-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εχω δουλεψει, μη στενοχωριεσαι πχ θυμαμαι σε εταιρια υπολογιστων, οπου μια αλλαγη ασφαλειας του διφραγκου τη χρεωναμε 15.000 ΜΙΝΙΜΟΥΜ.Αυτό είναι παροχή υπηρεσιών ... Δεν του πουλούσε το ανταλλακτικό μόνο ...
Και ο φαναρτζής μου ζήτησε 3.000Ε (εργασία)+τα ανταλλακτικά για να μου φτιάξει το αυτοκίνητο μου. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Και να διασκευάσω λίγο αυτό που έγραψε ο migf1 : αν είχες και προσπαθούσες να στήσεις τη δική σου επιχείρηση, θα έβλεπες τα πράγματα όπως είναι. Δεν εννοώ υπάλληλος σε μία επιχείρηση η οποία ίσως και να βλάπτεται σε ένα βαθμό από Κινέζους, αλλοδαπούς, φοροφυγάδες ή απατεώνες. Απλά να μην είσαι 'μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει'.
Τότε θα καταλάβαινες ότι όλες οι έρευνες δείχνουν την τάση ορθά, αλλά επί του πρακτέου εσύ ζημιώνεσαι από το x φαινόμενο και την y κατάσταση. Τα οποία οι έρευνες τα περιγράφουν-αναφέρουν και μόνο σε πολύ θεωρητικό επίπεδο.
Όσο αφορά την ερώτησή σου, όχι, δε θεωρώ ότι γίνεται καν ρατσιστική επίθεση στους Κινέζους.
-
Φίλε greo, θέτεις πολλά θέματα μαζί, από ρατσισμό μέχρι επιχειρηματικό προγραμματισμό και Ευρωπαϊκή πολιτική. Αυτό προσπάθησα να πω και παραπάνω.
Αν θέλεις να προβληματιστούμε για τους Κινέζους επιχειρηματίες και την ποιότητα των προϊόντων τους, να το κάνουμε. Για την επιχειρηματικότητα (η τη στραβωμάρα) των Ελλήνων, επίσης. Για την πολιτική (η, αν θέλεις, τις διακρατικές συμφωνίες) η οποία δίνει χιλιάδες βίζες σε Κινέζους, μάλιστα. Για τις διασυνδέσεις των Κινεζομάγαζων της Άνω Κολοπετινίτσας με τα αντίστοιχα της Αθήνας, μπορούμε κι αυτό. Για τα πάντα μπορούμε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις, αλλά όχι όταν είναι όλα μαζί μπερδεμένα σε ένα ποστ.
Εκτός κι αν προτιμάμε τις κραυγές από την ανταλλαγή απόψεων (κι εμπειριών). -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σχεδον στο συνολο τους οι ελληνες επιχειρηματιες, ψηφιζουν και στηριζουν πολιτικες παραταξεις που ειναι υπερ της παγκοσμιοποιησης, του ευρωσυνταγματος και της ακρατης φιλελευθεροποιησης της αγορας; Γιατι διαμαρτυρονται τοτε; Εχουν μπει ποτε στον κοπο να διαβασουν ή να κατσουν να σκεφτουν τι προβλεπουν τα προγραμματα των παραταξεων που ψηφιζουν;Όχι δεν έχουν μπει στον κόπο να κάνουν κάτι τέτοιο και γιατί να το κάνουν άλλωστε;;
Ας είναι καλά το κράτος. Στην Ελλάδα λειτουργεί μια ιδιότυπη 'οικονομία της αγοράς'. Πάντα πίσω από τις επιχειρήσεις είναι το κράτος για να τις ξελασπώνει. Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν επενδύουν τα κερδη τους και δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Το μόνο που ξέρουν είναι να ζητάνε ξανά και ξανά. 'Φάγανε, φάγανε, φάγανε..' που έλεγε και ο τύπος στο Μαυρογιαλούρο....
Η νέα μόδα τώρα είναι η 'ευελιξία στην αγορά εργασίας' που λέει η Αννούλα. Μάλλον ντρέπεται να πει 'ασυδοσία στις εργασιακές σχέσεις' και το βάφτισε 'ευελιξία'.
Αλλά ούτε και με την 'ευελιξία' θα γίνει τίποτα, όπως δεν έγινε 50 χρόνια τώρα.
Το άρθρο του Αγγελή μιλάει για :'....Πηγή του κακού είναι τα μεγάλα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων ...'
Είναι απλό γιατί συμβαίνει αυτό. Διότι το κράτος τους 'προστατεύει' από τον ανταγωνισμό.Πότε λειτούργησε ο (περίφημος) ανταγωνισμός στην Ελλάδα;; και πού;; Στα καύσιμα;; στους σουπερμαρκετατζήδες;; στην ένδυση-υπόδηση;; που;;Ας είναι καλά οι αναπτυξιακοί νόμοι...
Πιθανόν θα θυμούνται όλοι την περίπτωση του γάλακτος, που για να έχει το χαρακτηρισμό 'φρεσκο' έπρεπε να είναι τριών ημερών.
Ο λόγος προφανής. Για να μην μπορούν να υπάρχουν εισαγωγές.
Όσο για την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, άστο καλύτερα φίλε 'greo'...παραείναι ανέκδοτο.
Τώρα όμως 'σφίξανε τα γάλατα' (μιας και το ανέφερα πιο πάνω) και για αυτό 'κλωτσάνε' ή μάλλον φαίνονται να σφίγγουν γιατί όλο και κάτι θα σκαρφιστεί το 'ελληνκό δαιμόνιο' για να τη σκαπουλάρει πάλι...
Επειτα έχουν και έξοδα οι άνθρωποι...δε 'βγαίνουν' φίλε greo...ξέρεις πόσο έχει πάει στο στρέμμα στο Gstaad;; Πολλή ακρίβεια φίλε...
Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι με τον καθένα που ανοιγει μια ...πορτούλα να βγάλει ένα μεροκάματο. Αλλο το ένα άλλο το άλλο.Τελικα ομως απαντηση δεν παιρνω: Σας αρεσει ολη αυτη η ρατσιστικη επιθεση που γινεται σχεδον επισημως στους κινεζους;
Από τη στιγμή που θα βγει το 'Χ' ποσό από την τσέπη μου ας πάει στον Κινέζο, στον Κογκολέζο, στον Μαροκινό, στο Χιλιάνο...
Γιατί όχι;;; -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
.........
Από τη στιγμή που θα βγει το 'Χ' ποσό από την τσέπη μου ας πάει στον Κινέζο, στον Κογκολέζο, στον Μαροκινό, στο Χιλιάνο...
Γιατί όχι;;;Mηπως γιατι ο Κινεζος/Κογκολεζος/Μαροκινος/Αλβανος θα στειλει τα λεφτα(οχι κερδη αλλα ολα τα χρηματα) στην πατριδα του και δεν τα ξοδεψει/επενδυσει εδω;Ετσι απλα φευγουν χρηματα απο την Ελλαδα χωρις να υπαρχει καμια ανταποδοτικοτητα .
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τελικα ομως απαντηση δεν παιρνω: Σας αρεσει ολη αυτη η ρατσιστικη επιθεση που γινεται σχεδον επισημως στους κινεζους;Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι μάλλον πανευρωπαϊκό. Αισθανόματε απειλούμενοι γιατί οι Κινέζοι ελέγχουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου. Το θέμα της κακής ποιότητας είναι μάλλον είναι θέμα χρόνου να αντιμετωπιστεί καθώς στην Κίνα ήδη παράγονται πολλά ευρωπαϊκά επώνυμα προϊόντα.
Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μας αρέσει ο λανθάνον προς το παρόν ρατσισμός εναντίον των Κινέζων γιατί εκτός των άλλων η ιστορία διδάσκει ότι μπορεί να οδηγήσει σε 'άσχημες' καταστάσεις. Βλέπε την αντιμετώπιση μας προς τους Αλβανούς (κάπως έτσι ξεκίνησε) και αν πάμε ακόμη πιο πίσω και εκτός συνόρων την σχέση Γερμανών - Εβραίων (η 'αντιπάθεια' ξεκίνησε όταν ακόμη οι Γερμανοί ήταν λαός που ζούσε από αγροτικές εργασίες και έβλεπαν τους Εβραίους που ήταν εγκατεστημένοι στην χώρα τους να πλουτίζουν από το εμπόριο).
-
...Πιθανόν θα θυμούνται όλοι την περίπτωση του γάλακτος, που για να έχει το χαρακτηρισμό 'φρεσκο' έπρεπε να είναι τριών ημερών.
Ο λόγος προφανής. Για να μην μπορούν να υπάρχουν εισαγωγές...Περισσότερο από το μισό φρέσκο γάλα που καταναλώνεται στην Ελλάδα είναι εισαγόμενο. Δεν έχεις ακούσει για τις ποσοστώσεις; Καλό είναι να μη μιλάμε για ό,τι δεν γνωρίζουμε.
...Αισθανόματε απειλούμενοι γιατί...
Αν η Κίνα στείλει 300.000.000 μετανάστες στην ΕΕ, πάλι ο πληθυσμός της θα είναι μεγάλος.
-
Σχεδον στο συνολο τους οι ελληνες επιχειρηματιες, ψηφιζουν και στηριζουν πολιτικες παραταξεις που ειναι υπερ της παγκοσμιοποιησης, του ευρωσυνταγματος και της ακρατης φιλελευθεροποιησης της αγορας; Γιατι διαμαρτυρονται τοτε; Εχουν μπει ποτε στον κοπο να διαβασουν ή να κατσουν να σκεφτουν τι προβλεπουν τα προγραμματα των παραταξεων που ψηφιζουν;
Όχι δεν έχουν μπει στον κόπο να κάνουν κάτι τέτοιο και γιατί να το κάνουν άλλωστε;;
Ενώ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, έ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Πότε θα πάρουμε χαμπάρι ότι το πρόβλημα είναι στην Ελληνική κοινωνία συνολικά, που έμαθε να ζει χωρίς να παράγει;
Ωραίοι ως Έλληνες: Ξέρουμε πάντα ποιός φταίει - εμείς; ποτέ!!!!!!!!! -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σχεδον στο συνολο τους οι ελληνες επιχειρηματιες, ψηφιζουν και στηριζουν πολιτικες παραταξεις που ειναι υπερ της παγκοσμιοποιησης, του ευρωσυνταγματος και της ακρατης φιλελευθεροποιησης της αγορας; Γιατι διαμαρτυρονται τοτε; Εχουν μπει ποτε στον κοπο να διαβασουν ή να κατσουν να σκεφτουν τι προβλεπουν τα προγραμματα των παραταξεων που ψηφιζουν;
Όχι δεν έχουν μπει στον κόπο να κάνουν κάτι τέτοιο και γιατί να το κάνουν άλλωστε;;
Ενώ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, έ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Πότε θα πάρουμε χαμπάρι ότι το πρόβλημα είναι στην Ελληνική κοινωνία συνολικά, που έμαθε να ζει χωρίς να παράγει;
Ωραίοι ως Έλληνες: Ξέρουμε πάντα ποιός φταίει - εμείς; ποτέ!!!!!!!!!Παίδες νομίζω ότι ο Ηλίας έχει δίκιο. Η ουσία είναι οτι ζούμε σε ένα κράτος που πρώτο αυτο διδάσκει την κομπίνα την κοπάνα και την κοροιδία οπότε είναι μάλλον άτοπο να ζητάμε απο τον ιδιώτη/επιχειρηματία/υπάλληλο να ξεφύγει απο αυτό το κλίμα.
Και μερικά παραδειγματάκια για να εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ.- Γιατί να πληρώσει κάποιος τις οφειλές στο ΙΚΑ και λοιπά ταμεία όταν είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι σε 6 μήνες θα βγεί η τελική ρύθμιση για νιοστή φορά που θα του επιτρέπει να τις πληρώσει σε 8000 άτοκες ετήσεις δόσεις. Και όταν αποτύχει αυτή η ρύθμιση θα βγεί η ρύθμιση version 2 κ.ο.κ.
- Γιατι να δηλώσει κάποιος επαγγελματίας τα πραγματικά του εισοδήματα όταν θα έρθει το κράτος σε 5 χρόνια και με το μπαμπούλα του ελέγχου θα του κόψει ενα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ χαράτσι ανάλογο με το πόσα λεφτά του λείπουν (του κράτους) για να τον θεωρήσει νόμιμο.
- Γιατί να κάνει επενδύσεις όταν μπορεί να πάρει τα λεφτά των αναπτυξιακών προγραμμάτων (και του χρηματιστηρίου..σας λέει κάτι το όνομα Μπατατούδης?), να μεταφέρει το εργοστάσιο όπου θέλει και να πάρει ένα ωραίο Feretti χωρίς να δώσει λόγο σε κανένα.
- Ο συνταξιούχος πατέρας μου γιατί να μην παζαρέψει την αγορά χωρίς απόδειξη , γλυτώνοντας το ΦΠΑ, όταν το ίδιο το κράτος για να καλύψει τις μαλακείες του του κόβει 30 απο τα 500 Ευρώ της σύνταξης εδώ και 10 χρόνια (ΛΑΦΚΑ)?
Αυτά και άλλα παρόμοια νομίζω ότι τα ξέρουμε όλοι..και είναι απλό
** Οσο το κράτος σε αντιμετωπίζει σαν defacto κλέφτη και ραγιά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.**Υ.Γ. Πρός αποφυγή παρεξηγήσεων..Ιδιωτικός υπάλληλος είμαι άρα δεν έχω προσωπικό όφελος υπερασπιζόμενος επιχειρηματίες
Υ.Γ.2 Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι όλοι μας δεν έχουμε ευθύνες ούτε ότι πρέπει να περιμένουμε το μάνα εξ ουρανού.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.........
Γιατί όχι;;;Mηπως γιατι ο Κινεζος/Κογκολεζος/Μαροκινος/Αλβανος θα στειλει τα λεφτα(οχι κερδη αλλα ολα τα χρηματα) στην πατριδα του και δεν τα ξοδεψει/επενδυσει εδω;Ετσι απλα φευγουν χρηματα απο την Ελλαδα χωρις να υπαρχει καμια ανταποδοτικοτητα .
Βασίλη (υποθετω)
Νομίζω ότι o ντόπιος μεγαλοεπιχειρηματίας, μεταφέρει επιχειρήσεις στο εξωτερικό προκειμένου να ρίξει το κόστος. Δηλαδή κοιτάζει το συμφέρον του. Δεν κοιτάζει το κοινό καλό (=νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη) παρά την τσέπη, διότι στο εξωτερικό βρίσκει φτηνό εργατικό δυναμικό.
Εγώ γιατί να μην κάνω το ίδιο;;Οι επενδύσεις στην Ελλάδα, που γίνονται από τον ιδιωτικό τομέα, είναι πενιχρότατες. Γι αυτό και κάθε κυβέρνηση πιπιλάει την καραμέλα 'αναθέρμανση επενδύσεων' και 'αναθέρμανση επενδύσεων'.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
..... Την ιδια ωρα που τα καναλια επιχαιρουν οτι 1000 ελληνες επιχειρηματιες εχουν ΗΔΗ δραστηριοποιηθει στην Κινα, επενδυοντας 100 εκατομμυρια ευρα!!!!!!!!! .......Σε επένδυση 46,3 εκατ. δολ. στην Κίνα προχώρησε η δανέζικη ζυθοποιία Carlsberg, η οποία προχώρησε στη σύσταση joint venture με την Lanjian (Group), παραγωγό και διανομέα μπύρας με έδρα στη νοτιοδυτική Κίνα. Η Carlsberg διαθέτει ποσοστό 49% στο joint venture.
Για σύγκριση, κανείς; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν η Κίνα στείλει 300.000.000 μετανάστες στην ΕΕ, πάλι ο πληθυσμός της θα είναι μεγάλος.Φυσικά και θα είναι μεγάλος ο πλυθησμός της Κίνας ακόμη και αν η αναλογία Κινέζων - Ευρωπαίων στην Ευρώπη γίνει 1 προς 1.
Αυτό που είπα είναι ότι ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου περνάει σε Κινέζικα χέρια, ασχέτως αν μιλάμε για Κινέζους της Ευρώπης ή της Κίνας. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις Σιράκ περί περιορισμού των εισαγωγών από την Κίνα είναι ένδειξη.
Το πρόβλημα που πιθανόν να οδηγήσει σε εκδηλώσεις φαινομένων ρατσισμού δεν είναι οι Κινέζοι αυτοί καθεαυτοί αλλά η απώλεια θέσεων εργασίας στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα του μεγαλύτερου μεριδίου Κινέζικων προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.
-
Πωπω!! Μια μέρα έλειψα και ειπωθηκαν παρα πολλά προς σχολιασμό.Οτι μπορέσω πάντως θα το καλύψω εκθέτωντας την άποψή μου, αλλα και γεγονότα.Οφείλω δε, να διευκρινήσω οτι εχω δική μου επιχείρηση και αυτά που θα παραθέσω είναι απο προσωπικές εμπειρίες και οχι φημολογίες και λόγια του 'καφενείου'.Επίσης επιτρέψτε μου να πω πως οταν κάποιος εχει εργαστεί ως υπάλληλος σε μια επιχείρηση, στη συντριπτική πλειοψηφία γνωρίζει το 30% του θέματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, άσχετα αν ο ίδιος νομίζει οτι ξέρει το 70%.(μιλώ για το συγκεκριμένο χώρο που εργάζεται και της ιδιαιτερότητες-συνθήκες αυτής, και οχι για τη γενικότερη θεωρία περι 'Διοικησης Επιχειρήσεων', μαρκετινγκ κλπ, κλπ. που ενδεχομένως και να έχει σπουδάσει).
Καταρχήν αγαπητέ greo απο αυτά που γράφεις είναι προφανές οτι είσαι 'εξω απ'το χορό'.Οποιος είναι εκτός πολλά λέει και λίγα γνωρίζει, αποδεδειγμένο αυτό και δεν είναι δική μου άποψη.(Προσωπικά για το αντίθετο φροντίζω).Απλα ελπιζω να είσαι ευέλικτος και να επιδέχεσαι διορθώσεις-επισημάνσεις, οι οποίες γιατι οχι, ισως σου αλλαξουν τη γνώμη και δεν είσαι τόσο επικριτικός στο εξης.Αν πάλι είσαι απόλυτος, κι αυτό δικαίωμά σου είναι... Επίσης, οπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε, θέτεις παρα πολλά ζητήματα ταυτόχρονα, αλλα εγω τουλάχιστο και στη παρούσα φάση θα ασχοληθώ κυρίως με το θέμα της ακρίβειας-φτήνιας ανταγωνισμού κλπ.Τα υπόλοιπα ευχαριστως αργότερα ή σε κάποια άλλη θεματική ενότητα γιατι το να τα στριμώξουμε όλα εδω θα είναι κακό για την ανάπτυξή τους αφου θα χαθούν το ενα μέσα στο άλλο...
Επίσης χρήσιμο είναι να αναφέρω οτι συμφώνω σε όλα οσα είπε ο migf1!!Με εχει καλύψει σχεδόν πλήρως (κάποια σχέση πρέπει να έχεις εσυ με το αντικείμενο, δε μπορεί....)Επίσης ο ililias, Christos M και Βιll 33 με βρίσκουν σύμφωνο.Ολα αυτά είναι αλήθειες και η πραγματικότητα.Παράδειγμα....
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
.........
Να μια απ΄τις αιτίες του κακού και να γιατι οσο υπάρχουν τέτοιες νοοτροπίες δε πρόκειται ν'αλλάξει κάτι!!!! Και να 'στε σίγουροι οτι προς το χειρότερο θα πάνε τα πραγματα.ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ !!
Τα χρήματα που φεύγουν εκτός χώρας με αυτό τον τρόπο είναι
παρα, μα παρα πολλά!!!Το χάσιμο, οφθαλμοφανές! Αλλα επειδή άμεσα δεν επηρεάζει την πάρτη μας, αδιαφορούμε νομίζωντας πως ο αντίκυπος θα είναι για τους 'αλλους'...Ολοι εξαρτώμαστε ο ενας απ'τον άλλο, αλλα ακόμα δε το έχουμε συνειδητοποιήσει και θα αργήσουμε πολύ να το κάνουμε αυτό, αλλα μέχρι τότε δυστυχώς τα πράγματα θα εχουν πιάσει πάτο και λίγα θα μπορούν να γίνουν.Γι ' αυτό ελπίζω σε κάποια μετρα απο το κράτος και οχι στη συνείδηση του καταναλωτή.Αν γνωρίζατε πόσες Ελληνικές Βιοτεχνίες στην Ενδυση και Υπόδηση εχουν κλείσει τα τελευταία χρονια, δε θα πιστεύατε στα αυτιά σας.Τι σημαίνει αυτό? Μεγάλη Ανεργία, απώλειες φόρων (επιχειρηματιών αλλα και εργαζομένων-μισθωτών), απώλειες εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία, ραγδαία μείωση παραγωμένων προιόντων με ταυτόχρονη και ανάλογη αυξηση εισαγωγών (οσοι δεν γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό για μια χώρα και τους πολίτες της, τι σημαίνει δηλαδή να μη παράγει, αλλα κατα κυριο λόγο να εισάγει, μπορείτε να ρωτήσετε και να ενημερωθείτε) κλπ, κλπ.
Ενα απλο παράδειγμα (απλούστατο και το λιγότερο σα συνέπεια του παραπάνω γεγονότος),3 γνωστές μου 'σπουδαγμένες' Χημικοί Μηχανικοί να μη μπορουνα να βρουν δουλειά εδω και χρόνια (κι ούτε προκειται.... ) λόγω έλλειψης Βιοτεχνίας και Βιομηχανίας.Ομως.... δε θα χαθούν....Ολο και κάτι θα γίνει με τον Εθνικό μας Σωτήρα, το Δημόσιο....Να πως διογκώνεται η γάγγραινα που λέγεται Ελληνικό Δημόσιο, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.(λέμε τωρα, πχ.).Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι μάλλον πανευρωπαϊκό. Αισθανόματε απειλούμενοι γιατί οι Κινέζοι ελέγχουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου. Το θέμα της κακής ποιότητας είναι μάλλον είναι θέμα χρόνου να αντιμετωπιστεί καθώς στην Κίνα ήδη παράγονται πολλά ευρωπαϊκά επώνυμα προϊόντα.
Για του λόγου το αληθές, χθες που ημουν Θεσ/νίκη έτυχε να συναντήσω ενα Ολλανδό προμηθευτή μου (με τον Έλληνα αντιπρόσωπό του μιλάω πάντα, απλα τον πέτυχα στο 2ήμερο ταξίδι που κάνει κάθε χρόνο εδω...).Ο τύπος αρχισε να μου λέει για την ακρίβεια σττην Ολλανδία, για τους Κινέζους και την επέλασή τους,την αυξανόμενη ανεργία,τις ολοένα αυξανόμενες εισαγωγές, τους λόγους που ψήφισε 'Οχι' στο Ευρωσύνταγμα μιας και ο λαός του ,απ'οτι μου είπε, δεν του δόθηκε το δικαίωμα τότε να πει άποψη-δημοψήφισμα για το Ευρω (το οποίο προκάλεσε ακριβώς οτι και δω) και το έκανε τώρα εκφράζοντας γενικότερα τη δυσαρέσκειά του για τη Ε.Ε κλπ, κλπ.Αν δε μου είχε αποσαφηνίσει απ' την αρχή οτι πρόκειται για την χωρα του, (είχε και λιγο μυστήρια προφορά στα Αγγλικά του) θα νόμιζα οτι περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
Ανοίγει ο άλλος καφεστιατόριο, ξενοδοχείο, κατάστημα διαφόρων ειδών και έχει την απαίτηση να κάνει απόσβεση σ'ένα χρόνο και να κονομήσει τρελά από το δεύτερο έτος.
Σωστή κι αυτή η άποψη, αλλα ακραία.Εδω μιλάμε οτι πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι μεγάλες και οι μικρομεσαίες παλιές-στρωμένες-υγιείς επιχειρήσεις.Αν και, εντελώς μεταξύ μας, μάλλον Κινέζικο μαγαζί περιγράφεις.'Απόσβεση σ'ενα χρόνο' (και παααρα πολύ λέω) βλ. μαγαζιά της πλάκας σε υποβαθμισμένες περιοχές με εξευτελιστικά χαμηλα ενοίκια,Κινέζοι υπάλληλοι με μισθους αστα να πάνε,οι οποιοι υπάλληλοι πολλές φορες κοιμούνται και μέσα σε διαμορφωμένα δωμάτια στα ιδια τα μαγαζιά,'κονόμα τρελή απο το 2ο ετος' κ.ο.κ.
Για να μην τα πολυλογώ, απαιτούνται θυσίες, κεφάλαιο και σωστοί υπολογισμοί για να επιτύχει μια επιχείρηση. Αν κάποιος δεν εκπληρώνει τα παραπάνω, δεν μπορεί να παραπονιέται. Δηλαδή μπορεί, αλλά δεν θα έχει δίκιο. Αν δεν του φταίνει οι Κινέζοι, θα του φταίει η κυβέρνηση ή το ευρώ ή η παγκοσμιοποίηση ή ο βλάκας ο κόσμος που προτιμά τον ανταγωνιστή αντί τον ίδιο.
ΑΧΑ!! Ολες αυτές τις προυποθέσεις πληρούν οι Κινέζοι γι' αυτό είναι επιτυχημένοι....Μμμάλιστα..!! Δε νομίζω φίλε μου....
Βλέπεις λοιπόν και μόνος σου οτι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά..........to be continued.....
-
Παλι θα συμμαζεψω τα θεματα: (αν και χωραει απλωμα)
- Εγω θα υποθεσω (χαριν συζητησης) οτι ο Spartan ή ο migf1 ενεργοποιουνται στον κλαδο τροφιμα: Πως θα τους φαινοταν αν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στη Γερμανια επαιζαν ρεπορταζ με θεμα 'Μελι-φονιας απο Ελλαδα', 'Κινδυνευουν τα παιδια μας απο ελληνικα γαριδακια', 'σαπια ελληνικα σαλαμια' και ο αντιστοιχος Τσιαμτσικας να ωρυεται για τους ελληνες που εχουν ανοιξει σε καθε γειτονια μπακαλικο, δουλευουν 16 ωρες τη μερα και πουλανε φτηνα χαλασμενα φαγητα, φερνοντας το γερμανο μπακαλη σε απογνωση;
- Εγω σας λεω οτι δεν ξερω τιποτα για να χαρειτε. Ειμαι οπως καποιος ειπε 'θεωρητικος'. Αλλωστε ο μεγαλος νταλκας του καθε ελληναρα ειναι μην τυχον βρεθει καποιος και αμφισβητησει την ξερολιαση του. Το ενδεχομενο ομως και εσεις να μην ξερετε τιποτα ενω ειστε βεβαιοι για το αντιθετο και για το λογο αυτο πανε κατα διαολου οι ελληνικες επιχειρησεις, εχει περασει απο το μυαλο σας; Και μονο που ακουω ολους τους επιχειρηματιες να βριζουν τους δημοσιους υπαλληλους ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ καταλαβαινω ποσα ξερουν αυτοι που λενε πως ξερουν και ποσο παιρνουν χαμπαρι τι γινεται στα μαγαζια τους.
- Αληθεια τι κομμα ψηφισατε; Γιατι στην Ελλαδα, την Ολανδια, τη Γαλλια εχουν ποσοστα (συνολικα) γυρω στο 90% κομματα υπερ της παγκοσμιοποιησης και της απελευθερωσης της αγορας. Το λαϊκον ασμα που λεει 'τωρα κλαις, γιατι κλαις' το γνωριζετε; Ή μηπως παγκοσμιοποιηση ειναι οταν εμεις ξεζουμιζουμε τους αλλους, χωρις οι αλλοι να κανουν το ιδιο;
- Ωστε ΜΟΝΟ οι Κινεζοι εξαγουν συναλλαγμα. Η BMW, η Feretti, ο Armani δηλαδη ειναι ελληνικες επιχειρησεις; Μου ερχεται να κλαψω απο συγκινηση!
- Το στρεμμα στο Gstaad φιλε TRAVELLER ειναι παμφτηνο, γιαυτο και ο εκει μπακαλης πουλαει το ελληνικο γιαουρτι και τη ντοματα στο 1/3 της τιμης που το πουλανε στην Egnaatia. Ασε που δεν εχει ΙΚΑ εκει και ειναι χαμηλα τα μεροκαματα. Αλλα τι ξερω εγω; Για να συγκρινω τις τιμες των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ προϊοντων εδω και εξω (οταν παω) πρεπει να εχω απο εργοστασιο και πανω
Τελος παντων και επειδη ακουω οτι ανοιγω πολλα θεματα: Το μονο θεμα που ανοιξα ηταν ο αντι-κινεζικος ρατσισμος. Ολα τα αλλα αλλοι τα εθεσαν και ειναι ισως αιτιες αυτου του φαινομενου.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παλι θα συμμαζεψω τα θεματα: (αν και χωραει απλωμα)- Εγω θα υποθεσω (χαριν συζητησης) οτι ο Spartan ή ο migf1 ενεργοποιουνται στον κλαδο τροφιμα: Πως θα τους φαινοταν αν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στη Γερμανια επαιζαν ρεπορταζ με θεμα 'Μελι-φονιας απο Ελλαδα', 'Κινδυνευουν τα παιδια μας απο ελληνικα γαριδακια', 'σαπια ελληνικα σαλαμια' και ο αντιστοιχος Τσιαμτσικας να ωρυεται για τους ελληνες που εχουν ανοιξει σε καθε γειτονια μπακαλικο, δουλευουν 16 ωρες τη μερα και πουλανε φτηνα χαλασμενα φαγητα, φερνοντας το γερμανο μπακαλη σε απογνωση;
- Εγω σας λεω οτι δεν ξερω τιποτα για να χαρειτε. Ειμαι οπως καποιος ειπε 'θεωρητικος'. Αλλωστε ο μεγαλος νταλκας του καθε ελληναρα ειναι μην τυχον βρεθει καποιος και αμφισβητησει την ξερολιαση του. Το ενδεχομενο ομως και εσεις να μην ξερετε τιποτα ενω ειστε βεβαιοι για το αντιθετο και για το λογο αυτο πανε κατα διαολου οι ελληνικες επιχειρησεις, εχει περασει απο το μυαλο σας; Και μονο που ακουω ολους τους επιχειρηματιες να βριζουν τους δημοσιους υπαλληλους ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ καταλαβαινω ποσα ξερουν αυτοι που λενε πως ξερουν και ποσο παιρνουν χαμπαρι τι γινεται στα μαγαζια τους.
- Αληθεια τι κομμα ψηφισατε; Γιατι στην Ελλαδα, την Ολανδια, τη Γαλλια εχουν ποσοστα (συνολικα) γυρω στο 90% κομματα υπερ της παγκοσμιοποιησης και της απελευθερωσης της αγορας. Το λαϊκον ασμα που λεει 'τωρα κλαις, γιατι κλαις' το γνωριζετε; Ή μηπως παγκοσμιοποιηση ειναι οταν εμεις ξεζουμιζουμε τους αλλους, χωρις οι αλλοι να κανουν το ιδιο;
- Ωστε ΜΟΝΟ οι Κινεζοι εξαγουν συναλλαγμα. Η BMW, η Feretti, ο Armani δηλαδη ειναι ελληνικες επιχειρησεις; Μου ερχεται να κλαψω απο συγκινηση!
- Το στρεμμα στο Gstaad φιλε TRAVELLER ειναι παμφτηνο, γιαυτο και ο εκει μπακαλης πουλαει το ελληνικο γιαουρτι και τη ντοματα στο 1/3 της τιμης που το πουλανε στην Egnaatia. Ασε που δεν εχει ΙΚΑ εκει και ειναι χαμηλα τα μεροκαματα. Αλλα τι ξερω εγω; Για να συγκρινω τις τιμες των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ προϊοντων εδω και εξω (οταν παω) πρεπει να εχω απο εργοστασιο και πανω
Τελος παντων και επειδη ακουω οτι ανοιγω πολλα θεματα: Το μονο θεμα που ανοιξα ηταν ο αντι-κινεζικος ρατσισμος. Ολα τα αλλα αλλοι τα εθεσαν και ειναι ισως αιτιες αυτου του φαινομενου.
Με αυτή σου την τοποθέτηση, ειλικρινά, με έπεισες να μην ασχοληθώ άλλο με αυτή τη συζήτηση. Και επειδή όσους διαφωνήσαμε μαζί σου και καταθέσαμε τις (διαφορετικές) απόψεις μας, μας έχεις ψυχογραφήσει ως χοντροκώληδες, ελληνάρες, ξερολέους, ξεζουμιστές, που σου προκαλούμε γέλιο, κλάμα και εμετό και δε θυμάμαι άλλα, να σου μιλήσω στη γλώσσα σου.
Μάλλον φίλε μου είσαι και εσύ άλλος ένας κριτής και δικαστής του κάθε είδους φασισμού και αδικίας κατά των πάντων. 'Τα μουνόπανα οι καπιταλιστές, ρατσιστές...' και μπλα μπλα μπλα.
Αντικινεζικός ρατσισμός είναι το θέμα που άνοιξες ? Και όλα αυτά τα υπόλοιπα γιατί τα θέτεις ?
Μήπως έχεις μπερδέψει τη γραβάτα με το σώβρακο ?
-
Αφήνωντας προσωρινά τους Κινέζους στην άκρη, εγώ θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα, σε όσους θεωρούν το 100% υπέρογκη χρέωση σε είδη όπως π.χ. το παπούτσι (το οποίο και γνωρίζω).
Χάριν απλοποίησης λοιπόν, υποθέστε πως έχετε τρεις ζώνες τιμών χοντρικής αγοράς: €20, €30 και €40. Υποθέστε επίσης πως η αποθήκη σας χωράει 1000 ζευγάρια και ότι τα πάγια μηνιαία έξοδά σας είναι €1600 (€1000 ενοίκιο, €150 ρεύμα, €50 τηλέφωνο, €250 ασφάλιση, €100 για λογιστή και €50 λοιπά λειτουργικά έξοδα -γραφική ύλη, τσάντες συσκευασίας, σούπερ-μάρκετ κλπ). Και μάλιστα χωρίς να υπολογίζουμε τον φόρο εισοδήματος και φυσικά χωρίς να υπολογίζουμε τον αέρα που ενδεχομένως δώσατε για να πάρετε το μαγαζί.
Πείτε μου λοιπόν πως προϋπολογίζετε εσείς την τιμή λιανκής στην οποία θα πουλάτε τα προϊόντα σας. Πόσα ζευγάρια πρέπει να πουλήσετε το μήνα για να πάρετε πίσω τα λεφτά σας, να καλύψετε τα έξοδά σας και να βγάλετε έναν μισθό για την πάρτη σας.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Παλι θα συμμαζεψω τα θεματα: (αν και χωραει απλωμα)- Εγω θα υποθεσω (χαριν συζητησης) οτι ο Spartan ή ο migf1 ενεργοποιουνται στον κλαδο τροφιμα: Πως θα τους φαινοταν αν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στη Γερμανια επαιζαν ρεπορταζ με θεμα 'Μελι-φονιας απο Ελλαδα', 'Κινδυνευουν τα παιδια μας απο ελληνικα γαριδακια', 'σαπια ελληνικα σαλαμια' και ο αντιστοιχος Τσιαμτσικας να ωρυεται για τους ελληνες που εχουν ανοιξει σε καθε γειτονια μπακαλικο, δουλευουν 16 ωρες τη μερα και πουλανε φτηνα χαλασμενα φαγητα, φερνοντας το γερμανο μπακαλη σε απογνωση;
Αν έλεγαν αλήθεια πολύ καλά θα έκαναν να τη λένε και θα ήμουν κι εγώ μαζί τους. Αν απλά συκοφαντούσαν θα τους λοιδωρούσα και θα πάλευα για τα συμφερόντά μου.
Παρεπιμπτόντως πρέπει να ζούμε σε διαφορετική χώρα. Εγώ και ειδήσεις παρακολουθώ καθημερινά και εφημερίδες διαβάζω λιγότερα συχνά. Δεν έχω δει ΚΑΜΙΑ οργανωμένη κα ιεπναλαμβανόμενη ρατσιστική επίθεση προς τους Κινέζους.
- Εγω σας λεω οτι δεν ξερω τιποτα για να χαρειτε. Ειμαι οπως καποιος ειπε 'θεωρητικος'. Αλλωστε ο μεγαλος νταλκας του καθε ελληναρα ειναι μην τυχον βρεθει καποιος και αμφισβητησει την ξερολιαση του. Το ενδεχομενο ομως και εσεις να μην ξερετε τιποτα ενω ειστε βεβαιοι για το αντιθετο και για το λογο αυτο πανε κατα διαολου οι ελληνικες επιχειρησεις, εχει περασει απο το μυαλο σας;
Είμαστε βέβαιοι διότι προφανώς γνωρίζουμε εκ των έσω αυτά που εσύ, επίσης προφανώς, διαβάζεις σε... μελέτες. Και το φαιδρό της ιστορίας είναι πως εμείς... πάσχουμε από ξερολίαση, ενώ εσύ από αντικειμενικότητα και διαλλακτική διάθεση!
Και μονο που ακουω ολους τους επιχειρηματιες να βριζουν τους δημοσιους υπαλληλους ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ καταλαβαινω ποσα ξερουν αυτοι που λενε πως ξερουν και ποσο παιρνουν χαμπαρι τι γινεται στα μαγαζια τους.
Είδες κανέναν εσύ να βρίζει τους δημόσιους υπαλλήλους σε αυτό το τοπικ;
Και ποιος σου είπε πως η μόνη αιτία για να ψηφίσεις ένα κόμμα είναι η θέση του υπέρ ή κατά της παγκοσμιοποίησης;
Μήπως παράγει η Ελλάδα προϊόντα ισάξια των BMW, Feretti και Armani και και δεν το γνωρίζω;
-
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Παλι θα συμμαζεψω τα θεματα: (αν και χωραει απλωμα)
- Εγω θα υποθεσω (χαριν συζητησης) οτι ο Spartan ή ο migf1 ενεργοποιουνται στον κλαδο τροφιμα: Πως θα τους φαινοταν αν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στη Γερμανια επαιζαν ρεπορταζ με θεμα 'Μελι-φονιας απο Ελλαδα', 'Κινδυνευουν τα παιδια μας απο ελληνικα γαριδακια', 'σαπια ελληνικα σαλαμια' και ο αντιστοιχος Τσιαμτσικας να ωρυεται για τους ελληνες που εχουν ανοιξει σε καθε γειτονια μπακαλικο, δουλευουν 16 ωρες τη μερα και πουλανε φτηνα χαλασμενα φαγητα, φερνοντας το γερμανο μπακαλη σε απογνωση;
Με αυτή σου την τοποθέτηση, ειλικρινά, με έπεισες να μην ασχοληθώ άλλο με αυτή τη συζήτηση. Και επειδή όσους διαφωνήσαμε μαζί σου και καταθέσαμε τις (διαφορετικές) απόψεις μας, μας έχεις ψυχογραφήσει ως χοντροκώληδες, ελληνάρες, ξερολέους, ξεζουμιστές, που σου προκαλούμε γέλιο, κλάμα και εμετό και δε θυμάμαι άλλα, να σου μιλήσω στη γλώσσα σου.
Μάλλον φίλε μου είσαι και εσύ άλλος ένας κριτής και δικαστής του κάθε είδους φασισμού και αδικίας κατά των πάντων. 'Τα μουνόπανα οι καπιταλιστές, ρατσιστές...' και μπλα μπλα μπλα.
Αντικινεζικός ρατσισμός είναι το θέμα που άνοιξες ? Και όλα αυτά τα υπόλοιπα γιατί τα θέτεις ?
Μήπως έχεις μπερδέψει τη γραβάτα με το σώβρακο ?
Ωωωωπ.... Το είχα παρατήσει αυτό το θέμα και τώρα πρόσεξα αυτά που είπες Greo.... Aπογοήτευση και οποιαδήποτε συνέχεια επι του θέματος (απο μέρους μου τουλάχιστο) περιττή.Christos M οπως τα λες είναι τα πράγματα, οπότε....αστα.
Για τους υπόλοιπους συμφορουμίτες που βρίσκουν κάποιο ενδιαφέρον στη συζήτηση, ο migf1 πάλι 'έγραψε'....Απόλυτα σωστός... -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Για τους υπόλοιπους συμφορουμίτες που βρίσκουν κάποιο ενδιαφέρον στη συζήτηση, ο migf1 πάλι 'έγραψε'....Απόλυτα σωστός...Εντάξει, δεν διεκδικώ και το αλάνθαστο του Πάπα, απλά έτυχε να είμαι της δουλειάς
Κάποια στιγμή, πριν αρκετά χρόνια, είχα την ευκαιρία να επιλέξω ανάμεσα σε εμπόριο και πληροφορική κι επέλεξα εμπόριο. Αν μου ξανδινόταν πάλι η ίδια ευκαιρία δεν ξέρω αν θα έπαιρνα την ίδια απόφαση. -
ΟΚ
Δε βλεπω να υπαρχει κοινη βαση για συζητηση, οτι ειχε να πει ο καθενας το ειπε.
Για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις ομως να διευκρινησω κατι: Οπως ολοι οι ανθρωποι συμπεριλαμβανομενων και των επιχειρηματιων λενε: 'Ο ταδε γιατρος/ δασκαλος/ ποδοσφαιριστης/ υπουργος/ εφοριακος/ ταξιτζης κλπ κλπ κλπ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ' εχοντας μαυρα μεσανυχτα απο ιατρικη, εκπαιδευση, πολιτικη κλπ, ΕΤΣΙ πρεπει να εχουν την διαθεση να ακουσουν το ιδιο για τους εαυτους τους. Απο οτι βλεπω ομως δεν...
Οσο για το τι εχει ειπωθει στο φορουμ αυτο για τους δημοσιους υπαλληλους (απο ανθρωπους που ειναι παλι στην απ'εξω) ειναι γνωστο, ειναι αστειο να το αμφισβητεις.migf1 διαφωνω λιγοτερα απο οσα φανταζεσαι. Αλλωστε αν σκεφτεις οτι σχεδον ολα τα μαγαζια βαζουν απο την πρωτη μερα των εκπτωσεων 50%, παιρνεις μια ιδεα περι της πολιτικης τους τιμολογησης.
Οσο για τους 'απογοητευμενους' θα τους συνιστουσα απλα να διαβαζουν με μεγαλυτερη προσοχη και να δινουν σημασια στην ουσια και οχι τοσο στις λεξεις. Φιλικα.
-
No prob από μένα. Έτσι κι αλλιώς δεν είια η πρώτη φορά που παρασυρόμαστε σε υπερβολές, εκατέρωθεν, σε ένα φόρουμ.
ΜΙα μικρή προσθήκη ακόμα για το 50%. Όταν ένα μαγαζί ξεκινάει με το καλημέρα στις εκπτώσεις 50% τα δυο συνηθέστερα λογικά συμπεράσματα είναι τα εξής:
-
είτε ο τύπος αισχροκερδεί κατά τη κανονική διάρκεια της σαιζόν
-
είτε έχει φάει μεγάλο πακέτο και προσπαθεί αν όχι να μαζέψει τα λεφτά του, τουλάχιστον να μειώσει τη χασούρα του.
Υπάρχουν κι άλλες αιτίες, αλλά οι συνηθέστερες είναι οι παραπάνω.
-
Πιπιλες και σκουπες. Ο μαυρος κιτρινησε