το 1/2 αντικειμενικά δεν είναι 20 λίτρα αλλά 22,5). Γενικά βλέπω ότι φτάνει από το γέμισμα στην πρώτη γραμμή που συναντάει (στο 1/4) κάπως γρήγορα (επειδή πάντα μηδενίζω το χιομετρητή όποτε φουλάρω, πολλές φορές έχει καταναλώσει μια γραμμή στα πρώτα 95-100χλμ) ενώ για την επόμενη γραμμή αργεί περισσότερο. Tην τελευταία φορά είχε φτάσει λίγο κάτω από το 1/2 και με βάση τη λογική θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον 24-25λίτρα αλλά γέμισε με 20,5... Θα τρελαθώ με αυτό το αμάξι!
opel corsa 1.2 - Πρόβλημα(;) στην ένδειξη βενζίνης