-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ο προεντατήρας, αν δε κάνω λάθος, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά τη ζώνη να 'οπλίζει' πιο γρήγορα και να μειώνει το 'ξεκόλημα' του επιβάτη από την πλάτη του καθίσματος μειώνοντας και την απόσταση από το τιμόνι αερόσακο κ.λ.π. .
Αν δε σουλεψει ομως αυτος θα μπλοκαρει και παλι η ζωνη η ειναι τελειως αχρηστη;
δηλαδη στα παλια αυτοκινητα που δεν υπαρχουν προεντατηρες οι ζωνες ειναι περιπου αχρηστες?
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ο προεντατήρας, αν δε κάνω λάθος, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά τη ζώνη να 'οπλίζει' πιο γρήγορα και να μειώνει το 'ξεκόλημα' του επιβάτη από την πλάτη του καθίσματος μειώνοντας και την απόσταση από το τιμόνι αερόσακο κ.λ.π. .
Αν δε δουλεψει ομως αυτος θα μπλοκαρει και παλι η ζωνη η οχι;
Φυσικά και θα μπλοκάρει (φρενάρησε απότομα και θα δείς) .
Το σύστημα που μπλοκάρει τη ζώνη είναι στη κολώνα του αυτοκινήτου από εκεί που ξεδιπλώνει η ζώνη, ο προεντατήρας μπορεί να είναι και είναι στο 'κούμπωμα' της ζώνης. -
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
Αν δε σουλεψει ομως αυτος θα μπλοκαρει και παλι η ζωνη η ειναι τελειως αχρηστη;
δηλαδη στα παλια αυτοκινητα που δεν υπαρχουν προεντατηρες οι ζωνες ειναι περιπου αχρηστες?
Εννοουσα μηπως στα καινουργια αν δε δουλευουν καθολου χωρις προεταντηρες μηπως πρεπει δηλαδη να δουλευουν σε συνδυασμο, δεν ειπα οτι ηταν αχρηστες οι παλιες χωρις αυτους.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εδώ δε φοράνε ζώνη και κράνος οι βουλευτές μας και οι υπουργοί μας, στους ηθοποιούς θα κολλήσουμε τώρα?Πριν από δύο χρόνια περίπου γνωστός και μη εξαιρετέως πολιτικός ο οποίος μόλις και είχε εκλεγεί στο αξίωμα του κάνει βόλτα (υπό το άγρυπνο βλέμμα των δημοσιογραφικών καμερών πάντα) μέσα στην πόλη με το βεσπάκι του σταματώντας και μιλώντας κάθε τρεις και λίγο με όσους τον χαιρετούν.
Πρώτη μούρη κάποια στιγμή και ένας τροχαίος ο οποίος απλά τον συνεχάρει και συνομίλησε μαζί του για λίγο...Ομοίως και πολλοί βουλευτές που προκειμένου να το παίξουν οικολόγοι καταφθάνουν στην Βουλή πάνω σε μηχανές (σαν οδηγοί ή απλοί συνοδηγοί) ΧΩΡΙΣ κράνος φυσικά προκειμένου να είναι άμεσα αναγνωρίσημοι....
Στις απολίτιστες χώρες (βλέπε π.χ. Αυστραλία) ύστερα από καταγγελία τηλεθεατή που έιδε στην tv τον πρωθυπουργό της χώρας να μπαίνει στο αμάξι του και να ξεκινά χωρίς να βάλει ζώνη η κλήση απλά του ταχυδρομήθηκε και την πλήρωσε κανονικότατα.
**Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.... **
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εδώ δε φοράνε ζώνη και κράνος οι βουλευτές μας και οι υπουργοί μας, στους ηθοποιούς θα κολλήσουμε τώρα?
Πριν από δύο χρόνια περίπου γνωστός και μη εξαιρετέως πολιτικός ο οποίος μόλις και είχε εκλεγεί στο αξίωμα του κάνει βόλτα (υπό το άγρυπνο βλέμμα των δημοσιογραφικών καμερών πάντα) μέσα στην πόλη με το βεσπάκι του σταματώντας και μιλώντας κάθε τρεις και λίγο με όσους τον χαιρετούν.
Πρώτη μούρη κάποια στιγμή και ένας τροχαίος ο οποίος απλά τον συνεχάρει και συνομίλησε μαζί του για λίγο...Ομοίως και πολλοί βουλευτές που προκειμένου να το παίξουν οικολόγοι καταφθάνουν στην Βουλή πάνω σε μηχανές (σαν οδηγοί ή απλοί συνοδηγοί) ΧΩΡΙΣ κράνος φυσικά προκειμένου να είναι άμεσα αναγνωρίσημοι....
Στις απολίτιστες χώρες (βλέπε π.χ. Αυστραλία) ύστερα από καταγγελία τηλεθεατή που έιδε στην tv τον πρωθυπουργό της χώρας να μπαίνει στο αμάξι του και να ξεκινά χωρίς να βάλει ζώνη η κλήση απλά του ταχυδρομήθηκε και την πλήρωσε κανονικότατα.
πες μου που μενεις να σε καρφωσω!!!!
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ο προεντατήρας, αν δε κάνω λάθος, λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά τη ζώνη να 'οπλίζει' πιο γρήγορα και να μειώνει το 'ξεκόλημα' του επιβάτη από την πλάτη του καθίσματος μειώνοντας και την απόσταση από το τιμόνι αερόσακο κ.λ.π. .Νομιζω οτι βοηθα να μαζευτουν τα μποσικα απο την ζωνη.Για να μην υπαρχει κενο αναμεσα στην ζωνη και το σωμα μας.Υποψη οτι μετα απο 10-12 χρονια θελουν αλλαγη ,οπως και οι αεροσακοι.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εδώ δε φοράνε ζώνη και κράνος οι βουλευτές μας και οι υπουργοί μας, στους ηθοποιούς θα κολλήσουμε τώρα?
Πριν από δύο χρόνια περίπου γνωστός και μη εξαιρετέως πολιτικός ο οποίος μόλις και είχε εκλεγεί στο αξίωμα του κάνει βόλτα (υπό το άγρυπνο βλέμμα των δημοσιογραφικών καμερών πάντα) μέσα στην πόλη με το βεσπάκι του σταματώντας και μιλώντας κάθε τρεις και λίγο με όσους τον χαιρετούν.
πες μου που μενεις να σε καρφωσω!!!!
Ο πεθερός μου μένει στην Γερμανία σε έναν μικρό δρόμο διπλής κατεύθηνσης...
Κάποια μέρα που βαριόταν είχε την φαεινή ιδέα να παρκάρει στο αντίθετο ρεύμα με ανάποδη φορά...Την επόμενη μέρα πρωί πρωί του ήρθαν από την τροχαία και τον έγραψαν.
Τον είχε «δώσει» στεγνά το δεκάχρονο γερμανό βλαστάρι των απέναντι γειτόνων... (ήταν γείτονες και γνωστοί για πάνω από δέκα χρόνια)
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
(ήταν γείτονες και γνωστοί για πάνω από δέκα χρόνια)ηταν ???
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
(ήταν γείτονες και γνωστοί για πάνω από δέκα χρόνια)
ηταν ???
Μάλλον θα ήταν και γνωστοί του 'Αρτέμη Μάτσα'.
Στη γιορτή τους να τους κάνετε δώρο καινούργια 'κουκούλα'. -
Ήθελα να ρωτήσω πόσοι από εσάς όταν κάθεστε πίσω στο αυτοκίνητο φοράτε ζώνη, εφ'όσον όταν κάθεστε μπροστά φοράτε;
Εγώ το πρώτο πράγμα που κάνω όταν μπαίνω στο αμάξι είναι να φορέσω ζώνη και όταν κάθομαι πίσω η πρώτη μου κίνηση είναι να 'προσπαθήσω' να βάλω.
Μάλλον για αυτό φταίει ο πατέρας μου που δεν ξεκινούσε αν δεν βάζαμε ζώνη , φυσικά έβαζε και εκείνος.Έτσι και τα δημόσια πρόσωπα επειδή είναι πρότυπα και λόγω του ότι εμφανίζονται συχνά σε κάποιο μέσο περνάνε μέσα από τις ταινίες, βίντεο κλίπ στο υποσευνύδητο την χρήσηυ ζώνης.
Άσε που οι ξένοι δεν θεωρούν μαγκιά την μη χρήση ζώνης.
-
Εγω παντως αν και σπανια καθομια πισω στα αυτοκινητα μας αφου παντα οδηγω εγω οταν καθομαι πισω το πρωτο πραγμα που θα κανω ειναι να βαλω ζωνη. Καλα για μπροστα δεν το συζηταμε. Δεν ξερω ποιος φταει για αυτο ολοι στο σοι ειναι φοβεροι οδηγοι αλλα κανενας δε βαζει ζωνη ουτε ο πατερας μου και ειμαι ο μονος!
ζωνη ασφαλειας