-
Δεύτερη βδομάδα.
Αρχισα να έχω γεύση (φυστίκια να φάω,παθαίνω πλάκα ),όσφρηση (μυρίζω τα πάντα) καί χτές πού πήγα στό βουνό περπάτησα μέ εντελώς άλλο αέρα.
Γενικά αισθάνομαι πολύ καλύτερα από πρίν,καί μάλλον έχει αρκετά ακόμα καλά πού δέν έχουν εμφανιστεί.
Κιλά (αγαπητή Φούνις ) ΔΕΝ έβαλα.
Τό όλο 'παλούκι' σέ αυτές τίς δύο βδομάδες,ήταν η τρίτη μέρα (πού πέθαινα γιά τσιγάρο ) καί άλλη μία προχτές (τό ίδιο).
Κατα τα άλλα,τίποτα τό τρομακτικό. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεύτερη βδομάδα.
Αρχισα να έχω γεύση (φυστίκια να φάω,παθαίνω πλάκα ),όσφρηση (μυρίζω τα πάντα) καί χτές πού πήγα στό βουνό περπάτησα μέ εντελώς άλλο αέρα.
Γενικά αισθάνομαι πολύ καλύτερα από πρίν,καί μάλλον έχει αρκετά ακόμα καλά πού δέν έχουν εμφανιστεί.
Τό όλο 'παλούκι' σέ αυτές τίς δύο βδομάδες,ήταν η τρίτη μέρα (πού πέθαινα γιά τσιγάρο ) καί άλλη μία προχτές (τό ίδιο).
Κατα τα άλλα,τίποτα τό τρομακτικό.ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!
Πρόσεξε τα «κεράσματα»...ένα να καπνίσεις...χάθηκες!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ!
Πρόσεξε τα «κεράσματα»...ένα να καπνίσεις...χάθηκες!
Βρέθηκε ο 'σατανάς' Σάββα.Μού τό άναψε,καί μού τό έδωσε.
Τράβηξα μία τζούρα καί τό άφησα να καεί στό τασάκι.Τό ίδιο καί με τό δεύτερο ματά από λίγη ώρα.Σύν τό γεγονός ότι ήμασταν αρκετά πιωμένοι εκείνη τήν στιγμή.
Λέω ότι τήν 'πήδηξα' οριστικά. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
.Μπραβο Hunter! Μπραβο για την προσπαθεια αλλα και για τα μεχρι τωρα αποτελεσματα!!!!!!!!
Οσο για τα κιλα... οχι σε μενα, στον πρόεδρο τα σχόλια!!
(εγω το ελλατωσα πάντως, ειναι μια αρχη κι αυτη )
-
Ξεκινάω προσπάθεια κοψίματος. Έχω 2 τσιγάρα δίπλα μου και θα προσπαθήσω να μην τα καπνίσω ποτέ. Χμμμ!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ξεκινάω προσπάθεια κοψίματος. Έχω 2 τσιγάρα δίπλα μου και θα προσπαθήσω να μην τα καπνίσω ποτέ. Χμμμ!Εμείνες με ένα ???
-
Κάτσε, τέλειωσα το προηγούμενο πριν 5 λεπτά!
Απλώς σκέφτηκα ότι όταν σε 'κοιτάζει' ένα φόρουμ, έχεις κάποια θετική πίεση για να το κόψεις. Για να δούμε...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτσε, τέλειωσα το προηγούμενο πριν 5 λεπτά!Απλώς σκέφτηκα ότι όταν σε 'κοιτάζει' ένα φόρουμ, έχεις κάποια θετική πίεση για να το κόψεις. Για να δούμε...
μην σκεφτείς να οδηγήσεις
-
Πάει το ένα μετά από 4 ώρες. Ο Ikar φταίει!
-
Μπράβο, Ανδρέα!!!
Είναι φυσιολογικό που ενισχύθηκε η όσφρηση και η γεύση σου. 3 εβδομάδες μόνο χρειάζεται για να ενισχυθούν αυτές οι δυο αισθήσεις σχεδόν στο 100%.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ
20 λεπτά
• Η πίεση του αίματος και ο σφυγμός μειώνονται σε φυσιολογικά επίπεδα
• Η θερμοκρασία των χεριών και των ποδιών αυξάνεται σε φυσιολογικά επίπεδα8 ώρες
• Τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα μειώνονται σε φυσιολογικά επίπεδα
• Τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα αυξάνονται σε φυσιολογικά επίπεδα24 ώρες
• Οι πιθανότητες καρδιακής προσβολής αρχίζουν να μειώνονται48 ώρες
• Οι απολήξεις των νεύρων αρχίζουν και πάλι να αναπτύσσονται
• Αρχίζει να βελτιώνεται η ικανότητα όσφρησης και γεύσης2 εβδομάδες ως 3 μήνες
• Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος
• Το περπάτημα γίνεται ευκολότερα
• Η λειτουργία των πνευμόνων βελτιώνεται κατά 30%
'Μπορώ να μιλάω ξανά όταν ανεβαίνω σκαλοπάτια!'
'Είναι φανταστικό να μη χρειάζεται να καθαρίζω συνεχώς το λαιμό μου.'1 μήνα ως 9 μήνες
• Μειώνεται ο βήχας, η συμφόρηση των ιγμορείων, η κόπωση και το λαχάνιασμα
• Επανεμφανίζονται κροσσοί (μικροσκοπικές τριχοειδείς προσεκβολές) στους πνεύμονες για την καλύτερη αντιμετώπιση των βλεννών, τον καθαρισμό των πνευμόνων και τη μείωση των λοιμώξεων
'Έχω χάσει πολύ λιγότερες ώρες εργασίας επειδή υποφέρω σπανιότερα από κρυολόγημα και πονόλαιμο.'
'Είναι πολύ μεγάλη η ανακούφιση να μην υποφέρεις από όλους αυτούς τους πονοκεφάλους.'
'Μπορώ να συγκεντρώνομαι πάρα πολύ καλύτερα.'1 χρόνο
• Οι πιθανότητες για πάθηση της στεφανιαίας αρτηρίας είναι μισές από αυτές των καπνιστών
'Δεν φοβάμαι πλέον από την αίσθηση βάρους στο στήθος μου τα πρωινά.'5 χρόνια
• Ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα μειώνεται στο μισό
• Οι πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο είναι ίδιες με αυτές των μη καπνιστών
• Οι πιθανότητες για καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα, του οισοφάγου, της ουροδόχου κύστης, του νεφρού και του παγκρέατος μειώνονται -
sticky sticky το quote του Θέμη... ...τα διαβάζεις funis?
-
Μέχρι στιγμής: κπανιστές 24, μη-καπνιστές 28.
-
Καί μία από τίς σκέψεις πού πέρασαν από τό μυαλό μου αυτήν τήν εβδομάδα:
Πώς γίνεται να ορίζουμε εμείς οι καπνιστές τό κάπνισμα σάν προιόν ελεύθερης βούλησης καί όχι εξάρτησης;
Πόσοι από εμάς πού τό υποστηρίζαμε αυτό,θα καπνίζαμε τσιγάρο,άν υποθετικά,δέν είμασταν εθισμένοι ποτέ σέ αυτό;
Η ελεύθερη βούληση μπορεί να εντοπίζεται κάπου στίς αρχές τίς καπνιστικής μας καριέρας,αλλά μάλλον εξαφανίζεται πλήρως όταν τήν βούλησή μας τήν κυριαρχεί ο εθισμός.Εχω δύο βδομάδες να καπνίσω τσιγάρο,καί εξακολουθώ να νοιώθω ένα κενό,χωρίς να θέλω να ανάψω τσιγάρο.
Γαμημένη χημεία. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Καί μία από τίς σκέψεις πού πέρασαν από τό μυαλό μου αυτήν τήν εβδομάδα:Πώς γίνεται να ορίζουμε εμείς οι καπνιστές τό κάπνισμα σάν προιόν ελεύθερης βούλησης καί όχι εξάρτησης;
Έχει παρατηρηθεί, και είναι κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων εξαρτημένων ατόμων να πιστεύουν ότι μπορούν να σταματήσουν τη συνήθειά τους όποτε θέλουν. Στην ουσία αρνούνται ότι είναι εξαρτημένοι. Ίσως είναι μια φυσιολογική αντίδραση, που όλοι μας λίγο πολύ κάνουμε, όταν αρνούμαστε να δεχτούμε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα. Φυσικά έτσι κάνουμε χειρότερα τα πράγματα, γιατί αν δεν ορίσεις ένα πρόβλημα δεν μπορείς να το λύσεις.
Παρεμπιπτόντως, καλό κουράγιο Ανδρέα και μπράβο για την προσπάθεια! Πιστεύω πως εσύ θα τα καταφέρεις σίγουρα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
sticky sticky το quote του Θέμη... ...τα διαβάζεις funis?τα διαβαζω, τα διαβαζω...
Ειπαμε, το ελλάτωσα!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μέχρι στιγμής: κπανιστές 24, μη-καπνιστές 28.μήπως τα δες ανάποδα;
αν και μικρό το δείγμα, το 50-50 δεν απέχει από την πραγματικότητα
-
2 τσιγάρα το τελευταίο 24ωρο, κανένα τις τελευταίες 12 ώρες. Μασουλάω διάφορα χωρίς σταματημό. Ωχ!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
2 τσιγάρα το τελευταίο 24ωρο, κανένα τις τελευταίες 12 ώρες. Μασουλάω διάφορα χωρίς σταματημό. Ωχ!να το προσέξεις αυτό
-
Και κόψιμο του τσιγάρου και δίαιτα ταυτόχρονα δεν γίνεται, οπότε πρέπει να διαλέξεις ένα από τα δύο.
Ξεκίνα με το τσιγάρο και μετά χάνεις τα κιλά που ούτως ή άλλως θα πάρεις. Αρκεί να μην είναι πάρα πολλά! -
Δίαιτα; Τι είναι αυτό; Δεν έχω κάνει ποτέ μου!
(σοβαρά)
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ