-
stillen & injen δεν ειναι χτεσινες εταιρειες..
πιστευω οτι σε καποιο ευρος στροφων θα κανει δουλιτσα καλη.
το θεμα ειναι ποσο θα παρεις και σε ηχο (εκτος αν δε σε πειραζει η φασαρια) -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
το θεμα ειναι ποσο θα παρεις και σε ηχο (εκτος αν δε σε πειραζει η φασαρια)Δεν έχεις άδικο. Ένα 'ατού' toy JWT είναι (λένε) ο ήχος του .
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
το θεμα ειναι ποσο θα παρεις και σε ηχο (εκτος αν δε σε πειραζει η φασαρια)Δεν έχεις άδικο. Ένα 'ατού' toy JWT είναι (λένε) ο ήχος του .
o ηχος θα δυναμωνει μονο οταν δινεις πολυ γκαζι, αρα μη σε ανησυχει!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Για το Ζ, υπάρχουν αρκετές επιλογές, αναφέρω μερικές:JWT pop-charger (claimed +6hp)
Stillen cold-air intake
Injen race-division intake (claimed +10)Λίγο 'μουφα' τα όνειρα για +10 άλογα, αλλά για να 'ορκίζονται' στο όνομα τους τόσοι χρήστες Ζ...λές να ξέρουν κάτι? (με την πλειοψηφία τους βέβαια να τονίζουν το σχετικά χαμηλό κόστος).
Δεν έχω καταλήξει αν αξίζουν τα (όχι πολλά) $$$ που θα πρέπει να δώσω ...
Δεν ξερω το συστημα εισαγωγης του Ζ,αλλα αν κρινουμε οτι και κυβικα εχει και αρκετα αλογα ειναι,τοτε το νουμερο αυτο δεν ειναι και τοσο μακρινο.....
Μπορει να μην δεις 10 αλογα στο peak αλλα σε καποιες στροφες...
Συμφωνω με τον Petran οτι οι εταιριες αυτες δεν ειναι τυχαιες....
-
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει σε γενικές γραμμές με τις εγγύησεις των αυτοκίνητων σε περίπτωση αλλαγής φίλτρου με κάποιο της αγοράς?? Παύει να ισχύει η εγγύηση?
-
Δεν το έχει ψάξει κανείς??
-
Υποθετική απάντηση.
Από τη στιγμή που δεν επηρεάζει σε τίποτα τον κινητήρα δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.
(Αν κι έτσι όπως πάνε οι αντιπροσωπείες στο τέλος θα πρέπει για να κοιτάξουμε το δείκτη λαδιού θα πρέπει να είναι παρών ο αρχημηχανικός τους) -
Θα στείλω μάλλον ένα e mail στην Όπελ Ελλάς (ελπίζω να μου απαντήσουν). Με ενδιαφερει ένα πιο ελεύθερο φίλτρο στο corsa αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να έχω επιπτώσεις στην εγγύηση.
-
Βάλε το ελεύθερο και κράτα το μαμίσιο. Όταν πας για σερβις, το αλλάζεις προσωρινά.
Πάντως, συνήθως δεν έχουν πρόβλημα. Αν πας όμως για σερβις με ελεύθερο, ενημέρωσέ τους για να μην το αλλάξουν! -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Βάλε το ελεύθερο και κράτα το μαμίσιο. Όταν πας για σερβις, το αλλάζεις προσωρινά.
Πάντως, συνήθως δεν έχουν πρόβλημα. Αν πας όμως για σερβις με ελεύθερο, ενημέρωσέ τους για να μην το αλλάξουν!Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ...
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
.... Αν πας όμως για σερβις με ελεύθερο, ενημέρωσέ τους για να μην το αλλάξουν!Και με το μαμίσιο να πας πάλι ενημέρωσέ τους να μην το αλλάξουν, αν δεν το χρησιμοποιείς θα είναι καινούργιο!
-
Υπάρχει περίπτωση με ένα φίλτρο γνωστής μάρκας (π.χ. K&N) στο standar φιλτροκούτι, τελικά να χάσω σε απόδοση του κινητήρα?? Βασικά ένας από τους λόγους που θέλω να το αλλάξω είναι και ο ήχος, επειδή στο corsa το μοτέρ ακούγεται σαν ηλεκτρικό και θέλω κάτι πιο μπάσο.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Υπάρχει περίπτωση με ένα φίλτρο γνωστής μάρκας (π.χ. K&N) στο standar φιλτροκούτι, τελικά να χάσω σε απόδοση του κινητήρα?? Βασικά ένας από τους λόγους που θέλω να το αλλάξω είναι και ο ήχος, επειδή στο corsa το μοτέρ ακούγεται σαν ηλεκτρικό και θέλω κάτι πιο μπάσο.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ.ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ CORSA TOY (1.2 16V) ΦΙΛΤΟΧΟΑΝΗ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ ΤΗΣ ITG ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΘΟΡΥΒΟ ΕΙΝΑΙ! ΜΟΝΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΜΕΝΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ.ΟΜΩΣ ΠΑΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
-
Μόλις πήρα απάντηση από την Opel Ηellas (μέσα σε 2 ημέρες, όχι άσχημα... )
'Αναφορικά με το ερώτημά σας για την τοποθέτηση μη γνήσιου ανταλλακτικού της Opel στο όχημά σας τύπου Opel Corsa, παρακαλούμε σημειώστε πως, όπως αναφέρεται στο ‘‘Εγχειρίδιο Εγγύησης & Συντήρησης Opel’’ σελ. 54, παράγραφος 6, «Η παρούσα εγγύηση δεν ισχύει αν η αιτία κάποιου ελαττώματος προκύπτει: ….δ) αν έχουν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ή ΑΞΕΣΟΥΑΡ μη γνήσια ή μη διανεμηθέντα από την Opel για επισκευή που πραγματοποιείται υπό καθεστώς εγγύησης ή εάν το αυτοκίνητο έχει υποστεί μετατροπές κατά τρόπο που δεν τυγχάνει της έγκρισης της Opel.» Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται στην πρόσθετη εγγύηση (4 ετών) παράγραφος 5, « Η παρεχόμενη εγγύηση δεν ισχύει: ….β) Αν έχουν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ή ΑΞΕΣΟΥΑΡ που δεν είναι εγκεκριμένα από την Opel ή το αυτοκίνητο έχει υποστεί μετατροπές κατά τρόπο που δεν τυγχάνει της έγκρισης της Opel.'
Οπότε η εγγύηση μάλλον δεν ισχύει, οπότε μάλλον θα αναγκαστώ να βάζω και να βγάζω το μαμά φίλτρο κάθε φορά που πάω συνεργείο.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Μόλις πήρα απάντηση από την Opel Ηellas (μέσα σε 2 ημέρες, όχι άσχημα... )Οπότε η εγγύηση μάλλον δεν ισχύει, οπότε μάλλον θα αναγκαστώ να βάζω και να βγάζω το μαμά φίλτρο κάθε φορά που πάω συνεργείο.
Καλός ο χρόνος απάντησης θα έλεγα.
Θα το καταλάβουν οι μηχανικοί ότι αλλάζεις το φίλτρο από το λάδι που θα αφήνει το 'ελεύθερο' φίλτρο στην εισαγωγή και στα πλαστικά. Ίσως σου δημιουργήσουν πρόβλημα.
Για πόσο καιρό ακόμα έχει εγγύηση;
Φιλτρα, Φιλτροχοανες,Φιλτροκουτια