-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Φίλε msamaro(μιάς και σε βλέπω αρκετά ενημερωμένο για θέματα μοντελισμού) μήπως ξέρεις τι παίζει και απο πίστες σε θεσσαλονίκη μεριά;
Γιατί η μόνη εξάσκηση που έχω κάνει είναι σε πάρκινγκ πολυκαταστήματος και όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να μάθεις και πολλά πράγματα εκεί.Είμαι σίγουρος ότι στην Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκε μία πολύ καλή πίστα για buggy (χωμάτινη δηλαδή) η οποία μάλιστα πήρε και αγώνα για το πρωτάθλημα ελλάδος φέτος μετά από αρκετά χρόνια. Για ασφαλτινή πίστα δεν γνωρίζω αλλά νομίζω ότι όλο και κάτι υπάρχει. Θα ρωτήσω να μάθω και θα σου πω.
-
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
RC Thessaloniki ClubΕυχαριστώ φίλε
-
Κάποια μικρά νέα.
1)Κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της κλίμακας 1/5 και αν και πιο αδύναμο λόγω πολύ μικρότερου βάρους λένε ότι δεν υστερεί πολύ σε ταχύτητα!
http://www.hobbycenter.fr/boutique2004/ ... 659_gm.jpg2)Πολύ ενδιαφέρον άθρο στα ελληνικά για όσους προσπαθούν να στήσουν το μοντελάκι τους, σχετικά με τι είναι το caster και πως επιδρούν οι μεταβολές του στην συμπεριφορά του αυτοκινήτου!
http://users.otenet.gr/~akouk/ModelSpor ... vanced.htm3)Πολλά νέα σχετικά με το πανευρωπαϊκό που θα γίνει το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Οι συμμετοχές έχουν ήδη φτάσει τις 80 και αυξάνονται!
http://www.1-5euros.gr/pages/news.htm -
Congratulations! Ξέρεις εσύ...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Congratulations! Ξέρεις εσύ...Eυχαριστώ να'σαι καλά!
Παρουσιάστηκε το πιο μικρό βενζικοκίνητο τηλεκατευθυνόμενο του κόσμου!! Eίναι το Xray NT18 που είναι κλίμακας 1/18! O κινητήρας του είναι 0.8cc και βοηθάει το αμαξάκι να αναπτήξει ταχύτητες μεγαλύτερες των 50km/h! Το είδα από κοντά χθες, και έχει πάρα πολύ πλάκα. Η εξατμιση του είναι σκέτο στολίδι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για μπρελόκ!
http://www.teamxray.com/teamxray/m_intr ... 109f5296c3
-
Kάποιο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (πολύ πιθανό και αυτό που μας έρχεται) η πίστα Arena στον Ασπρόπυργο θα φιλοξενήσει τον Ιάπωνα Κenji Osaka, τον επίσημο οδηγό της Mugen και παγκόσμιο πρωταθλητή της κατηγορίας 1:8 formula το 2001 στην Αυστραλία!
Eπίσης κάτι που ούτε εγώ ήξερα και ανακάλυψα σήμερα!
Ο γνωστός σε όλους μας πιλότος της formula 1 Pedro de la Rosa ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 1983 και 1987 για την κατηγορία off road!! -
Εχει κανείς εμπειρία απο 1/10 tuning από το model one?
-
Ο χρήστης Monster έγραψε:
Εχει κανείς εμπειρία απο 1/10 tuning από το model one?Πήγαινε αλλού...
-
Δεν έτυχε!
Το model one είναι το κατάστημα του κ.Πένκα??
Για τι πράγμα ακριβώς ενδιαφέρεσαι? -
Τα Χριστούγεννα, ο αδελφός μου έκανε δώρο στο γιό μου ένα θερμικό 1/10. Οχι κάποιο κορυφαίο μοντέλο, αλλά για αρχή μάλλον καλό είναι.
Διπλό αλουμινένιο σασί, 15άρης κινητήρας, δύο ταχύτητες - 4/κίνητο με άξονες, αμορτισεράκια λαδιού ρυθμιζόμενα, και ρυθμίσεις στη γεωμετρία της ανάρτησης. Δεν είν' κακό..
Για πείτε εσείς οι γνώστες!!
Λεπτομέρειες:ΕΔΩ -
To συζητάς? Είναι πολύ καλό για κάποιον που ξεκινάει! Καλώς όρισες λοιπόν στο μοντελιστικό club! Ελπίζω να τον φέρεις σε κάποια πίστα, να μην παίζετε μόνο σε αλάνες. Το μόνο κακό είναι ότι αν ο πιτσιρικάς είναι πολύ μικρός θα πρέπει να του το συντηρείς εσύ. Θα είναι δύσκολο να κάνει μόνος του όλες αυτές τις ρυθμίσεις.
Ποιος είναι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα αυτού του μοντέλου? -
Σε αυτό το link
http://www.1-5euros.gr/pages/news.htmΘα βρείτε ένα πολύ ωραίο παιχνιδάκι που είναι μονο 1mb! Έχει 12 πίστες (που υπάρχουν και στην πραγματικότητα) και πολλά αυτοκίνητα με διαφορετικές συμπεριφορές! Έχει πολύ πλάκα!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
To συζητάς? Είναι πολύ καλό για κάποιον που ξεκινάει! Καλώς όρισες λοιπόν στο μοντελιστικό club! Ελπίζω να τον φέρεις σε κάποια πίστα, να μην παίζετε μόνο σε αλάνες. Το μόνο κακό είναι ότι αν ο πιτσιρικάς είναι πολύ μικρός θα πρέπει να του το συντηρείς εσύ. Θα είναι δύσκολο να κάνει μόνος του όλες αυτές τις ρυθμίσεις.
Ποιος είναι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα αυτού του μοντέλου?Καλώς σας βρήκα!!
Ισα που το στρώσαμε αυτές τις μέρες, και περιμένουμε τις... αλκυονίδες για καμμιά καλή εξόρμηση. Ο μικρός είναι 8 ετών, άρα όπως είπες τη βρωμοδουλειά την κάνει ο μπαμπάς
Έχω ένα φίλο από πολλά χρόνια που έχει μαγαζί μοντελισμού στην Πετρούπολη και μας το πρότεινε, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει επίσημος εισαγωγέας για την Ελλάδα. Πάντως δείχνει στιβαρό, και μου έχει βάλει και καλύτερο κινητήρα (του ίδιου κατασκευαστή). -
Euripides σου προτείνω αν το μοντέλο ήρθε έτοιμο και όχι λυμένο να το λύσεις και να το ξαναμοντάρεις. Από την εμπειρία μου ποτέ το μοντελάκι δεν έχει δεθεί τέλεια από το εργοστάσιο. Όλο και κάποια βίδα θα είναι λιγότερο βιδωμένη. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί στις πρώτες προπονήσεις το μοντέλο να αρχίσει λύνεται επειδή κάποιες βίδες είναι λάσκα. Αν σου συμβεί κάτι τέτοιο βάλε κόκκινη loctite σε αυτές τις βίδες. Επίσης αν το λύσεις θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα πως λειτουργεί!
Χωρίς να θέλω να σου ανάψω φωτιές σου λέω ότι η HPI βγάζει καπάκι hachiroku για μοντέλα 1/10! Δεν ξέρω όμως αν ταιριάζει στο δικό σου! Για ψάξτο λίγο!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Σε αυτό το link
http://www.1-5euros.gr/pages/news.htmΘα βρείτε ένα πολύ ωραίο παιχνιδάκι που είναι μονο 1mb! Έχει 12 πίστες (που υπάρχουν και στην πραγματικότητα) και πολλά αυτοκίνητα με διαφορετικές συμπεριφορές! Έχει πολύ πλάκα!
Χαχαχαχα καλο !!! Οι χρονοι βεβαια μονο για 1/5 δεν ειναι (μιλαω για F.R.T.). Γυρισα 20.9 ευκολα, χρονος που και για 8αρι ειναι καλος.
-
Xε χε εγώ έχω κάνει 18,37 στο FRT αμέσως μετά από pit stop!
Για απεφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζω ότι καλό best lap γίνεται μόνο αμέσως μετά από pit stop! -
Έχω ένα touring 1/10 από το model one (ιπποκράτους) το οποίο είναι αρκετά καλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλα το κατάστημα δεν σε βοηθάει καθόλου μετά την αγορά. Η εξυπηρετιση τους αφού τους ακουμπήσεις τα ευροπουλα είναι απλός κάκιστη. Για να βρώ πως δουλεύει το καρμπιλατερ καταπόνισα πολύ τον κινητήρα μιας και πρωταρης
-
Ο χρήστης Monster έγραψε:
Έχω ένα touring 1/10 από το model one (ιπποκράτους) το οποίο είναι αρκετά καλό σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλα το κατάστημα δεν σε βοηθάει καθόλου μετά την αγορά. Η εξυπηρετιση τους αφού τους ακουμπήσεις τα ευροπουλα είναι απλός κάκιστη. Για να βρώ πως δουλεύει το καρμπιλατερ καταπόνισα πολύ τον κινητήρα μιας και πρωταρηςΠοιο ακριβώς μοντέλο έχεις; Τι μάρκα είναι;
-
Καλο ειναι αν σκοπευετε να αγορασετε κατι καινουριο, να μην ορματε βουρ στα μαγαζια και να βουτατε οποιο σας γυαλιζει, αλλα να ριχνετε μια ερωτηση εδω....
Tηλεκατευθυνόμενος Μοντελισμός