-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Από καζανάκι ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Από καταλύτη όμως που μέσα έσπασε έχω ακούσει για πτώση της απόδοσης. Σχετικά με τα καζανάκι, στο δικό μου το brava η καλή fiat δε μου έδινε χώρια το τελικό. Ήθελε να αγοράσω από την πολλαπλή όλο το σύστημα (εκτός του καταλύτη) με 470 ευρώ Πήρα ένα του εμπορίου και ξεμπέρδεψα. Πριν πας στο μηχανικό δεν περνάς από έναν εξατμισά να το ακούσει; Τα καζανάκια δεν καθαρίζουν. Αν σπάσουν μέσα τα διαφράγματα τότε αντίο.Το πίσω καζανάκι είναι κανονικά για αλλαγή, αλλά αντέχει ακόμα...
Τελικά το πρόβλημα ήταν πολλαπλασιαστής και μπουζοκαλώδια τα οποία και αλλάχθηκαν. Δεν ήταν θέμα εξάτμισης τελικά.
Όσο για τη βενζίνη, ίσως τελικά και να μην ήταν νοθευμένη και να ήταν σύμπτωση που άρχισαν τις διακοπές πολλαπλασιαστής και μπουζοκαλώδια αμέσως μετά το γέμισμα... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αφού το έκανε αμέσως με το που έβαλε βενζίνη.......πότε πρόλαβε να πάει η ''νοθευμένη'' στους κυλίνδρους;;;;
κατ'εμέ κάποιο μπουζοκαλώδιο/πολλαπλασιαστής .......να τα λέμε αυτά.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αφού το έκανε αμέσως με το που έβαλε βενζίνη.......πότε πρόλαβε να πάει η ''νοθευμένη'' στους κυλίνδρους;;;;
κατ'εμέ κάποιο μπουζοκαλώδιο/πολλαπλασιαστής .......να τα λέμε αυτά.....
Είχες δίκιο!!!
Να φανταστείς του το ανέφερα στον μηχανικό πως υποψιάζομαι πως κάτι με μπουζοκαλώδια ή κάτι σχετικό πιστεύω είναι, αλλά επέμενε αρχικά πως είναι θέμα βενζίνης και βουλωμένης εξάτμισης. Τζάμπα και η 100άρα βενζίνη και οι δοκιμές αρκετών χιλιομέτρων σε υψηλές στροφές για να... στρώσει το εργαλείο!!! Τον ξεγέλασε ο ήχος από την εξάτμιση...Πάντως θα ήθελα να μου πεις: σ**ε περίπτωση νοθευμένης βενζίνης, δεν φαίνεται αμέσως από την αρχή η μειωμένη αποδοτικότητα; **Γιατί και στο άλλο πρατήριο μου είπαν πως συμβαίνει αυτό (ότι δηλαδή σε περίπτωση νοθευμένης βενζίνης, να έχω αμέσως παρόμοια συμπτώματα). Και ο υπάλληλος εκεί ήταν πεπεισμένος ακόμα και για τον θόρυβο που έκανε το αυτοκίνητο, πως σχεδόν το αποκλείει να είναι μηχανικό θέμα και το απέδωσε σε κακής ποιότητας βενζίνη...
-
Αμεσως δεν γινεται..........διοτι στο κυκλωμα απο την αντλια μεχρι την μπεκιερα υπαρχει ηδη καλης ποιοτητας βενζινη,ετσι μεχρι να καταναλωθει αυτη και να φτασει η νοθευμενη στα μπεκ θα πρεπει να δουλεψει το μοτερ κανα 10' πανω-κατω.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αμεσως δεν γινεται..........διοτι στο κυκλωμα απο την αντλια μεχρι την μπεκιερα υπαρχει ηδη καλης ποιοτητας βενζινη,ετσι μεχρι να καταναλωθει αυτη και να φτασει η νοθευμενη στα μπεκ θα πρεπει να δουλεψει το μοτερ κανα 10' πανω-κατω.Xμ μάλιστα... Ναι εγώ τις προάλλες παρατήρησα ΑΜΕΣΩΣ με το που ξεκίνησα από το πρατήριο που είχα βάλει βενζίνη αυτά τα περίεργα συμπτώματα που ανέφερα.
Ευχαριστω! -
Είναι γνωστό πρόβλημα τα μπουζοκαλώδια στο μοτέρ αυτό. Επίσης καλό θα ήταν να ελέγχατε αν είχαν λάδια οι κύλινδροι που μπαίνουν τα μπουζοκαλώδια. Όταν είναι βουτηγμένα σ'αυτό χαλάνε.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Αμεσως δεν γινεται..........διοτι στο κυκλωμα απο την αντλια μεχρι την μπεκιερα υπαρχει ηδη καλης ποιοτητας βενζινη,ετσι μεχρι να καταναλωθει αυτη και να φτασει η νοθευμενη στα μπεκ θα πρεπει να δουλεψει το μοτερ κανα 10' πανω-κατω.
Xμ μάλιστα... Ναι εγώ τις προάλλες παρατήρησα ΑΜΕΣΩΣ με το που ξεκίνησα από το πρατήριο που είχα βάλει βενζίνη αυτά τα περίεργα συμπτώματα που ανέφερα.
Ευχαριστω!Καλή συνέχεια.....
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Είναι γνωστό πρόβλημα τα μπουζοκαλώδια στο μοτέρ αυτό. Επίσης καλό θα ήταν να ελέγχατε αν είχαν λάδια οι κύλινδροι που μπαίνουν τα μπουζοκαλώδια. Όταν είναι βουτηγμένα σ'αυτό χαλάνε.Δεν το γνωρίζω αυτό, αλλά φαντάζομαι πως θα το έλεγξε. Μου έδειξε όμως που ήταν το πρόβλημα. Δείτε την συνημμένη εικόνα που σχεδίασα πρόχειρα. Στο σημείο που σας δείχνω είχε ανοίξει το ένα μπουζοκαλώδιο και έβγαζε σπινθήρες κατά την λειτουργία του κινητήρα. Και το θέμα είναι ότι πρόπερσι το καλοκαίρι είχα αλλάξει μπουζοκαλώδια!! Ο υπάλληλος με τα ανταλλακτικά μου είπε πως είναι φυσιολογικό μετά από 2 χρόνια να χαλάσουν, ωστόσο ο μηχανικός μου είπε πως δεν είναι καθόλου φυσιολογικό...
-
Για κάποιο λόγο κάνει μεγάλη αντίσταση και ο κεραυνός αντί να φτάσει στο μπουζί χάνεται στο δρόμο.
Τα μπουζί είναι καλά; -
Ναι τα μπουζί καλά ήταν, μάρκας NGK, ωστόσο τα αλλάξαμε και αυτά με καινούργια πλέον, μιας και κάναμε και το σέρβις γιατί έφτασε η ώρα.
-
’’Ο υπάλληλος με τα ανταλλακτικά μου είπε πως είναι φυσιολογικό μετά από 2 χρόνια να χαλάσουν, ... ‘‘
Ο φωστήρας υπάλληλος απεφάνθη ! Καμμιά άλλη χαζομάρα δεν ήξερε να σου πεί ;;;
-
Ο χρήστης LANCIANOS έγραψε:
’’Ο υπάλληλος με τα ανταλλακτικά μου είπε πως είναι φυσιολογικό μετά από 2 χρόνια να χαλάσουν, ... ‘‘Ο φωστήρας υπάλληλος απεφάνθη ! Καμμιά άλλη χαζομάρα δεν ήξερε να σου πεί ;;;
Ναι! Και συγκεκριμένα μου είπε ο μηχανικός μου ότι άντε να συμβεί αυτό άμα τα βγάζεις-βάζεις συνέχεια. Όμως έτσι χωρίς να τα πειράξεις καθόλου να χαλάσουν, δεν είναι καθόλου φυσιολογικό...
Άσε γεμίσαμε φωστήρες παντού... Κακώς που δεν σκέφτηκα για εγγύηση να του έλεγα, αν και μάλλον δεν νομίζω να είχαν πάνω από ένα χρόνο.
Νοθευμένη Βενζίνη;