-
Βασικά...καλησπέρα σας!
Το συγκεκριμένο θέμα έρχεται να προστεθεί στα αμέτρητα άλλα, παρόμοια.
Πλην, όμως, έχει και...διαφορές: εμπλέκει τρεις διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων!
Όσοι έχετε...υπομονή (!) και διάθεση, καλείστε να συμβάλετε με τις γνώσεις σας.Η ιστορία έχει ως εξής:
Άτεκνος, ανύπαντρος μηχανόβιος (όχι αλήτης...), ετοιμάζεται να προσχωρήσει στο εντελώς...'αντίπαλο στρατόπεδο'.
Η, οικεία στους περισσοτέρους σας, ανάγκη για οικογενειακό μεταφορικό μέσο, με κατηύθηνε στο forum για καθοδήγηση!
Η επιλογή θα γίνει προς το τέλος της χρονιάς, συνεπώς, έχουμε χρόνο για συζήτηση.
Το ανώτατο επιτρεπόμενο κόστος θα αγγίξει τα 5.000 ευρώ.Ωστόσο, μία επαγγελματική ενασχόληση περιπλέκει τα δεδομένα.
Αντικείμενο: οι ηχητικές (και φωτιστικές) καλύψεις.
Το αυτοκίνητο θα κληθεί να εξυπηρετήσει αρκετές, μικρές δουλειές.
Για τις μεγάλες, υπάρχει φορτηγό, ωστόσο, για κάποιες μικρές (δυο-τρία ηχεία, ένας ενισχυτής, μία κονσόλα),
θα προτιμάται, ασφαλώς, το επιβατικό.
Προλαβαίνω πρόταση: ναι, θα αποκτηθεί και ένα τρέιλερ για κάποιες μικρομεσαίες ηχοκαλύψεις!
Αυτό δε σημαίνει πως δε θα εκτιμηθεί και η μεγαλύτερη δυνατή μεταφορική ικανότητα του ιδίου του αυτοκινήτου.
Ας μην...ξεχνάμε (!), πως το παιδί, που θα μας έρθει στις αρχές του Μαρτίου, θα απαιτεί από μόνο του, ένα...φορτηγό!Οι κατηγορίες στις οποίες προσανατολίζομαι είναι οι εξής τρεις:
- τα Supermini (επειδή μου αρέσουν τα μικρά!)
- τα μικρομεσαία (επειδή τα κάνουν όλα!)
- MPV/Van (επειδή ο χώρος δεν είναι ποτέ αρκετός!)
Για την πρώτη κατηγορία, προφανώς θα υπάρχουν ενστάσεις λόγω των περιορισμένων μεταφορικών δυνατοτήτων τους.
Βέβαια, άλλοι οι χώροι που προσφέρει ένα Yaris και άλλοι ενός Swift ή (ακόμη χειρότερα) ενός Mini.Περισσότερο με ενδιαφέρει να πάρω γνώμες για θέματα αξιοπιστίας, κατανάλωσης και (γενικής) συμπεριφοράς.
Οι τετράτροχες οδηγικές μου εμπειρίες είναι πολύ λίγες. Έχω οδηγήσει ελάχιστα αυτοκίνητα - και κανένα από αυτά που παραθέτω.Οι πρώτες έρευνες αγοράς, οι οποίες ενδέχεται να μεταβληθούν μεχρι τη στιγμή της επιλογής, είναι οι παρακάτω:
Τα supermini.
http://www.car.gr/classifieds/compare/?id=6645873&id=5755348&id=6400019&id=6555050&id=6664182&id=6359850&id=6593112&id=6670974&id=6402334
Προσωπική (θεωρητική, πάντα) σειρά προτίμησης: 207, Swift, Mini, Clio, Yaris, Colt, A140, Fabia, MicraΤα μικρομεσαία.
http://www.car.gr/classifieds/compare/? ... id=6734651
Προσωπική (θεωρητική, πάντα) σειρά προτίμησης: Focus, 147, 308, 307, 3Τα 'πολυμορφικά'.
http://www.car.gr/classifieds/compare/? ... id=6670003
Προσωπική (θεωρητική, πάντα) σειρά προτίμησης: C-Max, Kangoo, Picasso, Doblo, Partner, Matrix, SerenaΤι μπορείτε να μου επισημάνετε για τα παραπάνω υποψήφια μοντέλα;
Εκ των προτέρων, ενημερώνω πως κάποια δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.
Για παράδειγμα, θεωρώ πως το Serena είναι παλιό, κυρίως τεχνολογικά (φύλλα σούστας πίσω!)
Ωστόσο, τα συμπεριέλαβα μήπως και διαθέτουν κάποιες 'κρυφές χάρες' τις οποίες αγνοώ!Αυτά τα ολίγα!
Ελπίζω να μη σας κούρασα και προσβλέπω σε μία ωφέλιμη διαπραγμ...εεεε...σε μία επικοδομητική συζήτηση!Σταύρος.
-
Βασικά...καλησπέρα σας!
Πλην, όμως, έχει και...διαφορές: εμπλέκει τρεις διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων!
Όσοι έχετε...υπομονή (!) και διάθεση, καλείστε να συμβάλετε με τις γνώσεις σας.Η ιστορία έχει ως εξής:
Άτεκνος, ανύπαντρος μηχανόβιος (όχι αλήτης...), ετοιμάζεται να προσχωρήσει στο εντελώς...'αντίπαλο στρατόπεδο'.
Η, οικεία στους περισσοτέρους σας, ανάγκη για οικογενειακό μεταφορικό μέσο, με κατηύθηνε στο forum για καθοδήγηση!
Η επιλογή θα γίνει προς το τέλος της χρονιάς, συνεπώς, έχουμε χρόνο για συζήτηση.
Το ανώτατο επιτρεπόμενο κόστος θα αγγίξει τα 5.000 ευρώ.Ωστόσο, μία επαγγελματική ενασχόληση περιπλέκει τα δεδομένα.
Για τις μεγάλες, υπάρχει φορτηγό, ωστόσο, για κάποιες μικρές (δυο-τρία ηχεία, ένας ενισχυτής, μία κονσόλα),
Προλαβαίνω πρόταση: ναι, θα αποκτηθεί και ένα τρέιλερ για κάποιες μικρομεσαίες ηχοκαλύψεις!
Αυτό δε σημαίνει πως δε θα εκτιμηθεί και η μεγαλύτερη δυνατή μεταφορική ικανότητα του ιδίου του αυτοκινήτου.
Ας μην...ξεχνάμε (!), πως το παιδί, που θα μας έρθει στις αρχές του Μαρτίου, θα απαιτεί από μόνο του, ένα...φορτηγό!Οι κατηγορίες στις οποίες προσανατολίζομαι είναι οι εξής τρεις:
Για την πρώτη κατηγορία, προφανώς θα υπάρχουν ενστάσεις λόγω των περιορισμένων μεταφορικών δυνατοτήτων τους.
Βέβαια, άλλοι οι χώροι που προσφέρει ένα Yaris και άλλοι ενός Swift ή (ακόμη χειρότερα) ενός Mini.Περισσότερο με ενδιαφέρει να πάρω γνώμες για θέματα αξιοπιστίας, κατανάλωσης και (γενικής) συμπεριφοράς.
Οι τετράτροχες οδηγικές μου εμπειρίες είναι πολύ λίγες. Έχω οδηγήσει ελάχιστα αυτοκίνητα - και κανένα από αυτά που παραθέτω.Οι πρώτες έρευνες αγοράς, οι οποίες ενδέχεται να μεταβληθούν μεχρι τη στιγμή της επιλογής, είναι οι παρακάτω:
Τα supermini.
http://www.car.gr/classifieds/compare/?id=6645873&id=5755348&id=6400019&id=6555050&id=6664182&id=6359850&id=6593112&id=6670974&id=6402334
Προσωπική (θεωρητική, πάντα) σειρά προτίμησης: 207, Swift, Mini, Clio, Yaris, Colt, A140, Fabia, MicraΤα μικρομεσαία.
Προσωπική (θεωρητική, πάντα) σειρά προτίμησης: Focus, 147, 308, 307, 3Τα 'πολυμορφικά'.
Προσωπική (θεωρητική, πάντα) σειρά προτίμησης: C-Max, Kangoo, Picasso, Doblo, Partner, Matrix, SerenaΤι μπορείτε να μου επισημάνετε για τα παραπάνω υποψήφια μοντέλα;
Για παράδειγμα, θεωρώ πως το Serena είναι παλιό, κυρίως τεχνολογικά (φύλλα σούστας πίσω!)
Ωστόσο, τα συμπεριέλαβα μήπως και διαθέτουν κάποιες 'κρυφές χάρες' τις οποίες αγνοώ!Αυτά τα ολίγα!
Ελπίζω να μη σας κούρασα και προσβλέπω σε μία ωφέλιμη διαπραγμ...εεεε...σε μία επικοδομητική συζήτηση!Σταύρος.
-
Βασικά...καλησπέρα σας!
Τα supermini.
-
Μόνο και μόνο για αυτά που αναφέρεις για χώρο μεταφοράς ηχητικών, γενική συμπεριφορά στο δρόμο, αξιοπιστία κλπ... θα έπαιρνα ένα Matrix:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6245850/Και θα έπαιρνα Matrix γιατί το είχαμε, και είδα ότι κουβαλά άνετα τα πάντα και πάει και άνετα στο δρόμο.
Από εκεί και πέρα αν ήθελα κάτι σε ποιο μικρό όγκο και ποιο νεανικό, θα έπαιρνα FORD FUSION που επίσης έχει καλούς χώρους.
Καλό και το προηγούμενο Meriva.
Με λίγα λόγια θα κοίταζα μόνο για MPV για να είμαι σίγουρος ότι καλύπτει την βασική μου ανάγκη.
-
Matrix λογω χωρων και αξιοπιστιας. Αν θες κατι αλλο, γνωμη μου να κοιταξεις μονο ιαπωνα η κορεατη, εκτος και αν το αμαξι το παρεις απο γνωστο σου.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Η αλήθεια είναι πως το Matrix το έχουν δύο 'κολλητοί' και έχουν να πουν πολύ καλά λόγια!
Από άποψη χώρων, αξιοπιστίας και κόστους, είναι στην κορυφή.
Αν αφαιρούνταν και τα πίσω καθίσματα...Επίσης, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, μου...διέφυγε το Honda Jazz.
Το έχουν άλλοι δύο 'κολλητοί' και επίσης είναι πολύ ευχαριστημένοι.Τα υπόλοιπα που παρέθεσα στα links, έχουν προβλήματα και δεν τα προτείνετε;
Π.χ. τα C-Max, Xsara Picasso, Kangoo, ή τα Focus, 307, 207, Clio (κλπ.) δεν είναι καλά;
Πέρα από τους διαθέσιμους χώρους, βέβαια..Ευχαριστώ!
-
Όλα καλά είναι, αν βρεις κάτι καλό...
Το θέμα είναι να χωράνε τα ηχητικά μαραφέτια.
Π.χ στο 207 που έχω εγώ, έχω βάλει πίσω ένα SUB και το μισό πορτμπαγκάζ τίγκαρε...
Επίσης το άλλο πρόβλημα είναι το ύψος. Αν θέλεις να βάλεις κάτι που έχει κάποιο ύψος πολύ πιθανό να μην χωράει στα μικρά και τα μικρομεσαία.Αλλά αυτό θα το δεις εσύ, που ξέρεις για τα πράγματα που θα κουβαλάς.
Εγώ θα απέφευγα Γαλλικό, Ιταλικό, Ισπανικό. Αλλά αυτό αφορά τις δικές μου παραξενιές. Επίσης έχω κάποιους συναδέλφους με C-Max, S-Max, Focus SW. Ενώ προσπαθούν να πουν καλά λόγια, πολλές φορές τους βλέπω να τρέχουν στα συνεργεία με γερανούς κλπ...
-
Το matrix, αυτοκίνητο το οποίο καβαλάω κι εγώ τους τελευταίους μήνες, έχει νομίζω και το πλεονέκτημα ότι μπορεί να βγάλει άδεια μικτής χρήσης.Αυτό σημαίνει ότι νόμιμα θα μπορείς να μεταφέρεις αγαθά -αντικείμενα.Επιπλέον νομίζω ότι κάποια έξοδα μπορείς να τα περνάς και στην επιχείρηση.Δεν το υπογράφω ακόμα αλλά σε λίγο καιρό θα το ψάξω και για μένα και θα ενημερώσω.
Κατά τα άλλα νομίζω ότι χώρους σαν τα s/w δεν έχουν κανένα(Πριν το Matrix είχα ένα fiat stilo multiwagon).
Τα τρίπορτα που παραθέτεις μάλλον δεν θα σε βολέψουν με τον ερχομό παιδιού - παιδιών ειδικά στις αρχές, με καρότσι και ότι άλλο κουβαλιέται κατά περίπτωση. -
Ο χρήστης Barchman έγραψε:
Τα υπόλοιπα που παρέθεσα στα links, έχουν προβλήματα και δεν τα προτείνετε;
Π.χ. τα C-Max, Xsara Picasso, Kangoo, ή τα Focus, 307, 207, Clio (κλπ.) δεν είναι καλά;Ευχαριστώ!
Απέφυγε τα 'αεριούχα'. Σίγουρα προβληματικά.
Η Xsara και παλιά και προβληματική κατά καιρούς.
Δες Matrix όσο πιο νέο υπάρχει. Λυμένα τα θέματα του και αξιόπιστο. Οδηγικά μην περιμένεις πολλά αλλά σε χώρους υπερκαλύπτει.
Καλή περίπτωση και το Meriva. Είχαν θέματα με την κρεμαγιερα. Αν έχει αντικατασταθεί, στα λοιπά του είναι αξιόπιστο.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ γα τις (μέχρι τούδε) απαντήσεις!
Θα...'κάνω πέτρα την καρδιά μου' και θα απορρίψω την κατηγορία των (αγαπημένων) Supermini...
Ήδη, το Matrix έχει γίνει, με διαφορά, η πρώτη επιλογή!Έχω δυο-τρεις ερωτήσεις ακόμα:
- το Kia Soul (που είναι ενδιαφέρον σχεδιαστικά) είναι αξιόλογο - ακόμα κι αν δεν προσφέρει την ευελιξία του Matrix;
- όντως, κοίταζα και κάποια SW - ειδικά τα 307 SW. Εχουμε να πούμε κάτι για αυτά;
- για να τελειώνουμε και να μη σας 'πρήζω' άλλο, τα Ford (C-Max, Focus) τα ξεχνάω;
Ευχαριστώ και πάλι!
Υ.Γ. Το Mitsubishi Space Star 1.3, αξίζει;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6505277/ -
KIA Soul πολύ δύσκολα θα βρεις. Είχαν πουληθεί ελάχιστα.
Mitsubishi Space Star με ξένες πινακίδες; Δεν θα πρέπει να εκτελωνιστεί για να γίνει Ελληνικό;
Θα το απέφευγα.Αν θέλεις κάτι φτηνό, μικρό και σε MPV κοίτα και το Opel Agila.
Αν ρίξεις τα καθίσματα χωράει 'παπάδες'...
π.χ.
http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5244761/ -
Τελευταία, προστέθηκε ένα...ξεχασμένο μοντέλο: Toyota Corolla Verso 1600 (2004-2008)
Τι γνώμη έχετε για αυτό; -
Στο δρόμο αδιάφορο όπως τα περισσότερα ΤΟΥΟΤΑ αλλά από τα πλέον αξιόπιστα αυτοκίνητα... Καλή περίπτωση, αλλά δεν θα το βρεις σε καλή τιμή γιατί κλασσικά τα περισσότερα toyota είναι για μένα υπερκοστολογημένα και καινούρια και μεταχειρισμένα. Φυσικά είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το matrix... Βέβαια σε μεταχειρισμένο είναι πολλά που πρέπει να προσέξεις. Πάντως corolla verso με 5000€ δεν νομίζω να βρεις ή αν βρεις θα είναι σε κακή κατάσταση... Από όσα κοιτάς μέχρι τώρα μαζί με το C-max τα θεωρώ τις καλύτερες περιπτώσεις... Γνώμη μου κοίτα περισσότερο προς το ford γιατί θα το βρεις και σε καλύτερη τιμή πχ κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6265174/
-
Υπερκοστολογημένα είναι πολλά, όχι λίγα!
Τουλάχιστον, κάποια, βασίζουν το αυξημένο κόστος τους και στην αυξημένη αξιοπιστία.
Εδώ που έχουμε φτάσει, κάτι είναι και αυτό...Τέλος πάγκων, αυτή τη στιγμή, η εξάδα με τα υποψήφια, είναι:
- Jazz, Note
- C-Max, Corolla Verso, Matrix, Meriva
-
Αν δεν έχεις πρόβλημα με τον όγκο του αυτοκινήτου νομίζω ότι το C-Max είναι καλύτερη επιλογή από όλες τις άλλες.
Αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι και ποιο ακριβό από όλα τα υπόλοιπα.
Έχεις βρει κάτι ενδιαφέρον; -
Ο χρήστης Gauss έγραψε:
... πχ κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6265174/Αυτό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και από ότι βλέπω έχει 'τρελό' εξοπλισμό...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν δεν έχεις πρόβλημα με τον όγκο του αυτοκινήτου νομίζω ότι το C-Max είναι καλύτερη επιλογή από όλες τις άλλες.Αυτό ίσως καθορίσει την τελική επιλογή:
Μιας και θα χρειάζεται να οδηγείται και από τη σύζυγο (κυρίως, εντός),
προτεραιότητα στους μεγαλύτερους χώρους, με (μικρό) τίμημα την μικρότερη ευχρηστία εντός πόλης,
ή πιο μεζεμένες διαστάσεις (για ευκολία κίνησης εντός) με λιγότερο μεγάλους χώρους;Έχεις βρει κάτι ενδιαφέρον;
Έχω βρει δυο-τρία από το καθένα - πλην Matrix, όπου βρίσκω πολλά!
-
Το θέμα του όγκου είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Γιατί μπορεί να πάρεις κάποιο αυτοκίνητο που ενώ σε καλύπτει από χώρους, ωστόσο μπορεί να σου κάνει τη ζωή 'κόλαση' μέσα στην πόλη με αποτέλεσμα σύντομα να σκέφτεσαι για αγορά και ενός άλλου μικρού αυτοκινήτου.
Για αυτό θα πρέπει μάλλον να βρεθεί η χρυσή τομή.
Εμείς π.χ. στο Matrix είχαμε βάλει μπάρες στην οροφή και κουβαλούσαμε μέχρι και στρώματα κρεβατιού...
Από την άλλη όμως αν το αυτοκίνητο βγαίνει συχνά για ταξίδια ένα αυτοκίνητο όπως το c-max θα ήταν πολύ ποιο άνετο, ξεκούραστο, οδηγικά καλύτερο και ασφαλές.Μπέρδεμα...
Μήπως να κοίταζες και κανένα SEAT ALTEA που τα συνδυάζει όλα;
Το έχει ένας γείτονάς μου και δεν το βλέπω να είναι μεγάλο σαν όγκος, αλλά φορτώνει πολύ πράμα μέσα...Αυτό το ALTEA έτυχα να το δω από κοντά και έμαθα και την ιστορία του:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6913509/
Ιδιώτης (νέος, οικογενειάρχης) που το 'χάρισε' λόγω οικονομικών προβλημάτων (έμεινε άνεργος). Το έδωσε 4500euro στον έμπορα, ανταλλαγή με ένα smart.
Ο έμπορας το έχει βγάλει 6500euro και μου έλεγε ότι αυτό το αυτοκίνητο είχε κοστίσει καινούριο κάπου στα 20000euro.Εμένα στο μάτι μου φάνηκε σε πολύ καλή κατάσταση.
-
Σταδιακά, τα (λίγο) μεγαλύτερα σε μέγεθος, χάνουν έδαφος...
Μιας και όλα, ακόμα και τα μικρότερα, έχουν τουλάχιστον αξιοπρεπείς χώρους,
πιθανότατα θα προτιμηθεί ένα από δαύτα.
Επιπλέον, ο μικρότερος κυβισμός τους είναι καλοδεχούμενος!Συνεπώς: C-Max και Corolla Verso, μένουν πιο πίσω - χωρίς, ωστόσο, να απορρίπτονται!
Προηγείται το Jazz, ακολουθούν τα Matrix και Meriva (το πρώτο μοντέλο, στα 1.400 κ.εκ.) και έπεται το Note (μόνο και μόνο λόγω του μικρότερου χώρου αποσκευών...)
Τα 1.600 κ.εκ. του Matrix...'συγχωρούνται', λόγω της χαμηλότερης τιμής του...Ευχαριστώ όλους, για τη συμμετοχή!
-
To Jazz αξιόπιστο, λειτουργικό εσωτερικό, τσιμπημενο ως μτχ αλλά και το aftersales του.
Το Note επίσης αξιόπιστο, καλύτερες τιμές, κάποιους συμβιβασμούς σε ποιότητα συναρμολόγησης και χώρους.
Κινήσου μεταξύ αυτών των δύο καλύτερα.From my SMO72HD via Tapatalk
Έγκαιρη (έως πρόωρη!) αναζήτηση αυτοκινήτου