-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δημόσια υπηρεσία.
Η κοπέλα προσελήφθη ως δακτυλογράφος.
Είναι και συνδικαλίστρια, ο σύζυγός της επίσης!
Γέννησε προ 5 μηνών. Το 9μηνο της κύησης το πέρασε με άδεια λόγω επαπειλούμενης κύησης. Καθημερινά βέβαια έκανε τα ψώνια της, εθεάθη και μερικές φορές στα μπουζούκια, αλλά δεν έχει σημασία, έχει;
Όπως καταλαβαίνετε, δεν δικαιούται κανονική άδεια το 2005 αφού δεν έχει δουλέψει καθόλου. Αλλά μην ανησυχείτε, βρέθηκε η λύση: Θα διακόψει την άδεια τοκετού, θα πάει στη δουλειά της για δυο μέρες και μετά θα φύγει με 35 συνεχόμενες εργάσιμες κανονική άδεια ακολουθούμενη από την υπόλοιπη άδεια τοκετού (9 μήνες συνολικά). Είναι συνάδελφος κολλητής μου, στην οποία δεν δίνουν με τπτ 25 μέρες άδεια συνεχόμενη, γιατί τι θα γίνει η υπηρεσία; Μεμονωμένη περίπτωση; Στην ίδια υπηρεσία είναι αυτή τη στιγμή δύο κοπέλες με την ίδια άδεια!
Τι θέλω να (ξανα)πω: Πριν συνεχίσουμε τη γκρίνια, μπορεί κάποιος να μου πει τι παράγουμε, ρε παιδιά; Ως κράτος, όχι μεμονωμένα. Γιατί αν πραγματικά παράγουμε κάτι που μας δίνει να τρώμε, δώστε μου μια σφαλιάρα, μπας και συνέλθω και το δω κι εγώ.Α, παραλίγο να το ξεχάσω: Η Ασφάλεια κάπου στην Ηλεία παρακολουθούσε μια φυτεία με πάνω από 1.000 (!!!) δενδρύλλια για να πιάσει τους έμπορους. Ξαφνικά χθες το απόγευμα η φυτεία χάθηκε. Εξαφανίσθηκε ξαφνικά! Τώρα τη βλέπεις, τώρα όχι! Θαύματα συμβαίνουν στο Ν. Ηλείας τελευταία....
[list:2dn3l010]Oταν ερχονται οι εκλογες, ψηφιζουμε τους ιδιους και τους ιδιους?Τοτε γιατι φωναζουμε?Πως περιμενουμε δηλ να αλλαξει το κατεστημενο?[/list:u:2dn3l010]
-
Αυτη η ρυθμιση ειναι μετρο κατα της υπογεννητικοτητας που (συμφωνα με τη νεοφιλελευθερη λογικη) ειναι προβλημα (για μενα δεν ειναι). Συμφωνα με τα μεχρι τωρα δεδομενα της ελληνικης οικονομιας και της υπαρχουσας πολιτικης καταστασης ΠΡΕΠΕΙ να ενθαρρυνονται οι γεννησεις ωστε να σωθει το ασφαλιστικο απο την καταρρευση και η πατρις (θρησκεια, οικογενεια) απο τον αφελληνισμο.
Τελικα αποφασιστε ΤΙ θελετε. Θελετε να κανουμε επανασταση και να εγκαθιδρισουμε λαϊκη δημοκρατια; Η θελετε δυτικου τυπου καθεστωτα; Αν θελετε το δευτερο, τοτε φροντιστε στη γκρινια σας να μην ειστε ασυνεπεις με την ιδεολογια που υποστηριζετε. Και κατι ακομα: Γυναικα με 4 παιδια στη Δυτικη Ευρωπη παιρνει επιδοματα που υπερβαινουν το μισθο της οποιας ελληνιδας που (στο κατω-κατω) καποτε θα επιστρεψει στη δουλεια της, ενω η γαλλιδα, γερμανια κοκ το παιρνει το επιδομα απο το σπιτι...
Αυτα...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η γνωστή ιστορία. Κοπέλες που αραδιάζουν 3-4 παιδιά συνεχόμενα για να παίρνουν συνεχόμενες άδειες εγκυμοσύνης και να μη δουλεύουν ποτέ. Όλες οι υπηρείες έχουν τέτοιες, και όχι μονάχα οι δημόσιες.Όχι, δε μιλάω γι' αυτές. Μιλάω γι αυτούς κι αυτές που παίρνουν άδειες που δεν δικαιούνται, που 'πετάγονται μια στιγμή απέναντι' όταν πρέπει να δουλεύουν, που πηγαίνουν αργά και φεύγουν νωρίς, που τους ρωτάς τι δουλειά κάνουν και δεν ξέρουν τι να σου πουν.
Oταν ερχονται οι εκλογες, ψηφιζουμε τους ιδιους και τους ιδιους?Τοτε γιατι φωναζουμε?Πως περιμενουμε δηλ να αλλαξει το κατεστημενο?
Για μένα, δεν είναι το τι ψηφίζουμε. Είναι το τι κάνουμε οι ίδιοι, το τι προσφέρουμε, το τι παράγουμε, μα κυρίως το τι ανεχόμαστε.
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
H καταρευση του καπιταλισμου, ηδη αρχισε....Αν αναφέρεσαι στην ηθική κατάρευση,αυτή έχει αρχίσει από τη γέννησή του!Ως αφορά άλλου είδους κατάρευση,δε νομίζω...Συνεχίζει ακμαίος και δυνατός με πολλούς να προσπαθούν να ανεβούν στο τρένο του.Είναι τα ρημάδια τα 'χομ σίνεμα' βλέπεις....
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
H καταρευση του καπιταλισμου, ηδη αρχισε....καλα....
οι κεφαλαιοκρατορες αρχηγοι του πλανητη, μολις καβατζωσαν τα $60 στο βαρελι το πετρελαιο (ρεκορ),
αρχισαν και παιζουνε στοιχηματα δισ δολαρια οτι μεχρι τελος του χρονου το βαρελι θα εχει παει $80αφηστε λοιπον τα 'ηρθε η αρχη του τελους του καπιταλισμου'
και αντε βαλτε οτι λεφτα εχετε σε αυτο το στοιχημα (που μεταφραζεται σε μεγαλο πολεμο αμερικης-ιραν)
ωστε τουλαχιστον με τα κερδη να εχετε να βαζετε βενζινα τωρα μαλλον που θα ανεβει κι αλλο... -
Δεν ξέρω εάν ήρθε του τέλους του καπιταλισμού ή η μη εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού πάντως αυτό το σύστημα είναι κοντά στα όρια του(σε αδιέξοδο) κι' αυτό μπορεί κάποιος να το παρατηρήσει εύκολα!
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Δεν ξέρω εάν ήρθε του τέλους του καπιταλισμού ή η μη εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού πάντως αυτό το σύστημα είναι κοντά στα όρια του(σε αδιέξοδο) κι' αυτό μπορεί κάποιος να το παρατηρήσει εύκολα!Αμην και επιτελους
-
Δεν ξέρω εάν ήρθε του τέλους του καπιταλισμού ή η μη εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού πάντως αυτό το σύστημα είναι κοντά στα όρια του(σε αδιέξοδο) κι' αυτό μπορεί κάποιος να το παρατηρήσει εύκολα!Είναι -πιθανόνατα- η πρώτη φορά που θα διαφωνήσω μαζί σου.
Κάνενα 'τέλος' δεν έχει έρθει, ούτε εδώ ούτε πουθενά αλλού.
Οταν όλοι 'βρίζουν' και 'γκρινιάζουν' από τα φόρουμ και τους ...καναπέδες, κανένα τέλος δεν έχει έρθει.(μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ εσένα)
Στη διάρκεια μιας 4ετίας βρίζουμε και στο τέλος της -ω του θαύματος- οι εκπρόσωποι της πολιτικής αυτής, 'μαζεύουν' το 90% αυτών που βρίζουν.
Τελικά, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, το 'τέλος' θα έρθει, μόνο όταν πιάσουμε 'πάτο' (από την εξαθλίωση).
-
Αυτο δεν ξερα που να το ποσταρω ,ισως να ταιριαζε πιο πολυ στα ανεκδοτα.
Βαζοντας στο google αναζητηση για το 'BBC'(αλλα και με αλλες αναζητησεις) μου βγαζει πανω δεξια την εξης σελιδα http://www.spiroskagadis.com/oaggelostoutromou.html
*ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
Φάκελος Χ
'Οι τρομοκρατικές επιθέσεις της
κόσμογεννητικής 11.9.2001'Ελληνικες θεωριες συνομοσιας.
-
..sto πρώτο δίπλωμα σβήνω τα φώτα, δεύτερο δίπλωμα είμαι στην πόρταααα..
εμένα πάντως μου άρεσε συτό το 'με τη βοήθεια του μηδέν'
-
Είναι -πιθανόνατα- η πρώτη φορά που θα διαφωνήσω μαζί σου.
Οταν όλοι 'βρίζουν' και 'γκρινιάζουν' από τα φόρουμ και τους ...καναπέδες, κανένα τέλος δεν έχει έρθει.(μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ εσένα)
Στη διάρκεια μιας 4ετίας βρίζουμε και στο τέλος της -ω του θαύματος- οι εκπρόσωποι της πολιτικής αυτής, 'μαζεύουν' το 90% αυτών που βρίζουν.
Δεν διαφωνείς μαζί μου, γιατί εγώ είπα καταρχάς πως δεν ξέρω εάν έχει έρθει το τέλος του καπιταλισμού KAI σίγουρα δεν είπα πως το τέλος θα το φέρουν όσοι ξεσηκωθούν από τους καναπέδες τους(Που δεν το βλέπω.Που να τρέχεις τώρα! ) ,αλλά πιστεύω ότι το ίδιο το σύστημα(από μόνο του) έχει φτάσει σε κάποιο αδιέξοδο,που δεν νομίζω να ξεπεραστεί!
-
Είναι -πιθανόνατα- η πρώτη φορά που θα διαφωνήσω μαζί σου.
Δεν διαφωνείς μαζί μου, γιατί εγώ είπα καταρχάς πως δεν ξέρω εάν έχει έρθει το τέλος του καπιταλισμού KAI σίγουρα δεν είπα πως το τέλος θα το φέρουν όσοι ξεσηκωθούν από τους καναπέδες τους(Που δεν το βλέπω.Που να τρέχεις τώρα! ) ,αλλά πιστεύω ότι το ίδιο το σύστημα(από μόνο του) έχει φτάσει σε κάποιο αδιέξοδο,που δεν νομίζω να ξεπεραστεί!
Sαφές αυτό που λες και βέβαια δε διαφωνώ. Μάλλον βιάστηκα προηγουμένως
-
**Διαγωνισμός-μαμούθ από τον OΠAΠ
Mε προϋπολογισμο 195 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση και συντήρηση νέου πληροφοριακού συστήματος
**
Tης Aριστεας MπουγατσουTον μεγαλύτερο διαγωνισμό πληροφορικής που προκηρύχθηκε τα τελευταία χρόνια στην Eλλάδα δρομολογεί αυτές τις ημέρες ο OΠAΠ για την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση πληροφοριακού συστήματος και τερματικού εξοπλισμού.
Mέχρι την Παρασκευή δημοσιοποιούνται μέσω του Διαδικτύου οι όροι προκήρυξης του μεγάλου αυτού διαγωνισμού με προϋπολογισμό 195 εκατ. ευρώ (χωρίς τον ΦΠA) και με option για επαύξηση κατά 30% του συμβατικού αντικειμένου με πρόσθετες παραγγελίες εξοπλισμού ή υπηρεσιών.
H δημόσια διαβούλευση αποσκοπεί στο φιλτράρισμα από τους ενδιαφερόμενους των όρων διεξαγωγής του διαγωνισμού, στη διατύπωση τυχόν ενστάσεων και κυρίως στην εξασφάλιση όρων διαφάνειας και ισότιμης μεταχείρισης των «μνηστήρων» που είναι βέβαιο ότι θα διαγκωνισθούν για την προμήθεια-φιλέτο.
Σύμφωνα με τη Διακήρυξη 240 σελίδων, δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό του OΠAΠ έχουν ελληνικές και ξένες εταιρείες ή κοινοπραξίες που εμφανίζουν κύκλο εργασιών κατά την τελευταία διετία, ο οποίος υπερβαίνει το 125% του προϋπολογισμού του έργου.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 05__149527
ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ!!!
-
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΑΙΜΑ αθώων σε χώρες ενόχων
Παγκόσμια Συνωμοσία κατά... του Πετρελαίου;
«Η Γη έχει γίνει θερμότερη τον τελευταίο μισό αιώνα, και αυτό οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Το συμπέρασμα αυτό, στο οποίο έφτασε το 2001 η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές, επιβεβαιώνεται από τρεις νέες μελέτες που δημιοσιεύτηκαν το τελευταίο εννεάμηνο (...) Μπροστά σε τέτοια αδιάσειστα στοιχεία, πώς είναι δυνατόν η αμερικανική κυβέρνηση να εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε συμφωνία που διαπνέεται από τη 'λογική' της Συνθήκης του Κιότο; Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κάποιοι -ελάχιστοι- επιστήμονες που αμφισβητούν με σοβαρά επιχειρήματα τη δουλειά της πλειοψηφίας των κλιματολόγων. Ενας απ' αυτούς είναι ο 80χρονος Φρεντ Σίνγκερ, ο πρώτος επιστήμονας που προέβλεψε πριν από τριάντα χρόνια ότι η αύξηση του πληθυσμού θα οδηγούσε σε αύξηση των αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Αν ξεκινήσετε τις συγκρίσεις από τη δεκαετία του '40 -λέει στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς- θα διαπιστώσετε ότι η Γη ψυχραίνεται, δεν θερμαίνεται. Κι αν τα στοιχεία των δορυφόρων δείχνουν ότι το τελευταίο διάστημα ο πλανήτης έχει γίνει θερμότερος, αυτό δεν ισχύει για την ατμόσφαιρα. Η τήξη των πάγων στην Αρκτική οφείλεται σε προγενέστερα φαινόμενα (οι πάγοι έχουν 'μνήμη') και η θέρμανση των ωκεανών θα είναι πρόσκαιρη.
Γιατί όμως αυτά τα επιχειρήματα δεν επικυρώνονται από επιστημονικές μελέτες; Εδώ αρχίζουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Ο Σίνγκερ πιστεύει ότι τα μεγάλα επιστημονικά περιοδικά αρνούνται να δημοσιεύσουν στοιχεία που αντίκεινται στις θεωρίες του περιβαλλοντικού 'λόμπι'. Για πολλά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, η άποψη ότι πρέπει να περιοριστούν τα μεγάλα αυτοκίνητα και τα πολυέδοξα κλιματιστικά συστήματα είναι 'κομμουνιστική' ή 'αντιαμερικανική'. Μην ακούτε τι λένε οι επιστήμονες δημοσίως, σε ιδιωτικές συζητήσεις λένε τα αντίθετα, ισχυρίζεται ο γνωστός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Μάικλ Κράιτον.
Οι Ακαδημίες Εθνικών Επιστημών όλων των χωρών της Ομάδας των Οκτώ πάντως, μαζί μ' εκείνες της Βραζιλίας, της Κίνας και της Ινδίας, συμφωνούν με τα συμπεράσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιστημόνων, και τον περασμένο μήνα κάλεσαν με ανοιχτή τους επιστολή τους ηγέτες του κόσμου να λάβουν μέτρα.
Δύσκολα μπορεί να κατηγορήσει κανείς κι αυτές ότι μετέχουν στην Παγκόσμια Συνωμοσία κατά του Πετρελαίου».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΣΟΣ - «ΝΕΑ»
-
Ένα δευτερόλεπτο παραπάνω θα διαρκέσει το 2005
Ένα επιπλέον δευτερόλεπτο θα προστεθεί στην 31η Δεκεμβρίου 2005, καθώς η διάρκεια της ημέρας έχει αυξηθεί λόγω επιβράδυνσης στην περιστροφή της Γης, αποφάσισε ο αρμόδιος διεθνής οργανισμός.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252 -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ένα δευτερόλεπτο παραπάνω θα διαρκέσει το 2005Ένα επιπλέον δευτερόλεπτο θα προστεθεί στην 31η Δεκεμβρίου 2005, καθώς η διάρκεια της ημέρας έχει αυξηθεί λόγω επιβράδυνσης στην περιστροφή της Γης, αποφάσισε ο αρμόδιος διεθνής οργανισμός.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
Επιτέλους κι ενα ευχάριστο νέο! Και με πιέζουν κάτι προθεσμίες...
-
Τωρα προλαβαινεις ανετα
-
-
Διαγωνισμός-μαμούθ από τον OΠAΠ
Mε προϋπολογισμο 195 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση και συντήρηση νέου πληροφοριακού συστήματοςΔώστε όπιο(joker) στο λαό...
Λαέ μη κάνεις επανάσταση , παίξε joker . -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Διαγωνισμός-μαμούθ από τον OΠAΠ
Mε προϋπολογισμο 195 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση και συντήρηση νέου πληροφοριακού συστήματοςΔώστε όπιο(joker) στο λαό...
Λαέ μη κάνεις επανάσταση , παίξε joker .Και δώσε μας (εθελοντικά) τα λεφτά σου φυσικά
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"