Ο χρήστης meco έγραψε:
Λογικά έχει να κάνει με το βάρος (ας έχει καλύτερη αναλογία κιλών ανά ίππο).
Αν παρατηρήσεις τα 0-100 αυτοκινήτων θα δείς ότι υπάρχει απόλυτη αναλογία επίδοσης-ιπποδύναμης
Εκεί που υπάρχει παρέκληση είναι όταν τα κιλά/ίππο είναι διαφορετικά
Μου φαίνεται πολύ περίεργο η GT να αποτελεί την μόνη περίπτωση!
ειδικά όταν φτάχνεταιαπό έναν κατασκευαστή εξειδικευμένο στα γρήγορα αμάξια.
Με το ότι φοράει φαρδύτερα ελαστικά σε σχέση με την corolla.
Απάντησα και στον !alfisti , ta 1600 βγαίνουν με 16άρες ζάντες. Εδώ βγάζουν τα 1400άρια με 16άρες.
Αλλά και πάλι 16άρα ζάντα να είναι ικανή να κόβει 30 άλογα?? Και να τα έκοβε θα είχαμε ίδια επίδοση. Εδώ η κορόλα είναι μισό δεύτερο ταχύτερη!!
Δεν απορείς?
Mπορεί να έχει να κάνει και με το πώς βγαίνουν τα άλογα στο δρόμο.
Τα μηχανικά μέρη είναι ίδια με 156/147 1.6-2.0 και GT 2.0JTS και εκεί βγαίνουν άνετα στο δρόμο. Γιατί όχι στην GT?
O κινητήρας της corolla είναι πιο εύστροφος.
Τα Ιταλικά μοτέρ όπως ο Twin Spark διακρίνονται για την ευστροφία τους ειδικά σε υψηλές στροφές. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στον 1600,και 2000 γιατί να μην ισχύει στον 1800??
όταν κάνεις 0-100 ξεκινάς με τέρμα γκάζι όσο χρειάζεται για να μην σπινάρεις υπερβολικά. Άρα ο Twin Spark είναι είδη στα ψηλά του, δεν βλέπω πρόλημα ευστροφίας.
Το τι επιλογές έχουν γίνει σε σχέσεις κιβωτίου και διαφορικά έχει και αυτό τη σημασία του.
Παρέθεσα ανάλυση κιβωτίωn όπου φαίνεται ότι το κιβώτιο της κορόλα είναι μακρύτερο ειδικά η αλλαγή 1η σε 2α που παίζει ρόλο στο 0-100
Kαι καλύτερο διαφορικό να έχει μπορεί να υπερκαλύψει τα 30 άλογα και το κοντυτερο κιβώτιο?
Κι αν τοπ διαφορικά της GT είναι μάπα, τότε θα είναι και τα διαφορικά των άλλων AR, κατι που δεν ισχύει.
Πάντως δεν υπάρχει συνωμοσία. Σίγουρα είναι πιο αργή από την corolla...
Φίλε μου δεν ξέρω αν υπάρχει συνωμωσία η όχι.
Στην ζωή μου ξέρω όταν ακούω-διαβάζω κάτι να ψαχνω την αληθοφάνειά του ή όχι.
Eμπιστεύομαι πολύ τα Μαθηματικά και την φυσική και όταν υπάρχουν τέτοιες αποκλίσεις από την πράξη προσπαθώ να βρω ποιον παράγοντα δεν έχω υπολογίσει.
Κι επειδή δεν μπορώ να βρω τι μου διαφέυγει είπα να ρωτήσω το φόρουμ
Μέχρι τώρα δεν πήρα ικανοποιητική απάντηση.
Αν δεν πάρω τότε εφαρμόζεται η κλασσική φράση του Spock από Star Trek που λέει ότι: 'Οταν έχεις αποκλίσει όλες τα λογικά σενάρια αυτό που μένει όσο απίθανο και αν φαίνεται είναι η αλήθεια
Θα διατυπωσω λοιπόν μια θεωρία που μου φαίνεται πιο λογική:
Η GT δίνεται στα AMS(Autotriti,Spor Auto), Car and Driver, Auto Tύπος αλλά και σε αρκετά sites του εξωτερικού 0-100 σε 9.9.
οι 4Τροχοί την δίνουν 10.6 όπως και άλλα sites
Η Alfa Romeo δίνει 10.6.
Δίνει όμως και 9.4 στην 156 1.8 με ίδιο κινητήρα και μηχανικά μέρη και μόλις 40 κιλά λιγότερο βάρος.
Οι αποκλίσεις στους πίνακες περιοδικών αλλά και στην 156 εμένα μου λένε ότι η Alfa Romeo μετρούσε παλιά όπως οι περισσότεροι κατασκευαστες με μόνο τον οδηγό χωρίς βάρος και ρεζερβουάρ άδειο και έβγαλε 9.9.
Στην συνέχεια ανακοίνωσε το 9.9 στον τύπο. Κάποια στιγμή άλλαξε τον τρόπο μέτρησης και πήγε κατά Din-ready-to drive δηλαδή με 100% καυσιμα,υγρα(φουλ λάδια, φρέον κλπ),75kg(οδηγος και αποσκευες-συγκεκριμενα στο 0-100 αν και γινεται σε ευννοικες συνθηκες χρησιμοποιουν 2 ενηλικες).
Έτσι έστειλε τις νέες μετρήσεις που λένε 10.6. Αυτό δεν το έκανε για την 156 που είναι παλιό μοντέλο αλλά μόνο για την GT που έπεσε το release της με την αλλαγή τρόπου μέτρησης.
Άρα για να συγκρίνουμε με την corolla ή την 318 πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την άρχική και ευνοική τιμη των 9.9