-
Έχω υπόψη την εξής κατάσταση:
Γείτονας χρεοκοπημένος με χρέη σε όλες τις τράπεζες εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Η κόρη του έσπευσε να κάνει αποποίηση κληρονομιάς. Ο μακαρίτης είχε στην κατοχή του ένα καλούτσικο αυτοκινητάκι, το οποίο βασικά οδηγούσε η κόρη. Η κόρη δεν πρόκειται να το διεκδικήσει διότι θα κληρονομήσει και τα χρεη του πατέρα. Το τρέχον έτος σκέφτεται να το κυκλοφορεί, εφόσον έχει ήδη πληρώσει τέλη, είναι ασφαλισμένο κτλ.
Τι επιλογές έχει από του χρόνου? Φαντάζεται ότι δεν θα μπορεί να πληρώνει τελη κυκλοφορίας στο όνομα του μακαρίτη... επομένως κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει και να το αποσύρει? τι μπορεί να κάνει για να το κρατήσει? -
Γείτονας χρεοκοπημένος με χρέη σε όλες τις τράπεζες εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Η κόρη του έσπευσε να κάνει αποποίηση κληρονομιάς. Ο μακαρίτης είχε στην κατοχή του ένα καλούτσικο αυτοκινητάκι, το οποίο βασικά οδηγούσε η κόρη. Η κόρη δεν πρόκειται να το διεκδικήσει διότι θα κληρονομήσει και τα χρεη του πατέρα. Το τρέχον έτος σκέφτεται να το κυκλοφορεί, εφόσον έχει ήδη πληρώσει τέλη, είναι ασφαλισμένο κτλ.
Τι επιλογές έχει από του χρόνου? Φαντάζεται ότι δεν θα μπορεί να πληρώνει τελη κυκλοφορίας στο όνομα του μακαρίτη... επομένως κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει και να το αποσύρει? τι μπορεί να κάνει για να το κρατήσει? -
Εφόσον η άδεια είναι στο όνομα του μακαρίτη δεν νομίζω ότι μπορεί να το κυκλοφορεί νόμιμα στο εξής.
-
Η κόρη του είναι η μοναδική κληρονόμος; Δεν υπάρχει σύζυγος ή άλλα παιδιά;
Να δει αν το αυτοκίνητο μπορεί να περάσει στο όνομά της ως εξαίρετο από κληρονομιές κλπ. Στην περίπτωση του αποθανόντος πατέρα μου έγινε ακριβώς αυτό: η μητέρα μου πήρε το αυτοκίνητο στο όνομά της ως εξαίρετο από διαθήκες κλπ. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Να δει αν το αυτοκίνητο μπορεί να περάσει στο όνομά της ως εξαίρετο από κληρονομιές κλπ. Στην περίπτωση του αποθανόντος πατέρα μου έγινε ακριβώς αυτό: η μητέρα μου πήρε το αυτοκίνητο στο όνομά της ως εξαίρετο από διαθήκες κλπ.Βασικά είναι 3 αδέρφια, κανένα από τα 3 όμως δεν θα κάνει αποδοχή κληρονομιάς εξαιτίας των χρεών του θανόντος.
Αυτό που λες για το εξαίρετο κληρονομιάς νόμιζα ότι ίσχυε για καθημερινής χρήσης είδη, το νοικοκυριό που λέμε (π.χ. η μητέρα σου θα έπρεπε να συνεχίσει να ζει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, επομένως το τραπέζι, τα πιατα, το ψυγείο κτλ πανε στην κατοχή της).
Δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο μπορεί να θεωρηθεί ως είδος που είναι εξαίρετο απο κληρονομιά. Φυσικά το έκανε η μητέρα σου, αλλά εννοώ ίσως ο υπαλληλος Χ να το δέχεται και ο υπάλληλος Ψ να μην το δέχεται. Αν έχεις υπόψη κάποια σχετική εγκύκλιο ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να καθορίζει τη διαδικασία αυτή, μπορείς σε παρακαλώ να μου το στείλεις? -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Να δει αν το αυτοκίνητο μπορεί να περάσει στο όνομά της ως εξαίρετο από κληρονομιές κλπ. Στην περίπτωση του αποθανόντος πατέρα μου έγινε ακριβώς αυτό: η μητέρα μου πήρε το αυτοκίνητο στο όνομά της ως εξαίρετο από διαθήκες κλπ.Βασικά είναι 3 αδέρφια, κανένα από τα 3 όμως δεν θα κάνει αποδοχή κληρονομιάς εξαιτίας των χρεών του θανόντος.
Αυτό που λες για το εξαίρετο κληρονομιάς νόμιζα ότι ίσχυε για καθημερινής χρήσης είδη, το νοικοκυριό που λέμε (π.χ. η μητέρα σου θα έπρεπε να συνεχίσει να ζει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά, επομένως το τραπέζι, τα πιατα, το ψυγείο κτλ πανε στην κατοχή της).
Δεν ξέρω αν το αυτοκίνητο μπορεί να θεωρηθεί ως είδος που είναι εξαίρετο απο κληρονομιά. Φυσικά το έκανε η μητέρα σου, αλλά εννοώ ίσως ο υπαλληλος Χ να το δέχεται και ο υπάλληλος Ψ να μην το δέχεται. Αν έχεις υπόψη κάποια σχετική εγκύκλιο ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να καθορίζει τη διαδικασία αυτή, μπορείς σε παρακαλώ να μου το στείλεις?Το ίδιο ξέρω και γώ!!Και στο αμάξι,σίγουρα γίνεται αποδοχή κληρονομιάς.....από χήρα(άν υπάρχει) και παιδιά!!
-
ας το κυκλοφορει , κανεις δεν θα της πει τιποτα
-
Δυστυχώς δεν έχω κάποια εγκύκλιο ή κάποιο σχετικό έγγραφο που να αναγράφεται κάτι σχετικό.
Κληρονομιά από χρεοκοπημενο