-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
ΘΕΩΡΗΜΑ: 'δεν μπορείς να τα έχεις όλα'.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ: Δεν υπάρχει κινητήρας που να έχει ΚΑΙ 300 άλογα / 30 κιλά ροπή ΚΑΙ οδηγισιμότητα ΚΑΙ ρύπους.
Γιαυτό και απορώ με αυτό που κάνει ο Am.
Προσπαθεί να αποδείξει πως το παραπάνω ΘΕΩΡΗΜΑ είναι ψευδές. Τη στιγμή που η Nissan, όπως εύστοχα λες, και κάθε αντίστοιχη εταιρία, έχει αποτύχει. Δηλαδή πιστεύεις πως αν γινόταν ο 1600άρης με τα 200 άλογα να βγάζει σωστούς ρύπους δεν θα το έκαναν ?Βλέποντας κινητήρες μοτοσυκλετών όπου μ'εξαίρεση την ροπή (με τόσα λίγα κυβικά τι περιμένεις βέβαια) τα παραπάνω ειτυγχάνονται
Όπως λες κι εσύ παραπάνω, Γιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα [όταν δεν έχεις αρκετά κυβικά] είναι η ροπή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείς να φτιάξεις ένα αρκετά πολύστροφο 1800άρι μοτέρ που να βγάζει και 300+ ατμοσφαιρικά άλογα. Δεν είναι εκεί το θέμα. Με ποιο τρόπο θα βγάλεις 32 'κιλά' από 1.8 λίτρα χωρίς τη χρήση κάποιας μορφής υπερπλήρωσης? Αλλά έστω ότι κι εκεί έχεις κάποια ελπίδα (αύξηση συμπίεσης, 'διαστημικά' υλικά, κλπ). Πρέπει το μοτέρ να δουλεύει με βενζίνη του εμπορίου (νάτο αμέσως και το όριο στη συμπίεση), πρέπει να βγάζει και κάρτα καυσαερίων και πρέπει να οδηγείται και στην πόλη (την κατανάλωση την αφήνω, ας βγάζει 'νορμάλ' ρύπους κι ας καίει όσο καίει). Όλα τα παραπάνω θες να τα κάνει το ίδιο ατμοσφαιρικό μοτέρ - άντε με δύο 'παράλληλα' προγράμματα στον εγκέφαλο για να διευκολύνεις όσο γίνεται την κατάσταση (άλλες παράμετροι λειτουργίας για 'race mode' κι άλλες για καθημερινή οδήγηση).
Μπορούμε να καθόμαστε να συζητάμε επ' άπειρον αν κάτι τέτοιο γίνεται ή όχι, αλλά καλύτερα να μιλήσουμε με συγκεκριμένα παραδείγματα κινητήρων που αγγίζουν την επιθυμητή απόδοση. Δε μπορεί, όλο και κάποιος, κάπου θα έχει επιχειρήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο! -
Ο χρήστης kostas_20vt έγραψε:
Πήγα το Σάββατο το μεσημέρι στη Γλυφάδα. Όση ώρα βρισκόμουν στην καφετέρια δεν είδα κανένα αυτοκίνητο άξιο για να αναφέρω...Ούτε 430, ούτε Gallardo, ούτε καν μια Cayenne... έτσι για το καλό...
Μα που είχαν πάει όλοι;
Βρε κουτο ειναι φυσικο να μην βρεις κανεναν οδηγο Καγιεν Γκαλαρντο κλπ στη Γλυφαδα το Σαββατο το μεσημερι.... Εκεινη την ωρα επεδεικνυα την νεα μου κολλεξιον Ανοιξη-Καλοκαιρι 2006 στο ανακαινισμενο εγκαταλλειμενο εργοστασιο στο Μοσχατο.
Αμεσως μετα πηγαμε ολες μαζι στο παλιο αεροδρομιο που ειχε ραν γουατ γιου μπρινγκ και παραβγηκαμε στο τρεξιμο. Εγω αν και η Ρολς εχει 6200 κυβικα δεν κερδισα ουτε μια τοσοδουλα φορα. Εχει κανεις να μου προτεινει καποια καλη βελτιωση για το αυτοκινητο μου; Νομιζω παντως πως εκλεβαν οι αλλοι, πως γινεται να με περνανε με λιγοτερα κυβικα;
Μου ειπαν να βαλω σκουπα και προγραμμα, αλλα δεν προλαβαινα τοτε γιατι ηταν κλειστο το Πλαισιο. Τελικα εβαλα σκουπα και σιδερο αλλα δεν ειδα καμια βελτιωση. Για προγραμμα ποιο να βαλω; Γουιντοουζ; Εκεινο με το πιγκουινακι ειναι καλο; Μου αρεσει εκεινο με το πιγκουινακι, ειναι πολυ γλυκα και πολυ τρεντυ.
-
LOL!
-
-
Αγαπητέ Λάκη,
θα σε συμβούλευα να πάρεις το νέο μοντέλο και να τις πατάς όλες!
-
Ο χρήστης Lakis G έγραψε:
Νομιζω παντως πως εκλεβαν οι αλλοι, πως γινεται να με περνανε με λιγοτερα κυβικα;
Μου ειπαν να βαλω σκουπα και προγραμμα, αλλα δεν προλαβαινα τοτε γιατι ηταν κλειστο το Πλαισιο. Τελικα εβαλα σκουπα και σιδερο αλλα δεν ειδα καμια βελτιωση. Για προγραμμα ποιο να βαλω; Γουιντοουζ; Εκεινο με το πιγκουινακι ειναι καλο; Μου αρεσει εκεινο με το πιγκουινακι, ειναι πολυ γλυκα και πολυ τρεντυ.Αυτό πρέπει να πάει στο 'the best of 4TF'!!!
-
Ο χρήστης Lakis G έγραψε:
Μου ειπαν να βαλω σκουπα και προγραμμα, αλλα δεν προλαβαινα τοτε γιατι ηταν κλειστο το Πλαισιο. Τελικα εβαλα σκουπα και σιδερο αλλα δεν ειδα καμια βελτιωση.Δεν κάνει το οποιοδήποτε σίδερο για το μοτέρ σου, έπρεπε να βάλεις τη στιρέλα...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Νομιζω παντως πως εκλεβαν οι αλλοι, πως γινεται να με περνανε με λιγοτερα κυβικα;
Μου ειπαν να βαλω σκουπα και προγραμμα, αλλα δεν προλαβαινα τοτε γιατι ηταν κλειστο το Πλαισιο. Τελικα εβαλα σκουπα και σιδερο αλλα δεν ειδα καμια βελτιωση. Για προγραμμα ποιο να βαλω; Γουιντοουζ; Εκεινο με το πιγκουινακι ειναι καλο; Μου αρεσει εκεινο με το πιγκουινακι, ειναι πολυ γλυκα και πολυ τρεντυ.Αυτό πρέπει να πάει στο 'the best of 4TF'!!!
Μαζί με αυτό!!!!
Μου ειπαν να βαλω σκουπα και προγραμμα, αλλα δεν προλαβαινα τοτε γιατι ηταν κλειστο το Πλαισιο. Τελικα εβαλα σκουπα και σιδερο αλλα δεν ειδα καμια βελτιωση.
Δεν κάνει το οποιοδήποτε σίδερο για το μοτέρ σου, έπρεπε να βάλεις τη στιρέλα...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μου ειπαν να βαλω σκουπα και προγραμμα, αλλα δεν προλαβαινα τοτε γιατι ηταν κλειστο το Πλαισιο. Τελικα εβαλα σκουπα και σιδερο αλλα δεν ειδα καμια βελτιωση.
Δεν κάνει το οποιοδήποτε σίδερο για το μοτέρ σου, έπρεπε να βάλεις τη στιρέλα...
Καλά θές να την συγχήσεις τώρα????
Την Stirella την χρησιμοποιεί ο άλλος ο ατάλαντος ο πώς τον λένε να δείς... Βασίλειος κάτι τέλος πάντων.
Juro pro να βάλεις.
-
http://www.conti-online.com/generator/w ... do_de.html
http://www.conti-online.com/generator/w ... pdf_de.pdf
Περι βελτιωμενων αυτοκινητων το αναγνωσμα...