-
Τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως.
Κανεις δεν σε υποχρεωσε να εχεις τετοιου επιπεδου εμπλοκη. Τορνο μοτερ δεν ειχα ποτε. Το μαγαζι που ψωνιζες δεν ειχε; Προσπαθησες να κανεις πρωταθλητισμο. Αυτο στοιχιζει σε καθε αθλημα και εχει τεραστιες απαιτησεις οχι μονο οικονομικες. Δεν το συνιστω σε κανενα.
Κανε 2-3 αγωνες , κανε καθε βδομαδα η καθε 15 μια προπονηση, διαλεξε αργα μοτερ, φτηνες μπαταριες , σκληρα λαστιχα και δοκιμασε να πας πιο γρηγορα ετσι. Μετα τα υπολοιπα σιγα-σιγα. Αφου πας με σωστες γραμμες, χωρις λαθη για ολο το 5λεπτο τοτε θα ερθει η ωρα για να αναβαθμιστεις. -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως.
Κανεις δεν σε υποχρεωσε να εχεις τετοιου επιπεδου εμπλοκη. Τορνο μοτερ δεν ειχα ποτε. Το μαγαζι που ψωνιζες δεν ειχε; Προσπαθησες να κανεις πρωταθλητισμο. Αυτο στοιχιζει σε καθε αθλημα και εχει τεραστιες απαιτησεις οχι μονο οικονομικες. Δεν το συνιστω σε κανενα.
Κανε 2-3 αγωνες , κανε καθε βδομαδα η καθε 15 μια προπονηση, διαλεξε αργα μοτερ, φτηνες μπαταριες , σκληρα λαστιχα και δοκιμασε να πας πιο γρηγορα ετσι. Μετα τα υπολοιπα σιγα-σιγα. Αφου πας με σωστες γραμμες, χωρις λαθη για ολο το 5λεπτο τοτε θα ερθει η ωρα για να αναβαθμιστεις.ma den hthela prwtathlitismo
hthela apla na mhn lew synexeia ston prwto 'tha kopso sthn efthia na peraseis'
eixe torno to magazi pou psoniza alla oxi dwrean fysika,kai ayto ennow sta eksoda.
ekana pollous agwnes kai proponhseis kai dialeksa arga moter kai mpataries (oxi fthnes dioti to kalokairi kaigontai-apo proswpikh empiria) kai fysika sklhra lastixa kai polla alla
kai phgena pio grhgora
kai tote ebgene to neo montelo kai pali ekana sthn akrh na perasei o prwtos kai xaliwmouna kai gkazwna kai ekei arxizan ta lathi ,to xasimo xronou kai ola ta sxetikakai ti prwteineis dhladh? na arxisw na symmetexw sto super bike me podhlato kai otan to matho telia na to kanw hlektriko kai meta na parw scooter kai meta papi kai afto to apokaleis anabathmish?
pio logiko den einai na bgw me to podhlato sto bouno na kanw plaka monos h me filous?poia akribws sxesh exeis esy me ola ayta
gnwrizontas APOLYTA to xwro mou fenete poly periergh h stash sou -
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Από ότι καταλαβαίνω και εσύ ηλεκτρικός είσαι...Welcome to the club.
fysika hlektriko parolo pou eimai mhxanologos
kai opoios exeis amfibolies gia to ti mporoun na kanoun merika amper as erthi na metrhsei epidoseis kai tha pistheiΤο predator από το ομώνυμο μοντέλο βγαίνει;
Τι αυτοκίνητα έχεις;einai alhthia oti to predator mou kollhse apo tote kai to xrhsimopoiw
oso gia to sygkekrimeno aytokinhto lew
h KALYTERH idea sth XEIROTERH syskebasia
to exw agorasei treis fores se eksarthmata
makari na agoraze ta dikaiomata kamia traxxas h kamia associated kai tha ginotan xamos
klassikh eikona na prosperna tria alla amaksia sth strofh prin thn efthia me to alma kai na spaei sto alma xwris logo
otan phra to RC10T3 psiloapogohteftika sthn arxh alla meta pou den espage me tipota kollhsa panw tou kai to ekana phravlo gia efties kai almata afou stis strofes den sygkrinete me predator
thimame me to predator na prospatho na bgalw oses pio polles strofes gyrw apo oktagwniko lasanaki diametrou 4-5 metrwn me synexh yperstrofh kai anapodo kai rythmish me gkazi MAGIKO
kai ksafnika sou febgei toso ligo wste o enas mprostinos troxos na pesei kai na ksnanabgei amesws apo to lasanaki alla to psalidi na spaei AHDIASTIKOexw kai ena palio pajero tamiya to opoio omws mono stis dyo rodes paei toso steno kai psilo pou einai
-
Ο χρήστης predator έγραψε:
h KALYTERH idea sth XEIROTERH syskebasiaexw kai ena palio pajero tamiya to opoio omws mono stis dyo rodes paei toso steno kai psilo pou einai
Μα καλά, δεν ήξερες ότι η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία περνάει κρίση;
Στην πρώτη του εμφάνιση σε ελληνικό αγώνα, έφαγε τα δόντια των γραναζιών. Σε επιτάχυνση όμως ήταν το καλύτερο λόγω της μετάδοσης με άξονα. Σαν Tamiyaκιας , πάντα προτιμούσα τον άξονα από τον ιμάντα.Το Pajero είναι του Dakar με άκαμπτο πίσω άξονα που έβγαλε η Tamiya πριν 2-3 χρόνια;
-
Εγω ασχολουμε με μινιατουρες και στατικα(συναρμολογουμενα) τρεια χρωνια αλλα και τα τελευτεα δεκα χρονια με RC.Περνω μερος σε αγωνες
με ΗΡΙ. -
Ο χρήστης opelcorsa έγραψε:
Εγω ασχολουμε με μινιατουρες και στατικα(συναρμολογουμενα) τρεια χρωνια αλλα και τα τελευτεα δεκα χρονια με RC.Περνω μερος σε αγωνες
με ΗΡΙ.Στο ενιαίο της ΗΡΙ; Αν ναι σε ποια κατηγορία;Ισχύει ότι είναι ΄φθηνό ενιαίο και ότι δεν επιτρέπονται πολλές μετατροπές;
-
Στην κατηγορια Super nitro.Ετρεξα και στα πανευρωπαιο.
-
predator:
Η σταση μου ειναι εδω και πολλα χρονια η ιδια. Προσπαθω να φερω κοσμο στο μοντελισμο. Απλουστατα. Δεν ειμαι ουτε μαγαζατορας ουτε τα παιρνω απο κανενα. Και σε τελικη αναλυση κι εγω χωνω απο την τσεπη μου, κι εγω μετα απο 15 χρονια και 4 πρωταθληματα, οταν ο ταχυτερος, ο πρωτος, κλπ με φτανει για να μου ριξει γυρο, κανω στην ακρη.
Εσενα δεν καταλαβαινω. Σε χαλαει να κανεις στην ακρη αλλα απο την αλλη δεν θελεις να επενδυσεις χρονο και χρημα για να γινεις καλυτερος. Δικαιωμα σου αλλα αυτο πρεπει να εμποδισει τους αλλους να γινουν καλυτεροι; Αλλαξε κατηγορια, αλλαξε εμπλοκη, αλλαξε προσεγγιση, αλλαξε κατι τελοσπαντων. Τι δηλαδη πιστευεις οτι κερδιζει οποιος δινει τα πιο πολλα λεφτα; Η πιστευεις οτι πρεπει ολοι να μενουν στασιμοι για να μην σε περνανε και πληγωνεται ο εγωισμος σου;
Ξαναειπα οτι δεν προτεινω να μπειτε με τη μια στους αγωνες. Προπονηθειτε, παρακολουθηστε ολων των ειδων τους αγωνες και διαλεξτε αυτη που σας ταιριαζει. Αν πιστευετε οτι δεν σας εκφραζει το διαρκες κυνηγητο μην διαλεξετε open κατηγορια. Υπαρχουν ενα σωρο ενιαια οπου και παλι βεβαια θα υπαρχουν τοπικοι γρηγοροι. Οσοι γουσταρουν να κυνηγανε την πρωτη θεση θα πρεπει να εχουν αυξημενη εμπλοκη αλλα και η συμμετοχη απο μονη της ειναι σημαντικη.Κατι αλλο: Εριξα μια ιδεα και σε αλλα forum και στο site της λεσχης για αγωνες Dragster. Φερνετε οτι εχετε και τρεχετε μια 40-50 μετρα. Πως σας φαινεται σαν ιδεα; Θα ερθει κανεις απο σας αν γινει τελικα; Δεν απαιτει οδηγικες ικανοτητες.
-
Βρισκω σωστες τις αποψεις και τις θεσεις σου του timkoul στο θεμα R/C μοντελισμου.Για μενα ηταν παθος απο μικρη ηλικια αλλα λογω ανυπαρκτης ενημερωσης και οικονομικου προβληματος ασχοληθηκα σε αρκετα μεγαλη ηλικια ξεκινωντας με τα kyosho της εποχης του Μακρυγιννη.Στην Θεσσαλονικη που βρεθηκα για επεγγελματικους λογους για επτα χρονια ετρεξα αρκετους αγωνες buggy 1/8 με MUGEN.Μονο στην πιστα μπορεις να καταλαβεις την πραγματικη αισθηση του ΤΡΕΧΩ ανεξαρτητα εαν τρεχεις σε αγωνες η απλως προπονησε.Δυστυχως στην Αθηνα που επανηλθα τον τελευταιο εναμιση χρονο δεν μπορεσα να ασχοληθω σοβαρα παρα μονο να παρακολουθησω μερικους αγωνες.Πιστευω την καινουργια χρονια να βρω χρονο να τρεξω σε αγωνες .Εκτος απο το buggy εχω ενα ασφαλτινο ΜΤΧ-2 1/10 της MUGEN καθως και ενα cross-rally της ιδιας μαρκας.Δεν εχω αποφασισει ακομη ασφαλτο η χωμα γιατι τι καθενα εχει τα συν και τα πλην του.Πιστες για οσους ενδιαφεροντε υπαρχουν στον Ασπροπυργο (χωματινη και ασφαλτινη)στην Βαρκιζα και στην Σταματα.Αυτες τουλαχισρτον ξερω εγω.
-
Φιλε Κυριακο ειμαι 15 χρονια στους αγωνες R/C και εχω δει ολες τις πλευρες τους. Συμφωνω οτι ειμαστε πισω, οτι οι μαγαζατορες μπορει να κοιτανε πως θα σου φανε λεφτα (αν και αυτο εχει αλλαξει νομιζω τελευταια-ειναι πιο σωστοι και επαγγελματιες και τους ενδιαφερει ο πελατης να περναει καλα για να μεινει πελατης) και οτι ορισμενοι (λιγοι ευτυχως) παλιοι εχουν τη μιζερια του να ειναι πρωτοι εστω και αναμεσα σε λιγους. Αυτο ομως δεν πρεπει να εμποδιζει κανενα να κανει την πλακα του. Παντα ηταν και θα ειναι θεμα προσωπικο του καθενος πως προσεγγιζει το χωρο. Αν του τη σπαει να μενει πισω μπορει να ξεσκιστει στην προπονηση, να χωσει φραγκα για top εξοπλισμο και να το παλεψει. Δεν ειναι απαραιτητο οτι θα το καταφερει γιατι υπαρχουν κι αλλοι καλοι. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα περασει καλα και θα μαθει συγχρονως.
Ο μοντελισμος ειναι για να περνας καλα. Αυτο και μονο. Βρεστε μονοι σας τον τροπο. Θελετε πρωταθλητισμο, θελετε απλη συμμετοχη, θελετε open, ενιαιο οτι να'ναι αρκει να περνατε καλα οποτε πατε. -
Εσενα δεν καταλαβαινω. Σε χαλαει να κανεις στην ακρη αλλα απο την αλλη δεν θελεις να επενδυσεις χρονο και χρημα για να γινεις καλυτερος. Δικαιωμα σου αλλα αυτο πρεπει να εμποδισει τους αλλους να γινουν καλυτεροι; Αλλαξε κατηγορια, αλλαξε εμπλοκη, αλλαξε προσεγγιση, αλλαξε κατι τελοσπαντων. Τι δηλαδη πιστευεις οτι κερδιζει οποιος δινει τα πιο πολλα λεφτα; Η πιστευεις οτι πρεπει ολοι να μενουν στασιμοι για να μην σε περνανε και πληγωνεται ο εγωισμος σου;
auto akrivws ekana
allaksa kathgoria
trexw ston agwna diaskedashs kai oxi stis maxes autoepibebewshs opou oloi psaxnoun kainourgious gia na exoun kapoio na prospernoun afou me tous palioterous ta briskoun skoura kai den exoun pithanws kati apo afta pou anafera thn allh fora se arketo batmho oste na tous ftasoun kai na tous perasounkai fysika plhgwnete o egwismos sou otan kaneis oikonomia kai ston kafe gia na ftiakseis to amaksaki kai kapoios allos agorazei xalara olo to stok se lastixa gia na mhn mporoun na agorasoun alloi, dioti exei ginei kai ayto.
-
Οπως με ολα τα αθληματα η ουσια ειναι να διασκεδαζεις και να περνας καλα ετσι και στο μοντελισμο ισχυει το ιδιο.Πρωτα η διασκεδασεη και μετα εαν εχεις τις ικανοτητες μπορεις να αναδειχθεις και να κανεις πρωταθλητισμο και αυτο χωρις να βαλεις παρα πολλα λεφτα.Σιγουρα ο πηχυς εχει ανεβει αλλα εαν υπαρχουν οι ικανοτητες η σωστη προετοιμασια και η γνωση σιγουρα θα ερθει και η διακριση.Εξαλου αρκετα μαγαζια βοηθανε με διαφορους τροπους τους μοντελιστες σημερα(εκπτωσεις,service,τεχνικη βοηθεια,ακομη και παροχη αυτοκινητου και ανταλακτικων δωρεαν).Το ονομα που ανεφερα στην προηγουμενη επικοινωνια μας δεν εχει σχεσει με το σημερα,αποτελει αμαρτωλο παρελθον.Οτι χειροτερο ειναι να εμποδιζεις τον αλλο να περασει.Δεν μπορεις να συναγωνιστεις απο την πρωτη στιγμη ανθρωπους που ασχολουνται χρονια η αν θελεις εχω μεγαλυτερο ταλεντο στο αντικειμενο απο εσενα.Τimkoul αφου ασχολησε 15 χρονια με αγωνες θα πρεπει να γνωριζομαστε τουλαχιστον φατσικα .Τρεχεις καθολου χωμα η εστω ασφαλτο στον Ασπροπυργο και τι κατηγορια;
-
predator:
Αυτα που γραφεις τωρα ειναι επιεικως αφελη. Πιστεψε με, οσον αφορα εμενα, εχω αρκετους παλιους να περναω, και ψαχνω νεους οχι να τους περναω αλλα να με περασουν αυτοι, και θα τους βοηθησω εγω πρωτος σ' αυτο. Συγκεκριμενα τα setup μου παντα ηταν διαθεσιμα σε οποιονδηποτε και πολλες φορες εχω δειξει σε νεοτερους οτι πιστευω οτι με κανει γρηγορο. Το ιδιο ισχυει και για τους τωρινους πρωταθλητες. Φιλε μεχρι και το αυτοκινητο μου εχω δωσει να οδηγησουν, και αυτο ειναι μεγαλη θυσια αφου προκειται για μια formula 1/8 που κανει 0-100 σε λιγοτερο απο 3' και στοιχιζει τρελα χρηματα (για μοντελο).
Πρεπει ομως να χωνεψεις οτι, οπως σε ολες τις μορφες αγωνων, θελει θυσιες για να φτασεις την κορυφη και εννοω σε επιπεδο ελευθερου χρονου, χρηματων, στομαχιου ακομα. Και φυσικα παλι μπορει να μην τα καταφερεις. Η ουσια ομως ειναι στο οτι προσπαθησες. Θελεις να πεις οτι δεν εμαθες τιποτα απο την εμπειρια σου; Δεν πιστευω κατι τετοιο, αλλωστε ακομα κι αυτο που κανεις τωρα ειναι ακριβως αυτο το οποιο πιθανοτατα σου αρεσει καλυτερα. Αλλαξες προσεγγιση ετσι δεν ειναι; Δεν ειναι απαραιτητο οτι ολοι θα γινουμε πρωταθλητες. Απλα να περναμε καλα πρεπει. Αυτο προτεινω εγω και αυτος ειναι ο σκοπος του Μοντελλισμου.
Επισης αυτο για τα λαστιχα, επειδη δεν το εχω ακουσει, θελω να μου πεις ποιος ηταν αυτος που αγορασε ολοκληρο στοκ μαγαζιου απο λαστιχα για να μην παρουν οι αλλοι. Η εσυ κανεις λαθος η καποιος μαγαζατορας δεν εκανε σωστα τη δουλεια του.Κυριακο τρεχω 1/8 onroad τωρα πια, αλλα βοηθαω ενα φιλο στο 1/8 buggy και στο cup του 1/10 που γινονται Ασπροπυργο. Σε ολους τους αγωνες ημουνα εκει.
-
predator:
Αυτα που γραφεις τωρα ειναι επιεικως αφελη. Πιστεψε με, οσον αφορα εμενα, εχω αρκετους παλιους να περναω, και ψαχνω νεους οχι να τους περναω αλλα να με περασουν αυτοι, και θα τους βοηθησω εγω πρωτος σ' αυτο. Συγκεκριμενα τα setup μου παντα ηταν διαθεσιμα σε οποιονδηποτε και πολλες φορες εχω δειξει σε νεοτερους οτι πιστευω οτι με κανει γρηγορο. Το ιδιο ισχυει και για τους τωρινους πρωταθλητες. Φιλε μεχρι και το αυτοκινητο μου εχω δωσει να οδηγησουν, και αυτο ειναι μεγαλη θυσια αφου προκειται για μια formula 1/8 που κανει 0-100 σε λιγοτερο απο 3' και στοιχιζει τρελα χρηματα (για μοντελο).
Πρεπει ομως να χωνεψεις οτι, οπως σε ολες τις μορφες αγωνων, θελει θυσιες για να φτασεις την κορυφη και εννοω σε επιπεδο ελευθερου χρονου, χρηματων, στομαχιου ακομα. Και φυσικα παλι μπορει να μην τα καταφερεις. Η ουσια ομως ειναι στο οτι προσπαθησες. Θελεις να πεις οτι δεν εμαθες τιποτα απο την εμπειρια σου; Δεν πιστευω κατι τετοιο, αλλωστε ακομα κι αυτο που κανεις τωρα ειναι ακριβως αυτο το οποιο πιθανοτατα σου αρεσει καλυτερα. Αλλαξες προσεγγιση ετσι δεν ειναι; Δεν ειναι απαραιτητο οτι ολοι θα γινουμε πρωταθλητες. Απλα να περναμε καλα πρεπει. Αυτο προτεινω εγω και αυτος ειναι ο σκοπος του Μοντελλισμου.ennoeite oti den exw kanena problhma gia ton tropo pou diaskedazeis h pernas to xrono sou
afto pou kanw egw einai na dwsw se osous diabazoun edw mia proseggish diaforetikh kai kata th gnwmh mou fysika, makran pio realistikh wste na mhn exoun ws apolyto krithrio to prwto pragma pou tha akousoun asxeta an afto einai swsto h lathos
kai epeidh exw xwnepsi oti se oles tis morfes agwnwn thelei thisies gia to tipota (ousiastiko) exw pareththi apo kathe morfh agwnwn antitheta me paleoterh taktikh mouΕπισης αυτο για τα λαστιχα, επειδη δεν το εχω ακουσει, θελω να μου πεις ποιος ηταν αυτος που αγορασε ολοκληρο στοκ μαγαζιου απο λαστιχα για να μην παρουν οι αλλοι. Η εσυ κανεις λαθος η καποιος μαγαζατορας δεν εκανε σωστα τη δουλεια του.
dhladh an sou pw onoma ti nohma exei
allwste meta tha mporouses na mou zhthseis diefthinsh kai thlefono kai paei legontas
profanws den thimame onoma alla kai na thimomouna den tha to elega -
predador:
Πιστευω οτι εχεις δει το θεμα μοντελισμος απο λαθος οπτικη.Ο μοντελισμος ειναι χομπυ και σαν χομπυ αυτο που εχει σημασια ειναι να περνας καλα και να διασκεδαζεις χωρις αγχος και πικριες.Πιστευω οτι ασχολεισε περισοτερο με το τι κανει ο ενας και ο αλλος και λιγοτερο με το τι κανεις εσυ για να διασκεδεζαις.Σε ολους τους χωρους υπαρχουν ατομα που ενεργουν παραξενα (περιπτωση με τα λαστιχα που ανεφερες αν ειναι ετσι)αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολοι ειναι το ιδιο.Ειδικα τα τελευταια χρονια με τα τοσα πρωταθληματα και πιστες που εχουνε γινει μπορει να διαλεξει ο καθενας τι του ταιρειαζει και να ασχοληθει με αυτο αφου παρακολουθησει αγωνες και καταλαβει συμπεριφορες.Νομιζω οτι υπαρχουν αξιολογα ατομα στο χωρο που βοηθανε τους νεους μοντελιστες, θα μπορουσα να σου αναφερω ονοματα αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζετε και αυτο στο λεω απο προσωπικη πειρα γιατι παρ ολο που ασχολουμε 10 χρονια ακομη και σημερα οταν χρειαστω βοηθεια (πραγμα που συμβαινει πολυ συχνα) δεν την αρνουντε ακομη και καταστηματαρχες που δεν τρεχω με τα αυτοκινητα τους.
Αυτα για την ωρα και να ξαναρχισειις τους αγωνες διασκεδαζοντας. -
Predator δινεις την πιο απαισιοδοξη αποξη που εχω ακουσει ποτε. Πιστευω οτι μπηκες στο μοντελισμο για λαθος λογους. Αν ο καθενας μπαινει μεσα για να περασει τον ενα η τον αλλο, ειναι εξ ορισμου λαθος. Τρεχεις για να περασεις καλα ο ιδιος. Αν πας και γρηγορα ακομα καλυτερα αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο. Και ο λογος που ολοι θελουμε να μπει νεο αιμα στο μοντελισμο ειναι για να μην ειμαστε 10-20-30 ατομα σε καθε αγωνα αλλα να γινουμε καποτε 100-200-1000 (ενταξει οι μαγαζατορες το θελουν για το κερδος). Τι αξια θα ειχε ενα Παλλαδιο η μια Ριτσωνα με 20 αυτοκινητα;
Αυτο για τα λαστιχα: Ηθελα το ονομα του μαγαζατορα κυριως γιατι αν οντως εγινε πραγματικα αυτος ο κυριος δεν εκανε σωστα τη δουλεια του. Μη φοβασαι ξερω προσωπικα ολους τους μεγαλους μαγαζατορες και τους περισσοτερους αγωνιζομενους. Αρα δεν θελω διευθυνσεις και τηλεφωνα. Απλα μου φανηκε περιεργο. Μηπως προκειται για το μαγαζι που εισηγαγε τα Predator; Γιατι νομιζω αυτος ο κυριος δεν βρισκεται στο χωρο πια.
Ξαναγυρναω τελος σ' αυτο που ηθελα να υποστηριξω απο την αρχη. ΕΛΑΤΕ ΣΤΙς ΠΙΣΤΕΣ. Μην παιζετε μονο κατω απο το σπιτι , θα βαρεθειτε. Αν σας αρεσει τρεχετε, αν οχι καντε καμμια προπονηση. Δειτε τι μπορει οποιοδηποτε μοντελο να κανει σε μια πιστα. Παρατηρηστε τους αλλους, ρωτηστε αφοβα. Θα παρετε χρησιμες απαντησεις.
-
Predator δινεις την πιο απαισιοδοξη αποξη που εχω ακουσει ποτε. Πιστευω οτι μπηκες στο μοντελισμο για λαθος λογους. Αν ο καθενας μπαινει μεσα για να περασει τον ενα η τον αλλο, ειναι εξ ορισμου λαθος. Τρεχεις για να περασεις καλα ο ιδιος. Αν πας και γρηγορα ακομα καλυτερα αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο.predador:
Πιστευω οτι εχεις δει το θεμα μοντελισμος απο λαθος οπτικη.Ο μοντελισμος ειναι χομπυ και σαν χομπυ αυτο που εχει σημασια ειναι να περνας καλα και να διασκεδαζεις χωρις αγχος και πικριες.Πιστευω οτι ασχολεισε περισοτερο με το τι κανει ο ενας και ο αλλος και λιγοτερο με το τι κανεις εσυ για να διασκεδεζαις.as ksekinisw apo ta vasika
agwnas sthn ellhnikh glwssa einai ena pragma pou pas gia na deis kapoious na sygkrinoun tis epidoseis tous an eisai theatis h na sygkrineis tis dikes sou me tous ypoloipous an symmetexeis
dhladh einai enasxolhsh me allous h toulaxiston kai me allous
mexri edw ouden problhma ftanei na to katalabenoume
kai an den mpeneis mesa 'gia na peraseis ton ena h ton allo' tote den exeis synesthisi ths sygkrishs ara eisai ektos pragmatikothtas
se kamia periptwsh den yposthhrizw oti enas agwnas exei endiaferon mono gia ton nikhth
kathe allo
omws agwnes oi opoioi einai eksorismou kai oxi ek prothesews ( to tonizw) sthmenoi mono endiaferontes den mporoun na thewrhtounna sas thimisw oti sto ekswteriko to T-maxx ena montello klassika akatallhlo gia agwnes poulaei san freska psomakia se OLOUS aytous pou tous aresei na trexoun gia diaskadash se aytosxedies pistes monoi h me 1-2 filous
kai edw teliwnei h symmetoxh mou sto thema agwnes dioti exei monopolhsei kai malista elaxistoi asxolountai
o kathenas as dokimasei gia ligo kairo agwnes opws ekana kai egw kai an tou teriazoun as synexisei
-
Μαζι μιλαμε και χωρια καταλαβαινομαστε. Μοντελλισμος δεν ειναι μονο αγωνες. Αλλα οι αγωνες μπορουν να δωσουν ενα νοημα. Αν καποιος βρισκει ενδιαφερον εκτος αγωνων, ακομα καλυτερα.
Εγω απευθυνομαι κυριως σε αυτους που ασχοληθηκαν καποτε και βαρεθηκαν να παιζουν μονοι τους κατω απο το σπιτι τους. Αν ερθουν σε καποια πιστα πιθανον να γνωρισουν κι αλλους και να αναζωπυρωθει το ενδιαφερον για το αθλημα. Αν θελουν τρεχουν αν οχι καλως. Παντος ειναι εμπειρια και μονο να το δεις. Σιγουρα κατι θα σου μεινει και στην τελικη και μονο η παρακολουθηση ενος αγωνα σαν θεαμα αξιζει τον κοπο. Χωρια που μπορειτε να κανετε μια βολτα στα πιτ, να δειτε οδηγους και αυτοκινητα απο κοντα, να μιλησετε, να ρωτησετε κλπ. Σε ποια αλλη μορφη αγωνων στην Ελλαδα μπορειτε να το κανετε αυτο; Πιστευω ειναι η πιο προσιτη μορφη αγωνων.
Μετα μια προπονηση καποια στιγμη σε μια πιστα ειναι σιγουρα σημαντικη εμπειρια. Σωστοτερο ειναι να συγκρινει καποιος ποσο βελτιωνεται ο ιδιος καθε φορα.
Τελευταιο που ηθελα να ξεκαθαρισω ειναι οτι τουλαχιστον οι αγωνες της λεσχης (αλλα και οι υπολοιποι απ οτι ξερω) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ. Καμμια σχεση, εδω γινονται ομηρικες μαχες, σφαγες κανονικες σε ολες τις θεσεις. Ποτε δεν θυμαμαι να υπηρχε η παραμικρη περιπτωση να γινει κατι τετοιο. Ελατε αλλωστε να το διαπιστωσετε προσωπικα. Απο Φεβρουαριο ξεκιναμε. -
Ειναι λαθος αν αποτρεπει κοσμο να ασχοληθει με αγωνες Ο καθενας μπορει να ξεκινησει μονος του ή με παρεα φιλων να διασκεδεζει αλλα καποια στιγμη θα θελησει να δοκιμασει τις δυναμεις του και σε καποιο αγωνα κοντρα με αλλους
Οπως ομως στους αγωνες απιτειται καποιο μεγαλυτερο εξοδο ετσι και ο καθενας επιλεγει και την κατηγορια αγωνων που του αρεσει και κανονιζει και αναλογα τα οικονομικα του και τον βαθμο εμπλοκης
Στου αγωνες αυτοκινητων δεν εχουν ολοι EVO ή WRX υπαρχουν και μικροτερες κατηγοριες για νορμαλ ή περισσοτερο φτιαγμενα αυτοκινητα Ολοι ομως φροντιζουν και το διασκεδαζουν ετσι κι εδω γινεται το ιδιο Το θεμα πανω απο ολα ειναι η διασκεδαση και να μη γινεται μονο η νικη αυτοσκοπος -
Tα ιδια πραγματα λεμε με σενα swift αλλα ο φιλος REDATOR δεν τα καταλαβαινει.Δεν πειραζει τι να κανουμε ο καθενας εχει τις αποψεις του.
Κανενας αλλος δεν ενδιαφερετε για τον μοντελισμο η τους διωξαμε ολους με την 'κουβεντα' που ανοιξαμε;
tinkoul
Τι σκεφτεσε για την καινουργια χρονια ;
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Μοντελισμός και scale models