-
-
Mια κ πιασαμε λιγο για μνημες μπορεις να μου λυσεις μια απορια?
Οι ταχυτητες που αναγραφονται στα τσιπακια 333 ή 400 ή ακομα 2700, 3200 κ 4000 πρεπει να συνδυαζονται με CPU FSB530 ή FSB800 ή τελικα με motherboard που δεχεται αυτες τις ταχυτητες? κατι παιζει με τις ταχυτητες που δεν εννοω να κατανοησω.
Οταν ειχα πρωτοαποκτησει την CPU P4 2.66 σε αλλη mobo απο την τωρινη, (η οποια κανονικα υποστηριζε CPU εως 2,54Gh), ειχα κατι αλλες καλες corsair που ετρεχαν στα 3200. Το pc δεν δουλευε καλα κ εσβηνε χωρις να καταλαβαινω το γιατι. Τελικα τοποθετηθηκε αλλο tsip μνημης στα 2700 κ το pc ετρεχε κανονικα χωρις προβλημα. Μου ειπαν οτι υπηρχε ασυμβατοτητα ταχυτητων ή κατι τετοιο.
Τωρα με την ιδια CPU αλλα αλλη mobo, Gigabyte που υποστηριζει επεξεργαστες FSB 530 k 800 αλλα κ Prescot, κ με ταχυτατες μνημες δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα.
Τελικα προφανως το προβλημα πρεπει να ηταν με την mobo. Οτι δεν πρεπει να δεχοταν τοσο γρηγορες μνημες? ή μεταξυ επεξεργαστη κ μνημης?
-
Παίδες,sorry που χαλάω τη συζήτηση για άλλη μια φορά...
Με έναν σχετικά περίεργο τρόπο (επιδότηση μέσω σεμιναρίων από τη δουλειά της μητέρας μου και τρέχα γύρευε) βρέθηκαν 300 ευρώ,τα οποία λέω να επενδύσω για αγορά οθόνης,ώστε να απαλλαγώ επιτέλους από την 15άρα crt ibm μου...
Έχουμε bugdet πάνω κάτω τα 300Ε και απαιτήσεις:17 ίντσες με χρόνο απόκρισης 16ms και κάτω (για να παίζουμε και κανένα παιχνιδάκι) και εγγύσηση 0 καμμένου pixel (αν είναι δυνατόν και με on site αντικατάσταση).
Υπάρχει κάτι εκτός από τις LG που έχει όλα τα παραπάνω;Έχει κανείς εμπειρία από LG;Μπορεί να προτείνει συγκεκριμένο μοντέλο ή χαρακτηριστικά που να προσέξω;
Αν έχω καταλάβει σωστά,οι οθόνες της LG δεν είναι κορυφαίων επιδόσεων,αλλά παρ' όλα αυτά είναι αρκετά τίμιες.
Η χρήση που θα κάνω είναι τα κλασσικά internet,word,θα βλέπω ταινίες και που και που θα παίζω κανένα παιχνίδι.Ούτε επεξεργασία εικόνας/γραφικών με ενδιαφέρει,ούτε τίποτα τέτοιο.
Πάσα βοήθεια και πρόταση δεκτή!Ευχαριστώ πολύ!
-
Για κοίτα και για τις καινούριες Dell.
Έχω ακούσει καλά λόγια και πολύ καλές τιμές.
Βλέπεις τώρα αρχίζει επιθετική πολιτική στην Ελληνική αγορά και έχει ρίξει πολύ τις τιμές της.
Κοίταξε το... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Παίδες,sorry που χαλάω τη συζήτηση για άλλη μια φορά...Με έναν σχετικά περίεργο τρόπο (επιδότηση μέσω σεμιναρίων από τη δουλειά της μητέρας μου και τρέχα γύρευε) βρέθηκαν 300 ευρώ,τα οποία λέω να επενδύσω για αγορά οθόνης,ώστε να απαλλαγώ επιτέλους από την 15άρα crt ibm μου...
Έχουμε bugdet πάνω κάτω τα 300Ε και απαιτήσεις:17 ίντσες με χρόνο απόκρισης 16ms και κάτω (για να παίζουμε και κανένα παιχνιδάκι) και εγγύσηση 0 καμμένου pixel (αν είναι δυνατόν και με on site αντικατάσταση).
Υπάρχει κάτι εκτός από τις LG που έχει όλα τα παραπάνω;Έχει κανείς εμπειρία από LG;Μπορεί να προτείνει συγκεκριμένο μοντέλο ή χαρακτηριστικά που να προσέξω;
Αν έχω καταλάβει σωστά,οι οθόνες της LG δεν είναι κορυφαίων επιδόσεων,αλλά παρ' όλα αυτά είναι αρκετά τίμιες.
Η χρήση που θα κάνω είναι τα κλασσικά internet,word,θα βλέπω ταινίες και που και που θα παίζω κανένα παιχνίδι.Ούτε επεξεργασία εικόνας/γραφικών με ενδιαφέρει,ούτε τίποτα τέτοιο.
LG!
Προτιμησέ την άφοβα!
Αγόρασε ο θείος μου μία 19άρα...πραγματικά απίστευτη!Οι Κορεάτες «ζωγραφίζουν»...!
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Mια κ πιασαμε λιγο για μνημες μπορεις να μου λυσεις μια απορια?Οι ταχυτητες που αναγραφονται στα τσιπακια 333 ή 400 ή ακομα 2700, 3200 κ 4000 πρεπει να συνδυαζονται με CPU FSB530 ή FSB800 ή τελικα με motherboard που δεχεται αυτες τις ταχυτητες? κατι παιζει με τις ταχυτητες που δεν εννοω να κατανοησω.
Οταν ειχα πρωτοαποκτησει την CPU P4 2.66 σε αλλη mobo απο την τωρινη, (η οποια κανονικα υποστηριζε CPU εως 2,54Gh), ειχα κατι αλλες καλες corsair που ετρεχαν στα 3200. Το pc δεν δουλευε καλα κ εσβηνε χωρις να καταλαβαινω το γιατι. Τελικα τοποθετηθηκε αλλο tsip μνημης στα 2700 κ το pc ετρεχε κανονικα χωρις προβλημα. Μου ειπαν οτι υπηρχε ασυμβατοτητα ταχυτητων ή κατι τετοιο.
Τωρα με την ιδια CPU αλλα αλλη mobo, Gigabyte που υποστηριζει επεξεργαστες FSB 530 k 800 αλλα κ Prescot, κ με ταχυτατες μνημες δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα.
Τελικα προφανως το προβλημα πρεπει να ηταν με την mobo. Οτι δεν πρεπει να δεχοταν τοσο γρηγορες μνημες? ή μεταξυ επεξεργαστη κ μνημης?
FSΒ σημαίνει Front Side Bus, ή στα ελληνικά η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στα διάφορα μέρη του Η/Υ (π.χ. από τον επεξεργαστή στη μνήμη, το αντίθετο, κλπ).
Η μνήμη έχει κι αυτή τη δική της 'εσωτερική' (ας το πούμε) ταχύτητα, π.χ. 133MHz, 266 ΜΗz, 333MHz, 400MHz κλπ (τα PC2100, PC2700, PC3200 κλπ που συναντάς, είναι απλά τύποι τσιπ μνήμης που το καθένα αντιστοιχεί σε διαφορετική ταχύτητα).Αν λοιπόν έχεις mobo με FSB 333MHz και μνήμες 'εσωτερικής' ταχύτητας 400 MHz, τότε απλά αφήνεις ανεκμετάλλευτη την δυνατότητα της μνήμης για μεγαλύτερη ταχύτητα.
Αν όμως σε mobo με FSB 400MHz βάλεις μνήμες 333ΜΗz όπως καταλαβαίνεις υπάρχει πρόβλημα δυσλειτουργίας της μνήμης. -
Αλλη μία έρευνα που βγάζει 1ο το Kaspersky...
-
Σίγουρα έχει αναφερθεί και πιο πριν, αλλά το τόπικ είναι υπερβολικά μεγάλο για να αρχίσω το ψάξιμο οπότε ρωτάω εδώ:
Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα εναντίον των 'ενοχλητικών' mail; Όλα αυτά δηλαδή του στυλ: κερδίσατε $100000000000 αλλά πρέπει να...
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Σίγουρα έχει αναφερθεί και πιο πριν, αλλά το τόπικ είναι υπερβολικά μεγάλο για να αρχίσω το ψάξιμο οπότε ρωτάω εδώ:Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα εναντίον των 'ενοχλητικών' mail; Όλα αυτά δηλαδή του στυλ: κερδίσατε $100000000000 αλλά πρέπει να...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Σίγουρα έχει αναφερθεί και πιο πριν, αλλά το τόπικ είναι υπερβολικά μεγάλο για να αρχίσω το ψάξιμο οπότε ρωτάω εδώ:Έχετε να προτείνετε κάποιο πρόγραμμα εναντίον των 'ενοχλητικών' mail; Όλα αυτά δηλαδή του στυλ: κερδίσατε $100000000000 αλλά πρέπει να...
To thunderbird έχει αρκετά καλό spam filter.
Επί πλέον, αν θες να μπείς σε (ελάχιστο) κόπο παραπάνω, μέσα στην εβδομάδα ξανα-ανοίγουν οι εγγραφές στο freemail.gr . 3 χρόνια που έχω την κύρια διευθυνσή μου εκεί λαμβάνω λιγότερα από 2 - 3 spam e-mails τον μήνα, και 0 μολυσμένα με οποιονδήποτε ιο. -
Επειδή μέχρι τώρα βρίσκω λύση στα προβλήματα που βασανίζουν τον υπολογιστή μου ας αναφέρω και αυτά.
Για κάποιο περίεργο λόγω χάθηκαν τα εικονίδια για τα 3 partition στον ένα σκληρό. Στη θέση τους υπάρχουν αυτά του άγνωστου αρχείου.
Το δεύτερο είναι ότι κάθε βράδυ στις 0200 ώρα ξεκινά εγκατάσταση Για Logitech camera χωρίς να υπάρχει κάτι τέτοιο εγκατεστημένο.
Δεν θέλω να κάνω format, είναι η ύστατη λύση και θέλω να την αποφύγω.
Αυτά τα ολίγα για σήμερα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Παίδες,sorry που χαλάω τη συζήτηση για άλλη μια φορά...Με έναν σχετικά περίεργο τρόπο (επιδότηση μέσω σεμιναρίων από τη δουλειά της μητέρας μου και τρέχα γύρευε) βρέθηκαν 300 ευρώ,τα οποία λέω να επενδύσω για αγορά οθόνης,ώστε να απαλλαγώ επιτέλους από την 15άρα crt ibm μου...
Πριν από δύο μήνες περίπου αγόρασα με 325 Ευρώ (μαζί με τα μεταφορικά που ήταν 15 Ευρώ) μέσω του Pixmania μια LG TFT 19 ιντσών (Flatron L1915S) με απόκριση 12ms.
Όταν την παρέλαβα, 4 μέρες μετά την παραγγελία, παρατήρησα ένα καμένο pixel περίπου στο κέντρο της οθόνης, που ήταν σχεδόν αδύνατο να το προσέξεις αν δεν έψαχνες επίτηδες. Παρόλα αυτά, τηλεφώνησα στην LG Ελλάδας και μέσα σε μια εβδομάδα μου είχαν φέρει οθόνη αντικατάστασης με courier στο σπίτι μου. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να βάλω μια υπογραφή παραλαβής μαζί με μια φωτοτυπία της απόδειξης αγοράς και να τους δώσω την «ελαττωματική» οθόνη. Η καινούργια δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την γενικότερη απόδοση της, αν και όπως θα περίμενε κανείς δεν φτάνει τα επίπεδα της παλιάς μου CRT Sony.
Μετά από 15 μέρες δέχτηκα τηλεφώνημα από την LG για να με ρωτήσουν αν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από την οθόνη και την εξυπηρέτηση. Αυτό, κυρίες και κύριοι είναι σεβασμός στον πελάτη και μπράβο τους.
Αντίθετα, ένας φίλος έχει αγοράσει μια TFT οθόνη Sony 17 ιντσών που έχει ένα καμένο pixel που φαίνεται από το διπλανό δωμάτιο, και το service της Sony (στο οποίο υποχρεώθηκε να πάει ο ίδιος την οθόνη) του δήλωσε ευθαρσώς ότι μέχρι 5 προβληματικά pixels θεωρούνται εντός προδιαγραφών του προϊόντος, άρα δεν αντικαθίσταται, αλλά ούτε και επισκευάζεται. Οι συγκρίσεις δικές σας.
Παρεμπιπτόντως, υπάρχει τεράστια διαφορά ωφέλιμης επιφάνειας ανάμεσα στις 17 και στις 19 ίντσες!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Παίδες,sorry που χαλάω τη συζήτηση για άλλη μια φορά...
Με έναν σχετικά περίεργο τρόπο (επιδότηση μέσω σεμιναρίων από τη δουλειά της μητέρας μου και τρέχα γύρευε) βρέθηκαν 300 ευρώ,τα οποία λέω να επενδύσω για αγορά οθόνης,ώστε να απαλλαγώ επιτέλους από την 15άρα crt ibm μου...
Πριν από δύο μήνες περίπου αγόρασα με 325 Ευρώ (μαζί με τα μεταφορικά που ήταν 15 Ευρώ) μέσω του Pixmania μια LG TFT 19 ιντσών (Flatron L1915S) με απόκριση 12ms.
Όταν την παρέλαβα, 4 μέρες μετά την παραγγελία, παρατήρησα ένα καμένο pixel περίπου στο κέντρο της οθόνης, που ήταν σχεδόν αδύνατο να το προσέξεις αν δεν έψαχνες επίτηδες. Παρόλα αυτά, τηλεφώνησα στην LG Ελλάδας και μέσα σε μια εβδομάδα μου είχαν φέρει οθόνη αντικατάστασης με courier στο σπίτι μου. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να βάλω μια υπογραφή παραλαβής μαζί με μια φωτοτυπία της απόδειξης αγοράς και να τους δώσω την «ελαττωματική» οθόνη. Η καινούργια δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την γενικότερη απόδοση της, αν και όπως θα περίμενε κανείς δεν φτάνει τα επίπεδα της παλιάς μου CRT Sony.
Μετά από 15 μέρες δέχτηκα τηλεφώνημα από την LG για να με ρωτήσουν αν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από την οθόνη και την εξυπηρέτηση. Αυτό, κυρίες και κύριοι είναι σεβασμός στον πελάτη και μπράβο τους.
Αντίθετα, ένας φίλος έχει αγοράσει μια TFT οθόνη Sony 17 ιντσών που έχει ένα καμένο pixel που φαίνεται από το διπλανό δωμάτιο, και το service της Sony (στο οποίο υποχρεώθηκε να πάει ο ίδιος την οθόνη) του δήλωσε ευθαρσώς ότι μέχρι 5 προβληματικά pixels θεωρούνται εντός προδιαγραφών του προϊόντος, άρα δεν αντικαθίσταται, αλλά ούτε και επισκευάζεται. Οι συγκρίσεις δικές σας.
Παρεμπιπτόντως, υπάρχει τεράστια διαφορά ωφέλιμης επιφάνειας ανάμεσα στις 17 και στις 19 ίντσες!
Πολύ καλό αυτό!Έχω βαρεθεί τις εταιρίες που σου πουλάνε κάτι και μετά 'μη τον είδατε...'
Όντως η διαφορά μεταξύ 17-19' είναι μεγάλη,τόση που μια 19άρα μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλη (έχω συνηθίσει στις 15crt ο καημένος).Νομίζω πως μια 17' θα είναι ok.
-
ξέρει κανείς αν και πως γίνεται να βάλω ένα url σε αρχείο mp3, να το κάνω save, να το περάσω στο Xbox και να παίζει live μουσική το Xbox από το net?
-
το αντιβιοτικο που λεγατε οτι ειναι καλο ειναι αυτο???
AntiVir PersonalEdition Classic - all in one package -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
AntiVir PersonalEdition Classic - all in one packageΝαι.
-
Αλήθεια, ασχολείται κανείς με τη μουσική μέσω PC? Δηλαδή κανά προγραμματάκι (πχ fl, cubase) να φτιάχνει μουσική;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
AntiVir PersonalEdition Classic - all in one packageΝαι.
το εβαλα αλλα δε μου αρεσε. δεν εχει real time protection?
μετα εβαλα το karpeski (ή καπως ετσι..) και εφαγα 4 restart απανωτα, οποτε το εστειλα στον καδο
θα δοκιμασω το Panda platinum. Καλο ειναι???
-
Δεν φταίει το Kaspersky για τα restart σου...μάλλον ο υπολογιστής σου είναι ....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν φταίει το Kaspersky για τα restart σου...μάλλον ο υπολογιστής σου είναι ....Xωρις να μπορω να πω με βεβαιοτητα το τι φταει, το απεγκαταστησα και ολα δουλευουν ρολοι τωρα. Αρα μαλλον εφταιγε αυτο. Δεν ξερω πως και τι.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#1]