Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περι Αστυνομιας και του ρολου της
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περι Αστυνομιας και του ρολου της
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 1 / 5
    Αντίλογος
    41
    100
    208
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      greo last edited by

Aνοιγω αλλο τοπικ για να βαλω την απαντηση περι Γενοβας και γενικοτερα να μπουν ορισμενα σχόλια απο οποιον θελει για το ρόλο της Αστυνομιας (πλην Τροχαιας υπαρχει ηδη τοπικ) στην κοινωνια.
      Αν ο ψαλιδοχερης 😉 το βρισκει περιττο τοπικ το βαζω μαζι με τα του Ρωσσου. (οχι του Αι-Γιάννη, του αλλου)

Πρωτο σχολιο σε αποψεις:>Ο χρήστης adis4gr έγραψε:

αποψη μου ειναι οτι οι εφηβοι θα πρεπει να κοιτανε το σχολειο τους και το τι γινεται στον κοσμο και να περιοριζονται σε νομοτυπες διαδικασιες αντιδρασης και οχι σε σπασιμο υαλοπινακων κτλ κτλ...>Με τον τρόπο που αντιδρούν οι επαναστάτες νέοι στις πιο πάνω φωτό νομίζω ότι το χάνουν το δίκιο τους.>Ο 'κόσμος' είναι σαν τον κύριο με το κράνος και το σωλήνα στο χέρι;>AN EXEIS FTHSH AIMA NA MAZEPSHS 2 FRAGA NA ANOIXHS KAPIO MAGAZI DEN MBORH NA ERTH TO KATHE KOBLEXIKO KOLOPEDO KAI NA STO SPASH.>Λοιπόν, όσο περίεργο και να σου φανεί, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν πετάξει ποτέ πέτρα στην ζωή τους εναντίων αστυνομικών και παρόλα αυτά τρέχει αίμα στις φλέβες τους. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάθε ζωντανός και φυσιολογικός άνθρωπος οφείλει να έχει προστριβές με τον νόμο σε κάποια στιγμή της νεότητας του.
      Παιδια ξεχνατε κατι: Ο Καλτεζας (που αναφερθηκε απο τον λακωνα) ηταν 15 και ο Τζουλιανι 19. Δεν ειναι λογικο να εκτελουμε οποιον ανηλικο (ηλικιακα ή διανοητικα) ή σχεδον ανηλικο προκαλει μικροτραυματισμους ή (ακομα και εκτεταμενες) υλικες φθορες. Αν εσας σας φαινεται λογικο, περιμενω να ζητησετε οι ιδιοι σε καποιο παραπτωμα σας να σας κρινουν με την ιδια αυστηροτητα. Ειδικα στον Χρήστο Λάππα να πω οτι δε με πειραζει να βαζεις ορισμενα σημεια της θεσης μου, αλλα αυτα που βαζεις διαβαζε τα τουλαχιστον Εγραφα 'πεταξει απο καμια πετρα ή κανει καποια χαζομαρα οπως καναμε οι περισσοτεροι μας (οσοι τουλαχιστον τρεχει αιμα στις φλεβες μας)'. Δεν περιοριστικα μονο στην πετρα (ουτε κάν κατα αστυνομικου) αλλα και σε οποιαδηποτε χαζομαρα μπορει να κανει ενας 16χρονος και που σιγουρα οποιος δεν ειναι ψευτης, ολοι μας θα παραδεχτουμε οτι καναμε και οι ιδιοι. Τι ειναι σωστο και τι οχι τα ακουω βερεσε. Τωρα για το αν εξισωνεται η τζαμαρια με μια ζωη, το αφηνω ασχολιαστο.

Παμε παρακατου:>Ρε παιδια και ο Αστυνομικος 20αρης ηταν που εκανε τη θητεια του στους καραμπινιερι. Για μπειτε λιγο στη θεση του, δεν θα ειχατε πανικοβληθει??

Εγω θα ειχα χεστει πανω μου...Τωρα με τις φωτο δεν μπορεις να κρινεις οσο το Βιντεο, Παιδια δε πρεπει να κοιταμε μονο τι εκανε ενα ατομο απο τον οχλο..Μεσα στο πανικο ο αστυνομικος δε διαλεξε με βαση το ποιος του εριξε τις περισοτερες,απλα ο Τζιουλιανι ηταν αυτος που βρεθηκε μπροστα του.
      Για φαντασου τωρα να επεφτε μια μολοτοφ μεσα στο τζιπ, τι καταληξη θα ειχαμε.......
      Αντιθετα εγω βλεπω ενα χερι να πυροβολει.
      Να με συγχωρεις που δεν εχω μαθει ακομα να βλεπω συναισθηματα και σκεψεις μεσα απο μια φωτογραφια.
      Θα ηθελα πολυ να μαθω πως το καταφερνεις αυτο αγαπητε greo.
      Ποια ειναι η τεχνικη που σου επιτρεπει να διαβαζεις τα συναισθηματα ενος ανθρωπου μεσα απο μια φωτογραφια ωστε να εισαι τοσο σιγουρος οτι ο carabiniero τελουσε εν απολυτη ψυχραιμια και ψυχικη ηρεμια....
      snip
      Το γεγονος του πανικου οσων ηταν μεσα στο L/R δεν παιζει καθολου κατα τη γνωμη σου ετσι δεν ειναι??

Φαντάσου λίγο να ήσουν στην θέση του αστυνομικού. Βρίσκεσαι σε ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και σε πλησιάζει ένα εξαγριωμένο πλήθος κουκουλοφόρων κραδαίνοντας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα. Εσύ λοιπόν, ως οφείλεις το σκέπτεσαι ψύχραιμα και λες «Εντάξει, αποκλείεται να με σκοτώσουν δεν έχουν σκοτώσει ποτέ κανέναν μέχρι τώρα. Το πολύ πολύ, να με τσακίσουν στο ξύλο. Ας περιμένω να δω τι θα μου κάνουν». Πιστεύεις ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι πάνω στον πανικό της στιγμής;
      άτομα που μπορούν να πανικοβληθούν δεχόμενοι φονική επίθεση;

Λυπαμαι αλλα μου φαινεται πως ξεχνατε τις συνθηκες της συγκεκριμενης διαδηλωσης. Επροκειτο για τη συσκεψη του G-8, μαλιστα 1 μηνα μετα τη συνοδο κορυφης της ΕΕ στο Γκετεμποργκ οπου και παλι ειχαν συμβει εκτεταμμενα πανευρωπαϊκα συλλαλητηρια. Ειχε προηγηθει μια ανευ προηγουμενου προετοιμασια της κυβερνησης του Σιλβιο, ειχε προηγηθει ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της συνθηκης Σενκεν για τα ενδοκοινοτικα συνορα και γενικοτερα (οπως ειχε ειπωθει απο πριν) η ιταλικη αστυνομια ηταν ετοιμη να αντιμετωπισει ΚΑΘΕ ενδεχομενο. Τα γεγονοτα της πλατειας Αλιμοντα δεν ηταν ουτε απροοπτα ουτε ξαφνικα ουτε αναπαντεχα. Το συγκεκριμενο ΛαντΡοβερ ηταν εκει για να αντιμετωπισει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που αντιμετωπισε. Το να λεμε και να ξαναλεμε τις λεξεις πανικος πανικος και πανικος, δεν δικαιολογειται απο πουθενα. Εγω καλε μου φιλε KRIEZA βλεπω χερι που στηριζει, ματι που σημαδευει και σφαιρα στον εγκεφαλο. Εκπληξη επισης προκαλει το γεγονος οτι δεν 'πανικοβληθηκε' μονο ενας (ο φονιας), αλλα και ο (μη διατρεχον αμεσο κινδυνο) οδηγος του τζιπ, ο οποιος προεβει σε ιδιαζοντως απεχθη ΔΙΠΛΗ βεβηλωση νεκρου περνοντας πανω απο το πτωμα του Τζουλιανι 2 φορες. Αν εσεις βλεπετε πανικο, εγω δε βλεπω τιποτα τετοιο. Οσο για το αν ο 20χρονος το 'εχει βαρος', οι πληροφοριες μου απο Ιταλια λενε οτι υπαρχουν απειρα παιδακια στις κερκιδες της Λατσιο και της Παρμα που θα καθαριζαν 'αναρχες, μαυρους και παλιοκουμουνια' χωρις την παραμικρη τυψη.

Εδω αναγκαστικα θα πολιτικολογησω:>Του Καλαμπόκα που άνοιξε το κεφάλι του καθηγητή με σιδερολοστό του έριξαν ισόβια ως εγκληματία και ορθώς έπραξαν. >Α και ξεχασα,εχω φαει και ξυλο απο τα Ματ στα επεισοδια με τον Τεμπονερα στη πατρα........ Δεν ειμαι Βολεμενος και κοινωνικα αναλγητος

Εσύ λοιπόν, ως οφείλεις το σκέπτεσαι ψύχραιμα και λες «Εντάξει, αποκλείεται να με σκοτώσουν δεν έχουν σκοτώσει ποτέ κανέναν μέχρι τώρα. Το πολύ πολύ, να με τσακίσουν στο ξύλο. Ας περιμένω να δω τι θα μου κάνουν». Πιστεύεις ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι πάνω στον πανικό της στιγμής;
      Αρχικα κακως αναφερεται ο Καλαμποκας ως διαδηλωτης. Ηταν ΑΝΤΙδιαδηλωτης (παρακρατικος τραμπουκος δλδ) χερι-χερι με τα ΜΑΤ σε εκεινη τη διαδηλωση. Αν δηλαδη πρεπει να 'χρεωθει' καπου μαλλον στις δυναμεις της αστυνομιας, παρα σ'αυτες των διαδηλωτων θα επρεπε να χρεωθει. Φανταζομαι οτι ο eker μπορει να στο βεβαιωσει.
      Στη θεωρια Χρηστο εχεις δικιο. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ομως εχει δειξει οτι ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΟ που υπαρχει σε διαδηλωση, ο φονιας ανηκει σε μια ιδεολογια (παντα την ιδια) ενω το θυμα σε μια αλλη (παλι παντα την ιδια). Οποτε το οτι τα black block ή τα mani bianchi (ή καπως ετσι βαριεμαι να ψαχνω) δεν θα απειλουσαν ζωες ηταν ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ. Οπως επισης πασιγνωστο ηταν (απο πριν) οτι αν υπηρχε νεκρος θα ηταν διαδηλωτης και οχι καραμπινιερος. Και η πραξη το απεδειξε. Και θα το ξαναποδειξει δυστυχως και στο μελλον.

Και ερχομαστε στο θεμα της συζητησης για την οποια ανοιξα το τοπικ:

1. Για ποιο λογο πληρωνουμε για να εχουμε αστυνομια;
      2. Ποιοι ειναι οι σκοποι της και ποιες οι προτεραιοτητες της;
      3. Ποιος ειναι ο σκοπος της οπλοφοριας των οργανων;
      4. Ποσο μπορει να στηριχτει ως δικαιολογια η 'αμελεια', 'κακια στιγμη', 'ο πανικος';

Εχω πολλα να γραψω αλλα ας περιμενω 2-3 θεσεις και επανερχομαι.

ΥΓ Επαναλαμβανω προς τους κλειδοκρατορες οτι το θεμα αυτου του τοπικ ειναι ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ο ρολος της αστυνομιας και το τοπικ για τον Ρωσσο θεωρηθηκε 'συγκεκριμενο' και τα περι Γενοβας σχόλια οφφ-τοπικ απο τους αλλους χρηστες.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        greo last edited by

Aνοιγω αλλο τοπικ για να βαλω την απαντηση περι Γενοβας και γενικοτερα να μπουν ορισμενα σχόλια απο οποιον θελει για το ρόλο της Αστυνομιας (πλην Τροχαιας υπαρχει ηδη τοπικ) στην κοινωνια.
        Αν ο ψαλιδοχερης 😉 το βρισκει περιττο τοπικ το βαζω μαζι με τα του Ρωσσου. (οχι του Αι-Γιάννη, του αλλου)

αποψη μου ειναι οτι οι εφηβοι θα πρεπει να κοιτανε το σχολειο τους και το τι γινεται στον κοσμο και να περιοριζονται σε νομοτυπες διαδικασιες αντιδρασης και οχι σε σπασιμο υαλοπινακων κτλ κτλ...>Με τον τρόπο που αντιδρούν οι επαναστάτες νέοι στις πιο πάνω φωτό νομίζω ότι το χάνουν το δίκιο τους.>Ο 'κόσμος' είναι σαν τον κύριο με το κράνος και το σωλήνα στο χέρι;>AN EXEIS FTHSH AIMA NA MAZEPSHS 2 FRAGA NA ANOIXHS KAPIO MAGAZI DEN MBORH NA ERTH TO KATHE KOBLEXIKO KOLOPEDO KAI NA STO SPASH.>Λοιπόν, όσο περίεργο και να σου φανεί, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν πετάξει ποτέ πέτρα στην ζωή τους εναντίων αστυνομικών και παρόλα αυτά τρέχει αίμα στις φλέβες τους. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάθε ζωντανός και φυσιολογικός άνθρωπος οφείλει να έχει προστριβές με τον νόμο σε κάποια στιγμή της νεότητας του.
        Παιδια ξεχνατε κατι: Ο Καλτεζας (που αναφερθηκε απο τον λακωνα) ηταν 15 και ο Τζουλιανι 19. Δεν ειναι λογικο να εκτελουμε οποιον ανηλικο (ηλικιακα ή διανοητικα) ή σχεδον ανηλικο προκαλει μικροτραυματισμους ή (ακομα και εκτεταμενες) υλικες φθορες. Αν εσας σας φαινεται λογικο, περιμενω να ζητησετε οι ιδιοι σε καποιο παραπτωμα σας να σας κρινουν με την ιδια αυστηροτητα. Ειδικα στον Χρήστο Λάππα να πω οτι δε με πειραζει να βαζεις ορισμενα σημεια της θεσης μου, αλλα αυτα που βαζεις διαβαζε τα τουλαχιστον Εγραφα 'πεταξει απο καμια πετρα ή κανει καποια χαζομαρα οπως καναμε οι περισσοτεροι μας (οσοι τουλαχιστον τρεχει αιμα στις φλεβες μας)'. Δεν περιοριστικα μονο στην πετρα (ουτε κάν κατα αστυνομικου) αλλα και σε οποιαδηποτε χαζομαρα μπορει να κανει ενας 16χρονος και που σιγουρα οποιος δεν ειναι ψευτης, ολοι μας θα παραδεχτουμε οτι καναμε και οι ιδιοι. Τι ειναι σωστο και τι οχι τα ακουω βερεσε. Τωρα για το αν εξισωνεται η τζαμαρια με μια ζωη, το αφηνω ασχολιαστο.

Παμε παρακατου:>Ρε παιδια και ο Αστυνομικος 20αρης ηταν που εκανε τη θητεια του στους καραμπινιερι. Για μπειτε λιγο στη θεση του, δεν θα ειχατε πανικοβληθει??

Εγω θα ειχα χεστει πανω μου...Τωρα με τις φωτο δεν μπορεις να κρινεις οσο το Βιντεο, Παιδια δε πρεπει να κοιταμε μονο τι εκανε ενα ατομο απο τον οχλο..Μεσα στο πανικο ο αστυνομικος δε διαλεξε με βαση το ποιος του εριξε τις περισοτερες,απλα ο Τζιουλιανι ηταν αυτος που βρεθηκε μπροστα του.
        Για φαντασου τωρα να επεφτε μια μολοτοφ μεσα στο τζιπ, τι καταληξη θα ειχαμε.......
        Να με συγχωρεις που δεν εχω μαθει ακομα να βλεπω συναισθηματα και σκεψεις μεσα απο μια φωτογραφια.
        Ποια ειναι η τεχνικη που σου επιτρεπει να διαβαζεις τα συναισθηματα ενος ανθρωπου μεσα απο μια φωτογραφια ωστε να εισαι τοσο σιγουρος οτι ο carabiniero τελουσε εν απολυτη ψυχραιμια και ψυχικη ηρεμια....
        snip
        Το γεγονος του πανικου οσων ηταν μεσα στο L/R δεν παιζει καθολου κατα τη γνωμη σου ετσι δεν ειναι??

Φαντάσου λίγο να ήσουν στην θέση του αστυνομικού. Βρίσκεσαι σε ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και σε πλησιάζει ένα εξαγριωμένο πλήθος κουκουλοφόρων κραδαίνοντας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα. Εσύ λοιπόν, ως οφείλεις το σκέπτεσαι ψύχραιμα και λες «Εντάξει, αποκλείεται να με σκοτώσουν δεν έχουν σκοτώσει ποτέ κανέναν μέχρι τώρα. Το πολύ πολύ, να με τσακίσουν στο ξύλο. Ας περιμένω να δω τι θα μου κάνουν». Πιστεύεις ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι πάνω στον πανικό της στιγμής;

Λυπαμαι αλλα μου φαινεται πως ξεχνατε τις συνθηκες της συγκεκριμενης διαδηλωσης. Επροκειτο για τη συσκεψη του G-8, μαλιστα 1 μηνα μετα τη συνοδο κορυφης της ΕΕ στο Γκετεμποργκ οπου και παλι ειχαν συμβει εκτεταμμενα πανευρωπαϊκα συλλαλητηρια. Ειχε προηγηθει μια ανευ προηγουμενου προετοιμασια της κυβερνησης του Σιλβιο, ειχε προηγηθει ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της συνθηκης Σενκεν για τα ενδοκοινοτικα συνορα και γενικοτερα (οπως ειχε ειπωθει απο πριν) η ιταλικη αστυνομια ηταν ετοιμη να αντιμετωπισει ΚΑΘΕ ενδεχομενο. Τα γεγονοτα της πλατειας Αλιμοντα δεν ηταν ουτε απροοπτα ουτε ξαφνικα ουτε αναπαντεχα. Το συγκεκριμενο ΛαντΡοβερ ηταν εκει για να αντιμετωπισει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που αντιμετωπισε. Το να λεμε και να ξαναλεμε τις λεξεις πανικος πανικος και πανικος, δεν δικαιολογειται απο πουθενα. Εγω καλε μου φιλε KRIEZA βλεπω χερι που στηριζει, ματι που σημαδευει και σφαιρα στον εγκεφαλο. Εκπληξη επισης προκαλει το γεγονος οτι δεν 'πανικοβληθηκε' μονο ενας (ο φονιας), αλλα και ο (μη διατρεχον αμεσο κινδυνο) οδηγος του τζιπ, ο οποιος προεβει σε ιδιαζοντως απεχθη ΔΙΠΛΗ βεβηλωση νεκρου περνοντας πανω απο το πτωμα του Τζουλιανι 2 φορες. Αν εσεις βλεπετε πανικο, εγω δε βλεπω τιποτα τετοιο. Οσο για το αν ο 20χρονος το 'εχει βαρος', οι πληροφοριες μου απο Ιταλια λενε οτι υπαρχουν απειρα παιδακια στις κερκιδες της Λατσιο και της Παρμα που θα καθαριζαν 'αναρχες, μαυρους και παλιοκουμουνια' χωρις την παραμικρη τυψη.

Εδω αναγκαστικα θα πολιτικολογησω:>Του Καλαμπόκα που άνοιξε το κεφάλι του καθηγητή με σιδερολοστό του έριξαν ισόβια ως εγκληματία και ορθώς έπραξαν. >Α και ξεχασα,εχω φαει και ξυλο απο τα Ματ στα επεισοδια με τον Τεμπονερα στη πατρα........ Δεν ειμαι Βολεμενος και κοινωνικα αναλγητος

Εσύ λοιπόν, ως οφείλεις το σκέπτεσαι ψύχραιμα και λες «Εντάξει, αποκλείεται να με σκοτώσουν δεν έχουν σκοτώσει ποτέ κανέναν μέχρι τώρα. Το πολύ πολύ, να με τσακίσουν στο ξύλο. Ας περιμένω να δω τι θα μου κάνουν». Πιστεύεις ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι πάνω στον πανικό της στιγμής;
        Αρχικα κακως αναφερεται ο Καλαμποκας ως διαδηλωτης. Ηταν ΑΝΤΙδιαδηλωτης (παρακρατικος τραμπουκος δλδ) χερι-χερι με τα ΜΑΤ σε εκεινη τη διαδηλωση. Αν δηλαδη πρεπει να 'χρεωθει' καπου μαλλον στις δυναμεις της αστυνομιας, παρα σ'αυτες των διαδηλωτων θα επρεπε να χρεωθει. Φανταζομαι οτι ο eker μπορει να στο βεβαιωσει.
        Στη θεωρια Χρηστο εχεις δικιο. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ομως εχει δειξει οτι ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΚΡΟ που υπαρχει σε διαδηλωση, ο φονιας ανηκει σε μια ιδεολογια (παντα την ιδια) ενω το θυμα σε μια αλλη (παλι παντα την ιδια). Οποτε το οτι τα black block ή τα mani bianchi (ή καπως ετσι βαριεμαι να ψαχνω) δεν θα απειλουσαν ζωες ηταν ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ. Οπως επισης πασιγνωστο ηταν (απο πριν) οτι αν υπηρχε νεκρος θα ηταν διαδηλωτης και οχι καραμπινιερος. Και η πραξη το απεδειξε. Και θα το ξαναποδειξει δυστυχως και στο μελλον.

4. Ποσο μπορει να στηριχτει ως δικαιολογια η 'αμελεια', 'κακια στιγμη', 'ο πανικος';

ΥΓ Επαναλαμβανω προς τους κλειδοκρατορες οτι το θεμα αυτου του τοπικ ειναι ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ο ρολος της αστυνομιας και το τοπικ για τον Ρωσσο θεωρηθηκε 'συγκεκριμενο' και τα περι Γενοβας σχόλια οφφ-τοπικ απο τους αλλους χρηστες.

• G
          greo last edited by

αποψη μου ειναι οτι οι εφηβοι θα πρεπει να κοιτανε το σχολειο τους και το τι γινεται στον κοσμο και να περιοριζονται σε νομοτυπες διαδικασιες αντιδρασης και οχι σε σπασιμο υαλοπινακων κτλ κτλ...

Με τον τρόπο που αντιδρούν οι επαναστάτες νέοι στις πιο πάνω φωτό νομίζω ότι το χάνουν το δίκιο τους.

Ο 'κόσμος' είναι σαν τον κύριο με το κράνος και το σωλήνα στο χέρι;

AN EXEIS FTHSH AIMA NA MAZEPSHS 2 FRAGA NA ANOIXHS KAPIO MAGAZI DEN MBORH NA ERTH TO KATHE KOBLEXIKO KOLOPEDO KAI NA STO SPASH.

Λοιπόν, όσο περίεργο και να σου φανεί, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν πετάξει ποτέ πέτρα στην ζωή τους εναντίων αστυνομικών και παρόλα αυτά τρέχει αίμα στις φλέβες τους. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάθε ζωντανός και φυσιολογικός άνθρωπος οφείλει να έχει προστριβές με τον νόμο σε κάποια στιγμή της νεότητας του.

snip

Εδω αναγκαστικα θα πολιτικολογησω:>Του Καλαμπόκα που άνοιξε το κεφάλι του καθηγητή με σιδερολοστό του έριξαν ισόβια ως εγκληματία και ορθώς έπραξαν.

Α και ξεχασα,εχω φαει και ξυλο απο τα Ματ στα επεισοδια με τον Τεμπονερα στη πατρα........ Δεν ειμαι Βολεμενος και κοινωνικα αναλγητος

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • R
            random last edited by

Ο χρήστης greo έγραψε:

Πρωτο σχολιο σε αποψεις:>αποψη μου ειναι οτι οι εφηβοι θα πρεπει να κοιτανε το σχολειο τους και το τι γινεται στον κοσμο και να περιοριζονται σε νομοτυπες διαδικασιες αντιδρασης και οχι σε σπασιμο υαλοπινακων κτλ κτλ...

Με τον τρόπο που αντιδρούν οι επαναστάτες νέοι στις πιο πάνω φωτό νομίζω ότι το χάνουν το δίκιο τους.

Ο 'κόσμος' είναι σαν τον κύριο με το κράνος και το σωλήνα στο χέρι;

AN EXEIS FTHSH AIMA NA MAZEPSHS 2 FRAGA NA ANOIXHS KAPIO MAGAZI DEN MBORH NA ERTH TO KATHE KOBLEXIKO KOLOPEDO KAI NA STO SPASH.

Λοιπόν, όσο περίεργο και να σου φανεί, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν πετάξει ποτέ πέτρα στην ζωή τους εναντίων αστυνομικών και παρόλα αυτά τρέχει αίμα στις φλέβες τους. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί κάθε ζωντανός και φυσιολογικός άνθρωπος οφείλει να έχει προστριβές με τον νόμο σε κάποια στιγμή της νεότητας του.

snip

Εδω αναγκαστικα θα πολιτικολογησω:>Του Καλαμπόκα που άνοιξε το κεφάλι του καθηγητή με σιδερολοστό του έριξαν ισόβια ως εγκληματία και ορθώς έπραξαν.

Α και ξεχασα,εχω φαει και ξυλο απο τα Ματ στα επεισοδια με τον Τεμπονερα στη πατρα........ Δεν ειμαι Βολεμενος και κοινωνικα αναλγητος

ΑΠΑΝΤΩ γιατι μαλλον αγνοεις βασικα στοιχεια που θα επρεπε να γνωριζεις.

1.Για να εφαρμοζονται οι νομοι της πολιτειας..(εκτελεση)απο ολους τους πολιτες.Θα μπορουσα να σου πω χιλιαδες λογους γιατι πληρωνεις Αστυνομια (γενικα) οπως πατακη διεθνους τρομοκρατιας, λαθρεμποριου,για τον αγορανομικο ελεγχο, προστασια δημοσιας υγειας,παταξη ναρκωτικων, πορνειας,και ολων των φαινομενων κοινωνικης παθογενειας..
            2.Σκοπος της αστυνομιας ειναι η προστασια των πολιτων στα πλαισια της υγιους αστυνομευσης και καλης βουλησης όλων των πολιτων ενος εννομου κρατους.
            3.Ο Σκοπος της οπλοφοριας ειναι μονο και μονο η νομιμη αμυνα των οργανων..Δηλαδη εκφοβισμος οσων παρεκτρεπονται και αμυνα σε περιπτωση επιθεσης..Δηλ.αν ενας αστυνομικος πυροβολησει εναν κακκοποιο σε συμπλοκη για νομιμη αμυνα αθωωνεται ποινικα..Και για τα ματια του κοσμου τιμωρειται πειθαρχικα στην Υπηρεσια του με διαθεσιμοτητα, δυσμενη μεταθεση κλπ.
            4.Ειναι πολυ βασιμη δικαιολογια αυτο που εσυ εννοεις σαν κακκια στιγμη..Σαν ενστολος που ειμαι και σαν επικεφαλης σε πολλες συμπλοκες που εχω ερθει θα σου πω τα εξης, αν και δεν θελω να αποκαλυψω καποια πραγματα,αλλα επειδη ρωτας..

Στις συμπλοκες οπου εχεις να αντιμετωπισεις μεγαλες μαζες ανθρωπων η μεμονωμενους κακκοποιους, πολλα μπορει να συμβουν..Οι αντιδρασεις ποτε δεν ειναι καθορισμενες και ο ελεγχος ποτε ο ιδιος..Δεν εχεις ιδεα ποσο διαφορετικα λειτουργει ο ανθρωπος υπο συνθηκες στρες(οταν σκανε σφαιρες διπλα σου) και υπο κανονικες συνθηκες φιλοσοφιας οπως αυτη που κανουμε εμεις τωρα..

Ενα απο τα τεστ που μας εκαναν στη σχολη ασφαλειας της ΓΑΔΑ ειναι να πυροβολησεις στα 2 μετρα ακινητη φιγουρα ανθρωπου μετα απο ενα σπριντ 100μετρων...Και οι τριαντα αξιωματικοι που περασαμε το σχολειο αστοχησαμε ολοι!!!!!!!!!Και αυτο γιατι υπο συνθηκες στρες δεν συμπεριφερεσαι το ιδιο...Αν δε, συνδυασεις και το φοβο σωματικης ακεραιοτητας σου και το φοβο να μην εκτελεσεις σωστα μια διαταγη ενος ανωτερου σου..τοτε φιλε μου η αμελεια η κακκια στιγμη και ο πανικος μπορουν πολυ ευκολα να σε συντροφευσουν και να γινεις εσυ το θυμα..

Και σε οσους κατηγορουν τους ενστολους θα σας πω ενα πραγμα..Περαν των τριων οπλων(που δεν εχουν επαφη με πολιτες)τα τρια σωματα ασφαλειας Λιμενικο,Πυροσβεστικη κ ΕΛΑΣ αριθμουν περιπου 100 χιλιαδες συμπολιτες μας..Φανταστειτε ποσο αδικο ειναι να σε βριζουν τα υπολοιπα 9εκατ. πολιτων για θεματα τα οποια κανενας υπαλληλος μεμονωμενα δεν ευθυνεται...
            ΣΣ.Για το Ε/Γ Δημητρουλα που χαλαγε καθε λιγο κ λιγακι δε φταει ο φουκαρας Λιμενικος που ξημεροβραδιαζεται στο λιμανι για να πανε ολοι διακοπες...
            Για την κινηση στους δρομους δε φταιει ο αστυφυλακας που λιωνει στην ασφαλτο και που αυτος επισης τα ακουει
            Για τις φωτιες στα δαση δεν φταινε οι πυροσβεστες που κ αυτοι τα ακουνε αλλα και πανε επι ημερες σε πυρκαγια με σαντουιτς και νερο πληρωμενα απο την τσεπη τους..

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΣΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΗ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΚΑΙ ΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ..ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ...
            ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ειμαι φανατικος υποστηρικτης της εννομης τακης των ενστολων επειδη ανηκω στο χωρο αυτο..δεχομαι οτι υπαρχει και αυθαιρεσια, αλλα δεν νοειται κοινωνικη διαρθρωση και ελευθερια χωρις προασπιση των αναφαιρετων δικαιωματων καθε πολιτη τα οποια τα προστατευονται απο εκτελεστικα οργανα..

Φιλικα

Random

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • L
              lakonas67 last edited by

Ενα απο τα τεστ που μας εκαναν στη σχολη ασφαλειας της ΓΑΔΑ ειναι να πυροβολησεις στα 2 μετρα ακινητη φιγουρα ανθρωπου μετα απο ενα σπριντ 100μετρων...Και οι τριαντα αξιωματικοι που περασαμε το σχολειο αστοχησαμε ολοι!!!!!!!!!α

• R
                random last edited by

Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
                Ενα απο τα τεστ που μας εκαναν στη σχολη ασφαλειας της ΓΑΔΑ ειναι να πυροβολησεις στα 2 μετρα ακινητη φιγουρα ανθρωπου μετα απο ενα σπριντ 100μετρων...Και οι τριαντα αξιωματικοι που περασαμε το σχολειο αστοχησαμε ολοι!!!!!!!!!α

Nαι μη σου φαινεται περιεργο φιλε λακονα...Οι αντιδρασεις υπο στρες μειωνονται μεχρι και 80%..Αυτος ειναι και ενας λογος οπου οι βιομηχανιες οπλων κατασκευαζουν τα λεγομενα μικρο-οπλα βολων κοντινων αποστασεων βλ. μικρο ουζι, usp και cherikoff οπου πιστολια η περιστροφα διαθετουν γεμιστηρα με 15 σφαιρες! και πυροβολουν σαν ημιαυτοματα..!!

• J
                  j-marr last edited by

Ο χρήστης greo έγραψε:

1. Γιατι κάπως πρεπει να ζησουν και αυτοι και γιατι δεν ειμαστε στη ζούγκλα

2. Να προστατευει ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ απο τον ΚΑΘΕΝΑ που εχει σκοπο να τον βλαψει (σωματικα υλικα κτλ)

3. Η διασφάληση της προσωπικής ακεραιότητας του οργανου (σε επικίνδηνες καταστάσεις)

4. Αναλογα με τις καταστασεις μπορεί

και ενα σχόλιο γενικοτερο
                  απο μια ηλικία και μετα (15-16) δεν εισαι πλεον παιδι και πρεπει να μαθεις ποιες ειναι και να δεχέσαι τις συνεποιες των πράξεων σου

• D
                    dazed last edited by

Ο χρήστης Random1 έγραψε:

Ενα απο τα τεστ που μας εκαναν στη σχολη ασφαλειας της ΓΑΔΑ ειναι να πυροβολησεις στα 2 μετρα ακινητη φιγουρα ανθρωπου μετα απο ενα σπριντ 100μετρων...Και οι τριαντα αξιωματικοι που περασαμε το σχολειο αστοχησαμε ολοι!!!!!!!!!

Προφανώς δεν είχατε τα ειδικά όπλα της ελληνικής αστυνομίας που εκπυρσοκροτούν μόνα τους και πετυχαίνουν κεφάλια..

• kubiak
                      kubiak last edited by

.

Για εμένα δεν έχει τόση σημασία ο ρόλος (της αστυνομίας), που είναι λίγο πολύ κοινός παντού, όσο η εφαρμογή: Όσοι έχετε εμπειρίες με άλλα αστυνομικά σώματα (προσωπικά έχω με το Αγγλικό και το Ιταλικό), θα καταλάβετε ότι η ουσία είναι στις λέξεις 'ΕΦΑΡΜΟΓΗ', 'ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ', και 'ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ'.

Οι Άγγλοι λοιπόν είναι ΜΑΚΡΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΣΩΣΤΟΙ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ από τους έλληνες και τους ιταλούς. (για τους γερμανούς δεν έχω άποψη καθώς δεν ήρθα ποτέ σε επαφή μαζί τους).

Οι έλληνες έχουν τη νοοτροπία του δημόσιου υπαλλήλου***, πολλοί εκμεταλλεύονται τη ΒΛΑΧΟ-ΕΞΟΥΣΙΑ του αστυνομικού οργάνου και δεν τιμούν ποτέ και πουθενά την υπηρεσία τους, της αφαιρούν αξιοπιστία και εμπιστοσύνη...

Το ίδιο συμβαίνει και στο στρατό που ένα μάτσο μπάζα πληρώνονται για να ασχολούνται με το στοίχημα.

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι κληρωτοί να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά.

*******: Η χολέρα, πανούκλα, καταδίκη, ο καρκίνος του ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ.

.

• elteo
                        elteo last edited by

Ο χρήστης kubiak έγραψε:
                        [...]
                        Το ίδιο συμβαίνει και στο στρατό που ένα μάτσο μπάζα πληρώνονται για να ασχολούνται με το στοίχημα.

Ευτυχώς ευτυχώς που υπάρχουν και οι κληρωτοί... ...στο τσουβάλιασμα είσαι πρώτος!

Απλά απαράδεκτος το λιγότερο που μπορώ να σου πω.

• R
                          random last edited by

Ο χρήστης kubiak έγραψε:
                          .

Για εμένα δεν έχει τόση σημασία ο ρόλος (της αστυνομίας), που είναι λίγο πολύ κοινός παντού, όσο η εφαρμογή: Όσοι έχετε εμπειρίες με άλλα αστυνομικά σώματα (προσωπικά έχω με το Αγγλικό και το Ιταλικό), θα καταλάβετε ότι η ουσία είναι στις λέξεις 'ΕΦΑΡΜΟΓΗ', 'ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ', και 'ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ'.

Οι Άγγλοι λοιπόν είναι ΜΑΚΡΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΣΩΣΤΟΙ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ από τους έλληνες και τους ιταλούς. (για τους γερμανούς δεν έχω άποψη καθώς δεν ήρθα ποτέ σε επαφή μαζί τους).

Οι έλληνες έχουν τη νοοτροπία του δημόσιου υπαλλήλου***, πολλοί εκμεταλλεύονται τη ΒΛΑΧΟ-ΕΞΟΥΣΙΑ του αστυνομικού οργάνου και δεν τιμούν ποτέ και πουθενά την υπηρεσία τους, της αφαιρούν αξιοπιστία και εμπιστοσύνη...

*******: Η χολέρα, πανούκλα, καταδίκη, ο καρκίνος του ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟΥ.

.

Kατ αρχην μην γενικευεις τις διατυπωσεις σου και βγαζεις συμπερασματα..Προφανως εχεις καποιο κομπλεξ με τους αστυνμικους η ειχες ασχημες εμπειριες στο παρελθον...

Οσον αφορα τους Αγγλους αστυνομικους θα σου πω οτι ειναι πολυ πιο αυστηροι και πολυ πιο μοχθηροι και βιαιοι σε ολες τις περιπτωσεις απο τους ελληνες..Θα ηθελα να μαθω τι ειδους εμπειριες ειχες με τους Αγγλους και Ιταλους..Οσον αφορα τους κληρωτους μη γελιομαστε η κατασταση στο στρατευμα ειναι πλεον λουφα και παραλλαγη..Οι μονοι που υπηρετουν θητεια εν ετει 2006 ειναι οι ειδικες δυναμεις..Οι υπολοιποι αστο καλυτερα να μην ανοιξουμε τετοιο θεμα εδω..η γνωμη μου ειναι οτι εισαι πολυ λαθος και αν δεν το παραδεχεσαι εχεις καποιο προβλημα..λυπαμαι που το λεω..

Δεν εχουν ολοι οι Ελληνες νοοτροπια ΔΥ και ουτε ο στρατος αποτελειται απο μπαζα που ασχολουνται με το στοιχημα...

ΣΣ Το αρχηγειο του ΝΑΤΟ στη Ναπολη αριθμει περι 500 αξ/κων απο χωρες-μελη..Τα 80 απο αυτα ειναι ελληνες και των τριων οπλων..Που ειναι τα μπαζα που παιζουν στοιχημα??Στο σχολειο εθνικης αμυνας του ΝΑΤΟ και παλι εδω και 11 χρονια στην πρωτη θεση καταταξης-βαθμολογιας βρισκεται Ελληνας..Που ειναι και παλι τα μπαζα που αποκαλεις εσυ??

Ξαναλεω δεν επικροτω την αυθαιρεσια κανενος στα πλαισια δοθεισης εξουσιας..αλλα ειναι παραλογο να ισοπεδωνεις περι του 1εκ. ενστολων συμπολιτων σου..

• kubiak
                            kubiak last edited by

.

Ο χρήστης elteo έγραψε:
                            Ευτυχώς ευτυχώς που υπάρχουν και οι κληρωτοί... ...στο τσουβάλιασμα είσαι πρώτος!

Απλά απαράδεκτος το λιγότερο που μπορώ να σου πω.

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις την ίδια άποψη... Είναι και θέμα εμπειριών, άλλα θα είδες εσύ, άλλα εγώ...

Και ενώ δε μου αρέσει να αναρτώ ταμπέλες σε ανθρώπους και κατηγορίες ανθρώπων, υπάρχουν μερικοί που δυστυχώς δεν μπορούν να περιγραφούν αλλιώς.

Άσε που πολλοί είναι άντρες μόνο όπου τους παίρνει (EDIT: ενώ μερικοί άλλοι είναι άντρες παντού)...

.

• R
                              random last edited by

Ο χρήστης dazed έγραψε:

Ενα απο τα τεστ που μας εκαναν στη σχολη ασφαλειας της ΓΑΔΑ ειναι να πυροβολησεις στα 2 μετρα ακινητη φιγουρα ανθρωπου μετα απο ενα σπριντ 100μετρων...Και οι τριαντα αξιωματικοι που περασαμε το σχολειο αστοχησαμε ολοι!!!!!!!!!

Προφανώς δεν είχατε τα ειδικά όπλα της ελληνικής αστυνομίας που εκπυρσοκροτούν μόνα τους και πετυχαίνουν κεφάλια..

Αγαπητε φιλε δεν ειναι ετσι..Κανενας μα κανενας αστυνομικος και ειδικα στην ελλαδα δεν επιθυμει να πυροβολησει κανεναν πρωτον και καλυτερον για να μην μπλεξει..Το αν εχουν ανοιξει κεφαλια κατα λαθος στο παρελθον η καποιοι εχουν συλληφθει για παραδειγματισμο πιστευω μην βγαζεις τετοιο συμπερασμα..Να ξερεις οτι η συμπεριφορα ειδικα των αστυνομικων βελτιωνεται με το νεο αιμα ατομων που μπαινουν στο σωμα και τα πραγματα βελτιωνονται καθημερινα...Ειναι πολυ θλιβερο συμβαν σε καθε αστ. καταστημα οταν υπαρχει τραυματιας η νεκρος..για αυτο μην οδηγεισαι σε αυτο το συμπερασμα..Δεν ισχυει κατι τετοιο

• D
                                dazed last edited by

Αν και δεν πιστεύω ότι κανένας δεν θέλει να πυροβολήσει, ακόμα και αν ισχύει, είναι για λάθος λογους. Για να μην μπλέξει ε. Η ανθρώπινη ζωή (που υποτίθεται ότι προστατεύει ο αστυνομικός) χάνει την αξία της αν πρόκειται για μειονότητα, μακρυμάλλη ντυμένο με μαύρα ρούχα, μετανάστη κλπ κλπ. Φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει 'λάθος' να φάει σφαίρα κανένας γραβατωμένος.

Ξέρω ότι εκ των πραγμάτων δεν θα συμφωνήσεις μαζί μου αλλά δυστυχώς τα γεγονότα δείχνουν πως η αστυνομία συμπεριφέρεται σαν εξουσία και μάλιστα με ασυλία ακόμα και στα χειρότερα εγκλήματα. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως υπάρχουν παντού, αλλά δεν παύουν να είναι μικρή μειοψηφία.

Όσο για το βασικό ερώτημα, γιατί υπάρχει αστυνομία? Σε γενικές γραμμές ο ρόλος της είναι ο σωματοφύλακας του συστήματος. Τα υπόλοιπα είναι απλά προφάσεις. Όπου η προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου δεν λειτουργήσουν, πρέπει κάποιος να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με όποιον τρόπο χρειαστεί. Έτσι και αλλιώς στην ΕΔΕ θα του τραβήξουν το αυτί. Το σύστημα προσέχει τους δικούς του.

• T
                                  traveller last edited by

Ο χρήστης greo έγραψε:

...'για τον ρόλο της αστυνομίας στην κοινωνία'. Θα μας 'πεθανεις' φίλε μου greo πρωτοχρονιάτικα

Γιατί γίνεται κάποιος αστυνομικός;;
                                  Μια πρώτη απάντηση είναι : 'Για το κοινό καλό, για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο'.
                                  Δε γνωρίζω ακριβώς τι σκέφτονται όσοι γίνονται αστυνομικοί καριέρας αλλά πιθανόν κάτι τέτοιο να σκέφτονται. Το ερώτημα είναι τι ποσοστό επί του συνόλου είναι αυτοί. Να είναι 10%;; Μάλλον πολύ λέω. Το θέμα είναι με τους υπόλοιπους. Εκεί 'πονάει' το πράμα. Λοιπόν η γνώμη μου είναι εξής :

-Η αστυνομία έχει γαλουχηθεί με τις 'αξίες' του 'χωροφύλακα'. Ετσι ήταν , έτσι είναι και έτσι θα είναι (και χειρότερα) εις τον αιώνα τον άπαντα.
                                  Είχε λόγο στην εξέλιξη της πορείας της χώρας : χέρι-χέρι με τους παρακρατικούς, εμφύλιοι, χούντες και πάει λέγοντας.Τέτοια 'χούια' δεν κόβονται φίλε μου greo. Τώρα βέβαια, 'ο φόβος του χωροφύλακα' δεν υπάρχει πλέον αλλά οι χωροφύλακες μάλλον δεν μπορούν να συμβιβαστούν με αυτό.

-Δυστυχώς έχουν την αντίληψη ότι είναι εξουσία. Και ακόμα δυστυχέστερα δεν υπάρχει κάποιος να τους πει ότι , δεν είναι. Οι εξουσίες στις αστικές δημοκρατίες είναι τρεις. Η αστυνομία δεν είναι μια από αυτές.

-Εχουν 'αβάντα' από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε βαθμό προκλητικό. Όποιος έχει τέτοιες αβάντες 'ξεσαλώνει' επικίνδυνα. Και τα αποτελέσματα του ξεσαλώματος είναι ορατότατα.

-Θα πρέπει να αφήσουν τις αγαθοεργίες : 'προστασία', νταβατζηλίκια, ναρκωτικά και να προσηλωθούν στο καθήκον τους , που είναι τουλάχιστο στα 'χαρτιά', η προστασία του πολίτη και η υπηρεσία προς το πολίτη. Τώρα αν θα γίνει ποτέ αυτό, όλοι μας την ξέρουμε την απάντηση.

-Θα πρέπει επιτέλους να εκπαιδευτούν για να γίνουν αυτό για το οποίο προορίζονται. Από τη μια παίρνουντις κάμερες και εισβάλουν στους καταυλισμούς των τσιγγάνων και από την άλλη μπαίνουν οι χαβαλέδες της 17Ν στο άντρο των ΜΑΤ και τους παίρνουν ...τα σώβρακα.

-Έχω την εντύπωση ότι είναι ηλίθιοι, και δεν κάνω πλάκα. Η συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να είναι πιο καθυστερημένοι και από τον Μπους. Μου έκανε εντύπωση, όχι μεγάλη γιατί κι εγώ είμαι της ίδιας γνώμης, που άκουσα τη Μπόση να λέει : 'Οι αστυνομικοί είναι για να εκτελούν και όχι για να σκέφτονται' Για να το λέει αυτή, τόσα χρόνια μέσα στο Υ.Δ.Τ κάτι παραπάνω θα ξέρει.

-Σε μια κοινωνία που γέρνει, επικίνδυνα για μένα, προς τα 'δεξιά' (δε μιλάω για το που ψηφίζει ο καθένας, για νοοτροπία μιλάω) η στυνομία έχει 'πεδίο δόξης λαμπρό' μπροστά της. Τι και αν φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς; (μαζί με εκκλησία και πολεοδομίες, συμφωνα με την μόλις πριν από λίγους μήνες δημοσιευθείσα έκθεση της Eurostat. Η συγκεκριμένη έκθεση 'πνίγηκε' από τα ραδιοκάναλα, μια και έθιγε μερικούς από τους πυλώνες της κοινωνίας μας. Αυτό μας έλειπε...) καμια σημασία δεν έχει αφού όπως έχει πει και ο ακατανόμαστος: 'εσείς (αυτοί) είστε το κράτος'.

-Τώρα αν αρχίσουμε να μιλάμε, για αυθαιρεσία , για καταπάτηση δικαιωμάτων κρατουμένων, για άσκοπη χρήση βίας θα χάσουμε τη μπάλα.Όπως επίσης θα χαθεί η μπάλα αν αρχίσουμε να μιλάμε για τις σχέσεις της με τις μυστικές υπηρεσίες και με επιλεγμένους 'δημοσιογραφικούς κύκλους'. Εγώ ακόμα αναρωτιέμαι πώς διάολο ήξερε ο έγκριτος Παπαχελάς (λέμε και καμια μαλακία να περνά η ώρα...) και το δημοσίευσε στο 'ΒΗΜΑ' πώς θα συλλάβουν το Σερίφη καμια 20 μέρες πριν ...τον 'συλλήψουν' (Φέρμας-'Χαρτοπαίχτρα':lol: ) .
                                  Προφανώς από 'πηγές'.
                                  'Κι εγώ τις ίδιες πληροφορίες έχω Νίκο':lol:

Αυτή είναι μέσες άκρες -αχταρματοποιημένη - η γνώμη μου

• R
                                    random last edited by

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:

...'για τον ρόλο της αστυνομίας στην κοινωνία'. Θα μας 'πεθανεις' φίλε μου greo πρωτοχρονιάτικα

Γιατί γίνεται κάποιος αστυνομικός;;
                                    Μια πρώτη απάντηση είναι : 'Για το κοινό καλό, για να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο'.
                                    Δε γνωρίζω ακριβώς τι σκέφτονται όσοι γίνονται αστυνομικοί καριέρας αλλά πιθανόν κάτι τέτοιο να σκέφτονται. Το ερώτημα είναι τι ποσοστό επί του συνόλου είναι αυτοί. Να είναι 10%;; Μάλλον πολύ λέω. Το θέμα είναι με τους υπόλοιπους. Εκεί 'πονάει' το πράμα. Λοιπόν η γνώμη μου είναι εξής :

-Η αστυνομία έχει γαλουχηθεί με τις 'αξίες' του 'χωροφύλακα'. Ετσι ήταν , έτσι είναι και έτσι θα είναι (και χειρότερα) εις τον αιώνα τον άπαντα.
                                    Είχε λόγο στην εξέλιξη της πορείας της χώρας : χέρι-χέρι με τους παρακρατικούς, εμφύλιοι, χούντες και πάει λέγοντας.Τέτοια 'χούια' δεν κόβονται φίλε μου greo. Τώρα βέβαια, 'ο φόβος του χωροφύλακα' δεν υπάρχει πλέον αλλά οι χωροφύλακες μάλλον δεν μπορούν να συμβιβαστούν με αυτό.

-Δυστυχώς έχουν την αντίληψη ότι είναι εξουσία. Και ακόμα δυστυχέστερα δεν υπάρχει κάποιος να τους πει ότι , δεν είναι. Οι εξουσίες στις αστικές δημοκρατίες είναι τρεις. Η αστυνομία δεν είναι μια από αυτές.

-Εχουν 'αβάντα' από τις εκάστοτε κυβερνήσεις σε βαθμό προκλητικό. Όποιος έχει τέτοιες αβάντες 'ξεσαλώνει' επικίνδυνα. Και τα αποτελέσματα του ξεσαλώματος είναι ορατότατα.

-Θα πρέπει να αφήσουν τις αγαθοεργίες : 'προστασία', νταβατζηλίκια, ναρκωτικά και να προσηλωθούν στο καθήκον τους , που είναι τουλάχιστο στα 'χαρτιά', η προστασία του πολίτη και η υπηρεσία προς το πολίτη. Τώρα αν θα γίνει ποτέ αυτό, όλοι μας την ξέρουμε την απάντηση.

-Θα πρέπει επιτέλους να εκπαιδευτούν για να γίνουν αυτό για το οποίο προορίζονται. Από τη μια παίρνουντις κάμερες και εισβάλουν στους καταυλισμούς των τσιγγάνων και από την άλλη μπαίνουν οι χαβαλέδες της 17Ν στο άντρο των ΜΑΤ και τους παίρνουν ...τα σώβρακα.

-Έχω την εντύπωση ότι είναι ηλίθιοι, και δεν κάνω πλάκα. Η συντριπτική τους πλειοψηφία πλέον να είναι πιο καθυστερημένοι και από τον Μπους. Μου έκανε εντύπωση, όχι μεγάλη γιατί κι εγώ είμαι της ίδιας γνώμης, που άκουσα τη Μπόση να λέει : 'Οι αστυνομικοί είναι για να εκτελούν και όχι για να σκέφτονται' Για να το λέει αυτή, τόσα χρόνια μέσα στο Υ.Δ.Τ κάτι παραπάνω θα ξέρει.

-Σε μια κοινωνία που γέρνει, επικίνδυνα για μένα, προς τα 'δεξιά' (δε μιλάω για το που ψηφίζει ο καθένας, για νοοτροπία μιλάω) η στυνομία έχει 'πεδίο δόξης λαμπρό' μπροστά της. Τι και αν φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς; (μαζί με εκκλησία και πολεοδομίες, συμφωνα με την μόλις πριν από λίγους μήνες δημοσιευθείσα έκθεση της Eurostat. Η συγκεκριμένη έκθεση 'πνίγηκε' από τα ραδιοκάναλα, μια και έθιγε μερικούς από τους πυλώνες της κοινωνίας μας. Αυτό μας έλειπε...) καμια σημασία δεν έχει αφού όπως έχει πει και ο ακατανόμαστος: 'εσείς (αυτοί) είστε το κράτος'.

-Τώρα αν αρχίσουμε να μιλάμε, για αυθαιρεσία , για καταπάτηση δικαιωμάτων κρατουμένων, για άσκοπη χρήση βίας θα χάσουμε τη μπάλα.Όπως επίσης θα χαθεί η μπάλα αν αρχίσουμε να μιλάμε για τις σχέσεις της με τις μυστικές υπηρεσίες και με επιλεγμένους 'δημοσιογραφικούς κύκλους'. Εγώ ακόμα αναρωτιέμαι πώς διάολο ήξερε ο έγκριτος Παπαχελάς (λέμε και καμια μαλακία να περνά η ώρα...) και το δημοσίευσε στο 'ΒΗΜΑ' πώς θα συλλάβουν το Σερίφη καμια 20 μέρες πριν ...τον 'συλλήψουν' (Φέρμας-'Χαρτοπαίχτρα':lol: ) .
                                    Προφανώς από 'πηγές'.
                                    'Κι εγώ τις ίδιες πληροφορίες έχω Νίκο':lol:

Αυτή είναι μέσες άκρες -αχταρματοποιημένη - η γνώμη μου

Eιλικρινα σεβομαι τις αποψεις σου αλλα απο την αλλη απο το ολο κειμενο σου φαινεται πως εισαι απληροφορητος, απαραδεκτος τουλαχιστον με πολυ μικρη αντιληψη περι του κοινωνικου γιγνεσθαι..Δε θα σου απαντησω ειλικρινα απαξιω να απαντησω σε ατομα τα οποια δηθενοπως εσυ σχολιαζουν εξω απο το χορό, προβαλλοντας αντιεξουσιαστικες τασεις..
                                    Προς το παρον τραβα το αυτι της Παπαρηγα γιατι προς τα εκει γερνεις και μετα ελα να μιλησουμε..
                                    Και κατι αλλο, αν η ΕΛΑΣ εχει γαλουχηθει με το πνευμα του χωροφυλακα τοτε και εσυ εχεις γαλουχηθει με το πνευμα του καταπιεσμενου μεσοελληνα πολιτη που ολα του φταινε αλλα τιποτα δεν κανει παρα μονο να γκρινιαζει..Προφανως αγνοεις την κλιμακωση της συγχρονης κοινωνιας, τα κοινωνικα αγαθα και υπηρεσιες και μιλας θεωρητικα για διαμορφωμενες καταστασεις και αντιληψεις..

ΜΕΓΑΛΕ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
                                    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ Κ@$ΟΥ ΠΕΡΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ..ΤΩΡΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΜΑΣΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝ.ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ.

ΣΣ.ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥς ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ..ΑΠΛΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ 900ΕΥΡΩ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΕΝΙΧΡΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΤΑ..ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣ ΑΛΛΑ Κ Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..

Φιλικα

Random

• T
                                      traveller last edited by

Eιλικρινα σεβομαι τις αποψεις σου αλλα απο την αλλη απο το ολο κειμενο σου φαινεται πως εισαι απληροφορητος, απαραδεκτος τουλαχιστον με πολυ μικρη αντιληψη περι του κοινωνικου γιγνεσθαι..Δε θα σου απαντησω ειλικρινα απαξιω να απαντησω σε ατομα τα οποια δηθενοπως εσυ σχολιαζουν εξω απο το χορό, προβαλλοντας αντιεξουσιαστικες τασεις..
                                      Προς το παρον τραβα το αυτι της Παπαρηγα γιατι προς τα εκει γερνεις και μετα ελα να μιλησουμε..
                                      Και κατι αλλο, αν η ΕΛΑΣ εχει γαλουχηθει με το πνευμα του χωροφυλακα τοτε και εσυ εχεις γαλουχηθει με το πνευμα του καταπιεσμενου μεσοελληνα πολιτη που ολα του φταινε αλλα τιποτα δεν κανει παρα μονο
                                      να γκρινιαζει..Προφανως αγνοεις την κλιμακωση της συγχρονης κοινωνιας, τα κοινωνικα αγαθα και υπηρεσιες και μιλας θεωρητικα για διαμορφωμενες καταστασεις και αντιληψεις..

ΜΕΓΑΛΕ ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
                                      ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ Κ@$ΟΥ ΠΕΡΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΒΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ..ΤΩΡΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΜΑΣΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝ.ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ.

ΣΣ.ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥς ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ..ΑΠΛΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ 900ΕΥΡΩ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΕΝΙΧΡΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΤΑ..ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣ ΑΛΛΑ Κ Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ..

Φιλικα

Random

Εγώ -επίσης ειλικρινά-δε σε σέβομαι καθόλου και είχα δημοσιευσει μια απάντηση που σου άρμοζε.
                                      Την έσβησα όμως διότι σέβομαι τον 'greo' και δε θα ήθελα με τίποτα να κλειδωθεί το θέμα του.

Δυο κουβέντες μόνο :

Θα ήταν ενδιαφέρον να εξηγήσεις στους συνφορουμίτες μια και κατέχεις το κοινωνικό γίγνεσθαι και την κοινωνική εξέλιξη...τρομάρα σου πώς γίνεται κάποιος που προβάλει, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου, απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου (στην περίπτωσή μας , εγώ) ταυτόχρονα να γέρνει προς Παπαρήγα μεριά;; (στην περίπτσωσή μας πάλι εγώ), σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενά σου.

Μάλλον σε σύγχυσα φίλτατε αστυνομολάγνε Random1 αλλιώς δε εξηγείται , πώς ένας γνώστης του κοινωνικού γίγνεσθαι , όπως εσύ να γράφει τέτοιες παπαρολογίες.
                                      Τι σχεση έχει το ΚΚΕ με τον αντιεξουσιαστικό χώρο;; Όση ο ταχυδρόμος με τον αστυνομικό φαντάζομαι...

Επίσης χαίρομαι που δεν ασχολείσαι μαζί μου, διότι ούτε κι εγώ έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί σου ούτε τότε που παρίστανες τον Καραγκιόζη του φόρουμ και όλοι ζητούσαν την αποπομπή σου ούτε τότε που δημομοσίευες ...δακρύβρεχτα ποστ και επίσης γινόσουν ρεντίκολο και δεν θα το έκανα ουτε και τώρα ...αλλά με συνεπήρε εκείνο το 'κοινωνικό γίγνεσθαι'

Δεν αφήνεις το 'κοινωνικό γίγνεσθαι' ρε Random1 στην ησυχία του και να μας πεις πόσο πιπίνια 'χτυπησες' χθες;;

• kubiak
                                        kubiak last edited by

.

Kατ αρχην μην γενικευεις τις διατυπωσεις σου και βγαζεις συμπερασματα..

Τα συμπεράσματά μου δε θίγουν αυτούς που πραγματικά αξίζουν.

Προφανως εχεις καποιο κομπλεξ με τους αστυνμικους η ειχες ασχημες εμπειριες στο παρελθον...

Όχι, κανένα απολύτως κόμπλεξ.
                                        Αντίθετα, σεβόμουν τον φέρων εθνόσημο πριν από τη θητεία μου.
                                        Απλά λόγω κάποιων περιστατικών σιχαινόμουν τους στραταίους.

Οσον αφορα τους Αγγλους αστυνομικους θα σου πω οτι ειναι πολυ πιο αυστηροι και πολυ πιο μοχθηροι και βιαιοι σε ολες τις περιπτωσεις απο τους ελληνες..
                                        Θα ηθελα να μαθω τι ειδους εμπειριες ειχες με τους Αγγλους και Ιταλους..

Οι μεν Άγγλοι όταν κλήθηκαν για μία αψιμαχία από ένα τρομαγμένο φοιτητή έστειλαν δύο περιπολικά μαζί με δύο σκυλιά και ασχολήθηκαν με το γεγονός. ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20-30 ΛΕΠΤΑ (ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΓΛΕΝΤΙ). Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οι Άγγλοι θα στοιχημάτιζα ότι δε θα διστάσουν να συλλάβουν ακόμα και τον αδερφό τους.
                                        Οι Ιταλοί μου θύμισαν τους ωχαδελφιστές ραγιάδες.

Οσον αφορα τους κληρωτους μη γελιομαστε η κατασταση στο στρατευμα ειναι πλεον λουφα και παραλλαγη

Δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω για κάποια πράγματα. Δεν ήταν έτσι μέχρι πριν από λίγο καιρό στην ξηρά.

Οι μονοι που υπηρετουν θητεια εν ετει 2006 ειναι οι ειδικες δυναμεις.

Δεν έχω άποψη για αυτούς. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι και οι κληρωτοί κάθονται...

Οι υπολοιποι αστο καλυτερα να μην ανοιξουμε τετοιο θεμα εδω.

Υπάρχουν σε κάθε διεύθυνση δουλειές που πρέπει να γίνουν. Π.χ. μισθοδοσίες, αντιμετώπιση καταστάσεων όπως πυρκαϊές, συντήρηση κτιρίων & οπλισμού, απομάκρυνση γνωστών/αγνώστων 'ψαράδων' κλπ κλπ... Όλα τα πυραρχεία έχουν τα προβλεπόμενα;

η γνωμη μου ειναι οτι εισαι πολυ λαθος και αν δεν το παραδεχεσαι εχεις καποιο προβλημα..λυπαμαι που το λεω..

Μπορεί κάποια στιγμή να συναντηθούμε και να δεις ότι δεν είναι έτσι.

Δεν εχουν ολοι οι Ελληνες νοοτροπια ΔΥ και ουτε ο στρατος αποτελειται απο μπαζα που ασχολουνται με το στοιχημα...

Σωστό, ποτέ δεν υποστήριξα ότι όλοι οι Έλληνες έχουν νοοτροπία δημ. υπ, ενώ πιστεύω ότι αρκετοί δημ. υπ. δεν έχουν τέτοια νοοτροπία. Οι τελευταίοι είναι λίγοι όμως.
                                        Οι ναυταίοι που γνώριζα δεν πολυασχολούνταν με το στοίχημα. Το στοίχημα έχει μεγάλη απήχηση στους στραταίους (από αξιόπιστη πηγή).
                                        (Nα σου θυμίσω και κάτι για να σε φουντώσω λίγο: ΜΠΥ & ΣΕΙΔ)

ΣΣ Το αρχηγειο του ΝΑΤΟ στη Ναπολη αριθμει περι 500 αξ/κων απο χωρες-μελη..Τα 80 απο αυτα ειναι ελληνες και των τριων οπλων..Που ειναι τα μπαζα που παιζουν στοιχημα??Στο σχολειο εθνικης αμυνας του ΝΑΤΟ και παλι εδω και 11 χρονια στην πρωτη θεση καταταξης-βαθμολογιας βρισκεται Ελληνας..Που ειναι και παλι τα μπαζα που αποκαλεις εσυ??

Έτυχε να πετύχω μετάθεση Αντιπλοίαρχου από ΝΑΤΟϊκή θέση σε θέση στο ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ. Ο άνθρωπος απλά αποφάσισε να πάει with the flow. Αν σου πω πόσες φορές έλεγε 'αυτό ήταν αδιανόητο εκεί που ήμουν' θα εκπλαγείς.

Ξαναλεω δεν επικροτω την αυθαιρεσια κανενος στα πλαισια δοθεισης εξουσιας..αλλα ειναι παραλογο να ισοπεδωνεις περι του 1εκ. ενστολων συμπολιτων σου..

Δεν τα ισοπεδώνω μόνος μου όλα. Όλοι μας τα έχουμε ισοπεδώσει.

Και κάτι ακόμα: Είναι πολύ λυπηρό μερικά τσογλάνια (πραγματικά τσογλάνια όμως) να κάνουν ολόκληρους ναυάρχους να βάζουν την ουρά στα σκέλια.
                                        Το ίδιο και χειρότερο όμως είναι να επιτρέπεται σε ψυχασθενείς (ιατρικώς βεβαιωμένα), να διοικούν.

Και θα έλεγα και κάτι για τις αξιολογήσεις αλλά άσε καλύτερα...

Καλώς ή κακώς είδα πολλά πράγματα από διοικητικής και οργανωτικής απόψεως στο ΠΝ...

.

• S
                                          skye last edited by

Ρε παιδιά..
                                          πρώτον να πω ότι το θέμα μου θυμίζει αυτό με τους ταξιτζήδες..
                                          έχω την αίσθηση ότι κάπως έτσι θα εξελιχθεί ( ελπίζω όχι..)
                                          από'κει και πέρα.
                                          Σε θέματα της αστυνομίας, δεν υπάρχει φίλε ραντομ 'είμαστε στην απέξω και άσχετοι'
                                          Στην ίδια κοινωνία ζούμε, και κρίνουμε ανάλογα με αυτά που βλέπουμε. Άλλο αν κάποιοι είμαστε εμπαθείς ή προκατειλλημένοι ( προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η εμπάθεια, από κάπου ξεκινάει)
                                          Εγώ προσωπικά θα μιλήσω απλά και σύμφωνα με αυτά που βλέπω/ έχω δει εδώ, αλλά και έξω.
                                          Γενικά ρε παιδί μου, όπως σε όλα παίζει η υπερβολή.. φοβερό πράγμα!!!
                                          Δηλαδη κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, αλλά γενικά απ'όποια πλευρά και να το δεις, όλοι έχουν κάποια δίκαια.
                                          Κατ'αρχήν, δε νοείται σήμερα κοινωνία χωρίς αστυνόμευση. Μακάρι να γινόταν, και εγώ ελπίζω κάποτε στο μέλλον να μη χρειάζεται γιατί όλοι θα είναι μορφωμένοι και συνειδητοποιημένοι στην κοινωνία ή τελοσπάντων στο σύνολο που ζούμε -πείτε το όπως θέλετε. Αλλά τώρα απλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Επίσης, ο άνθρωπος φτιάχτηκε για να συνυπάρχει.
                                          Ο κλάδος λοιπόν της αστυνομίας στην Ελλάδα, έχει πολλούς περιορισμούς σύμφωνα με το νόμο, άσχετα αν δεν τον τηρούν πολλοί. Δηλαδή για να τραβήξει πιστόλι.. δε θέλετε καν να ξέρετε τι λέει ο νόμος. Δεν είναι καθόλου προστατευμένοι απέναντι σε κάποιον μ@λακα, κακοποιό, ο,τιδήποτε. Πολλές φορές εχουν επικίνδυνο ρόλο, ενώ δε μπορείς να πεις ότι πληρώνονται και ιδιαίτερα καλά ( σ'αυτό δέχομαι αντίλογο, γιατί σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια και άλλα επαγγέλματα δεν πληρώνονται αρκετά καλά, γιαυτό και πολλοί απ'αυτούς -κακώς καταφεύγουν σε.. παράνομους 'εισοδηματισμούς'. Έπειτα, σε κάθε περίπτωση δέχονται χλεύη και αναζητούν οι πολίτες ευθύνες: Σου κλέψαν το σπίτι, θα βρίσεις την αστυνομία, σου κόψαν κλήση, πάλι θα τη βρίσεις γιατί δεν κόψανε και στον άλλο που έστριψε χωρίς φλας, κάνουν εγκλήματα κάποιοι λαθρομετανάστες, τρώνε μπινελίκια, κάνουν 'σκούπα', πάλι μπινελίκια, πάνε στα γήπεδα, τις τρώνε, πάνε στις πορείες, τις τρώνε.. και γενικά είναι αυτοί που με το που θα γυρίσουν την πλάτη, ένα μεγάλο ποσοστό θα πει 'κω$όμπατσε', ίσως και δικαιολογημένα πολλές φορές, σύμφωνοι. Γενικά είναι αυτοί που σε κάθε περίπτωση θα φάνε βρίσιμο, ανάλογα με τις πεποιθήσεις του καθενός, γιατί δε γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι (βλέπε παραδείγματα πιο πάνω).

Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι γενικά άμπαλοι και δεν την παλεύουν και πολύ.. Πολλοί την είδαν δημόσιοι υπαλληλοι, άλλοι σερίφηδες, και γενικά πολλοί να πούμε κατέβηκαν απ'τα χωριά ( και εγώ από χωριό είμαι, δεν εννοώ κάτι κακό ) τους να γίνουν κα#λόμπατσοι, ή το κάνουν για να έχουν ένα σταθερό μισθό και να μη ζουν στην αβεβαιότητα της εύρεσης εργασίας χωρίς αρκετά προσόντα. Επίσης πολλοί απ'αυτούς πουλάνε μαγκιά σε απλούς πολίτες σε τυπικούς ελέγχους, μόνο και μόνο γιατί μπορούν και ο πολίτης θα κάνει τον αμερικάνο γιατί βαριέται να τον τρέχουν βραδιάτικα στο τμήμα. Οφείλω βέβαια να παραδεχτώ ότι σιγά-σιγά αυτό βελτιώνεται και αλλάζει, προς το καλύτερο ( μιλάμε για απλούς ελέγχους σε πολίτες). Από την άλλη, είναι πιστεύω γεγονός η ανικανότητα τους σε πιο σοβαρά πράγματα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Οι περισσότεροι, δε δείχνουν ικανοί για πολλά πράγματα, αν τους τραβήξεις απ'τα μπλόκα για τα κράνη. Και γενικά πολλοί έχουν κόμπλεξ με τον απλό πολίτη γιατί είναι Σάββατο και βγαίνει να διασκεδάσει ενώ αυτός βαράει υπηρεσία. Από την άλλη, πολλοί πολίτες έχουν το κόμπλεξ εναντίων των αστυνομικών γιατί φοβούνται ή γιατί τους έκοψε κλήση στο παπάκι με την κομμένη εξάτμιση και/η τους είπε και καμιά μ@λακία παραπάνω επειδή είναι σα χλιμίτζουρες (κακώς, δε λέω, αλλά έτσι είναι) και δεν ξέρουν να μιλάνε, ή ξέρουν ότι μπορεί να φάνε και καμιά καρπαζιά αντί να τις φάει κανένας που τις αξίζει ( πολλές φορές, όχι πάντα..)
                                          Αυτή είναι άποψή μου λοιπόν, πάνω κάτω.
                                          Για τη σημερινή κοινωνία.
                                          Τίποτα δεν είναι τόσο απόλυτο.
                                          Υπάρχει ο αστυνόμος που πάει να βγάλει το μεροκάματό του, να κάνει τη δουλειά του ωραία και καλά (κανείς δεν είναι τέλειος, δε γίνεται αυτό -ούτε και οι πολίτες είμαστε, αλλά ο αστυνομικός απ'τον μπάτσο έχει μεγάλη διαφορά)
                                          Υπάρχει και ο μπάτσος να πούμε ο κα#λομπατσος που γουστάρει να πάει στο γήπεδο και να παίξει ξύλο ή να δείρει κανα κακομοίρη συνταξιούχο στην πορεία, ή έστω το δέχεται σαν εντολή -πάλι μπάτσος είναι για μένα και δεν του αξίζει σεβασμός.
                                          Υπάρχει και ο διεφθαρμένος μπάτσος που κάνει πλάτες σε Μπέους, πουλάει πρέζα κτλ και γενικά είναι γ@μησέ τα, αλλά το ποσοστό τους είναι - θέλω να πιστεύω πολύ μικρό..
                                          Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες, υπάρχουν οι εγκληματίες, οι μ@λακες, αυτοί που απλά πάνε στη δουλειά τους αλλά μπορεί να κάνουν και καμιά μ@λακία γιατί έτσι είναι η φύση του ανθρώπου, και ένας καλός αστυνομικός, λόγω πείρας, μπορεί να ξεχωρίσει και να δράσει σωστά. Οι άλλοι απλά είναι κολλημένοι με τη μπάλα και παίζει να έχουν σα χόμπι το ομαδικό τένις και το πεταγμα χαρταετού.
                                          Αυτάαα
                                          sorry για το μεγάλο κείμενο. Ό,τι είπα, είναι απλά η άποψή μου και δέχομαι ο,τιδήποτε πάνω σ'αυτά που είπα.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                          • L
                                            lakonas67 last edited by

Αν και δεν πιστεύω ότι κανένας δεν θέλει να πυροβολήσει, ακόμα και αν ισχύει, είναι για λάθος λογους. Για να μην μπλέξει ε. Η ανθρώπινη ζωή (που υποτίθεται ότι προστατεύει ο αστυνομικός) χάνει την αξία της αν πρόκειται για μειονότητα, μακρυμάλλη ντυμένο με μαύρα ρούχα, μετανάστη κλπ κλπ. Φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει 'λάθος' να φάει σφαίρα κανένας γραβατωμένος XERHS POLOUS GRAVATOMENOUS NA KANOUN FASARIES;

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 1 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ