-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Η επιχειρηματολογία σου σπάει κόκκαλα. Άσε που έχεις το ζωνάρι σου συνέχεια λυμένο για καυγά.ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΎΕΛΕ , ΑΛΩΣΤΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΚ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ
Πάρε μαζί σου σημαίες και μοίραζε στον κόσμο.
ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ , ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΙΣ
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ , ΕΝΑ HARAKIRI ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ
-
Το θέμα της σημαίας, είναι εντελώς προσωπικό για τον καθένα....
Κατι σαν το θρήσκευμα....
Σε καμία περίπτωση δεν είναι καλά και σώνει, εθνικιστής αυτός που την κρατάει (οπουδήποτε...), όπως δεν είναι προδότης κι αυτός που δεν την κρατάει , επίσης οπουδήποτε...
Σε αναλογία με την επιτυχία του μπάκετ το 87 και του ποδοσφαίρου πέρσυ , σε επίπεδο εθνικών ομάδων, καλή η άποψη να υπάρχουν σημαίες και στο Ακρόπολις, αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας γαρ....Από την τυπική του άποψη το θέμα, είναι τελείως διαφορετικό όμως.
Δηλαδή, τα της σημαίας (ότι αφορά την ανάρτησή της, τον χαιρετισμό που πρέπει να της αποδίδεται σε κάθε πρίπτωση κλπ) καθορίζονται από το Σύνταγμα και από στρατιωτικούς κανονισμούς (που ψηφίζεται η ισχύς τους από τη Βουλή των Ελλήνων) και είναι πολύ συγκεκριμένα.....
Για παράδειγμα, στο σπίτι μου , κανονικά, δεν δικαιούμαι να έχω συνεχώς αναρτημένη μια σημαία! Στις εθικέ επετείους, 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου, προβλέπεται μέχρι και το μέγεθος της σημαίας και το ύψος του ιστού, που πρέπει να χρησιμοποιείται στα σπίτια από τους ιδιώτες!!!!
Κατ' επέκταση δεν μπορώ να την κρεμάω στο τουτού μου, να την φοράω σαν μπλούζα, ή σαν κάπα κλπ....
Η σημαία , όπου και να αναρτάται (δημόσιο κτίριο, αρχή, στρατόπεδο, πλοίο κλπ)δικαιούται έπαρσης και υποστολής με συγκεκριμένες διαδικασίες ανάλογα με την περίπτωση....
Τώρα αν τα αθλητικά γεγονότα, μας παρασύρουν σε εθνική υπερηφάνεια ανάλογη του έπους του 1940, ας πούμε, τότε ... ζωστείτε τις σημαίες και βουρρρρρ!!!!!
Το παραπάνω δείχνει τουλάχιστον άγνοια για τα 'περί σημαίας'.
Όμως με την έλλειψη ιστορικής μόρφωσης και παιδείας που χαρακτηρίζει τη γενιά μας, δεν είναι αξιοπερίεργο και γι αυτό, ούτε και κατακριτέο!(γνώμη μου!)
Ξαναλέω, όπως αισθάνεται ο καθένας , ας πράξει. Δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται από το αν κρατάει τη σημαία της πατρίδας του όπου θέλει.
Απλώς φαίνεται τι γνωρίζει και τι όχι... -
...Α , σακούλες για σκουπίδια μην πάρετε μόνο για τα δικά σας!!!!!
Πάρτε και για όλους αυτούς που δεν θα έχουν και θα βλέπουμε - φεύγοντας τελευταίοι μετά τον ουραγό- τα σκουπίδια τους....
Προσωπικά παίρνω ένα πακέτο μεγάλες για κάδους.... -
Ως προς το τυπικό μέρος του θέματος συμφωνώ απόλυτα στο ότι καθορίζονται και τα πλαίσια και ο τρόπος που χρησιμοποιείς μια σημαία.
Από την άλλη βέβαια το θέμα που συζητάμε, όπως και πολλά άλλα θέματα, πέρα από το τυπικό έχει να κάνει και με παραμέτρους όπως συναισθήματα, ενθουσιασμό, αυθορμητισμό κ.α. οι οποίες αν δεν ξεφεύγουν από κάποια όρια δεν νομίζω ότι κανουν κακό.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι το θέμα ήταν πολύ πιο απλό από ότι τελικά κατέληξε στην πορεία. Προσωπικά με στεναχώρησε το ότι από το απλό ζήτημα του να κρατάει κάποιος ή μερικοί σημαίες στο Ράλυ Ακρόπολις καταλήξαμε να μιλάμε για προδότες και εθνικιστές.Νομίζω πάντως ότι αν είμασταν το ίδιο ευαίσθητοι και αυστηροί και λιγότερο υπεράνω και σε άλλα σοβαρά ζητήματα μπορεί να είμασταν πιο μπροστά ως λαός και να είχαμε περισσότερα πράγματα που να μας κάνουν υπερήφανους.
Φιλικά,
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Με όλο το σέβας, το να μην έχεις μαζί σου σημαία στο Ακρόπολις, δεν σε κάνει αυτόματα ξενόφερτο στοιχείο και ξενομανή, ούτε αντιπατριώτη, έτσι δεν είναι?
Επιπλέον, ο εθνικός μας αγώνας, λέγεται πλέον Rally of Greece αν δεν κάνω λάθος. Ε, ο ξένος, πιο εύκολα θα αναγνωρίσει το 'Greece', παρά την ελληνική σημαία.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Με όλο το σέβας, το να μην έχεις μαζί σου σημαία στο Ακρόπολις, δεν σε κάνει αυτόματα ξενόφερτο στοιχείο και ξενομανή, ούτε αντιπατριώτη, έτσι δεν είναι?
Επιπλέον, ο εθνικός μας αγώνας, λέγεται πλέον Rally of Greece αν δεν κάνω λάθος. Ε, ο ξένος, πιο εύκολα θα αναγνωρίσει το 'Greece', παρά την ελληνική σημαία.
ευκαιρια να μαθει και την HELLAS και την ελληνικη σημαια
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τόσες σημάιες μόνο την επταετία πρέπει να υπήρχαν στους δρόμους...Εγώ λέω να πάρω μια μέγαλη της Lancia μπάς και την δεί κανένας στο Gruppo και ξαναδούμε καμιά Integrale... ...
ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
ευκαιρια να μαθει και την HELLAS και την ελληνικη σημαιακαλά ειδικά το HELLAS, ξέχασέ το! Εγώ προσωπικά φορούσα αυτήν την λέξη στην πλάτη μου 15 χρόνια σχεδόν, δεν βρέθηκε ούτε ένας ξένος να με αποκαλέσει 'hellen' ή κάτι παρόμοιο. Όλοι Greece και Greeks. Δεν έχω την αυταπάτη λοιπόν ότι από ένα ακρόπολις μπορεί να αλλάξει αυτό.
Άσε που λέγεται Rally of Greece, και όχι Rally of Ηellas.
-
Καλα ας ειχαμε το αισθημα της σημαιας γενικοτερα σαν λαος κ ας λειψει κ λιγο απο το Acropolis. Οχι οτι ειμαι κ εναντιων βεβαια το να στολιζουν γαλανολευκα χρωματα καποιες ειδικες. Ισα ισα παντα καλο ειναι να την βλεπουμε.
Τα σκουπιδια που μενουν στις ειδικες δυστυχως ειναι κ θα ειναι μεγαλο προβλημα. Ισως αν τοποθετηθουν αυτοι οι μεγαλοι πλαστικοι καδοι τουλαχιστον στα σημεια των ειδικων που μαζευουν τον περισσοτερο κοσμο. Γενικοτερα βεβαια ο γυφτουλας κ διπλα του να εχει τον καδο το πλαστικο μπουκαλακι θα τ αμολησει ωπου βρεθει. Αραγε ολοι ετσι κανουν σπιτια τους?
-
Για το θέμα των σκουπιδιών με ευχαρίστηση βλέπω ότι δεν είμαι μόνο εγώ το UFO (έτσι με αποκάλεσε κάποιος όταν σε κάποια στροφή που βρισκόμαστε είπα ότι όποιος έχει σκουπίδια ας τα ρίξει στη σακούλα που έχω) που παίρνω σακούλες για τα σκουπίδια αλλά υπάρχουν κι άλλοι. Δυστυχώς όμως αυτοί που βρωμίζουν είναι περισσότεροι, που θα πάει θα γίνουν άνθρωποι κάποτε κι αυτοί.
Για το θέμα της σημαίας καλό θα ήταν να πέσουν λίγο οι τόνοι. Το τι είναι ο καθένας το γνωρίζει καλά ο ίδιος.
-
Ας μάθουμε πρώτα να σεβόμαστε το μέρος που μένουμε(π.χ.* μαζεύοντας κανένα σκουπιδάκι*) και μετά εκδηλώνουμε τον πατριωτισμό μας!
Ας πάρουμε μια Σημαία μαζί μας...