Παύλο, συγχαρητήρια! Ανέφερες τη λέξη 'κλειδί'=συμβόλαιο.
Παραχωρώντας η ΕΘΕΑ τα τηλεοπτικά δικαιώματα (χωρίς να είναι κτήτωρ τους-αλλά αυτό είναι μία αλλη μεγάλη συζήτηση...), τί παίρνει σαν αντάλλαγμα και εξασφαλιση?
Ο οποιοσδήποτε Σκοτεινέλης ή Φωτεινέλης, εκείνο που θα κοιτάξει να κάνει είναι πρώτ' απ' ολα να βγάλει τα έξοδα των εκπομπών του, άρα μία καλή συμφωνία της εταιρίας παραγωγής με το τηλεοπτικό κανάλι, να φροντίσει γιά φθηνό κόστος παραγωγής (αθάνατε Κωστούρο) και από κεί και πέρα, ό,τι διαφήμιση έρχεται στην εκπομπή είναι το κέρδος.
Απόλυτα θεμιτά μέχρι στιγμής.
Με χαρά είδαμε στην εκπομπή που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα, να διαφημίζονται όλο και περισσότερες εταιρίες του χώρου.
Τέλεια! Η χρονιά πρέπει να πήγε πολύ καλά.
Τι θα γίνει όμως (τι γράφει το συμβόλαιο?) αν σταματήσει να μεταδίδει?
Αν οι μεταδόσεις γίνονται επιλεκτικά?
Αν η διαφημιστική δεοντολογία ξεπεράσει τη δημοσιογραφική από λόγους ανώτερης βίας?
Πώς έχει εξασφαλισθεί η ΕΘΕΑ απέναντι στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ της παρεχόμενης υπηρεσίας?
Τι διασφαλίζει στο τηλεοπτικό κοινό ότι η προβολή των αγώνων γίνεται αξιοκρατικά και αντικειμενικά?
Πώς ο αγωνιζόμενος θα αντιμετωπισθεί, σαν χρόνος προβολής, σε σύγκριση με κάποιον άλλον που μέχρι και χρονόμετρο καθυστέρησης είχε στην προβολή του?
Η ΕΘΕΑ ενδιαφέρεται γιά την προώθηση και προβολή του σπορ μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής και όχι Πανελλαδικά? (γιατί λέγεται ΕΘΝΙΚΗ τότε?)
Οι Βορειοελλαδίτες δεν θα δούν ποτέ τον εαυτό τους στο γυαλί από το σπίτι τους?
Τόσα και τόσα μπορώ να αραδιάσω εδώ αλλά είμαι σίγουρος ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν θέλει ή δεν μπορεί να μου απαντήσει.
**Αν διαβάζει κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος γιά τα τηλεοπτικά δικαιώματα φορέας, ας ξεκινήσει συζητώντας με τους ηθοποιούς πρώτα και μετά με το θιασάρχη. **
Στο κάτω-κάτω το αν θα με δείχνει η τηλεόραση είναι θέμα δικό μου και μόνο δικό μου. Και πιστέψτε με, προσωπικά, θέλω να με δείχνει η τηλεόραση αλλά να με δείχνει σωστά... Και είμαι σίγουρος, σαν και μένα είναι όλοι οι οδηγοί.
Επίσης είναι σίγουρο, οτι το ρόλο του συντονιστή μεταξύ εταιρίας παραγωγής εικόνας και αγώνων μπορεί να παίξει μόνον ο ΣΟΑΑ.
Ο νέος ΣΟΑΑ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
dimos