Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Η μνήμη δεν αλλάχτηκε.Υπάρχει κάποιος τρόπος να την ελέγξω;Γίνεται να δουλεύει με διαλλείματα;Έχω μόνο μία κάρτα των 512-αν είχε 'χτυπήσει' όπως λες,δεν θα είχε 'πεθάνει' τελείως;
Υπάρχιε τρόπος να ελέγξεις, αλλά πίστεψέ με δεν θες να τον χρησιμοποιήσεις. Το απλούστερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πας στον 'μάστορα' να σου αλλάξει το τσιπάκι της μνήμης (λογικά θα είναι τύπου DDR ή DDR2, ανάλογα με το πόσο καινούριο είνια το μηχάνημα).
Αν το μηχάνημα είναι καινούριο, και το τσιπάκι μνήμης επώνυμο (π.χ. Kingston) τότε σε καλύπτει η εγγύηση.
Ξέχασα να πω ότι τα προβλήματα,άρχισαν μετά την αντικατάσταση της m/b,η οποία πέθανε από πτώση τάσης.Αυτή που έχω τώρα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ καινούρια (όχι η παλιά επιδιορθωμένη),οπότε είναι κάπως απίθανο να έχει πρόβλημα.Μου φαίνεται να κολλάει το σενάριο πτώση τάσης-βλάβη μνήμης.
Τώρα μάλιστα... πολλαπλασιάστηκαν οι πιθανές αιτίες
Όπως και να 'χει, ξεκίνα πρώτα από τη μνήμη!!!!
ΥΓ. Πες του να επιβεβαιώσει ότι το FSB της νέας μητρικής είναι ρυθμισμένο να συμβαδίζει με την ταχύτητα της μνήμης (ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ... τη μνήμη).
Πες μας τι έγινε....
Έχω νέα!Χθες άλλαξα μνήμη!
Τα πρώτα αποτελέσματα θετικά,αφού έβγαλε το PcMark (πριν κολλούσε).Συνεχίζω,στο grand theft auto,ξανά κόλλημα στα πρώτα δύο λεπτά. Κόλλημα επίσης και στο memtest στο 3λεπτο!
Άντε λέω να δούμε αν θα κάνει και κανένα άσχετο restart...Ως εκ θαύματος,το πρώτο restart με την καινούρια ram έγινε πριν 5 λεπτά!
Θα τρελαθώ!Τι στο διάολο συμβαίνει;;;Πλέον έχω καινούρια m/b,cpu,ram και ακόμη ταλαιπωρούμαι.
Ποιά είναι η επόμενη κίνηση;Το τροφοδοτικό;
Είναι πιθανό η καινούρια m/b να έχει πρόβλημα;
Σώστε με!