-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Α, και οι Αλβανοί κατάφεραν να επιβιώσουν από την αρχαιότητα ανάμεσα σε πολύ ισχυρούς εχθρούς (Έλληνες, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Τούρκους, Σέρβους) που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να τους εξαφανίσουν...
Ένα μόνο σχόλιο θέλω να κάνω πάνω σε αυτό.. Φέτος στο βιβλίο της ιστορίας Γ λυκείου διάβασα ότι οι Αλβανοί σαν λαός 'δημιουργήθηκαν' και εγκαταστάθηκαν εκεί από τους Ιταλούς περίπου στο 1900 γιατί δεν ήθελαν να έχουν αφενός οι Έλληνες πρόσβαση και στην Αδριατική και αφετέρου για να μην έχουν έξοδο στην θάλασσα Βούλγαροι και Σέρβοι.
Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι να λέει το βιβλίο χωρίς να το έχω διαβάσει και πολύ πρόσφατα..
Οι Αλβανοί, υπάρχουν τουλάχιστον από την εποχή της Τουρκοκρατίας (με αυτό το όνομα). Χωρίς κι εγώ να είμαι ειδικός, για την καταγωγή τους δεν υπάρχει κοινώς αποδεκτή θεωρία, ωστόσο η επικρατέστερη λέει ότι είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυρίων, τους οποίους ως γνωστόν δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
**Αν και δε συμφωνώ με τις απόψεις του sirbasil, **θα πω ότι και εμένα με ενοχλούν **αυτοί που σαν επαΐοντες **σε όλα τα θέματα, βιάζονται να χαρακτηρίσουν τον συνομιλητή τους 'φλωρομπούλη' αντί να αναπτύξουν τις απόψεις τους.Κάπου έπρεπε να βρεις λίγο χρόνο και να του το πεις , ε; (ότι δε συμφωνείς μαζί του)
Επίσης καλά κάνεις και ενοχλείσαι με τους 'επαΐοντες' αλλά αυτό δε με αφορά. Αν εννοείς εμένα με αυτό το χαρακτηρισμό, θα σου θυμίσω ότι δεν έχω ούτε καν μια (1) δημοσίευση την ημέρα, οπότε γενικά, γράφω ελάχιστα και μόνο όταν νομίζω ότι κάτι έχω να πω. Αν πάλι και αυτό σε ενοχλεί, τότε μάλλον θα αναγκαστείς «να με ανεχθείς»
Θα ήσουν πιο πειστικός αν όταν πρωτοχρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό αυτό, ο συγκεκριμένος χρήστης εξέφραζες κι εκεί την αντίθεσή σου αλλά δεν την είδα πουθενά…
Αναπτύσσω τις απόψεις μου εκεί που εγώ κρίνω σκόπιμο.Εσύ δηλαδή δεν γράφεις ότι κατεβαίνει στον εγκέφαλό σου? Μήπως σκέφτεσαι με το συκώτι σου???
Καλό είναι να «παίζουμε με τις λέξεις» αν θέλουμε.
Νόμιζα ότι ήταν σαφές αυτό που έγραψα αλλά μάλλον δεν είναι.
Πάντως δεκτό σαν αστείο.
Πιθανόν να μπορείς να πεις και πιο …χαριτωμένα (αστεία)Τέλος πάντων. Καλό Πάσχα.
Επίσης, να ‘σαι καλά.
-
Ούτε διάθεση για αστεία είχα ούτε τίποτα. Απλά βλέπω ότι τα βάζεις με το συγκεκριμένο χρήστη (στην ουσία τον βρίζεις) επειδή απλά διαφέρουν οι απόψεις σας. Αυτό δεν μου αρέσει καθόλου και ναι είναι κάτι που θα προτιμούσα να μην πρέπει να το ανεχτώ...
Οπότε σε παρακαλώ την επόμενη φορά που θα διαφωνείς με κάποιον καλό θα είναι να μην τον χαρακτηρίσεις φλωρομπούλη ή όπως αλλιώς θέλεις... -
Δεν είσαι αρμόδιος και υπεύθυνος να 'νουθετείς' τους χρήστες για το πώς να γράψουν.
Υπάρχουν άλλοι για αυτό, moderators νομίζω λέγονται.
Στα γραφόμενά μου κανείς από τους moderators δεν μου είπε ότι βρίζω ούτε ότι τα βάζω με το συγκεκριμένο χρήστη.
O 'Kyan' moy απάντησε λέγοντας: 'αρκετά' και αφού του έγραψα την άποψή μου, δεν επανήλθα, πρώτα σεβόμενος το ρόλο του και δεύτερο γιατί, δεν είχα κάτι άλλο να πω.
Καλό θα είναι να μην κάνεις υποδείξεις για το πώς θα γράφει ο καθένας και ούτε φαντάζομαι να έχεις την απαίτηση τα γραφόμενα των άλλων χρηστών να συμφωνούν με τη δική σου 'αισθητική'.Και εν πάσει περιπτώσει , όταν ο συγκεκριμένος χρήστης αποδεδειγμένα έβριζε και χυδαιολογούσε εις βάρος άλλων χρηστών -ολόκληρο θρεντ άνοιξε για να βρισει- που ήσουν για να διατρανώσεις την αντίθεσή σου;;Στα..12 Ευαγγέλια;
Πιστευε αυτά που θέλεις, γράψε αυτό που νομίζεις και άσε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.
Αντέτεινε στους ισχυρισμούς των άλλων τους δικούς σου ισχυρισμούς και άσε τον οποιονδήποτε να γράφει οτιδήποτε χωρίς 'υποδείξεις' για το 'τι' και το 'πως'. Είπαμε...άλλοι είναι αρμόδιοι γι' αυτό.
Οι όποιες σου ενστάσεις καλό θα είναι να είναι ισομερώς κατανεμειμένες. Ετσι θα είσαι πειστικότερος. (αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με αφορά)'meco' δε θα συνεχίσω άλλο το 'γαϊτανάκι'. Δεν έχει καμια σημασία άλλωστε.
Καλό σου απόγευμα -
για οσους πιστευουν οτι επειδη ετυχε να γεννηθουν στην γεωγραφικη περιοχη που ειναι γνωστη σαν Ελλαδα ή εστω απο γονεις που καταγονται απο την περιοχη αυτη και θεωρουν οτι εχουν κατι το ξεχωριστο και ιδιαιτερο απο αλλους ανθρωπους που κατοικουν στον πλανητη αυτο και που τους κανει καλυτερους ή εξυπνοτερους αφου δεν ειχαν την ''τυχη'' αυτη το μονο που εχω να πω ειναι οτι εχουν την συμπαθεια μου και ελπιζω γρηγορα να συνελθουν και να παψουν να ζουν με αυταπατες γιατι γινονται γραφικοι.
εκεινοι δε που πισω απο καθε τι που παει στραβα σε αυτον τον τοπο ψαχνουν για ανθελληνες ή συνομωσιες κατα των ελληνων ή και γω δεν ξερω τι αλλο ας κοιταξουν μεσα τους βαθεια με καθαρο μυαλο [λεμε τωρα ] και ισως παρουν την απαντηση που θα τους συνεφερει.
-
Διάβασα τα σχόλια και νομίζω ότι άσχετα με κραυγές και εθνικιστικά τσιτάτα, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την σημασία του γενετικού παράγοντα .
ΠΡΟΣΟΧΗ
Δεν εννοώ ότι οι Έλληνες /Κινέζοι/Τούρκοι (Insert your choice here) είναι πιο έξυπνοι/ωραίοι/μάγκες απο άλλους. Απλά φαίνεται ότι ο γενετικός παράγοντας παίζει πολύ μεγαλύτερη σημασία απο ότι νομίζαμε (κι εγώ μέσα μέχρι τώρα). Πρόσφατα παραδείγματα:(1) Η ασθένεια της Νάξου ( http://www.orpha.net/data/patho/GB/uk-naxos.pdf ) . Με λίγα λόγια και με όσα λιγότερα μπορώ να καταλάβω ο άσχετος (εγώ δηλαδή) μια γενετική ασθένεια που καταλήγει σε έμφραγμα και εμφανίζεται σε πολύ υψηλότερα ποσοστά σε άνδρες απο την Νάξο απο ότι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο .
(2) Το ΙQ συγκεκριμένων φυλών (και όχι εθνών) που έχουν μια παράδοση πολύ κλειστής κοινωνίας που αποδέχεται την είσοδο ξένων πάρα πολύ δύσκολα και διατηρεί μια πολύ μικρή γενετική ποικιλότητα. Για παράδειγμα στο URL : http://www.jerrypournelle.com/archives2 ... ml#smarts2
αναγράφεται η άποψη ότι η Εβραική φυλή των Εσκενάζι παρουσιάζει το υψηλότερο IQ απο κάθε άλλη (μαζί με μια σειρά γεντικών δυσμορφιών και προβλημάτων όμως).(3) Το παράδειγμα του χωριού Limone στην Ιταλία ( http://www.komotv.com/news/nindexaction.asp?id=5816) όπου υπάρχουν πολυ μικρά ποσοστά καρδιοπαθειών σε ανθρώπους με πολύ υψηλη χοληστερίνη. Ανακαλύφθηκε απο αναλύσεις αίματος των κατοίκων η ύπαρξη ενός μεταλλαγμένου γονιδίου .
Και στις 3 περιπτώσεια αυτές εικάζεται ότι τα αίτια της μετάλλαξης είναι οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ συγγενών που οδήγησαν σε καλή ή κακή ενίσχυση κάποιων γονιδίων. Και μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους έρευνες σχετικά με το DNA είναι σχετικά πρόσφατα επιστημονικά επιτεύγματα. Εγώ τουλάχιστον δεν αμφιβάλλω ότι θα προκύψουν και άλλα εξίσου εντυπωσιακά.
Όλα αυτά δεν τα αναφέρω για να ενισχύσω τις απόψεις των διάφορων εθνικιστών. Δεν μπορύμε όμως να αγνοούμε και την επιστημονική αλήθεια ενα και όποτε δεν ταιριάζει με τις προκαταλήψεις μας (μου).
Φιλικά
Παναγιώτης
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
για οσους πιστευουν οτι επειδη ετυχε να γεννηθουν στην γεωγραφικη περιοχη που ειναι γνωστη σαν Ελλαδα ή εστω απο γονεις που καταγονται απο την περιοχη αυτη και θεωρουν οτι εχουν κατι το ξεχωριστο και ιδιαιτερο απο αλλους ανθρωπους που κατοικουν στον πλανητη αυτο και που τους κανει καλυτερους ή εξυπνοτερους αφου δεν ειχαν την ''τυχη'' αυτη το μονο που εχω να πω ειναι οτι εχουν την συμπαθεια μου και ελπιζω γρηγορα να συνελθουν και να παψουν να ζουν με αυταπατες γιατι γινονται γραφικοι.Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
-
Σκεφτητε τα εθνη σαν παιδια
σκεφτητε το 1200 μεχρι το 1900 σαν την παιδικη ηλικια
σκεφτητε οτι τωρα ειμαστε στην εφηβειαΟποτε εχουμε καποια παιδια που ειχαν αυστηρους γονεις και ετσι εχουν βγει πειθαρχημενα και ακολουθουν του κανονες κατα γραμα, βεβαια η πολυ αυτηροτητα τους της καρφωσε στο κεφαλι και στην προσωπικη τους ζωη αποκυρηξανε βασικες αρχες(σαν την οικογενεια).
Σκεφτητε κατι αλλα παιδακια που μεγαλωσαν με την κακια μητρια και τον πατερα απων αυτα τα παιδακια μαθανε απο πολυ μικρα οτι για να την βγαλουν πρεπει να βρουν τροπους να κινηθουν εκτος των κανονων. οποτε τωρα που μεγαλωσαν εχουν γινει ειδικη σε αυτο.
Οι ελληνες δεν ειμαστε πιο εξυπνοι απο τους υπολοιπους (παντου θα βρεις εξυπνους και χαζους ανθρωπους πανω κατω στην ηδια αναλογια που θα τους βρεις και σε εμας). Απλα μαθαινουμε απο πολυ μικροι να εκμεταλευομαστε τα κενα του συστηματος(μετα απο 4 χρονια στην αγγλια ειμαι καθετος σε αυτο) και εχουμε ενα πολυ βαρυ συστημα παιδιας(με τεραστια προβληματα απαρχαιομενες τακτικες αλλα δυνατο) και μια κοινωνια με τεραστιες μαθησιακες απαιτησεις, μεσα απο τα γνωστα στερεοτυπα για τις γλωσες και τα πτυχια που 3εκινανε απο μια λαθος βαση αλλα στην τελικη το αποτελεσμα τους ειναι ευεργετικο(παντα μ'αρεσε που το καλοκαιρι οταν εφερνα τους ξενους φιλους οι περισοτεροι ελληνες φιλοι μου μπορουσαν να τους μιλησουν σε μια κοινα κατανοητη γλωσα)
θα κανω και μια παραβολη που θεωρω οτι αντικατατροπιζει σε μεγαλο βαθμο την διαφορα σκεψης.
Που λετε ο πρωταγωνηστης μας ο 'τακης'(ενα φυσιολογικο μυαλο) σπουδαζει automotive στην αγγλια, εχει δηλωση οτι γνωριζει απο καρτ. Οποτε μια ωραια μερα καλουν αυτον και αλλους 4 αγγλουλιδες για να το ποιοι θα γινουν οι μηχανικοι για την ομαδα του πανεπιστημιου. Στο τελικο τεστ εχουν ενα καρτακι με στραβομενο ψαλιδι και τους λεει ο υπευθηνος καθηγητης πρεπει να βαλουμε τον οδηγο μεσα να τρεξει τι κανουμε. Τα 3 αγγλακια δηλωσανε οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα και πρεπει να αγορασουν καινουργιο ψαλιδι. Ο τακης ομως ειχε την εξης φαινη ιδεα : εβαλε τα αγγλακια να κατσουν στις υπολοιπες 3 ροδες εβαλε εναν τακο κοντρα και τραβηξε 2-3 κλοτσιες στο ψαλιδι. Το ψαλιδι ηρθε, ποσο θα αντεχε αγνωστο, αλλα ηρθε.
Αυτη ειναι η διαφωρα μας με τους υπολοιπους.
-
Ο χρήστης xfleo έγραψε:
......................τι κανουμε. Τα 3 αγγλακια δηλωσανε οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα και πρεπει να αγορασουν καινουργιο ψαλιδι. Ο τακης ομως ειχε την εξης φαινη ιδεα : εβαλε τα αγγλακια να κατσουν στις υπολοιπες 3 ροδες εβαλε εναν τακο κοντρα και τραβηξε 2-3 κλοτσιες στο ψαλιδι. Το ψαλιδι ηρθε, ποσο θα αντεχε αγνωστο, αλλα ηρθε.Αυτη ειναι η διαφωρα μας με τους υπολοιπους.
αυτο λεγεται ''πενια τεχνας κατεργαζεται'' και δεν νομιζω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει για να χαρακτηριστει κανεις λιγοτερο ή περισσοτερο εξυπνος αφου κατι τετοιο θα μπορουσε να συμβει και σε ενα αντιστοιχο τμημα σε ενα ελληνικο πανεπιστημιο οπου τον ρολο των αλλων τριων καλλιστα θα μπορουσαν να παιξουν τρεις ελληνες νεοι που αφου σε ολη τους την εως τοτε ζωη τα ειχαν ολα ετοιμα και δεν χρειαστηκε να κοπιασουν για τιποτα [πλην ισως καθημερινης πολυωρης μελετης ] δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν τον εγκεφαλο τους ετσι οπως ενας που στερημενος μια ζωη οικονομικα διαμορφωνει τον εγκεφαλο του ετσι ωστε απο το τιποτα [που ειχε σε αφθονια στη ζωη του] να μπορεσει να δημιουργησει κατι ειτε για να παιξει σαν παιδι ειτε για να αναδειχθει και να επιβιωσει σαν μεγαλυτερος.
ειδικα τα τελευταια χρονια που το βιοτικο επιπεδο των ελληνων γινεται ολο και υψηλοτερο συγκριτικα με μολις 2-3 δεκαετιες παλαιοτερα και με ολα τα αρνητικα που η συγχρονη ζωη ειδικα στις μεγαλουπολεις επιβαλει σε 2-3 δεκαετιες απο σημερα δεν θα διαφερουμε και πολυ απο αυτους που σημερα θεωρουμε [οχι εγω αλλα αυτοι που ομιλουν για τους ελληνες σαν να ειναι κατι ξεχωριστο] σαν λιγοτερο εξυπνους απο εμας.
διαβαζα χθες σε εφημεριδα οτι οι μολις 260000 Ισλανδοι που ζουν απομονωμενοι σε εναν παγωμενο τοπο και μεχρι πριν λιγα χρονια ασχολουνταν αποκλειστικα με το ψαρεμα εχουν σημερα ενα απο τα υψηλοτερα βιοτικα επιπεδα στην Ευρωπη διατηρουν ακεραια την γλωσσα τους μεταφραζοντας οτι εισαγεται σε αυτην και θεωρουνται πρωτοποροι στην βιοτεχνολογια στην κατασκευη τεχνητων μελων και αλλες επιστημες του μελλοντος.
εμεις εδω αντιθετα και ειδικα τα τελευταια χρονια ασχολουμαστε με τις ''κατινες'' της τηλεορασης της θρησκειας και της πολιτικης και βλεπουμε σαν θεατες να κλεινουν ολες οι ελληνικες επιχειρησεις αφου πρωτα εχουν παρει τις επιδοτησεις των ''ξενερωτων'' και λιγοτερο εξυπνων ευρωπαιων κανοντας τις βιλες και γω δεν ξερω τι αλλο αντι να τις επενδυσουν ωστε να αναπτυξουν νεες τεχνολογιες και να γινουν πιο ανταγωνιστικες για να μπορεσουν να επιβιωσουν και να αναπτυχθουν.
αυτες τις μερες τελειωνει ενα προγραμμα επιδοτησης επιχειρησεων και εχουν πεσει ολοι με τα μουτρα για να κανουν φακελους γεματους με παραφουσκωμενες μελετες και προσφορες ωστε να βαλουν λεφτα στην τσεπη τα οποια για οτιδηποτε αλλο θα τα χρησιμοποιησουν πλην της επενδυσης τους στις επιχειρησεις τους..............και μετα απο λιγα χρονια οταν θα ερθουν καποιοι ''κινεζοι'' και θα τους κλεισουν το μαγαζακι τοτε θα τα ριχνουν σε ολους τους αλλους εκτος απο τους πραγματικους φταιχτες....... τους εαυτους τους.
η χωρα μας ειναι μια πολυ ομορφη χωρα [φυσικα δεν ειναι η ομορφοτερη μην τρελλαθουμε] που ομως εχει ενα σοβαροτατο μειονεκτημα.........κατοικειται απο Ελληνες .......ή μαλλον Νεοελληνες!!!!!!!!
Hellas, thou bearest the highest name for valiant acts