-
Καλημέρα,
θέλω να αγοράσω αλυσίδες ή κουβέρτες για τζιπ και έχω ακούσει διάφορα και δεν ξέρω τελικά πως να κινηθώ. 'Αλλοι μου λένε ότι πρέπει να βάλω και εμπρος αλλά και πίσω, αλλοί λένε να μην βάλω κουβέρτες γιατί σκίζονται κτλ.Θα εκτιμούσα αν άκουγα γνώμες ανθρώπων που έχουν τζιπ και εμπειρία πάνω στο θέμα.
Ευχαριστώ και καλή χρονιά!
-
Καλημέρα,
θέλω να αγοράσω αλυσίδες ή κουβέρτες για τζιπ και έχω ακούσει διάφορα και δεν ξέρω τελικά πως να κινηθώ. 'Αλλοι μου λένε ότι πρέπει να βάλω και εμπρος αλλά και πίσω, αλλοί λένε να μην βάλω κουβέρτες γιατί σκίζονται κτλ.Θα εκτιμούσα αν άκουγα γνώμες ανθρώπων που έχουν τζιπ και εμπειρία πάνω στο θέμα.
Ευχαριστώ και καλή χρονιά!
-
που θα κινηθείς είναι το θέμα.πχ σε πάγο μόνο αλυσίδες.
-
Θα κινηθω σε σημεια με αρκετο φρεσκο χιονι.
-
Αλυσίδες κανονικές. Το καλύτερο θα ήταν και στους 4 αφού είσαι τετρακίνητος, αλλά αν έχεις μόνο ένα ζευγάρι τις βάζεις μπροστά για να έχεις τιμόνι και φρένα. Εξαρτάται βέβαια και από τον τύπο της τετρακίνησης. Αν είναι κατά βάσει πισωκίνητο, ίσως είναι καλύτερα να πάνε εκεί οι αλυσίδες γιατί εκεί θα έχεις την περισσότερη ροπή. Αν είναι 50-50 ή προσθιοκίνητο με μεταφορά προς τα πίσω, τις βάζεις μπροστά.
-
Αναφέρομαι σε Porsche Cayenne. Μόλις μίλησα με την αντιπροσωπεία και μου πρότειναν στους πίσω τροχούς. Βέβαια δεν μπορώ να πω πως εμπιστεύομαι απόλυτα τη γνώμη τους.
Βάση του συγκεκριμένου μοντέλου τι μου προτείνεις φίλε Realzeus ? -
Δες βασικα αν μπορεις να βαλεις αλυσιδες.......υπαρχουν καποιες διαστασεις ελαστικων και καποια μοντελα που βαζουν υποχρεωτικα κουβερτες!
-
Για τις δικες μου εχω βρει στο εμποριο και τα δυο
-
Γι' αυτο το αυτοκινητο και για τη χρηση που υποθετω οτι θα κανεις κι οι κουβερτες μια χαρα ειναι....
-
Ο χρήστης smartakis έγραψε:
Αναφέρομαι σε Porsche Cayenne. Μόλις μίλησα με την αντιπροσωπεία και μου πρότειναν στους πίσω τροχούς. Βέβαια δεν μπορώ να πω πως εμπιστεύομαι απόλυτα τη γνώμη τους.
Βάση του συγκεκριμένου μοντέλου τι μου προτείνεις φίλε Realzeus ?Λογικά το εγχειρίδιο σου αναφέρει τους καλύτερους συνδυασμούς. H Land Rover προτείνει στους πίσω τροχούς για το Discovery μου πάντως.
-
Τελικα εβαλα αλυσιδες στους μπροστα τροχους και σε περιοχη με πολυ χιονι και παγο δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα!
Καλη χρονια σε ολους!
-
Το διήμερο της Πρωτοχρονιάς το πέρασα στην ορεινή Ναυπακτία με αρκετό χιόνι και πάγο.Οι χιονοκουβέρτες είναι πραγματικά απίστευτες.Μπαίνουν και βγαίνουν σε ελάχιστα λεπτά και έχουν φοβερό κράτημα.Τόσο στο φρενάρισμα όσο και στις κατηφορικές φουρκέτες δούλεψαν άψογα.Το κυριότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνεις αν φοράς κάτι.Ούτε κραδασμούς ούτε σφίξε-τέντωνε.Την ίδια αίσθηση είχε και ο φίλος που ήμασταν μαζί με άλλη μάρκα χιονοκουβέρτα.Μάλλον θα πάρω άλλο ένα ζευγάρι για τους πίσω τροχούς και θα το κάνω άρμα το sx4.Μοναδικό τους μειονέκτημα οι χωματόδρομοι.Στη στεγνή άσφαλτο δεν έχουν πρόβλημα.αρκεί να πηγαίνεις σιγά.
-
ειδικά αν εχει περασει και γκρειντερ και εχει παρει το πολυ χιονι ειναι οτι καλυτερο για ασφαλτο....
Προσοχη μονο σε καμια 'ξεχασμενη' πετρα στους επαρχιακους.....
Αλυσίδες ή κουβέρτες σε τζιπ