-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Εν τέλη έβαλα στο yaris τις KYB excel-g. Το πήγα και σε μία στροφοδιαδρομή και είναι όλα μια χαρά.
Από μαμά ποιά έχει το yaris γνωρίζει κανείς πάλι τα excel-g είχα ή τα premium;Από μαμά θα είχες σίγουρα τα πολύ κατώτερα των Εξελ-Τζι, πρώτης τοποθέτησης αμορτισέρ, που συνοδεύουν όλα αυτά τα μικρά ιαπωνικά αυτοκίνητα.Και συνήθως είναι λαδιού, όχι αέρος-λαδιού, που είναι τα Εξελ-Τζι.
Οπότε, όπως και νά'χει, ανέβηκες κατηγορία.
-
ΠΑιδες θα αναστησω το θεμα. Εχω ενα Μκ1 που το οδηγαει κυριως η συζυγος (πρωτη-δευτερα το πυ τριτη).
Μου παραπονιοταν οτι κοπαναει. Σημερα το πηγα στο μηχανικο και μου ειπε οτι απο τα 4 αμορτισερ τα 2 χανουν Λαδια αρα θελουν αλλαγη και τα 4, Να τονισω οτι ειναι της μαμας , το γιαρης μοντελο 11/99 και εχει 160.000 χλμ.
Παω για τετραδα οποτε και ειδα αυτα.
http://www.rellasamortiser.gr/el/552-to ... -1999-2006
sachs,kyb ,bilstein.
Βασικο μου κριτηριο ειναι η ανεση και η ασφαλεια, αφου το αυτ/το κατα 90% κανει αστικα χιλιομετρα (και το οδηγει η συζυγος). Οχι κοντρες, γκαζια κτλ.
ΝΑ τονισω οτι αμεσως μετα θα αλλαξω και λαστιχα.
Με τα Kyb excel G ειμαι οκ? Καποια αλλη προταση (οικονομικα κοντα στο κοστος τους)? -
Προσωπικά έχω τα excel-g της kyb εδώ και 160.000 χιλιόμετρα στο αυτοκίνητό μου carina e (uk) και ακόμα αντέχουν αν και φαίνονται πλέον οτι εχουν αρχίσει να κουράζονται.Πάντως πλευσεις ακόμα δεν κάνει το αυτοκίνητο εκτός εάν φορτωθεί υπερβολικά (βλέπε 5 ατομα σε επιστροφή από χωριό).
-
160.000km αμορτισερ σ αυτοκινητα που κινουνται σ ελληνικο δικτυο.... Και μη μου πειτε τωρα εσεις οτι ειστε ολη μερα Αττικη οδο ή Εγνατια..
-
Ναι αλλά το αμορτισερόμετρο μου τα βγάζει ολα απο 65 με 70%. Να παραπονεθώ στους κατασκευαστές?
-
Σε ΚΤΕΟ?
Καλα κρασια, ΟΛΑ ακαλιμπραριστα ειναι. -
Σε κτεο της Auteco που περνάω και άλλα ΙΧ από εκεί. Τα προηγούμενα που ειχα tokico λαδιού μόνο αντεξαν 70.000 και φαινόταν χαρακτηριστικά στο δρόμο.Για τον συγκεκριμένο τύπο excel-g σε almera και σε hyundai accent καθώς και σε επαγγελματικά οχήματα (ταξί) έχω δει να αντεχουν 200.000 χλμ. Αυτό νομίζω ότι ονομάζεται ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Μάλλον θα είναι εξαίρεση σε σχέση με άλλους κατασκευαστές. Δεν είναι τυχαία 15 χρόνια στην αγορά αυτος ο τυπος αμορτισερ....
-
Ομολογω οτι δε γνωριζω για τα συγκεκριμενα, δνε εχω λογο να μη σε πιστεψω, απλα αν θες πραγματικα να μετρησεις αμορτισερ να πας σε λαστιχα, οχι ΚΤΕΟ. Μιλαμε εμενα μου τα εβγαζαν καλυτερα στην επομενη διετια του ΚΤΕΟ
-
Σε δύο μήνες θα ξαναπάω σε Κτεο και θα δούμε. Το αυτοκίνητο το εχουν ελέγξει και λαστιχαδες και ολα ηταν ΟΚ. Σε ιαπωνικά αυτοκίνητα τα πεσμένα αμορτισερ φαίνονται πολύ εύκολα καθώς λόγω συνήθως μαλακών ελατηρίων αρχίζουν τα δράματα.Το συγκεκριμένο αμορτισερ σε αντίστοιχα corona taxi εφθανε ανετα τις 200.000 χλμ. Βέβαια ειμαι και μονο 1160 κιλά απόβαρο και αυτό μετράει πολύ.
-
'Εχει πολύ «πλάκα» η τογιότα.Όσο πιο παλιό το μοντέλο, τόσο ακριβότερα τα αμορτισέρ
Αναρτήσεις για Toyota Yaris Mk1