-
Xαιρετώ άπαντες και εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.
Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια! Εχω να παραδώσω μια εργασία στη σχολή(είμαι ενασ εκολαπτόμενος μηχανολόγος) με θέμα ΠΕΔΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΙΣΧΥΟΣ.Το θέμα είναι οτι σαν γνήσιος έλληνας το αφησα για τελευταία στιγμή και τώρα τρεχω και δεν φτάνω!Σας παρακαλώ αν ξέρει κανεις που μπορώ να βρώ πληροφοριες σχετικά με το θέμα να απαντήση όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατι μου απομένει μόλις μια εβδομάδα!...Ευχαριστώ προκαταβολικά -
Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια! Εχω να παραδώσω μια εργασία στη σχολή(είμαι ενασ εκολαπτόμενος μηχανολόγος) με θέμα ΠΕΔΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΙΣΧΥΟΣ.Το θέμα είναι οτι σαν γνήσιος έλληνας το αφησα για τελευταία στιγμή και τώρα τρεχω και δεν φτάνω!Σας παρακαλώ αν ξέρει κανεις που μπορώ να βρώ πληροφοριες σχετικά με το θέμα να απαντήση όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατι μου απομένει μόλις μια εβδομάδα!...Ευχαριστώ προκαταβολικά -
Αν κάνεις μια αναζήτηση με λέξη-κλειδί 'δυναμόμετρο' θα βρεις κάμποσα, αν και δεν ξέρω αν θα σε καλύψουν...
Πχ.
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=6458
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9829
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=10709
κτλ.
-
Επισης για πιο ολοκληρομενη αναζητηση ψαξε στο google η yahoo στα english και κανε μεταφραση!
-
Για άρχισε απο εδώ.
Με την Superflow είχα επικοινωνήσει όταν έκανα την μία διπλωματική μου πάνω σε ένα flowbench. Mου είχαν απαντήσει σχετικά γρήγορα και μου είχαν δώσει και ένα ικανοποιητικό insight σχετικά με αυτό που ρώταγα.
Βέβαια σε μία εβδομάδα δεν βλέπω να προλαβαίνεις να στήσεις αλληλογραφία, αλλά καλό είναι αν έχεις συγκεκριμένες απορίες να επικοινωνήσεις μαζί τους. -
Τι έιναι ακριβώς αυτό που θέλεις;
Βασικά είμαι Μηχανολόγος μηχανικός στο Α.Π.Θ.Εμείς, στα Στοιχεία μηχανών 1, είχαμε μελετήσει ένα δυναμόμετρο.
Δηλαδή μας δώσανε μια εκφώνηση, όπου περιγράφονταν η διάταξη. Εμείς έπρεπε να κάνουμε μια σχεδιομελέτη για κάποιο συγκεκριμένο τμήμα του.
Το τμήμα αυτό ήταν ο σφόνδυλος καθώς και η έδρασή του.Έπρεπε να βρούμε τι σφόνδυλος χρειάζονταν (σε ροπή αδρανείας και κατόπιν να βρούμε το ελάχιστο βάρος αυτού), να σχεδιάσουμε την άτρακτο πάνω στην οποία στηρίζονταν αυτός, να την ελέγξουμε ως προς την δυναμική της καταπόνηση (εναλλασσόμενη κάμψη), να βρούμε την διάρκεια ζωής των ρουλεμάν που φορούσε (τα οποία πάλι εμείς τα επιλέγαμε με σταθερή - κινητή έδραση), να ελέγξουμε την άτρακτο σε καμπτικές ταλαντώσεις (δηλαδή να βρούμε την πρώτη ιδιοσυχνότητα και να βρούμε κατά πόσο αυτή απέχει από την διεγείρουσα συχνότητα της εναλλασσόμενης κάμψης) και να βρούμε την κατάλληλη προένταση των κοχλιών οι οποίοι στηρίζανε τον σφόνδυλο πάνω σε μια φλάντζα, η οποία μέσω πολύσφηνου στηρίζονταν πάνω στην άτρακτο. Τέλος, έπρεπε να ελέγξουμε ως προς την αντοχή τους τα όποια πολύσφηνα (συνδέσεις ατράκτων - πλημνών).
Εννοούνταν ότι έπρεπε να προσκομίσουμε στον καθηγητή και μια συνοπτική τομή της όλης διάταξης, καθώς και σκαριφήματα με άλλες εκδοχές εδράσεων της ατράκτου (δηλαδή, εκτός από σταθερή-κινητή, έδραση με προένταση, πλωτή έδραση).
Εγώ, λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, έκανα και ένα πλήρες κατασκευαστικό σχέδιο της ατράκτου (με ανοχές συναρμογών σε όλα σημεία εδράσεων, καθώς και με τις απαιτούμενες τραχύτητες), σχεδόν έτοιμο για τον τόρνο!!!Για όλα αυτά χρειάστηκα πολλές μέρες. Επίσης αυτή έγινε αφορμή αυτή η εργασία για ένα πολύ καλό και διεξοδικό διάβασμα των στοιχείων μηχανών.
Στην εργασία αυτή πήρα 9!!!!Στα στοιχεία μηχανών 2 είχα άλλο ένα θέμα-οδύσσεια (διβάθμιος μειωτήρας με ρουλεμάν και κουζινέτα). Εκεί πήρα 8!!!!
Τώρα, στα στοιχεία μηχανών 3, έχω ένα σύνθετο πλανητικό σύστημα να μελετήσω (μελέτη οδοντώσεων, ατράκτων, ρουλεμάν, σχέσων μετάδοσης, βαθμού απόδοσης και δεν συμμαζεύεται!!!).
Τα πράγματα είνα τόσο σκούρα, που οι δύο άλλες εργασίες μου φαίνονται παιχνιδάκι!!!
Έχω έρθει σε αδιέξοδο (την κάνω με έναν συμφοιτητή μου)...
Please help!!Opoios xerei apo dinamometra/pedes pls read!!!