Ο χρήστης syele έγραψε:
Καλώς! Δεν με καλύπτει. Εγώ θεωρώ ότι ευκαιρία ψάχναμε να τα χώσουμε, αλλά ΟΚ. Πάμε παρακάτω.
Βέβαια, εδώ θα πω ότι ξαναδιαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες κακώς έκανα αναφορά στο δικό σου post. Θα έπρεπε να κάνω σε άλλες.
Fair enough!
Δεν έχω να αντιπαραθέσω καμία έρευνα, γι αυτό και σε ρωτάω εσένα που βρήκες τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζεις την άποψή σου
Ούτε εγώ έχω να αντιπαραθέσω κάποια έρευνα. Όχι γιατί δεν υπάρχει (ανέφερα ήδη μια, του Φιλιπίδη) αλλά διότι τις θεωρώ κατά κανόνα αναξιόπιστες (ή ακριβέστερα, κατυθυνόμενες).
Στην πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει το πόσο περισσότερους οπαδούς έχουμε σαν ομάδα αν και το πλήθος δείχνει το πόσο μεγάλη είναι μια ομάδα.
Ούτε εμένα με ενδιαφέρει, γι' αυτό άλλωστε και δεν ξεκίνησα εγώ να μιλάω για αριθμό φιλάθλων. Απλά απάντησα σε κάτι που θεωρώ ανακριβές.
Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν έχω να αντιπαραθέσω μια σοβαρή έρευνα (τις περισσότερες τις θεωρώ ασόβαρες) εκτός κι αν μου διαφεύγει κάποια, το μόνο που μπορώ να παραθέσω είναι συμπέρασμα που βγαίνει (κατ' εμέ) από έμμεσα γενικότερα στοιχεία όπως: τηλεθεάσεις, εμπορικότητα σήματος σε διαφήμιση και τηλεόραση και αντιδράσεις οπαδών άλλων ομάδων.
Παραπλήσιες είναι και οι δικές μου εκτιμήσεις, δηλαδή προσωπικές. Επειδή τυγχάνει να βρίσκομαι σε μια... κάποια ηλικία και να έχω ασχοληθεί αρκετά έως πολύ με το ποδόσφαιρο (σε επίπεδο φιλάθλου) σαφώς και η εκτίμησή είναι πως οι γάβροι είναι περισσότεροι από τους βάζελους, όχι όμως τόσο περισσότεροι όσο κατά καιρούς κομπάζουν μερικοί ολυμπιακοί (κυρίως οπαδοί). Για παράδειγμα, Τσουκαλάδες, Πρωταθλητάδες και λοιποί παροικούντες της Ιερουσαλήμ, διακυρήσσουν συχνά πυκνά πως οι γάβροι αριθμούν 5 εκατομμύρια φιλάθλους στη χώρα μας. Εγώ ειλικρινά αμφιβάλλω και αμφισβητώ το ότι υπάρχουν καν τόσοι ποδοσφαιρόφιλοι γενικώς στην Ελλάδα.
Επίσης, σε όσες παρέες και να έχω βρεθεί, οποιαδήποτε περίοδο της ζωής μου κα ισε οποιαδήποτε χώρα (δεν είμαι ταξιδιάρης, αλλά μια Αμερική, μια Αγγλία, μια Ιταλία και μια Ισπανία τις έχω επισκεφθεί) ουδέποτε οι γάβροι υπερτερούσαν σημαντικά έναντι των βάζελων. Ακόμα και το δείγμα της τρέχουσας ψηφοφορίας, που ο RedArmy το θεωρεί της πλάκας (300όσιοι τόσοι νοματαίοι δεν είναι καθόλου λίγοι ως δείγμα) επιβεβαιώνουν το αισθητήριό μου αυτό. Και η τρέχουσα ψηφοφορία είναι ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΜΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ.