-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Αυτα ομως ειναι εξοπλισμος, οπως για καποιον που κανει σκι,mountain-bike ktlp τωρα το ακριβα,φτηνα τι να κανουμε?
Το να αλλαζουν ομως τα specs (αν και παλυ δινουν αντε μια σεζον) ειναι λιγο καπως. Αχ ρε γαμωτο να μην παιζαμε γκολφ.Ναι μεν, ΑΛΛΑ!!!
Έχω ποδήλατο 'κούρσας', που το 1988 το αγόρασα 39.000 δρχ (ήταν καμπόσα για τότε...). ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΩ... (και δεν είναι κορυφαίο σαν τα καινούρια, αλλά κάνω τη δουλειά μου)
Έχω ποδήλατο βουνού, που το πήρα 80.000 το 1992. Πάλι έχω το ίδιο...
Και σκι κάνω, εκεί μάλιστα πήρα παλιά πέδιλα 5ετίας σχεδόν αχρησιμοποίητα, και μου ήρθε τσάμπα... Πάλι τα ίδια έχω ακόμα, και δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξω σύντομα...
Τα δε ρούχα του σκι τα έχω από το 1998, στα πόδια χαμηλά έχουν χαρακωθεί από τα πέδιλα στις πτώσεις, αλλά δε με βλέπω να τα αλλάζω σύντομα...
Το κακό είναι πως με τα είδη για αγώνες αυτοκινήτου, ψιλοξεχνάς τα μεταχειρισμένα είδη (δυσεύρετα χωρίς να έχουν φάει τράκους, άσε που θα λήγουν και νωρίτερα...), τα καινούρια είναι πανάκριβα το καθένα, πολλά στον αριθμό, και λήγουν (αναλογικά με το κόστος αντικατάστασης) πολύ συχνά, και το χειρότερο πως πλέον κάθε χρόνο όλο και κάτι καινούριο γίνεται υποχρεωτικό!!
Έτσι από εκεί που ΜΕΧΡΙ το 2001 έκανες ΛΟΓΙΚΕΣ θυσίες και έτρεχες χωρίς να είσαι... Ωνάσης, πλέον οι θυσίες είναι απαγορευτικές αν είσαι νέος, ή έστω 'απλά' παράλογες αν έχεις πλούσιους γονείς...
Τελικά αξίζει να κόψει κανείς τις Βούτες και τα Λιμανάκια για τους αγώνες;
Από ασφάλεια ναι, η οποία πάντα λέμε πως είναι ανεκτίμητη (και είναι), αλλά πλέον φτάνει να είναι αδιέξοδο... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το να αλλαζουν ομως τα specs (αν και παλυ δινουν αντε μια σεζον) ειναι λιγο καπως
Ακόμα και αν υπάρχει προειδοποίηση 3-4 χρόνια ? (πχ. κράνη, εσώρουχα, φόρμες)
Σίγουρα αυτό βοηθάει ΠΟΛΥ την κατάσταση (αν δεν υπήρχε προειδοποίηση θα ήταν άθλιο στην καλύτερη), αλλά πραγματικά τα νούμερα εκτοξεύονται πλέον!!!
-
Εξαρταται ομως, αν πηγαινες συχνα για σκι η ειχες ενα πολυ καλο επιπεδο θα τ αλλαζες πολυ πιο συχνα,το ιδιο και με το ποδηλατο, αν εκανες downhill εκει να δεις. Εχω φιλο ο οποιος κανει windsurfing και τα νουμερα που μου λεει ειναι εντελως αντε γεια. Εδω τηλεκατευθηνομενο εχεις και τρεχεις αγωνες και στο τελος της σεζον τα μισα ειναι για ανανεωση. Αν κανεις την πλακα σου ητε κανεις σκι ητε τρεχεις μια αναβαση αντε και ενα ραλλακι τον χρονο ναι βολευεσαι και με bilstein.
Ναι η βουτα αξιζει να κοπει γιατι οταν μαθαμε τι ειναι αυτοκινηση μαθαμε οτι σριβουμε και το τιμονι. Τελος περα οτι ναι τα ποσα ειναι μεγαλα ειναι και το ευρο που οσο και να το κοροιδευουμε ακομα και εκει μας εκανε την ζωη δυσκολη.Αν μεχρι το 2001 ελεγες θα κανω θυσια να τρεξω κανα αγωνα,τωρα λες θα κανω θυσια να βγαλω τον μηνα..
playstation kai www ειναι ο μονος τροπος για να τρεξει καποιος minimum input, maximum output (χωρις γυναικα/παιδια αν εχεις κοπελα καλο θα ειναι να ζει βορειο πολο και αν μενεις με γονεις αντε να κανεις και 5 αγωνες) και εννοειται το αγωνιστηκο ειναι και το πολιτικο σου.... Αυτα τα λιγα για εμας τους νεους και ονειροπολους αν θελουμε να τρεξουμε.. -
Ολοι εχετε μεγαλο δικιο και ευτυχως που στο χωρο το καρτ με τις συμμετοχες και τα εξοδα που καλυπτουν μικροι χορηγοι τα καταφερνουμε...ομως στην χωρα μας δυστυχως τα λαμογια και ξερετε ποιοι ειναι αυτοι προωθουν αθληματα που τα πιανουν χοντρα...αυτη ειναι η αληθεια επειδη στη μπαλα πεφτει η μασα και αλλου δεν εχει. Ομως στο εξωτερικο τα πραγματα ειναι διαφορετικα, πανω απο ολα διαφορα νοοτροπιας...
-
Εξαρταται ομως, αν πηγαινες συχνα για σκι η ειχες ενα πολυ καλο επιπεδο θα τ αλλαζες πολυ πιο συχνα,το ιδιο και με το ποδηλατο, αν εκανες downhill εκει να δεις. Εχω φιλο ο οποιος κανει windsurfing και τα νουμερα που μου λεει ειναι εντελως αντε γεια. Εδω τηλεκατευθηνομενο εχεις και τρεχεις αγωνες και στο τελος της σεζον τα μισα ειναι για ανανεωση. Αν κανεις την πλακα σου ητε κανεις σκι ητε τρεχεις μια αναβαση αντε και ενα ραλλακι τον χρονο ναι βολευεσαι και με bilstein.Δε διαφωνώ καθόλου!!!
Όμως με 10 φορές σκι το χρόνο και 30 μέρες ποδηλασία την βγάζω με τα ίδια (ψιλοφτηνά) πράγματα 10-15 χρόνια...Αντίθετα από τότε που αγόρασα τη φόρμα μου για το ΕΛΠΑ του 2002 έκανα ακριβώς 9 αγώνες, εκ των οποίων οι δύο ήταν Σπριντ και το ένα ήταν μεμοριαλ ΣΟΑΑ.
Για να φτάσω τα 50 πλυσίματα που λέμε θα μου πάρει ούτε λίγο ούτε πολύ 15 με 20 χρόνια.
Καταρχήν θα έχει αλλάξει η ομολογκασιόν, και θα αναγκαστώ πολύ νωρίτερα να αλλάξω, πράγμα λογικότατο για τους επαγγελματίες, αλλά λίγο τραβηγμένο για τους χομπίστες...Δεύτερον και αυτό να μην γινόταν, πολύ χλωμό το κόβω να εμφανιστώ το 2020 με την ίδια φόρμα και να μου επιτρέψουν την εκκίνηση όταν δούν ημερομηνία παραγωγής 2002...
Ναι η βουτα αξιζει να κοπει γιατι οταν μαθαμε τι ειναι αυτοκινηση μαθαμε οτι σριβουμε και το τιμονι. Τελος περα οτι ναι τα ποσα ειναι μεγαλα ειναι και το ευρο που οσο και να το κοροιδευουμε ακομα και εκει μας εκανε την ζωη δυσκολη.Αν μεχρι το 2001 ελεγες θα κανω θυσια να τρεξω κανα αγωνα,τωρα λες θα κανω θυσια να βγαλω τον μηνα..
playstation kai www ειναι ο μονος τροπος για να τρεξει καποιος minimum input, maximum output (χωρις γυναικα/παιδια αν εχεις κοπελα καλο θα ειναι να ζει βορειο πολο και αν μενεις με γονεις αντε να κανεις και 5 αγωνες) και εννοειται το αγωνιστηκο ειναι και το πολιτικο σου.... Αυτα τα λιγα για εμας τους νεους και ονειροπολους αν θελουμε να τρεξουμε..Κοινώς χάσατε!!
Και αν η καθημερινή ζωή έγινε ακριβότερη, αυτό είναι έτερον εκάτερον...
Πρόσεξε, μίλησα απλά για ατομικούς εξοπλισμούς και παράβολα, δεν βρίσκω το λόγο να ακριβαίνουν περισσότερο από τα υπόλοιπα αντίστοιχα αγαθά, πόσο μάλλον το να προστίθεται υποχρεωτικά αβέρτα καινούριος (ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ) εξοπλισμός για αυτοκίνητα και πληρώματα. -
poyil
-
καλησπερα και καλη χρονια απο εναν 'ονειροπολο νεο'.
Ειμαι 21 ετων και Προσφατα εγινα κατοχος ενος 106 καπ (αυτο που ετρεχε ο Κονταξης), με σκοπο την αγωνιστικη εμπλοκη και την αγαπη για το αθλημα.(γιατι ειναι αθλημα και αφηστε τους αλλους να λενε!)
Διαβασα λοιπον τα παραπανω ποστς και θελω να καταθεσω και εγω τη γνωμη μου.Το κοστος των αγωνων και των συμμετοχων το διαμορφωνουμε εμεις και κανεις αλλος.Ναι ναι, οτι διαβαζετε. . . εμεις.
Αν κανεις δεν ειχε μπλοκε π.χ. στην Ν, ολοι θα ειμασταν σιγουρα κατα 1000 ευρω+ πλουσιοτεροι,απλα ερχεται ενα ωραιο πρωι ενας με μπλοκε και μοιραζει δευτερολεπτα,το επομενο πρωι, πολλοι λογαριασμοι μειωνονται κατα 1000 ευρω και καμποσα αγωνιστικα εξοπλιζονται με μπλοκε.Το θεμα ειναι να μην μπεις στο τρυπακι.Γκαλφα πες μας τον εξοπλισμο που ειχες στον πρωτο αγωνα σου!
Οσο για τις συμμετοχες.Ολο το χρονο παραπονιομαστε οτι η Κοκκινου πηγε το μπουκαλι στα 200 ευρω, αλλα αν πει η παρεα παμε Κοκκινου, τρεχουμε ολοι!
Ετσι γινεται και με τους αγωνες, ολοι γκρινιαζουμε, αλλα η Ριτσωνα ειχε 165 συμμετοχες!Κανεις δεν ειπε εγω δεν ακουμπαω τα 300 κι ας τα εχω μπας και καταλαβουν οτι ο Ωνασης ηταν ενας.Εγινε ποτε καποια κινηση διαμαρτυριας?Το μονο που θυμαμαι να εχει γινει, ειναι με τα σιρκουι που η συμμετοχη ειχε παει στο Θεο και δεν πατουσε κανεις μεχρι φετος που την εκαναν δωρεαν και καπως βελτιωθηκε η κατασταση.Για τις αναβασεις και για τα ραλλι εχει γινει κατι τετοιο?Ας μην δηλωσει κανεις στη Ριτσωνα τον Φλεβαρη να σας πω αν θα ταρακουνηθουν ή οχι. -
στον 1ο αγώνα είμουν 100% σωστός από εξοπλισμό ασφαλείας (και μάλιστα ακριβά πράγματα)
και έτρεξα και με ΔΑΝΕΙΚΑ λάστιχα ΔΡΟΜΟΥ και όχι αγωνιστικά.... -
Ναι την Ε επρεπε να την εχουν ελευθερη και ας θεσπιστει η ΑΕ.ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ , ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΙΟΥΝΤΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ 3 ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟ , ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ...... ΜΑ ΤΟΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ Ε , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ?
ΠΕΣΑΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΕ ΜΕΓΗΣΤΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ , ΚΑΙ ΤΑ Ε , ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ , ΟΤΑΝ ΣΦΗΞΟΥΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ .
ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ , ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ . ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ) ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ , ΟΥΤΕ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ , ΟΛΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ , ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΚΤΟΜΕΝΟΙ .ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ,ΑΠΟ ΒΑΡΟΣ ,ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΡΥΠΩΝ , Κ.Α.) ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΤΟΥΣ , ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΕΥΡΩ , ΔΙΑΠΙΣΤΟΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΟΜΟΛΟΓΚΑΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ , ΟΠΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΤΗΝΟ Α , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΙΜΟ ΜΕ ΤΑ Ν ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ Α , ΠΡΙΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ Ε ?
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΒΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΥΡΙΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΠΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥΝ , ΛΕΕΙ .... ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ . ΑΥΤΗ ΚΙ'ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΤΣΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ .
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ . -
ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΣΤΕΙΑ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΦΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΧΑΝ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ UV ΚΛΠ ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΚΤΙΝΕΣ ΑΛΑΤΙΑ ΚΛΠ?? ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΑ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ? ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΖΙΡΟΙ
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΡΑΛΛΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΑΝ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΠΟ ΛΑΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΒΛΑΒΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΚΛΠ
-
Katman,δεν ειναι 'κακες' οι αποψεις σου,αλλα η τελευταια παραγραφος ειναι 'αδικη' για αυτους που εχουν χαθει σε αγωνες.......
-
Ο χρήστης katman έγραψε:
ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΣΤΕΙΑ. ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΦΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟΛΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΧΑΝ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.Ναι αλλά το πρότυπο λέει 50 πλυσίματα. Ακόμα και κάθε αγώνα αν πλένεις τη φόρμα σου, 50 πλυσίματα είναι πάνω από 5 χρόνια με μια τυπική 'ελληνική' συμμετοχή σε αγώνες. Ε, μια φόρμα 5ετίας δεν είναι και καινούργια. Θέλω να πω, τα 50 πλυσίματα δεν είναι 'τρελλό' νούμερο. Και, στο κάτω-κάτω, δεν υπάρχει τρόπος να επιβληθεί η πρόβλεψη του προτύπου...
Και με τις φόρμες των πυροσβεστών συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, διότι εκείνες ζυγίζουν 10 κιλά και, αν την φορέσεις, δεν μπορείς να κάτσεις σε bucket
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ UV ΚΛΠ ΟΙ ΒΑΡΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΚΤΙΝΕΣ ΑΛΑΤΙΑ ΚΛΠ?? ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΑ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ?
Πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.
Οι βάρκες δεν έχουν απαίτηση σε μηχανική αντοχή αντίστοιχη με τα πχ. καθίσματα, απλά να μην μπάζουν νερό χρειάζεται. Για βάλε μια βάρκα σε επιβράδυνση 20g να δούμε τι θα κάνειΠροσωπικά (λόγω ενασχόλησης με την ιστιοπλοία) έχω άποψη για τι κάνει η έκθεση στον ήλιο σε συνθετικά υλικά όπως το κέβλαρ: τα 'γερνάει'.
Δεν έχεις δει ποτέ κράνος κιτρινισμένο από τον ήλιο ?
ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΖΙΡΟΙ
Σίγουρα έχεις κάποιο δίκιο σε ένα βαθμό.
Ωστόσο τι προτείνεις ?
Να αντικαταστήσουμε το 'αυστηρό' πρότυπο που λέει 'σε 5 (ή 7, στην Ελλάδα) χρόνια αλλαγή' με το τυπικά Ελληνικό 'έλα μωρέ, γερό είναι' και την κρίση και το 'μάτι' του εκάστοτε τεχνικού εφόρου και τα κλασσικά 'εγώ έτσι έτρεχα στον προηγούμενο αγώνα' ?ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΡΑΛΛΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΑΝ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΑΠΟ ΛΑΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΒΛΑΒΗ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΚΛΠ
Θανατηφόρα ατυχήματα θα έχουμε όσο έχουμε αγώνες, διότι 'motorsport can be dangerous' Οπως σε όλα τα αθλήματα, και όχι μόνο αυτά που δοκιμάζουν τα όρια του ανθρώπου (αυτοκίνητο, αλεξίπτωτο, σκι, ιστιοπλοία, καταδύσεις) αλλά και τα απλούστερα (ποδόσφαιρο). Είναι στη φύση τους. Το θέμα είναι ποιά προτεραιότητα βάζουμε στα θέματα ασφάλειας σε σχέση με την τσέπη μας. Και σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση παραπάνω του glf!
-
ΝΑΣΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΛΠ ΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΒΑΡΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΥΜΑ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο GLF ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΟ ΣΕΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ
ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ, ΑΠΛΑ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΥΣΗ
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΜΑΞΙ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΛΗΞΟΥΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ, ΑΛΛΑ Η ΜΙΚΡΟΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΑΓΩΝΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.
Υ.Γ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΔΙΚΩΝΤΑΣ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΟΥΝ.
-
Ξεχνας μοναχα οτι κυριως τα αυτοκινητα γινανε γρηγοροτερα και πιο απολυτα(σε τομεις φρενα,αναρτηση,λαστιχα) και οχι οι διαδρομες.(και τοτε επαιζε ρολο το δεκατο,αλλα τους....γλυστραγε(απο τα χερια ))
Ενα πεζω ραλι η ενα ρενο κλιο,πχ. πριν 20 χρονια θα κερδιζε γενικη.... -
Ο χρήστης katman έγραψε:
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο GLF ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΟ ΣΕΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ
εγώ μίλησα για τον 1ο αγώνα που δεν πάς για διάκριση παρά μόνο για τερματισμό και συλλογή εμπειριών.
φυσικά και τα λάστιχα πρέπει να είναι φρέσκα γιατί από ένα σημείο και πέρα θα καταλήξει κάποιος (που το κυνηγάει βέβαια) να σπάσει το αμάξι του επειδή δεν έδωσε 200 ευρώ περισσότερα για να βάλει ένα φρέσκο λάστιχο.
τα πρώτα μου λάστιχα τα επαιρνα μεταχειρισμένα. τώρα πια μονο καινούργια... και είναι απο τα σημαντικότερα έξοδα της χρονιάς.
-
ευχαριστω για την ενοτητα παιδια... ευχαριστω πολυ..ξερω οτι αναφερεσται σε μενα....
τοσο χρονια δουλευω, δεν μαζευονται ρε παιδια τα ατιμα τα ευρώπουλα...
αχτι το εχω το impreza,,,
οπως και αν τα ειχα σιγουρα θα ετρεχα σε αγωνες...
δεν εχω αφησει αγωνα που να μην εχω δει... λατρης της ταχυτητας...
και το μονο που καταφερνω να πληρωνω καμια κληση αμα κανω σβουριλικια σε καμια πλατεια..!!
Τι θα γίνει με μας τους «φτωχούς», αλλά ονειροπόλους νέους;