-
Γεια σας
Πριν από ενάμιση χρόνο που έψαχνα να αγοράσω μεταχειρισμένο SUV απευθύνθηκα στο forum και η βοήθεια που πήρα ήταν χρησιμότατη, κατέληξα να αγοράσω αυτό που οι περισσότεροι, τεκμηριωμένα, μου πρότειναν και δεν το μετάνιωσα καθόλου! (Πήραμε ένα subaru forester).Τώρα, χρειάζομαι και πάλι τα φώτα σας.
Καθημερινά μετακινούμαι από περιοχή κοντά στην Ραφήνα μέχρι το κέντρο της Αθήνας και πίσω για να πάω στη δουλειά μου. Μέσω Αττικής οδού και Εθνικής οδού. Πήγαινα είτε με το αμάξι (όταν δεν το χρησιμοποιούσε ο σύζυγος) είτε με τη μηχανή μου. Αλλά την προηγούμενη βδομάδα είχα ένα σοβαρό ατύχημα στην Αττική, η μηχανή σχεδόν καταστράφηκε, εγώ ευτυχώς τη γλύτωσα, αλλά ακόμα και να μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω δεν θα την ξανάπαιρνα σε τέτοιο δρόμο.Έτσι, βρέθηκα να ψάχνω για μικρό, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μεταχειρισμένο αμαξάκι, κυρίως για τη διαδρομή που σας έγραψα. Δεν θέλω να καίει πολύ, θέλω να είναι ασφαλές, να μην πάει σαν κάβουρας (με το subaru πάω 160-170 στην Αττική, αλλά γύρω στα 120 με ασφάλεια θα ήταν αρκετά για ένα μικρό).
Το μπάτζετ, περιορισμένο. Υπολογίζω το πολύ κανένα δυομισάρι. Δυστυχώς τα μικρά είναι και πιο ακριβά στις μέρες μας.
Καταρχάς, τι θα μου προτείνατε για τις ανάγκες που αναφέρω;
Κάποια εναλλακτική πρόταση εκτός από μικρούλι και οικονομικούλι που σκέφτομαι;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
-
Γεια σας
Πριν από ενάμιση χρόνο που έψαχνα να αγοράσω μεταχειρισμένο SUV απευθύνθηκα στο forum και η βοήθεια που πήρα ήταν χρησιμότατη, κατέληξα να αγοράσω αυτό που οι περισσότεροι, τεκμηριωμένα, μου πρότειναν και δεν το μετάνιωσα καθόλου! (Πήραμε ένα subaru forester).Τώρα, χρειάζομαι και πάλι τα φώτα σας.
Καθημερινά μετακινούμαι από περιοχή κοντά στην Ραφήνα μέχρι το κέντρο της Αθήνας και πίσω για να πάω στη δουλειά μου. Μέσω Αττικής οδού και Εθνικής οδού. Πήγαινα είτε με το αμάξι (όταν δεν το χρησιμοποιούσε ο σύζυγος) είτε με τη μηχανή μου. Αλλά την προηγούμενη βδομάδα είχα ένα σοβαρό ατύχημα στην Αττική, η μηχανή σχεδόν καταστράφηκε, εγώ ευτυχώς τη γλύτωσα, αλλά ακόμα και να μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω δεν θα την ξανάπαιρνα σε τέτοιο δρόμο.Έτσι, βρέθηκα να ψάχνω για μικρό, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μεταχειρισμένο αμαξάκι, κυρίως για τη διαδρομή που σας έγραψα. Δεν θέλω να καίει πολύ, θέλω να είναι ασφαλές, να μην πάει σαν κάβουρας (με το subaru πάω 160-170 στην Αττική, αλλά γύρω στα 120 με ασφάλεια θα ήταν αρκετά για ένα μικρό).
Το μπάτζετ, περιορισμένο. Υπολογίζω το πολύ κανένα δυομισάρι. Δυστυχώς τα μικρά είναι και πιο ακριβά στις μέρες μας.
Κάποια εναλλακτική πρόταση εκτός από μικρούλι και οικονομικούλι που σκέφτομαι;Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
-
Γεια σας
-
Πολύ μικρά αλλά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους:
Subaru Vivio
Chevrolet Matiz
Suzuki Alto
Kia Picanto
Hyundai Atos
Fiat Panda
Citroen C2Αυτά με βάση τα χρήματα που θέλεις να δώσεις.
Εγώ θα έψαχνα για ότι ποιο νεώτερο και να είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. -
Καταρχάς, ευχαριστώ για την απάντηση.
Με μια μικρή έρευνα στα μοντέλα που μου ανέφερες είδα ότι:Subaru vivio: διαθέσιμα είναι παλιά αυτοκίνητα από το 1992 - 1998. Κοιτάζω κάπως πιο νέα, το πολύ από το 2000 και μετά.
Matiz: καλύτερα τα πράγματα αλλά οι τιμές ανεβαίνουν. Στα υπόψην, φαίνεται ωραίο αμαξάκι. Από κατανάλωση τι λέει;
Alto: κι αυτό ακριβούτσικο, με φίλτρο χρονολογίας 2002 ξεκινάμε σχεδόν από τα 3 χιλιάρικα...
Picanto: το ίδιο με το Alto και ακόμα χειρότερα... ξεκινάνε από 3.000
Atos: υπάρχουν κάποια αμαξάκια κοντά στα 2.500. Ίδια ερώτηση με το matiz: για τι καταναλώσεις μιλάμε; π.χ. για ένα αμάξι του 2002-2004;
Panda: είδα ότι υπάρχουν πολλά και είναι ωραίο μικρό αμάξι. Καταναλώσεις εδώ; Ξέρει μήπως κανείς;
Citroen C2: ωραίο είναι, αλλά ανεβαίνει σε κυβικά και θα έχει σίγουρα μεγαλύτερες καταναλώσεις.Η εναλλακτική που σκέφτομαι είναι κάτι σε 1200-1400 κυβικά με μετατροπή σε γκάζι για να μην καίει πολύ. Διότι καθημερινά κάνω χοντρικά 100 χμ πηγαινέλα για τη δουλειά, άρα 2000 το μήνα, αν καίει π.χ. 10 ευρώ τα 100 χλμ προκύπτει ασύμφορο. Εδώ το 2λιτρο το subaru που το έχω στο γκάζι μου καίει 8,5 - 9 ευρώ στα 100 χλμ...
-
Άποψή μου;
Μην κοιτάς και πολύ τις καταναναλώσεις. Ότι είναι μέχρι 1200κυβικά πάνω/κάτω τα ίδια καίνε.
Να κοιτάξεις τα έξοδα συντήρησης και έξοδα όπως τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα κλπ...Τα ποιο 'οικονομικά' από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις είναι τα Κορεάτικα και το ιταλικό Παντάκι.
Κορεάτικο πολύ δύσκολα θα βρεις. Ωστόσο αξίζει να το ψάξεις.
Παντάκι θα βρεις πολύ ποιο εύκολα, αλλά θέλει πολύ προσοχή όχι γιατί μπορεί να είναι από leasing αλλά γιατί αν είναι με πάρα πολλά χιλιόμετρα ή και με γυρισμένα χιλιόμετρα, τότε μπορεί να μπεις σε έξοδα.
Το Παντάκι το έχω εγώ εδώ και 4 μήνες. Κατανάλωση στα 5.8lt/100km σε αστική και μόνο χρήση εντός Αθήνας (όχι Αττική Οδό!)Πάντως τα λεφτά που δίνεις τα θεωρώ πολύ λίγα για αυτή τη κατηγορία, ειδικά αν αναζητάς από 2000 και μετά.
-
Ναι, το panda είναι όντως καλή περίπτωση, το έχει η αδελφή μου εδώ και κάποια χρόνια (το 4x4) και είναι πολύ ευχαριστημένη. Μετατροπή σε γκάζι για το Panda τι λέει; Θα μου πεις, είναι λίγα τα κυβικά. Αλλά αν είναι να φτάσει να καίει κανένα εξάρι λεπτά το χιλιόμετρο, δεν θα είναι και άσχημα. Τόσα έκαιγα και με το μηχανάκι.
Και για την κατηγορία, δυστυχώς το ξέρω ότι είναι λίγα τα λεφτά.
Εδώ πήραμε 2λιτρο του 2005 με πεντέμιση χιλιάρικα, σχεδόν καινούργιο και θα ξεπαραδιαστούμε στο μικρούλι! -
Εγω παντως απ ολα οσα αναφερθηκαν μονο με c2 ή panda θα ηθελα να πηγαινω καθημερινα αττικη οδο για αρκετη αποσταση με 120.. σημαντικα καλυτερα απο τα υπολοιπα σα μηχανηματα.. Και πιστεψε με το θεωρω πολυ σημαντικο αυτο που γραφω.. Αν αντεχα μαλιστα τα γενικως λιγο πιο υψηλα κοστη θα επαιρνα μικρομεσαιο, ναι μεν πιο ψοφιο ως πιο βαρυ και 1.4 αλλα με σημαντικα καλυτερο πατημα,ανεση,αισθηση.
-
Θα κοιτούσα πολύ σοβαρά επίσης και αυτοκίνητα σαν αυτά:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7329198/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7346090/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7330470/Ή και κάτι τέτοιο για να υπάρχει και η αίσθηση της μηχανής: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6496197/
-
Το clio II ειναι καλη περιπτωση οντως.. και πολυ καλη οδικη συμπεριφορα.
-
Κάτι σε κορεάτικο θα σκεφτόμουν σαν επιλογή. Απο τα μικρά τους ως τα Accent, Lanos κλπ. Και καλύτερα σε ιαπωνικό τύπου Micra, Colt, Demio/121 κλπ αν υπάρχουν στην ζητούμενη τιμή.
Δεν θα εμπλεκα με την γαλλική αναξιοπιστία της προηγούμενης 10ετιας ...From my SMO72HD via Tapatalk
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το clio II ειναι καλη περιπτωση οντως.. και πολυ καλη οδικη συμπεριφορα.Μόνο σαν 1,4 98hp και με χειροκίνητα παράθυρα.
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Αίσθηση της μηχανής στην Αττική οδό... να μου λείπει!
Για μετατροπή σε υγραέριο σε όλα αυτά που αναφέρατε, λέει;
-
Χμ..., είδα μόλις τώρα τα τέλη κυκλοφορίας. Μετά τα 1350 cc γίνονται απαγορευτικά: πηδάνε στα 240 ευρώ από τα 120 και 135 που έίναι στις δύο προηγούμενες κατηγορίες!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Κάτι σε κορεάτικο θα σκεφτόμουν σαν επιλογή. Απο τα μικρά τους ως τα Accent, Lanos κλπ. Και καλύτερα σε ιαπωνικό τύπου Micra, Colt, Demio/121 κλπ αν υπάρχουν στην ζητούμενη τιμή.
Δεν θα εμπλεκα με την γαλλική αναξιοπιστία της προηγούμενης 10ετιας ...From my SMO72HD via Tapatalk
Το colt καλο αλλα στα 2500 ευρω υπαρχει; Θα εβαζα και το Getz αλλα παει στα 3000 και κατι για καλη κατασταση. Το panda με 2500 που εχει; Μιλαμε να ειναι σε καλη κατασταση.
-
Γι αυτή την γενιά Colt λέω.
Πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6849559/
Αν και η επόμενη γενιά (σιγουρα πιο συγχρονη) από τα 2500, 3000€ ξεκινάει.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παιδιά, όσο και να το κουράζουμε η κατηγορία πολύ μικρών αυτοκινήτων είναι δίκοπο μαχαίρι.
Ότι είναι καλό, κοστίζει και φεύγει κατευθείαν.
Με 2500euro τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Έχουμε φθάσει στο σημείο αυτά τα αυτοκίνητα να είναι ποιο ακριβά από μικρομεσαία hatchback.Το παρακάτω εφόσον είναι σε καλή κατάσταση είναι μία πολύ καλή πρόταση. Το είχα 2 μήνες και με είχε ενθουσιάσει. Φοβερό αυτοκινητάκι και ότι πρέπει για αστική χρήση:
-
Δεν ειν' κακό...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Γι αυτή την γενιά Colt λέω.
Πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6849559/
Αν και η επόμενη γενιά (σιγουρα πιο συγχρονη) από τα 2500, 3000€ ξεκινάει.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Που το θυμηθηκες ρε cosneo. Καλο αυτοκινητο. Δεν ειχε πιασει πολυ. Το προτιμω απο το Agila.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το παρακάτω εφόσον είναι σε καλή κατάσταση είναι μία πολύ καλή πρόταση. Το είχα 2 μήνες και με είχε ενθουσιάσει. Φοβερό αυτοκινητάκι και ότι πρέπει για αστική χρήση:
5.8 λίτρα στα 100χμ μικτή κατανάλωση λέει. Έίναι βέβαια και 1000άρι οπότε στην Αττική οδό θα ζορίζεται και δεν το κόβω να καίει λιγότερο από τόσο... Το panda που έγραψες πιο πάνω καίει λιγότερα και βγαίνει -νομίζω- στα 1200 και 1300 cc.
Και δεν μ' αρέσει κιόλας! Εκτός από κίτρινο (ταξί!!) είναι και σαν κουβαδάκι!
Εντελώς από αισθητικής απόψεως εμένα μου αρέσει το C2 και το Panda.
Υπάρχουν και κάποια αμαξάκια που έχουν ήδη υγραέριο, κοιτάζω κι αυτά.
Αγορά μεταχειρισμένου μικρού αυτοκινήτου πόλης