-
Αναφέρομαι στον εκτελωνισμο πρώτα που θέλει 30 χρόνια! Ας έρθει το αμάξι κι ας περιμενει 1 χρόνο
-
Ο χρήστης chala13 έγραψε:
Για να μη το κουράζεις άδικα:
1)Δεν μπορείς να εισάγεις όχημα άνω των τριάντα ετών σαν ιστορικό από ΗΠΑ,γιατί ο νόμος ισχύει μόνο για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.Οπερ και σημαίνει ότι ταξινομείς πρώτα Γερμανία ή Ολλανδία και μετά εισάγεις,πράγμα κομματάκι ακριβό.Nομιζω οτι καπου κανεις καποιο λαθος . Τη τελευταια τετραετια εχω φερει απο Η.Π.Α. 4 αυτοκινητα (3 δικα μου και ενα ενος φιλου) , ολα ανω των 30 ετων και ΟΛΑ εκτελωνιστηκαν σαν 'αντικειμενα ιστορικης αξιας' μετα απο πραγματογνωμοσυνη . Φυσικα ολα εχουν πινακιδες ιστορικου. Ο λογος που εκτελωνιστηκαν ηταν η προελευση τους απο 'Τριτη Χωρα'. Αν ερχοντουσαν απο κοινοτικη χωρα δεν θα χρειαζοταν να περασουν ουτε τελωνειο ουτε τιποτα . Θα περναν πινακιδες ιστορικου με μια απλη αποδειξη ιδιοκτησιας.
Και δεν πλήρωσες ΦΠΑ δλδ;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Για να μη το κουράζεις άδικα:
1)Δεν μπορείς να εισάγεις όχημα άνω των τριάντα ετών σαν ιστορικό από ΗΠΑ,γιατί ο νόμος ισχύει μόνο για ενδοκοινοτικές συναλλαγές.Οπερ και σημαίνει ότι ταξινομείς πρώτα Γερμανία ή Ολλανδία και μετά εισάγεις,πράγμα κομματάκι ακριβό.Nομιζω οτι καπου κανεις καποιο λαθος . Τη τελευταια τετραετια εχω φερει απο Η.Π.Α. 4 αυτοκινητα (3 δικα μου και ενα ενος φιλου) , ολα ανω των 30 ετων και ΟΛΑ εκτελωνιστηκαν σαν 'αντικειμενα ιστορικης αξιας' μετα απο πραγματογνωμοσυνη . Φυσικα ολα εχουν πινακιδες ιστορικου. Ο λογος που εκτελωνιστηκαν ηταν η προελευση τους απο 'Τριτη Χωρα'. Αν ερχοντουσαν απο κοινοτικη χωρα δεν θα χρειαζοταν να περασουν ουτε τελωνειο ουτε τιποτα . Θα περναν πινακιδες ιστορικου με μια απλη αποδειξη ιδιοκτησιας.
Και δεν πλήρωσες ΦΠΑ δλδ;
Οχι , δεν πληρωσα ΦΠΑ ,αλλα ενα τελος που προβλεπει ο σχετικος νομος 'περι αντικειμενων ιστορικης αξιας ' που ειναι ,αν θυμαμαι καλα ,γυρω στο 9% ( 8% + 0.15 %) ,πανω στην αξια που εβγαλε η υπηρεσια αξιων του τελωνειου που σημειωτεον ηταν πολυ λογικη. Για οποιον ενδιαφερεται για λεπτομερειες , εχω κρατησει καπου ( αλλα που;; ) τις διασαφησεις του τελωνειου.
-
Λοιπον , βρηκα τα χαρτια του τελωνειου : Το τελος που πληρωνεις ειναι 0,15 % στην CIF αξια και στο ποσο που προκυπτει αλλο ενα 8% . Η δασμολογικη κλαση που ανηκει ενα εισαγομενο ιστορικο αυτοκινητο λεγεται : ' Συλλογες και αντικειμενα συλλογων που παρουσιαζουν ιστορικο ενδιαφερον' .
-
KATRAV.......
διάβασες τα παραπάνω, αν ναι φρόντισε να τα εμπεδώσεις και έχεις χρόνο μέχρι το αυτοκίνητο να γίνει ιστορικό να μάθεις την τιμή στην αμέρικα συν τα μεταφορικά του(αν ζητήσεις από τον chala13 θα σου πει πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά) και κάνοντας μια βόλτα από το τελωνείο θα μάθεις πόσο πάει ο εκτελωνισμός του.
απλά πράγματα. -
THANX
-
Λοιπον εχουμε και λεμε. Εχει βρεθει αυτοκινητο trans am σε μια πόλη της Ιταλίας.
Το αμάξι εχει περασει τελωνειο και ο κάτοχος του εχει χαρτια IMA όπως λεει
(Italian Customs Document) και ανήκει πλεόν στην Ευρωπαϊκη Ενωση. Μπορω λοιπον να το εισαγω στη χωρα μας και να το κρατησω οπως μου λεει χωρις να υπαρχει προβλημα στο ελληνικο τελωνειο?αποσπασμα απο το email που μου εστειλε...
'Just for your guidance, the car has been custom cleared in Italy and now it is regularry in European Community.
I have original Italian Customs Document (named 'IMA') in my hands.
I'm not sure about that, but I suppose you could buy it and take it to your home now (declaring it in customs office), and wait 2012 in order to ask historical plates.
Let me know...' -
Ταλαιπωρήθηκα και συνεχίζω τώρα 3 χρόνια κοντά.
Μέσα στους επόμενους 6 μήνες ευελπιστώ να έχω φτάσει στο τέλος. -
Κουραγιο.
Απο πειρα, αυτοι οι τελευταιοι 6 μηνες γινονται ανετα 1-2 χρονια.
-
εχεις απολυτο δικιο.....ομως η δουλεια τελειωσε και παω για πινακιδες...
-
Ο χρήστης abss-123 έγραψε:
εχεις απολυτο δικιο.....ομως η δουλεια τελειωσε και παω για πινακιδες...ναι αλλα δεν μας εβαλες καμα φωτο να μας φτιαξεις λιγο ....
-
-
ξερεις τι μου θυμησες ρε συ φιλε; τα παιδικα μου χρονια που βλεπαμε τον ΚΙΤ αφου σκεφτηκα οτι καπου εκει θα δω και τον david hasselhoff παντως να το χαρεις ειναι μουν@ρα το αμαξι
-
Ειδα μια σημερα στο Γέρακα , στην Κλεισθένους, μάλλον ειχε πάει για σερβις.
-
Ωραίος! Τι μοτέρ έχει?
-
305 TBI me 4 barrel carb V8 5.0
PONTIAC TRANS AM 1982-86