-
Δημοσιεύεται από την GREENPEACE ο παρακάτω κατάλογος με γεννετικά μεταλαγμένες ουσίες.
**
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOSΑλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗΓιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)Παγωτά:
ΑΓΝΟΤσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία) **Επειδή σε αυτο το φόρουμ υπάρχουν αρκετοί που έχουν σα χόμπι το φαγητό καλό είναι ότι μαθαίνουμε να το γράφουμε. Μήπως έτσι καταφέρουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας.
-
Δημοσιεύεται από την GREENPEACE ο παρακάτω κατάλογος με γεννετικά μεταλαγμένες ουσίες.
**
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOSΑλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗΓιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)Παγωτά:
ΑΓΝΟΤσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία) **Επειδή σε αυτο το φόρουμ υπάρχουν αρκετοί που έχουν σα χόμπι το φαγητό καλό είναι ότι μαθαίνουμε να το γράφουμε. Μήπως έτσι καταφέρουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας.
-
Δημοσιεύεται από την GREENPEACE ο παρακάτω κατάλογος με γεννετικά μεταλαγμένες ουσίες.
**
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOSΑλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗΓιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma (Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce (Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα (Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)Παγωτά:
ΑΓΝΟΤσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία) **Επειδή σε αυτο το φόρουμ υπάρχουν αρκετοί που έχουν σα χόμπι το φαγητό καλό είναι ότι μαθαίνουμε να το γράφουμε. Μήπως έτσι καταφέρουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας.
-
Τα 'μεταλλαγμένα' τρόφημα είναι επικίνδυνα για τους ίδιους λόγους που μπορεί να είναι και τα φυσιολογικά.
Δηλαδή είτε ψεκάσεις ένα φυτοφάρμακο είτε τροποποιήσεις γενετικά το φυτό να το παράγει, ο κίνδυνος για την υγεία είναι ο ίδιος.
Αυτή καθεαυτή η διαδικασία της 'μετάλλαξης' εννοείται πως δεν δημιουργεί κανένα κίνδυνο για την υγεία μας. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος άμεσα από την 'αλλοίωση' του γενετικού κώδικα του φυτού.
Κίνδυνος υπάρχει για το περιβάλλον και την πιθανότητα αλλοίωσης της βιοποικιλότητας λόγω της πιθανής ανεξέλεγκτης διάχυσης σε αυτό των μεταλλαγμένων.
Συνεπώς ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την υγεία μας δεν υπάρχει. -
Αλήθεια, δεν το διάβασα γιατί δε θέλω να ξέρω
-
Αυτός ο κατάλογος πρέπει να είναι προβληματικός. Για παράδειγμα γράφει ότι κάτι κρέμες κλπ της ΦΑΓΕ φτιάχνονται με μεταλλαγμένες ουσίες, όμως από παγωτά έχει μέσα μόνο τα 'ΑΓΝΟ' και σιγά μην έκανε διαχωρισμό η ΦΑΓΕ..
Επίσης έχω δει στα πακέτα των ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ ετικέτα που γράφει 'Χωρίς μεταλλαγμένες πρώτες ύλες'.Ξέρω έναν κατάλογο της Green Peace, αλλά αυτός γράφει καθαρά, ύποπτα και μάλλον 'μολυσμένα' τρόφιμα. Από εκεί προέρχονται τα στοιχεία;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
17 Delicatessen Τυροσαλάτα (Olympus Foods)
.το συγκεκριμενο εδεσμα ειναι πολυ κορυφαιο , και μ αρεσει παρα πολυ !!!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τα 'μεταλλαγμένα' τρόφημα είναι επικίνδυνα για τους ίδιους λόγους που μπορεί να είναι και τα φυσιολογικά.
Δηλαδή είτε ψεκάσεις ένα φυτοφάρμακο είτε τροποποιήσεις γενετικά το φυτό να το παράγει, ο κίνδυνος για την υγεία είναι ο ίδιος.
Αυτή καθεαυτή η διαδικασία της 'μετάλλαξης' εννοείται πως δεν δημιουργεί κανένα κίνδυνο για την υγεία μας. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος άμεσα από την 'αλλοίωση' του γενετικού κώδικα του φυτού.
Κίνδυνος υπάρχει για το περιβάλλον και την πιθανότητα αλλοίωσης της βιοποικιλότητας λόγω της πιθανής ανεξέλεγκτης διάχυσης σε αυτό των μεταλλαγμένων.
Συνεπώς ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την υγεία μας δεν υπάρχει.+1
-
Πρεπει παντα να εχουμε υπ'οψιν μας το ρητο που λεει ' ξερεις την ποιοτητητα μονο αυτου που φτιαχνεις εσυ ο ιδιος.' Αρα και τα αγνα δεν ξερουμε ποσο αγνα ειναι οποτε αστα να πανε.
Νομιζω παντως οτι οτιδηποτε τροφιμο απο ολα αυτα που ειναι στον καταλογο θα ειναι βλαβερο σε συχνη και μεγαλη καταναλωση του.Αν τα τρως αργα και που δεν νομιζω να εχουν προβλημα. -
Ο Παπουτσάνης που λέει στα λάδια είναι αυτός που βγάζει... σαπούνια;
Αν είναι θα αρχίσω να αγοράζω σαπούνια Castrol!!!
-
Από τη μαμά πατρίδα (Ήπειρο),
μόνο γαλακτοκομικά Δωδώνη και μεγαλώνω χωρίς σκοτούρες!Για το καλοκαίρι, υπάρχουν και τα παγωτά
-
Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)Toyota ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ξέρω έναν κατάλογο της Green Peace, αλλά αυτός γράφει καθαρά, ύποπτα και μάλλον 'μολυσμένα' τρόφιμα. Από εκεί προέρχονται τα στοιχεία;Δε γνωρίζω αν αυτά τα στοιχεία προέρχονται από τον κατάλογο που λές. Αυτή η λίστα μου ήρθε με mail.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Πρεπει παντα να εχουμε υπ'οψιν μας το ρητο που λεει ' ξερεις την ποιοτητητα μονο αυτου που φτιαχνεις εσυ ο ιδιος.' Αρα και τα αγνα δεν ξερουμε ποσο αγνα ειναι οποτε αστα να πανε.
Νομιζω παντως οτι οτιδηποτε τροφιμο απο ολα αυτα που ειναι στον καταλογο θα ειναι βλαβερο σε συχνη και μεγαλη καταναλωση του.Αν τα τρως αργα και που δεν νομιζω να εχουν προβλημα.Συμφωνώ με αυτά που λές αλλά δυστυχώς αυτά δε τα τρώμε μόνο ενείς οι ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά (ειδικά τα τσίπς, πατατάκια κ.λ.π.) περισσότερο αυτά πρέπει να προστατέψουμε. Γιατί αν καταναλώνουν από μικρά διάφορες (ας μου επιτραπεί η λέξη) προβληματικές τροφές ποιός ξέρει τι θα αντιμετωπίσουν αργότερα.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τα 'μεταλλαγμένα' τρόφημα είναι επικίνδυνα για τους ίδιους λόγους που μπορεί να είναι και τα φυσιολογικά.
Δηλαδή είτε ψεκάσεις ένα φυτοφάρμακο είτε τροποποιήσεις γενετικά το φυτό να το παράγει, ο κίνδυνος για την υγεία είναι ο ίδιος.
Αυτή καθεαυτή η διαδικασία της 'μετάλλαξης' εννοείται πως δεν δημιουργεί κανένα κίνδυνο για την υγεία μας. Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος άμεσα από την 'αλλοίωση' του γενετικού κώδικα του φυτού.
Κίνδυνος υπάρχει για το περιβάλλον και την πιθανότητα αλλοίωσης της βιοποικιλότητας λόγω της πιθανής ανεξέλεγκτης διάχυσης σε αυτό των μεταλλαγμένων.
Συνεπώς ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για την υγεία μας δεν υπάρχει.Δε θα διαφωνήσω με αυτά που γράφεις μια και δε τα έχω διασταυρώσει ακόμα. Αλλά η δική μου σκέψη είναι ότι αν δε δεχτούμε σα καταναλωτές να κάνουμε χρήση μεταλαγμένων προϊόντων, τότε ίσως οι εταιρείες να αλλάξουν την τεχνολογία αυτή με κάποια, ας την πω πιο παραδοσιακή και πιό κοντινή σε αυτή που είχαμε μέχρι τώρα.
-
μπορει καποιος να μου εξηγησει (αλλα να ξερει ε, οχι 'ακουσα το ταδε') γιατι ντε και καλα τα μεταλλαγμενα τροφιμα ειναι βλαβερα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
μπορει καποιος να μου εξηγησει (αλλα να ξερει ε, οχι 'ακουσα το ταδε') γιατι ντε και καλα τα μεταλλαγμενα τροφιμα ειναι βλαβερα?Aυτό ακριβώς έγραψα στο 2ο post, ότι δεν είναι 'ντε και καλά' βλαβερά.
Τα πάντα εξαρτώνται από τα υπολλείματα των ουσιών που τελικά φτάνουν στο πιάτο μας, δεν παίζει ρόλο η προέλευσή τους (αν είναι από το γονίδιο της μετάλλαξης ή αν ψεκάζονται από τον γεωργό ή αν παράγονται από έναν άλλο οργανισμό που πιθανώς προσβάλλει το φυτό) -
Αλλο μετάλλαξη,άλλο ψεκαζω!
Τα μεταλλαγμένα δεν είναι απαραίτητα βλαβερά!
Ο συλλογισμός των 'οικολόγων' πάει ως εξης:
Αφου υπάρχει επέμβαση στην φύση (ώστε να σαπίζει η τομάτα π.χ. 4 μέρες πιο αργά) άρα το προϊόν είναι αφύσικο άρα βλαβερό για τον άνθρωπο και δεν πρέπει να καταναλώνεται!
Σε γενικές γραμμές πάντως η επέμβαση αυτή γίνεται από αρχαιοτάτων χρόνων από τον άνθρωπο ώστε να διασφαλίσει την σοδειά του!
Ρωτήστε παλαιότερους για μπολιάσματα και νέες ποικιλίες!!Απλά τώρα ίσως πουλάει περισσότερο το hitech της υπόθεσης και μερικά συμφέροντα εισαγωγής υβριδίων κλπ!!
Για να μην πάμε στα 'και καλά' βιολογικά!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Σε γενικές γραμμές πάντως η επέμβαση αυτή γίνεται από αρχαιοτάτων χρόνων από τον άνθρωπο ώστε να διασφαλίσει την σοδειά του!
Ρωτήστε παλαιότερους για μπολιάσματα και νέες ποικιλίες!!Δεν ξέρω αν τα μπολιάσματα και οι διασταυρώσεις που εκαναν οι παλιοί είναι το ίδιο με το να δημιουργείς πατάτες με γονίδια καμηλοπάρδαλης και αγγουράκια με γονίδια στρουθοκαμήλου.
Το να διασταυρώνεις διαφορετικές 'ράτσες' **του ίδιου είδους **μπορεί να δημιουργεί καινούργιες 'ρατσες' αλλά όχι καινούργια είδη.
π.χ. αν διασταυρώσεις ένα τεριέ με έναν μολοσό θα έχεις ένα μπάσταρδο μεν, σκυλί δε. Θα έχει πάρει χαρακτηριστικά και από το τεριέ και απο τον μολοσό αλλά θα είναι όσο σκυλί είναι και οι γονείς του. Το ίδιο ισχύει και όταν διασταυρώνεις διαφορετικές ποικιλίες καλαμποκιού για να συνδυάσεις χαρακτηριστικά και να πετύχεις ας πούμε καλαμπόκι ανθεκτικότερο στο κρύο.
Οταν όμως προσθέτεις γονίδια φράουλας στο γενετικό υλικό της σόγιας δεν παίρνεις ως αποτέλεσμα σόγια αλλά ενα καινούργιο είδος.
Ολα τα είδη που κυκλοφορούν στην πιάτσα είναι αποτέλεσμα της αέναης εξελικτικής πορείας των ειδών και συνυπάρχουν σε μια ισοροπία η οποία βέβαια με τον καιρό αλλάζει (άλλα είδη εξαφανίζονται, άλλα μεταλλάσονται και υπερισχύουν) αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς. Τα είδη που υπάρχουν σήμερα στην χλωρίδα και στην πανίδα, η μορφή τους και ο ρόλος τους στην φύση είναι απόροια διεργασιών εκατομμυρίων ετών.
Ο άνθρωπος βέβαια της έχει αλλάξει τα φώτα αυτής της ισοροπίας. Στην αρχή ξεκίνησε **αφαιρώντας **ζωικά και φυτικά είδη. Κάθε λεπτό που περνάει εξαφανίζονται δε ξερω πόσα είδη της χλωρίδας και της πανίδας εξαιτίας της ανθρωπινης δραστηριότητας. Τώρα με την δημιουργία μεταλλαγμένων ειδών (με το ζόρι και όχι λόγω φυσικής επιλογής) **προσθέτει **καινούργια είδη.
Οι συνέπειες; Κανείς δεν ξέρει
Φανταστείτε το Linux, που με την συνδρομή χιλιάδων προγραμματιστών και μετά από απειρες ώρες εργασίας έχει φτάσει σε ένα επίπεδο να θεωρείται (ισως) το καλύτερο λειτουργικό σύστημα.
Αν εγώ τη δω ξαφνικά προγραμματιστής και ξεκινήσω να σβήνω στα κουτουρού γραμμές κώδικα τι λέτε να γίνει;
Αν μετά αρχίσω και να γράφω ότι μου κατέβει;
Υπάρχει περίπτωση το λειτουργικό που θα προκύψει να είναι βελτιωμένο; Σαφώς και ναι, εδω αμα δώσεις γραφομηχανές σε μαϊμούδες μπορεί να σου γράψουν και τα άπαντα του Αριστοφάνη
Το σίγουρο είναι οτι παίζω επιπόλαια με κάτι που δεν το καταλαβαίνω στις πλήρεις του διαστάσεις και δεν είμαι σε θέση να ξέρω τις επιπτώσεις των ενεργειών μου.Ο κίνδυνος λοιπόν από τα μεταλαγμένα είναι απείρως μεγαλύτερος από το να πάθουν μερικές χιλιάδες άνθρωποι αλεργικές αντιδράσεις λόγω μπισκότων με μεταλλαγμένη σόγια.
Ειναι ο βιασμός της φύσης (α λα Φρανκεστάιν) και οι απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.
Οχι οτι κινδυνεύει η ίδια η φύση αλλά κινδυνεύει η φυσική ισοροπία όπως την ξέρουμε.
Η Γη θα συνεχίσει να έχει ζωή έστω κι αν χρειαστεί γι αυτό να εξαφανιστεί το 99,9% των ειδών της χλωρίδας και της πανίδας. Εστω κι αν χρειαστεί να επιβιώσουν μόνο τα βακτηρίδια η Φύση θα την παλέψει. Εμείς μάλλον όχι. -
Σωστός.
Ο κίνδυνος είναι ακριβώς αυτός.
Η διατάραξη τής ισορροπίας τού οικοσυστήματος.
Τά νέα είδη θά φέρουν (πιθανά) νέες ισορροπείες,καί είναι δύσκολο νά γνωρίζουμε από πρίν τό πόσα (από τα υπάρχοντα) είδη θα επηρεαστούν από αυτο.
Πιθανόν είναι,μία μικρή διατάραξη νά επιφέρει καταστρεπτικές συνέπειες.Τό χειρότερο όμως,είναι,ότι,από τή στιγμή πού έχει ανοίξει η πόρτα τών γεννετικά μεταλλαγμένων προιόντων (τα οποία τυγχάνουν ιδιαίτερης προώθησης από όλες τίς κυβερνήσεις) είμαστε ήδη απλοί...θεατές.
Κανείς δέν προτίθεται να βάλει 'φρένο',καί στό μέλλον πιθανόν να μήν υπάρχει ούτε ένα προιόν (αγροτικό ή κτηνοτροφικό) όπως τό γνωρίζουμε σήμερα.
Θά μου πείτε τώρα 'καί πώς θα τραφούν τόσα στόματα στόν πλανήτη'.
Ιδού η απορία.
Αν γυρνούσαμε πρίν τήν 'γεωργική επανάσταση',θα βιώναμε τόν μεγαλύτερο λοιμό στήν ιστορία τού ανθρώπινου είδους.
Αν ξέραμε τι τρώμε;