-
6,9 Ρίχτερ είναι αρκετά!!! Πάλι καλά που το επίκεντρο δεν ήταν στην ξηρά...
Θα μπορούσε να γίνει και κανένα τσουνάμι, βέβαια, οπότε, πάλι καλά. Το εστιακό βάθος λένε για 70+ χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Αν το επίκεντρο ήταν πιο κοντά στη θαλάσσια περιοχή των Χανιων πολύ πιθανό να είχαμε και φαινόμενο τσουνάμιΑπο+κλειεται. Κανα μισο μετρο max, αλλα στο Αιγαιο εχουμε κυματα μεχρι και 6 μετρα, ενω στα μελτεμια εχουμε τα 2 μετρα για την πλακα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν το επίκεντρο ήταν πιο κοντά στη θαλάσσια περιοχή των Χανιων πολύ πιθανό να είχαμε και φαινόμενο τσουνάμι
Απο+κλειεται. Κανα μισο μετρο max, αλλα στο Αιγαιο εχουμε κυματα μεχρι και 6 μετρα, ενω στα μελτεμια εχουμε τα 2 μετρα για την πλακα.
Αν ήταν να είχαμε μισό μέτρο κύμα, κανένα πρόβλημα!
Γιατί δεν θα μπορούσε να έχουμε μεγαλύτερο κύμα σε ενδεχόμενο τσουνάμι;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν το επίκεντρο ήταν πιο κοντά στη θαλάσσια περιοχή των Χανιων πολύ πιθανό να είχαμε και φαινόμενο τσουνάμι
Απο+κλειεται. Κανα μισο μετρο max, αλλα στο Αιγαιο εχουμε κυματα μεχρι και 6 μετρα, ενω στα μελτεμια εχουμε τα 2 μετρα για την πλακα.
Greo σχετικά με to τσουνάμι , σε δηλώσεις του καθηγητής της Αθήνας είπε πως θα ήταν δυνατό αν ήταν σε μικρότερο εστιακό βάθος.
-
Κοντολογις, (γιατι εν γνωσει τους οι αξιοτιμοι κυριοι σεισμολογοι εχουν πει πολλες μπουρδες για να τρομοκρατησουν τον κοσμο) το υψος του κυμματος εξαρταται απο την αποσταση, το βαθος της θαλασσας και την διαμορφωση της ακτης.
Το οτι η λεξη που χρησιμοποιουμε για το φαινομενο ειναι γιαπωνεζικη δε σας λεει κατι; -
παιδια μενω κυψελη και εκινη την ωρα ειμουν σπιτι και ειληκρινα δεν καταλαβα το παραμικρο. η μανα μου με πηρε και με το ειπε απο αλεξ/πολη
-
Το χειρότερο είναι ότι ήταν αυξανόμενης έντασης πέρα από μεγάλης διάρκειας. Ό,τι πρέπει για να αποτελειώσει τα ήδη ταλαιπωρημένα κτίρια μετά από κούνημα 25+ δευτερολέπτων... Μπρρρρ.... Πάλι καλά που ήταν εκεί που ήταν να λέτε...
-
Ρε παιδιά εγώ (Ν.Σμύρνη) άκουσα μόνο θόρυβο..
ΔΕΝ κουνήθηκα καθόλου (μένω στον 1ο )
απλά στην αρχή, δεν κατάλαβα αμέσως τι ήταν ο θόρυβος.
Μίλησα με τους γονείς μου (Ηράκλειο Κρήτης) και μου'παν ότι κουνήθηκαν.. -
http://lemnos.geo.auth.gr/the_seisnet/A ... index.html
Αν δείτε προσεκτικά αναφέρει το εστιακό βάθος του σεισμού ίσο με 14 km...
-
Στην ελλάδα ζούμε, αν κάναμε νέο τόπικ για κάθε σεισμό, θα έσκαγε το φόρουμ!
Πάμε εδώ παίδες: http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=11087
[moderator]
Σεισμός 08-01-06