-
δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολη η προσαρμογη καποιου χρηστη σε linux και open office (για τον απλο χρηστη δεν αλλαζουν πολλα) το γραφικο περιβαλλον ειναι παρομοιο κτλ αλλα αντε πεστο αυτο στους απροσαρμοστους δημοσιους (και ιδιωτικους) υπαλληλους
μακαρι να υπηρχε καποιος (πρωθυπουργος-υπουργος κτλ) ο οποιος θα μπορουσε να κανει αυτη τη μεταβαση
υγ. (ασχετο) δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο σπανε τα νευρα μου οταν βλεπω υπαλληλο που εργαζεται μπροστα σε υπολογιστη να πληκτρολογει μονο με τα μεσαια δακτυλα και να ψαχνει τα γραμματα
-
Υπάρχουν νέοι υπάλληλοι που ξέρουν τυφλό σύστημα.
Πάντως με τα PC οι περισσότεροι υπάλληλοι που είναι μεγαλύτεροι των 45-50 έχουν σχέση μίσους-μίσους.
Μιλούσα με μια κυρία, τμηματάρχη, η οποία δεν ήθελε ούτε στο απέναντι γραφείο να βλέπει PC γιατί 'φοβόταν την ακτινοβολία'. Η ίδια υποστήριζε ότι αφού όταν προσλήφθηκε δεν της ζήτησαν ως προσόν τη γνώση Η/Υ, δεν έχει καμία υποχρέωση να μάθει. Στην ερώτηση 'Μα έχετε κάνει σεμινάρια που πλήρωσε το κράτος και στα οποία συμμετείχατε εθελοντικά', απάντησε 'Και λοιπόν; Δοκίμασα και δεν μου άρεσε'.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μιλούσα με μια κυρία, τμηματάρχη, η οποία δεν ήθελε ούτε στο απέναντι γραφείο να βλέπει PC γιατί 'φοβόταν την ακτινοβολία'. Η ίδια υποστήριζε ότι αφού όταν προσλήφθηκε δεν της ζήτησαν ως προσόν τη γνώση Η/Υ, δεν έχει καμία υποχρέωση να μάθει. Στην ερώτηση 'Μα έχετε κάνει σεμινάρια που πλήρωσε το κράτος και στα οποία συμμετείχατε εθελοντικά', απάντησε 'Και λοιπόν; Δοκίμασα και δεν μου άρεσε'.και αυτη η κυρια ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ (και δυστυχως αντι να ειναι σπιτι της εχει τη θεση καποιου -ισως- πιο αξιου και ικανου)
τι παει να πει δεν ειμαι υποχρεωμενη να μαθω και δεν μου αρεσει
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Το καινούριο μου laptop έχει δυνατότηρα wireless connection. Μάλιστα στο σπίτι 'βρίσκει' και δύο δίκτυα εκ των οποίων στο ένα κάνω connect. Τι είναι αυτό?
Κάποια διαφώτιση?
Αν κάνεις connect, σημαίνει ότι μπορείς και συνδέεσαι στο τοπικό δίκτυο κάποιου, με ότι συνεπάγεται αυτό!
Μια πιθανότητα είναι να μπορείς να έχεις πρόσβαση στο Internet μέσω της σύνδεσής του! Και ο τύπος μάλλον adsl θα έχει!Βέβαια θα πρέπει να ορίσεις σωστές διευθύνσεις κ.λ.π. Αλλά εδώ είμαστε να σε καθοδηγήσουμε!
-
Κάποια διαφώτιση?
Προφανώς κάποιος κοντά σου έχει στήσει WAP (Wireless Access Point) με προστασία του κώλου... Συνήθως δεν κοιτάνε ρυθμίσεις ασφαλείας... Αν πάρεις το λαπτοπ στο Ζ και κάνεις βόλτες γύρω απο το τετράγωνο προσπαθώντας να πιάσεις καλύτερο σήμα θα εισαι επισήμος wardriver!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στην ερώτηση 'Μα έχετε κάνει σεμινάρια που πλήρωσε το κράτος και στα οποία συμμετείχατε εθελοντικά', απάντησε 'Και λοιπόν; Δοκίμασα και δεν μου άρεσε'.Λογική απάντηση. Ειδικά εάν δεν έχει δοκιμάσει κάτι άλλο προσφάτως.
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Yatabaza! Καλά μου είχε πει φίλος να την αποφύγω.
Περίμενα (από περιέργεια) τουλάχιστον 5' να μου απαντήσει κάποιος στο Support (χαχαχα), κάποιος το σήκωσε και το έκλεισε αμέσως και αργότερα η γραμμή έκλεισε τελείως.
Όταν όμως αμέσως μετά ξαναπήρα και επέλεξα '1' για νέα σύνδεση, μέσα σε 10' απάντησαν. Όχι παίζουμε.
210-6798000σ'ευχαριστώ πολύ Μάνο!
Η γραμμή adsl 'ήρθε' χθες και ακόμα λένε ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί, ότι είναι σε πειραματικό στάδιο κ τέτοια. Βλακείες κατά τη γνώμη μου.Ισχύει ότι η forthnet δίνει demo ?
Nαι πάρε τηλ και θα σου τα δώσουν.
ωραία πήρα για demo νωρίτερα, αλλά ξέχασα να ρωτήσω, ποιος είναι ο αριθμός σύνδεσης?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Περίμενα (από περιέργεια) τουλάχιστον 5' να μου απαντήσει κάποιος στο Support (χαχαχα), κάποιος το σήκωσε και το έκλεισε αμέσως και αργότερα η γραμμή έκλεισε τελείως.
Όταν όμως αμέσως μετά ξαναπήρα και επέλεξα '1' για νέα σύνδεση, μέσα σε 10' απάντησαν. Όχι παίζουμε.
Η γραμμή adsl 'ήρθε' χθες και ακόμα λένε ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί, ότι είναι σε πειραματικό στάδιο κ τέτοια. Βλακείες κατά τη γνώμη μου.Ισχύει ότι η forthnet δίνει demo ?
ωραία πήρα για demo νωρίτερα, αλλά ξέχασα να ρωτήσω, ποιος είναι ο αριθμός σύνδεσης?
Aριθμός σύνδεσης??
Δεν υπάρχει στην dsl. -
0000000 αυτον εχω εγω στην 'κληση'
-
Aριθμός σύνδεσης??
Δεν υπάρχει στην dsl.κι αν σου πω ότι έχω το sagem f@st 840 θα το ξανασκεφτόσουν?
ΔΕΝ είναι modem-router, είναι σκέτο modem -
Aριθμός σύνδεσης??
Δεν υπάρχει στην dsl.κι αν σου πω ότι έχω το sagem f@st 840 θα το ξανασκεφτόσουν?
ΔΕΝ είναι modem-router, είναι σκέτο modemΔημήτρη??(η κάνω λάθος ) εσύ έχεις το sagem και εγώ εχω ένα πράγμα made in greece χωρις άλλο στοιχείο.
-
Aριθμός σύνδεσης??
ΔΕΝ είναι modem-router, είναι σκέτο modemΔημήτρη??(η κάνω λάθος ) εσύ έχεις το sagem και εγώ εχω ένα πράγμα made in greece χωρις άλλο στοιχείο.
ναι, αλλά αυτό στη σύνδεση που έφτιαξε το πρόγραμμα εγκατάστασης όπου αριθμός γράφει adsl
-
Aριθμός σύνδεσης??
ναι, αλλά αυτό στη σύνδεση που έφτιαξε το πρόγραμμα εγκατάστασης όπου αριθμός γράφει adsl
εγω εχω σαν αριθμο κλησης 2,35 gia vivodi δεν ξερω αν βοηθαει
to on-dsl kit πηρες;
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Aριθμός σύνδεσης??
εγω εχω σαν αριθμο κλησης 2,35 gia vivodi δεν ξερω αν βοηθαει
to on-dsl kit πηρες;
ναι, κι ενώ έχω γραμμή από χθες πρωί μου λένε δικαιολογίες ότι ακόμα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο μπλα μπλα μπλα
-
ναι, κι ενώ έχω γραμμή από χθες πρωί μου λένε δικαιολογίες ότι ακόμα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο μπλα μπλα μπλαωχ καταλαβα..πηρε ενας φιλος μου μολις σημερα το sagem f@st 840 se on dsl kit. μα καλα..εγω πριν 1,5 χρονο ειχα το 800...μονο 40 ανεβηκε;
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Κάποια διαφώτιση?
Προφανώς κάποιος κοντά σου έχει στήσει WAP (Wireless Access Point) με προστασία του κώλου... Συνήθως δεν κοιτάνε ρυθμίσεις ασφαλείας... Αν πάρεις το λαπτοπ στο Ζ και κάνεις βόλτες γύρω απο το τετράγωνο προσπαθώντας να πιάσεις καλύτερο σήμα θα εισαι επισήμος wardriver!
Κάτι τέτοιο φαντάστηκα!!! Στο ένα δίκτυο κάνω connect εύκολα (με weak signal βέβαια).
Θα ήταν πολύ cool να μπορέσω να μπω Internet έτσι!
Θα κάνω μια βόλτα στην πολυκατοικία πάνω-κάτω να δώ που 'πιάνω' πιο καλά.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
ναι, κι ενώ έχω γραμμή από χθες πρωί μου λένε δικαιολογίες ότι ακόμα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο μπλα μπλα μπλα
ωχ καταλαβα..πηρε ενας φιλος μου μολις σημερα το sagem f@st 840 se on dsl kit. μα καλα..εγω πριν 1,5 χρονο ειχα το 800...μονο 40 ανεβηκε;
το 800 είναι για Annex A (PSTN) και το 840 για Annex B (ISDN)
Επιτέλους συνδέθηκα στη φόρθνετ, τελικά μου είχαν δώσει λάθος username. `Αντε να δω πότε θα μου φτιάξουν το λογαριασμό στην otenet !
-
μπας κι έχει πάρει κανείς από Αγγλία αυτό εδώ το dsl modem-router? Ρωτάω γιατί δε βρίσκω πουθενά το επίσημο website της σελίδας ούτε και πληροφορίες αν διαθέτει κάποιο άλλο firmware, για annex B ας πούμε..
-
Το site του Power επεσε θυμα χακερ http://www.powermag.gr/phpBB2/index.php
-
Αυτό το 'blaoulis' το έχω δει σε αρκετά ελληνικά φόρουμ ως νικ. Λες;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]