-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
Νομίζω οτι λιιιγο ξεφέυγουμε...Πράγματι...
Να ξαναγυρίσουμε στον ρατσιμό στην Ελλάδα του σήμερα; Για τις αλλοδαπές που το έχουν στο αίμα τους το π@υτανιλίκι τι έχετε να πείτε; Για τα κ΅λόμπαρα που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και τα περίφανα Ελληνόπουλα σπεύδουν να τα τιμήσουν; Αλβανοί τα ανοίγουν και αυτά; Για τους κατοίκους εκείνου του χωριού (στη Θράκη νομίζω) που ο πρόεδρος είχε πάρει χρήματα από ΚΠΣ για 'αγροτουριστική επιχείρηση' και είχε φτιάξει μπαρ με αλλοδαπές και δωματιάκι πίσω, που ενώ όλοι τους (μέχρι και ο παπάς) το ήξεραν τον δικαιολογούσαν γιατί 'έκανε καλό στον τόπο του'; -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Νομίζω οτι λιιιγο ξεφέυγουμε...
Πράγματι...
Να ξαναγυρίσουμε στον ρατσιμό στην Ελλάδα του σήμερα; Για τις αλλοδαπές που το έχουν στο αίμα τους το π@υτανιλίκι τι έχετε να πείτε; Για τα κ΅λόμπαρα που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και τα περίφανα Ελληνόπουλα σπεύδουν να τα τιμήσουν; Αλβανοί τα ανοίγουν και αυτά; Για τους κατοίκους εκείνου του χωριού (στη Θράκη νομίζω) που ο πρόεδρος είχε πάρει χρήματα από ΚΠΣ για 'αγροτουριστική επιχείρηση' και είχε φτιάξει μπαρ με αλλοδαπές και δωματιάκι πίσω, που ενώ όλοι τους (μέχρι και ο παπάς) το ήξεραν τον δικαιολογούσαν γιατί 'έκανε καλό στον τόπο του';Τι να λέμε τώρα!
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν κατάλαβα πως μπορούμε τσουβαλιάζουμε και να κατηγοριοποιούμε ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι άσπροι, μαύροι, έλληνες, τούρκοι, ψηλοί ή ξανθοί!
Και ειδικά ως φυλή, οι Έλληνες, θα έπρεπε να δείχναμε περισσότερη κατανόηση στους μετανάστες, λόγω του παρελθόντος μας...Πόσοι και πόσοι έφαγαν ψωμί στην ξενιτιά! Άλλοι δούλεψαν σαν σκυλιά και πρόκοψαν , άλλοι πήγαν για να κάνουν απατεωνιές , άλλοι αφομοιώθηκαν και άλλοι στέλναν τα λεφτά τους πίσω και γυρίσαν με την πρώτη ευκαιρία... Τα ίδια ακριβώς κάνουν και οι εδώ μετανάστες!
-
Ορίστε λοιπόν που οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Εκτιμούν και σέβονται τους αλλοδαπούς που προσφέρουν δουλειά ή κώλο.
Εκτός της (άκομψης το ομολογώ) πλάκας, ποιος πείραξε τους Πακιστανούς, Ινδονήσιους, Ινδούς, Άραβες, Βούλγαρους, Ουκρανούς, Πολωνούς; Γιατί στρέφεται ο Έλληνας κατά συγκεκριμένων λαών, ειδικά κατά των Αλβανών και των τουρκόγυφτων; Είναι θέμα αρνητικής προπαγάνδας, βλακείας ή απόρροια συγκεκριμένων συμπεριφορών των ανωτέρω; Ας μου λύσει κάποιος την απορία μου. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...
Ουκρανούς, Πολωνούς;...Τους Ουκρανούς και τους Πολωνούς δεν τους πειράζει κανείς. Τις Ουκρανές και τις Πολωνέζες, όμως, που τις έχει κάνει 'μηχανάκια' δεν τρέχει τίποτα, έτσι; Είμαστε ρατσιστές και στο ρατσισμό δλδ;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
μα δεν τους διώχνει κανείς.
μόνοι τους προτιμούν να φύγουν για κάπου καλύτερα ( και αφού μπορούν, καλά κάνουν αν θες την άποψή μου ).
εκτός αν κάποιος είναι τόσο αφελής που να νομίζει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μπορεί να ανταγωνιστεί πχ τις ΗΠΑ ή την Αγγλία σ'αυτό το θέμα..
τι θα πει κρατάνε τα καλύτερα παιδιά;.. τα κρατάνε;; με το ζόρι; όχι βέβαια, αυτοί θέλουν και πάνε γιατί θέλουν να εξελιχθούν περισσότερο..
αν είναι δυνατόν, μιλάς για επιστήμονες τώρα..
λες και είναι τίποτα ηλίθιοι που τους πήραν οι ξένοι απ'το χεράκι και τους είπαν ελάτε εδώ, λες και είναι τίποτα παιδάκια. Μην ξεχασεις να τους ρωτήσεις για το τι θέλουν να κάνουν..
είναι σα να λέμε ότι ο Ολυμπιακός θα κρατήσει τον ΤουρέSkye (και jm000), η μεγαλύτερη ανάγκη σε επιστημονικό προσωπικό αυτή τη στιγμή είναι στα ίδια τα πανεπιστήμια και όχι στη βιομηχανία. Η βιομηχανία στην Ελλάδα (και στην υπόλοιπη ΕΕ) μόνο σε προϊόντα και υπηρεσίες υπερ-υψηλής τεχνολογίας μπορεί να ανθίσει και αυτονόητο είναι οτι οι καρφίτσες δεν ανήκουν σε αυτά. Η αγορά αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται από έλλειψη καλά επιστημονικά καταρτισμένου προσωπικού και υπερπροσφορά μέσου-κατώτερου επιπέδου 'αποφοιτων'. Χωρίς σοβαρή υποδομή και κατάλληλους ανθρώπους στα πανεπιστήμιά μας μπορούμε να παράγουμε καλούς επιστήμονες; Με την ΑΠΟΛΥΤΗ έλλειψη αξιοκρατίας στα ελληνικά πανεπιστήμια όπου οι 'ανηψιοί' και οι κομματόσκυλοι δίνουν και παίρνουν νομίζεις οτι ένας σοβαρός και ευσυνείδητος επιστήμονας μπορεί να ανεχτεί για πολύ αυτήν την κατάσταση; Έχεις ιδέα τι έχουν τραβήξει (και συνεχίζουν να τραβούν) αυτοί που επέλεξαν τελικά να το πολεμήσουν το πράγμα και να μείνουν εδώ (και είναι και οι μόνοι που παράγουν επιστημονικό έργο!); Τα παιδιά αυτά που διαπρέπουν προφανώς δεν είναι ηλίθια για να τους κρατούν και να τους υπαγορεύουν το τι θα κάνουν οι ξένοι, απλά τους προσφέρουν το αυτονόητο: Σεβασμό στο έργο που παράγουν.
Χωρίς να καταλαβαίνω ακριβώς για πιο λόγο επιλέγεις να γίνεις ειρωνικός προς εμένα, φίλε skye, που ακριβώς διαφωνείς στα παραπάνω; Επειδή δεν τους πετάει έξω με τις κλωτσιές η Ελλάδα σημαίνει ότι δεν τους διώχνει;Σωστά τα λες.
Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι ότι και καλά να ήταν, πάλι έξω θα πήγαιναν, γιατί είναι καλύτερα.
γιατί είναι καλύτερα, και γιατί θα ήταν καλύτερα έτσι κ αλλιώς; γιατί υπάρχουν λεφτά και εργατικότητα, τεχνολογία.
βέβαια εδώ στις περισσότερες περιπτώσεις η κατάσταση είναι χάλια, όχι απλώς δεν είναι καλή..
τελειώνεις τις σπουδές, ψάχνεσαι για κανά μεταπτυχιακό και κάνεις αγγαρείες στους ηλίθιους καθηγητές τσαμπα φυσικά..
πως να μη φύγεις έξω μετά.. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ορίστε λοιπόν που οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Εκτιμούν και σέβονται τους αλλοδαπούς που προσφέρουν δουλειά ή κώλο.
Εκτός της (άκομψης το ομολογώ) πλάκας, ποιος πείραξε τους Πακιστανούς, Ινδονήσιους, Ινδούς, Άραβες, Βούλγαρους, Ουκρανούς, Πολωνούς; Γιατί στρέφεται ο Έλληνας κατά συγκεκριμένων λαών, ειδικά κατά των Αλβανών και των τουρκόγυφτων; Είναι θέμα αρνητικής προπαγάνδας, βλακείας ή απόρροια συγκεκριμένων συμπεριφορών των ανωτέρω; Ας μου λύσει κάποιος την απορία μου.Είναι θέμα αριθμών. Δεν έχω στοιχεία να το υποστηρίξω, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι Αλβανοί είναι μακράν η πολυπληθέστερη εθνότητα στην Ελλάδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερα κρούσματα εγκληματικής ή εν πάσει περιπτώσει αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται ενυπώσεις, αφού μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη έχουν οι απόλυτοι αριθμοί απ'ότι τα κρούσματα παρανομίας συναρτήσει του πληθυσμού της εν λόγω εθνότητας.
Φυσικά ρόλο παίζει και η κουλτούρα του κάθε έθνους που μπορεί να προδιαθέτει για παραβατική συμπεριφορά (π.χ. Πακιστανοί vs Αλβανοί), αλλά νομίζω ότι αυτός είναι δευτερεύων παράγοντας.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...Αυτό που θέλω να πω όμως, είναι ότι και καλά να ήταν, πάλι έξω θα πήγαιναν, γιατί είναι καλύτερα.
γιατί είναι καλύτερα, και γιατί θα ήταν καλύτερα έτσι κ αλλιώς; γιατί υπάρχουν λεφτά και εργατικότητα, τεχνολογία.
βέβαια εδώ στις περισσότερες περιπτώσεις η κατάσταση είναι χάλια, όχι απλώς δεν είναι καλή..
τελειώνεις τις σπουδές, ψάχνεσαι για κανά μεταπτυχιακό και κάνεις αγγαρείες στους ηλίθιους καθηγητές τσαμπα φυσικά..
πως να μη φύγεις έξω μετά..Έτσι είναι δυστυχώς. Δεν μπορώ να είμαι και περίφανος, λοιπόν, που εξώ έχουν πιάσει έδρες πολλοί Έλληνες επειδή οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ εδωπέρα (οι περισσότεροι, όχι όλοι) δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από τις αρπαχτές...
-
@D-Jet:
Αν μιλάς για τους εμπόρους σαρκός, υπάρχει παραβίαση του νόμου και της ηθικής όχι μόνο από τους ίδιους αλλά και από τους πελάτες. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει μια γερή 'επιχείρηση αρετή' και να τους στείλει άπαντες στον εισαγγελέα για μαστρωπεία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, συνέργεια σε εγκλήματα περί της γεννετήσιας ελευθερίας και της ελευθερίας γενικότερα, για παραβίαση των διατάξεων περί εισόδου μεταναστών και περί ιθαγένειας κλπ κλπ κλπ.
Προσωπικά ποτέ μου δεν θα πήγαινα σε τέτοια μέρη, ούτε θα δικαιολογούσα τέτοιες συμπεριφορές. Αλλά έχει παραγίνει το κακό και με εκείνους που λένε ότι οι βουλγαρο-ουκρανές και σία 'ήρθαν για να δουλέψουν ως αποκλειστικές και τις έριξαν στην πορνεία οι άθλιοι σωματέμποροι'. Ναι, καλά. Σίγουρα θα έχει συμβεί αυτό, αλλά οι περισσότερες ήξεραν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι έρχονταν να κάνουν στην Ελλάδα. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ελληνικά μυαλά δεν υπάρχουν. Στα αρβανίτικα στηριζόμαστε.
Αλλο αρβανίτικα και άλλο Αλβανικά
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@D-Jet:
Αν μιλάς για τους εμπόρους σαρκός, υπάρχει παραβίαση του νόμου και της ηθικής όχι μόνο από τους ίδιους αλλά και από τους πελάτες. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνει μια γερή 'επιχείρηση αρετή' και να τους στείλει άπαντες στον εισαγγελέα για μαστρωπεία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, συνέργεια σε εγκλήματα περί της γεννετήσιας ελευθερίας και της ελευθερίας γενικότερα, για παραβίαση των διατάξεων περί εισόδου μεταναστών και περί ιθαγένειας κλπ κλπ κλπ.
Προσωπικά ποτέ μου δεν θα πήγαινα σε τέτοια μέρη, ούτε θα δικαιολογούσα τέτοιες συμπεριφορές. Αλλά έχει παραγίνει το κακό και με εκείνους που λένε ότι οι βουλγαρο-ουκρανές και σία 'ήρθαν για να δουλέψουν ως αποκλειστικές και τις έριξαν στην πορνεία οι άθλιοι σωματέμποροι'. Ναι, καλά. Σίγουρα θα έχει συμβεί αυτό, αλλά οι περισσότερες ήξεραν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι έρχονταν να κάνουν στην Ελλάδα.Στην αρχή ίσως δεν ηξεραν, τωρα όμως ξέρουν και πολύ καλα! όμως εξακολουθούν και έρχονται για να εξασκισουν το επάγελμα της πορνείας...
-
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
Είναι θέμα αριθμών. Δεν έχω στοιχεία να το υποστηρίξω, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι Αλβανοί είναι μακράν η πολυπληθέστερη εθνότητα στην Ελλάδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερα κρούσματα εγκληματική ή εν πάσει περιπτώσει αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται ενυπώσεις αφού μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη έχουν οι απόλυτοι αριθμοί απ'ότι τα κρούσματα παρανομίας συναρτήσει του πληθυσμού της εν λόγω εθότητας.Φυσικά ρόλο παίζει και η κουλτούρα του κάθε έθνους που μπορεί να προδιαθέτει για παραβατική συμπεριφορά (π.χ. Πακιστανοί vs Αλβανοί), αλλά νομίζω ότι αυτός είναι δευτερεύον παράγοντας.
Συμφωνώ απολύτως. Επίσης έχει να κάνει και με τη φύση των εγγλημάτων. Οι Νιγηριανοί, ας πούμε, που πουλάνε πειρατικά cd (άσχετα με το αν μας κατακλέβουν οι εταιρίες ή όχι είναι εγγληματική ενέργεια) δεν μας πειράζουν γιατί μας πουλάνε φθηνά βανδή...
(Συγγνώμη παίδες αλλά τα έχω πάρει...παω να μετρήσω μέχρι το 400 και ξανάρχομαι...) -
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
...Αλλά έχει παραγίνει το κακό και με εκείνους που λένε ότι οι βουλγαρο-ουκρανές και σία 'ήρθαν για να δουλέψουν ως αποκλειστικές και τις έριξαν στην πορνεία οι άθλιοι σωματέμποροι'. Ναι, καλά. Σίγουρα θα έχει συμβεί αυτό, αλλά οι περισσότερες ήξεραν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι έρχονταν να κάνουν στην Ελλάδα.
Στην αρχή ίσως δεν ηξεραν, τωρα όμως ξέρουν και πολύ καλα! όμως εξακολουθούν και έρχονται για να εξασκισουν το επάγελμα της πορνείας...
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???? Επειδή πολλούς τους 'βολεύει' να τα σκέφτονται έτσι, είτε για να θησαυρίζουν είτε για να θάβουν συνειδήσεις σημαίνει οτι μπορεί μια γυναίκα από μόνη της να θέλει να γίνει πόρνη; Παιδιά, μου φαίνεται αδιανόητο!
Θα μετρήσω μέχρι το 10^6 μου φαίνεται... -
Δεν ανοίγεις καμιά εφημερίδα με αγγελίες;
Για δες εδώ μπας και μάθεις κάτι για τον κόσμο μας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν ανοίγεις καμιά εφημερίδα με αγγελίες;Για δες εδώ μπας και μάθεις κάτι για τον κόσμο μας.
οι μισές απ'αυτές είναι πουτάνες και οι άλλες είναι ζώα.-
-
Το να υποστηριζεις τετοιου ειδους ανθρωπους οπως γυφτους και αλβανους ειναι λαθος και ισως να φταιει και η σταση αυτη για την κατασταση που ειμαστε σημερα.Εχουν αποπειραθει να με κλεψουν αλβανοι στο δρομο 5 φορες σε 3 χρονια και μενω πλ.βικτωριας.Ενος φιλου τον πατερα τον κλεψανε τον χτυπησαν και προσπαθησαν να τον ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ (Γυφτοι) στον ασπροπυργο.Δεν ημουν ρατσιστης ουτε καν ασχολιομουν με τις εν λογω φυλες αλλα τωρα δεν εχει αλλη κατανοηση,μετα απο σπασμενο πλευρο, χτυπημενο κεφαλι και αρκετο ξυλικι μου τελειωσε.Σιγουρα υπαρχουν και νοικοκυριδες αλβανοι και γυφτοι αλλα ειναι λιγοι.Οποιος με πλησιασει ξανα απο δαυτους βραδυ με περιεργο σκοπο εχει πεσει χωρις 2η κουβεντα, θα τον στειλω αδιαβαστο
Ευτυχως που εχουν κανει μαγκιες μονο σε εμενα και οχι στην αδερφη μου π.χ.γιατι μετα θα τους παρω σβαρνα ολους,σωστο η λαθος λιγο με νοιαζει,δεν πειραζω κανεναν και το ιδιο απαιτω και απο τους αλλους ειτε ειναι γυφτοι ειτε αλβανοι ειτε ελληνες -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???? Επειδή πολλούς τους 'βολεύει' να τα σκέφτονται έτσι, είτε για να θησαυρίζουν είτε για να θάβουν συνειδήσεις σημαίνει οτι μπορεί μια γυναίκα από μόνη της να θέλει να γίνει πόρνη; Παιδιά, μου φαίνεται αδιανόητο!
Θα μετρήσω μέχρι το 10^6 μου φαίνεται...Έχω την εντύπωση ότι, για να υποστηρίξεις τη σε γενικές γραμμές ορθή (κατ' εμέ) άποψή σου, προβαίνεις σε υπερβολικές γενικεύσεις, όπως αυτοί τους οποίους κατακρίνεις. Και δε νομίζω ότι τα παιδιά μιλάνε για γυναίκες που θέλουν να γίνουν πόρνες (αν και σίγουρα υπάρχουν κάποιες λίγες), αλλά για γυναίκες (αλλοδαπές πιο συγκεκριμένα) που επιλέγουν να γίνουν πόρνες (άσχετα από το επάγγελμα που θα ασκούσαν σε έναν ιδανικό κόσμο).
-
Ο χρήστης jimmcom έγραψε:
Το να υποστηριζεις τετοιου ειδους ανθρωπους οπως γυφτους και αλβανους ειναι λαθος και ισως να φταιει και η σταση αυτη για την κατασταση που ειμαστε σημερα.Εχουν αποπειραθει να με κλεψουν αλβανοι στο δρομο 5 φορες σε 3 χρονια και μενω πλ.βικτωριας.Ενος φιλου τον πατερα τον κλεψανε τον χτυπησαν και προσπαθησαν να τον ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ (Γυφτοι) στον ασπροπυργο.Δεν ημουν ρατσιστης ουτε καν ασχολιομουν με τις εν λογω φυλες αλλα τωρα δεν εχει αλλη κατανοηση,μετα απο σπασμενο πλευρο, χτυπημενο κεφαλι και αρκετο ξυλικι μου τελειωσε.Σιγουρα υπαρχουν και νοικοκυριδες αλβανοι και γυφτοι αλλα ειναι λιγοι.Οποιος με πλησιασει ξανα απο δαυτους βραδυ με περιεργο σκοπο εχει πεσει χωρις 2η κουβεντα, θα τον στειλω αδιαβαστο
Ευτυχως που εχουν κανει μαγκιες μονο σε εμενα και οχι στην αδερφη μου π.χ.γιατι μετα θα τους παρω σβαρνα ολους,σωστο η λαθος λιγο με νοιαζει,δεν πειραζω κανεναν και το ιδιο απαιτω και απο τους αλλους ειτε ειναι γυφτοι ειτε αλβανοι ειτε ελληνεςΆρα, αν πειράξει Έλληνας την αδελφή σου, θα μας πάρεις σβάρνα όλους;;;
-
Παιδιά, πιστεύω ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα. Ούτε εγώ συμπαθώ σα φυλή τους Αλβανούς (ή Τούρκους) το ίδιο με τους Φιλανδούς. Τα αίτια είναι κοινωνικο-πολιτικο-ιστορικά. Πιο δύσκολα θα γίνω φίλος με έναν Αλβανό. Αλλά, δεν μπορώ να πω στη λογική του ότι θα τους τουφεκίσουμε όλους λόγω της συμπεριφοράς ορισμένων εξ αυτών.
Μην ξεχνάτε ότι το μπάχαλο που λέμε ότι υπάρχει οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ελληνική πολιτεία που είχε αφήσει τα πρώτα χρόνια την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι χωρίς καμία μεταναστευτική πολιτική.
Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι τα βίαια εγκλήματα (δολοφονίες και απόπειρες δολοφονιών, ξυλοδαρμοί, βιασμοί) από πλευράς Αλβανών είναι περισσότερα αναλογικά με τον πληθυσμό τους. Και έχω δει και αρκετές στατιστικές της αστυνομίας που το επιβεβαιώνουν.
Επιπλέον, δεν πρέπει ούτε να ξεχνάμε γιατί μία πληθυσμιακή μερίδα φέρεται όπως φέρεται (π.χ. συνθήκες ζωής τόσο στην κομμουνιστική Αλβανία όσο και στην Ελλάδα για τους μετανάστες) ούτε, όμως, για τους ίδιους λόγους να δίνουμε συγχωροχάρτι σε αυτούς. Η λύση-αλήθεια είναι κάπου στη μέση. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...Η λύση-αλήθεια είναι κάπου στη μέση.Για τους αλβανούς, συμφωνώ.
Για τους γύφτους, διαφωνώ! Φοβάμαι ότι δουλεύουν βάσει σχεδίου και η αστυνομία (ξέρει - δεν ξέρει) κάνει τα στραβά μάτια.
Η πολιτική ηγεσία, το ίδιο.
Αν σας ενδιαφέρει, να γράψω μερικά παραδείγματα. -
Ρίχτα Ηλία...
Περί ρατσισμού...