-
Σκέφτομαι να βάλω έναν μετατροπέα τάσης από 12 σε 220 V για να μπορώ να φορτίζω το laptop μέσα στο αυτοκίνητο.
Υπάρχει κίνδυνος για την μπαταρία – δυναμό ; η μπαταρία που έχω είναι μια Bosch 62A.
Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω ; ποια η γνώμη σας ;
-
Σκέφτομαι να βάλω έναν μετατροπέα τάσης από 12 σε 220 V για να μπορώ να φορτίζω το laptop μέσα στο αυτοκίνητο.
Υπάρχει κίνδυνος για την μπαταρία – δυναμό ; η μπαταρία που έχω είναι μια Bosch 62A.
-
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
Σκέφτομαι να βάλω έναν μετατροπέα τάσης από 12 σε 220 V για να μπορώ να φορτίζω το laptop μέσα στο αυτοκίνητο.Υπάρχει κίνδυνος για την μπαταρία – δυναμό ; η μπαταρία που έχω είναι μια Bosch 62A.
Χρησιμοποιώ ένα τέτοιο εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα... και το έχω συνέχεια πάνω.
-
από που το αγόρασες και πόσο ; η εγκατάσταση είναι ευκολη ;
-
Ο χρήστης Braker έγραψε:
από που το αγόρασες και πόσο ; η εγκατάσταση είναι ευκολη ;Καμμιά απαντησούλα;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
από που το αγόρασες και πόσο ; η εγκατάσταση είναι ευκολη ;
Καμμιά απαντησούλα;
Εδώ ειμαι
50 - 80 ευρω για 300- 500 watt ανάλογα με τη μάρκα (όλα στο ίδο καζάνι βράζουν) Τοποθέτηση ή στον αναπτήρα (λίγο προσοχή εδώ αν αντέχει η ασφάλεια) ή με κροκοδειλάκια στην μπαταρία του αυτοκινήτου.
-
Ένας της APC από το Πλαίσιο. Στο Praktiker επίσης έχει αρκετές επιλογές. Μπορεί επίσης να έχουν και τα Autoplus, Παναγιωταράκος κλπ.
Για αυτό που φοβάσαι μην αδειάσουν την μπαταρία, τσέκαρε αυτό που θα πάρεις να έχει έλεγχο τάσης. Πχ αυτό της APC σε προειδοποιεί με ένα φωτάκι όταν πέσει λίγο η τάση, και κόβει την παροχή αν πέσει κι' άλλο.
-
να ρωτησω και εγω κατι. εχω ενα λαπτοπ ντελ απο αμερικη . φορτιστη αυτοκινητου 12βολτ ελλαδα δε μπορω να βρω καθως εχει περιεργο βυσμα στη δε αντιπροσωπεια ειναι ηλιθιοι....
αυτο το πραματακι βγαζει 220 μπριζα στην οποια μπορεις να συνδεσεις οτι θες? αν ειναι ετσι θα πρεπει να συνδεσω φορτιστη σπιτιου του λαπτοπ πανω σε συτο το πραμα στο αμαξι???
αχ αθηνα-χαλκιδα μεσω τριπολης μου θυμιζω!! -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
να ρωτησω και εγω κατι. εχω ενα λαπτοπ ντελ απο αμερικη . φορτιστη αυτοκινητου 12βολτ ελλαδα δε μπορω να βρω καθως εχει περιεργο βυσμα στη δε αντιπροσωπεια ειναι ηλιθιοι....
αυτο το πραματακι βγαζει 220 μπριζα στην οποια μπορεις να συνδεσεις οτι θες? αν ειναι ετσι θα πρεπει να συνδεσω φορτιστη σπιτιου του λαπτοπ πανω σε συτο το πραμα στο αμαξι???
αχ αθηνα-χαλκιδα μεσω τριπολης μου θυμιζω!!Βγαζει κανονικη μπριζα και συνδεεις οτι θελεις...
Εγω εχω ενα εδω και 2 χρονια. 400 watt και το ειχα παρει 50 ευρω. Ειδικα δε αμα εχεις εξοδο στο πορτ μπαγκαζ, μπορεις να βαλεις ενα ψυγειακι για το καλοκαιρι, να φορτιζεις φορητους κινητα etc etc... -
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Ένας της APC από το Πλαίσιο. Στο Praktiker επίσης έχει αρκετές επιλογές. Μπορεί επίσης να έχουν και τα Autoplus, Παναγιωταράκος κλπ.Για αυτό που φοβάσαι μην αδειάσουν την μπαταρία, τσέκαρε αυτό που θα πάρεις να έχει έλεγχο τάσης. Πχ αυτό της APC σε προειδοποιεί με ένα φωτάκι όταν πέσει λίγο η τάση, και κόβει την παροχή αν πέσει κι' άλλο.
και εγώ αυτό έχω!
πολύ καλό
αλλά μόνο 75βάτ!
Εάν έχει λάπτοπ με νέα cpu και όχι Mobile πρόσεξε μη ξεπερνάς τα watt
κατά πολύ! -
Γενικά αυτά κλείνουν αν πέσει η μπαταρία στα 10,9V.
Προσοχή υπάρχουν δύο βασικές ποιότητες και τιμές. Τα φτηνά και τα ακριβά, η διαφορά είναι τέτοια που θα το καταλάβετε.... 50+ τα πρώτα, 300+ ευρώ τα δεύτερα για αντίστοιχη ισχύ. Η διαφορά είναι ότι τα φτηνά είναι κατάλληλα για ηλεκτρικές αλλά όχι ηλεκτρονικές συσκευές γιατί βγάζουν όχι ημιτονοειδές ρεύμα αλλά τετραγωνισμένη κυματομορφή. Πρακτικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την φτηνή κατηγορία με οποιονδήποτε φορτιστή, laptop και τηλεόραση(αυτό σε σκάφος). -
-
-
Ο χρήστης NajaNaja έγραψε:
Μέσα στο αυτοκίνητο έχω βολτόμετρο οπότε βλέπω τι γίνεται.
Αυτά γράφει από πίσω το τροφοδοτικό που έχει το laptop. Ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να έχει ο μετασχηματιστής ;
Click στην φώτο για μεγέθυνση.
19x4.74
19x4.74=90,06 αλλά τι είναι αυτά τα 90,06 ; (ρε παιδία δεν ξέρω από αυτά βοηθήστε με)
-
Αυτά τα 19*4,74=90 είναι περίπου watt που μπορεί να βγάλει προς το laptop.
Όμως δεν είναι αυτά που θέλει το τροφοδοτικό, μην ξεχνάμε και την αρκετή θερμότητα που βγάζει. Πρέπει λοιπόν να καλύψεις τις ανάγκες του τροφοδοτικού και όχι μόνο του laptop. Και αυτές είναι το 100-240Volts μέχρι 1,5Α δηλαδή σε watt περίπου 150. Δεν λειτουργεί στα όριά του οπότε δεν έχεις 60w απώλεια σε θερμότητα απλά έχεις περίσσεια ικανότητας.
Το πιθανότερο είναι με inverter με μέγιστη απόδοση 150W να μην έχεις πρόβλημα, μάλλον και με 80άρι ίσως να κάνεις τη δουλειά σου αλλά αν το ζορίσεις και παίζει και το CD τότε ίσως να μην φτάσει.....
Να τσεκάρεις όχι μόνο την μέγιστη τιμή αλλά την συνεχόμενη τιμή ισχύος που μπορεί να δίνει το inverter και για αυτήν είναι οι προηγούμενες τιμές. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις τουλάχιστον 100W γιατί θα χάνει σε θερμότητα το inverter, θα χάνει το τροφοδοτικό κλπ αν θέλεις να παίζεις και παιχνίδια και να τρέχει και το CD τότε 150w. Και αν το έχεις όλο και θα θέλεις να συνδέσεις και άλλα πράματα πχ τηλεόραση, ψυγειάκι οπότε πάρε και κάτι παραπάνω! -
Εχώ το ίδιο μετασχηματιστή (Απο Acer δεν είναι) με 75W και δεν έχω κανένα προβλημα...
-
Πήρα ένα 300 Watt από τον Γερμανό (90 euro).
Μου είπανε να μην το δουλεύω από τον αναπτήρα γιατί ίσως τα καλώδια να μην αντέξουν και καλύτερα να τραβήξω τις γραμμές με τα κροκοδιλάκια, να γίνει πατέντα και να είναι μόνιμα επάνω στην μπαταρία.
Επίσης τον αναπτήρα τον έχω βγάλει και τα καλώδια του έχουν συνδεθεί με ένα πολύπριζο (δείτε μέσα στον κόκκινο κύκλο) και από εκεί παίρνει ρεύμα το inverter.
Ποια η γνώμη σας ;
Από 12 σε 220 V