-
Eγω παντως θα προτεινα για καποιον που θελει ομορφο χωριο, ησυχια και στρατηγικο σημειο τα Ανω Πεδινα. Ειναι περιπου στη μεση της αποστασης Αριστη - Μονοδενδρι και κοντα στην εθνικη. Οποιος θελει εχω κρατησει και τηλεφωνα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eγω παντως θα προτεινα για καποιον που θελει ομορφο χωριο, ησυχια και στρατηγικο σημειο τα Ανω Πεδινα. Ειναι περιπου στη μεση της αποστασης Αριστη - Μονοδενδρι και κοντα στην εθνικη. Οποιος θελει εχω κρατησει και τηλεφωνα.Eπίσης έξοχη επιλογή.
-
Αρίστη - Πάπιγκο rule. Εγώ πήγα το Γενάρη. Εμεινα εκεί 2 μέρες παραπάνω από το πρόγραμμα επειδή αποκλείστηκα από το χιόνι. Περίμενα το εκχιονιστικό μηχάνημα για να φύγω και το ακολούθησα μέχρι την Αρίστη. Εκεί ο τύπος κατεβαίνει και μου λέει την εκπληκτική ατάκα: 'εγώ θα σταματήσω εδώ για καφέ. Αν θέλετε προχωράτε, αλλιώς περιμένετε εδώ!'
Εννοείται πως συνέχισα (αλυσίδες στους κινητήριους τροχούς και 15 - 20 πόντοι χιόνι, lots of fun! ).
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Eγω παντως θα προτεινα για καποιον που θελει ομορφο χωριο, ησυχια και στρατηγικο σημειο τα Ανω Πεδινα. Ειναι περιπου στη μεση της αποστασης Αριστη - Μονοδενδρι και κοντα στην εθνικη. Οποιος θελει εχω κρατησει και τηλεφωνα.Συμφωνώ απόλυτα - έχω μείνει εκεί στο 'Σπίτι του Ορέστη'. Ομορφα!
Δυστυχώς όμως δεν έχει δωμάτια - ξέρεις εσύ κάτι άλλο? -
Εχει 4-5 ξενωνες, εγω εμεινα σε ενα ονοματι Αλωνι (αν δεν κανω λαθος). Ειχα παει εντελως νεκρη εποχη (Απριλη πριν το Πασχα) και μονο εκει βρηκα κατα λαθος καποιους που το καθαριζαν λογω Πασχα. Απο οτι ειδα ομως, ηταν και οι υπολοιποι ξενωνες καλοι. Μου αρεσε επισης το φαϊ και το περιβαλλον εκει που φαγαμε. Στο εστιατοριο της κας Τσιγαρά. (ειδαμε εξω ΤΣΙΓΑΡΑ και μπηκε η κοπελα μου να παρει τσιγάρα ). Επειδη τωρα μπαινω απο το γραφειο και τα τηλεφωνα τα εχω στο σπιτι, αν ενδιαφερεται κανεις, να τα φερω.
-
Ζητάω βοήθεια!
Θέλω από τους γνώστες να μου πουν μερικές βασικές πληροφορίες για εκδρομή στα Ζαγοροχώρια.
Σκέφτομαι για ένα από τα ερχόμενα Σαββατοκύριακα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα κινηθώ σε εκείνα τα μέρη, αν ξέρει κανείς ας μου πει:
α) Σε ποιες τοποθεσίες-χωριά ΠΡΕΠΕΙ να πάω;
β) Τα Γιάννενα είναι προσπελάσιμα εύκολα για μια βόλτα;
γ) Περίπου τιμές για δωμάτια (και αν υπάρχει καμιά εγγυημένη πρόταση, την λέτε)
δ) Σε ποια φαγάδικα πρέπει να πάω;Δεν έχω 4Χ4, οπότε καταλαβαίνετε λίγο τους περιορισμούς.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
α) Μεγάλο και μικρό Πάπιγκο, Μονοδέντρι, Τσεπέλοβο, Αρίστη, Βίκο(σίγουρα θα αξίζουν και άλλα που δε γνωρίζω)
β) Τα Γιάννενα είναι εύκολα προσβάσιμα με νορμάλ δρόμο γύρω στα 50-55χμ
γ) Εχω χρόνια να πάω, θα έχουν αλλάξει κάποια πράματα
δ) Σε όλα!!! Χτύπα πίτες αλύπητα!!
Καλά να περάσεις
Υ.Γ Εχω κόλλημα με την Ηπειρο, μου αρέσει πολύ. Φτωχή σε πόρους αλλά με προκισμενη φύση. Κι εγω αν είχα ένα 4Χ4 θα την όργωνα στην κυριολεξία
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Υ.Γ Εχω κόλλημα με την Ηπειρο, μου αρέσει πολύ. Φτωχή σε πόρους αλλά με προκισμενη φύση. Κι εγω αν είχα ένα 4Χ4 θα την όργωνα στην κυριολεξίαΜε 4Χ4 θα την όργωνες μεταφορικά. Θα χρειαζόσουν τρακτέρ για να την οργώσεις στην κυριολεξία.
-
σωστό!!!!
-
Πιο αναλυτικά το -α-:
-Φαράγγι Βίκου από τη θέση Οξυά (άνωθεν Μονοδενδρίου), από την Αγ. Παρασκευή Μονοδενδρίου (κλασική), από τη Θέση Μπελόη (άνωθεν Βραδέτου) με πεζοπορία, η οποία μπορεί να αρχίσει και από το Καπέσοβο, μέσω 'σκάλας' Βραδέτου.
-Κουκόυλι κα μουσείο Λαζαρίδη
-Κήποι και τα περιξ κυριότερα γεφύρια, + λαογραφικό μουσείο Αγαπίου Τόλη.
-Νεγάδες και τρισυπόστατη τρίκλιτη Βασιλική με ξυλόγλυπτο επίχρυσο τέμπλο, σπάνιες τοιχογραφίες σαδομαζοχιστικής αντιλήψεως στο νάρθηκα και ανεκτίμητα κειμήλια
-Βοϊδομάτης ποταμός: μοναστήρι Σπηλιώτισσας.Για προχωρημένους και για αγριεμένους πεζοπόρους, πάμε σε άλλα που εκφεύγουν των εδώ πλαισίων.
ΥΓ: Κρατήστε τα κωλο-SUV μακριά από τη θλιμμένη αυστηρότητα της Ηπείρου (δεκτά τα καθαρόαιμα, μέχρις κάποιων διαστασεων).
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
β) Τα Γιάννενα είναι προσπελάσιμα εύκολα για μια βόλτα;Για κόπιασε στα μέρη μας..
-
Traveller και Coyot: Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Ό,τι άλλο σας κατέβει στο κεφάλι, ευπρόσδεκτο!
Catalyst: Εξαιρετική παρέμβαση με το 'όργωμα'!
Kid: Πρόσεξε γιατί θα κάνω μεγάλη κάθοδο από ό,τι φαίνεται...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Kid: Πρόσεξε γιατί θα κάνω μεγάλη κάθοδο από ό,τι φαίνεται...Άντε άντε! Σε περιμένω!
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Πιο αναλυτικά το -α-:
-Φαράγγι Βίκου από τη θέση Οξυά (άνωθεν Μονοδενδρίου), από την Αγ. Παρασκευή Μονοδενδρίου (κλασική), από τη Θέση Μπελόη (άνωθεν Βραδέτου) με πεζοπορία, η οποία μπορεί να αρχίσει και από το Καπέσοβο, μέσω 'σκάλας' Βραδέτου. ...Οξυά: Έφτανες (2000 ή 2001) οδικά με λίγα χιλιόμετρα χωματόδρομο και ελάχιστο περπάτημα.
Μπελόη: Φτάνεις οδικά μόνο με άσφαλτο και με περίπου 30 λεπτά περπάτημα σε σχετικά γρήγορο ρυθμό.
Η θέα και από τα δύο εξαιρετική. Δεν έχω αποφασίσει ποια μου αρέσει περισσότερο. Πρέπει να ξαναπάω!Για τα 4χ4; Τις δύο φορές που έχω έρθει στην περιοχή δε με περιόρισε το αυτοκίνητο (Clio) στο να πάω όπου θέλω.
Για τις διαδρομές, πολύτιμος οδηγός θα είναι ένας χάρτης της Ανάβασης, που εκτός από λεπτομερές οδικό δίκτυο, έχει και τους περισσότερους αξιόλογους περιπάτους, τα σημεία εξαιρετικής θέας κλπ, κλπ.
Ζαγοροχώρια - πρόταση?