-
Πως ηταν η πρωτη σας μερα με το καινουριο σας αυτοκινητο;
Ειχατε ανχος μη σας το 'χαρακωσουν'; βγαινατε καθε λιγο και λιγακι απ το σπιτι να το δειτε; περασατε ωρες ατελειωτες να το περιεργαζεστε;
-
Ειχατε ανχος μη σας το 'χαρακωσουν'; βγαινατε καθε λιγο και λιγακι απ το σπιτι να το δειτε; περασατε ωρες ατελειωτες να το περιεργαζεστε;
-
-
Το καινούργιο ποιό? Αυτά τα θέματα θα είχαν μεγάλη συμμετοχή πριν 7-8 χρόνια εδώ μέσα όχι τώρα!!!
-
διανύοντας την πρώτη εβδομάδα με το καινουριο αυτοκίνητο , εχω να δώσω μια συμβουλή...
οταν βγαινεται για καφε/φαγητο ποτέ μην παρκάρετε το αυτοκίνητο στο οπτικό σας πεδιο(ιδιαίτερα αν ειναι σε κομβική πλατεία -
Ποιο από όλα από τα καινούρια;;
Από όλα όσα έχω πάρει μου έχουν μείνει αξέχαστες οι παρακάτω πρώτες μέρες:
-
Peugeot 206 1600cc... Μόλις έφυγα από την εμπορία/συνεργείο Peugeot Ντάσιος, οδήγησα 1 χιλιόμετρο και έκανα αναστροφή και ξανά στην εμπορία γιατί το αυτοκίνητο όταν είχα ίσιο το τιμόνι πήγαινε αριστερά. Μου έβαλαν τις ζάντες αλουμινίου χωρίς ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση, γιατί το συνεργείο δεν είχε βουλκανιζατέρ. Με έστειλαν σε δικό τους βουλκανιζατέρ και αντί να μην με χρεώσουν, τελικά πλήρωσα και 20euro!!!!!
-
Opel Astra G Sport... Μέρα που έβρεχε έκανα παραλαβή. Καλύτερα. Βγήκα από την εμπορία, Μεσογείων Best Car, μποτιλιάρισμα, φανάρι και η βροχή έπεφτε. Και ξαφνικά βλέπω το καπό να βγάζει καπνούς...λες και είχε πάρει φωτιά. Πίσω ξανά στην εμπορία. Μου είχαν 'βουτήξει' στα πονηρά το μονωτικό κάτω από το καπώ και το είχαν βγάλει προς πώληση στα ανταλλακτικά, 150euro ευκαιρία... Έκαναν του κινέζους και το θέμα λύθηκε με καταγγελία στην OPEL HELLAS.
-
Mitsubishi Pajero Pinin... Είχα πάει σε εμπορία στου διαόλου τα κέρατα, Mitsubishi Παπράς στου Ρέντη. Έκανα παραλαβή, φεύγω και στο δρόμο βλέπω ότι το αυτοκίνητο είχε κάνει ήδη 43χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο με ίσιο το τιμόνι πήγαινε δεξιά... Ξανά πίσω, στην εμπορία όπου μου είπαν το θεϊκό: 'Αφήστε το και ελάτε αύριο να το πάρετε...' Έφυγα και πήγα σε φίλο στο Περιστέρι για ζυγοστάθμιση. Τα 43 χιλιόμετρα το αυτοκίνητο τα είχε κάνει μέσα στην Αθήνα γιατί το πηγαινοέφερναν από την εμπορία της Λεωφόρου Συγγρού μέχρι του Ρέντη οδικώς αρκετές φορές και μάλλον είχαν ανέβει σε πεζοδρόμια με αρκετή ταχύτητα Έλεος!
-
Suzuki Swift GTi 1996... Εμπορία Suzuki Pierros Αγία Παρασκευή. Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα και με ξενέρωσε από την 1η μέρα... Παραλαμβάνω μέσα στην τρελή χαρά, φεύγω και πάω να βάλω βενζίνη. Βάζω 5000δραχμές βενζίνη, να γεμίσει!!!! Όση ώρα έβαζε βενζίνη ο βενζινάς μου λέει:
'Καινούριο;'
'Ναι' του λέω...
Και μου πετά την ατάκα: 'Το προφυλακτήρα πότε πρόλαβες και τον χτύπησες;'
Και μου δείχνει ένα κομμάτι (περίπου 7cm x 3cm) του προφυλακτήρα πίσω, ψευτοβαμμένο με πινέλο!...
Καρδιακή προσβολή έπαθα.
Μπαίνω να φύγω και από τα νεύρα μου δεν είχα πάρει είδηση ότι παρόλο που έβαλα 5000δρχ βενζίνη, ο δείκτης βενζίνης δεν έπαιζε. Το είδε ο πατέρας μου και ξανά καρδιακή προσβολή...
Πίσω στην εμπορία/συνεργείο και εκεί έγινε το φοβερό:
'Αφήστε το για μία βδομάδα, γιατί πρέπει να βγάλουμε το ρεζερβουάρ να δούμε το φλοτέρ...'
Φεύγω επιτόπου για τα κεντρικά στον Σφακιανάκη Λ.Αθηνών, όπου μέσα σε δύο λεπτά το έφτιαξαν. Πως; Πήραν μία ματσόλα και βάρεσαν το ρεζερβουάρ και το φλοτέρ ξεκόλλησε...
Όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα δεν είχαν κανένα πρόβλημα... Ευτυχώς...
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποιο από όλα από τα καινούρια;;Από όλα όσα έχω πάρει μου έχουν μείνει αξέχαστες οι παρακάτω πρώτες μέρες:
-
Peugeot 206 1600cc... Μόλις έφυγα από την εμπορία/συνεργείο Peugeot Ντάσιος, οδήγησα 1 χιλιόμετρο και έκανα αναστροφή και ξανά στην εμπορία γιατί το αυτοκίνητο όταν είχα ίσιο το τιμόνι πήγαινε αριστερά. Μου έβαλαν τις ζάντες αλουμινίου χωρίς ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση, γιατί το συνεργείο δεν είχε βουλκανιζατέρ. Με έστειλαν σε δικό τους βουλκανιζατέρ και αντί να μην με χρεώσουν, τελικά πλήρωσα και 20euro!!!!!
-
Opel Astra G Sport... Μέρα που έβρεχε έκανα παραλαβή. Καλύτερα. Βγήκα από την εμπορία, Μεσογείων Best Car, μποτιλιάρισμα, φανάρι και η βροχή έπεφτε. Και ξαφνικά βλέπω το καπό να βγάζει καπνούς...λες και είχε πάρει φωτιά. Πίσω ξανά στην εμπορία. Μου είχαν 'βουτήξει' στα πονηρά το μονωτικό κάτω από το καπώ και το είχαν βγάλει προς πώληση στα ανταλλακτικά, 150euro ευκαιρία... Έκαναν του κινέζους και το θέμα λύθηκε με καταγγελία στην OPEL HELLAS.
-
Mitsubishi Pajero Pinin... Είχα πάει σε εμπορία στου διαόλου τα κέρατα, Mitsubishi Παπράς στου Ρέντη. Έκανα παραλαβή, φεύγω και στο δρόμο βλέπω ότι το αυτοκίνητο είχε κάνει ήδη 43χιλιόμετρα και το αυτοκίνητο με ίσιο το τιμόνι πήγαινε δεξιά... Ξανά πίσω, στην εμπορία όπου μου είπαν το θεϊκό: 'Αφήστε το και ελάτε αύριο να το πάρετε...' Έφυγα και πήγα σε φίλο στο Περιστέρι για ζυγοστάθμιση. Τα 43 χιλιόμετρα το αυτοκίνητο τα είχε κάνει μέσα στην Αθήνα γιατί το πηγαινοέφερναν από την εμπορία της Λεωφόρου Συγγρού μέχρι του Ρέντη οδικώς αρκετές φορές και μάλλον είχαν ανέβει σε πεζοδρόμια με αρκετή ταχύτητα Έλεος!
-
Suzuki Swift GTi 1996... Εμπορία Suzuki Pierros Αγία Παρασκευή. Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα και με ξενέρωσε από την 1η μέρα... Παραλαμβάνω μέσα στην τρελή χαρά, φεύγω και πάω να βάλω βενζίνη. Βάζω 5000δραχμές βενζίνη, να γεμίσει!!!! Όση ώρα έβαζε βενζίνη ο βενζινάς μου λέει:
'Καινούριο;'
'Ναι' του λέω...
Και μου πετά την ατάκα: 'Το προφυλακτήρα πότε πρόλαβες και τον χτύπησες;'
Και μου δείχνει ένα κομμάτι (περίπου 7cm x 3cm) του προφυλακτήρα πίσω, ψευτοβαμμένο με πινέλο!...
Καρδιακή προσβολή έπαθα.
Μπαίνω να φύγω και από τα νεύρα μου δεν είχα πάρει είδηση ότι παρόλο που έβαλα 5000δρχ βενζίνη, ο δείκτης βενζίνης δεν έπαιζε. Το είδε ο πατέρας μου και ξανά καρδιακή προσβολή...
Πίσω στην εμπορία/συνεργείο και εκεί έγινε το φοβερό:
'Αφήστε το για μία βδομάδα, γιατί πρέπει να βγάλουμε το ρεζερβουάρ να δούμε το φλοτέρ...'
Φεύγω επιτόπου για τα κεντρικά στον Σφακιανάκη Λ.Αθηνών, όπου μέσα σε δύο λεπτά το έφτιαξαν. Πως; Πήραν μία ματσόλα και βάρεσαν το ρεζερβουάρ και το φλοτέρ ξεκόλλησε...
Όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα δεν είχαν κανένα πρόβλημα... Ευτυχώς...
-
-
Storm να σε παρουμε για ποδαρικο ρε φιλε
-
Storm, φανταζομαι πως ο μηνας Δεκεμβριος θα ειναι δυσκολος και μοναχικος για σενα.Γιατι φαντασου τον κακομοιρο που θα σε καλεσει για ρεβεγιον στο σπιτι του,να αλλαξετε μαζι τον νεο χρονο,Μπρρρρρρ, ηδη εχω εφιδρωση ,και ταχυπαλμια...
Υ.Γ. Το ενδεχομενο να εισαι τριτοξαδερφος του Μητσοτακη,ισως θα πρεπει να σε απασχολησει σοβαρα.!!! -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Storm να σε παρουμε για ποδαρικο ρε φιλε- 1000000000000000000000
Bάλε γνωστό/ συγγενή να κάνει τις παραλαβές τις επόμενες φορές!!!
-
Τι μου θύμησες....
Καλοκαίρι 1998 παραλαβή καινούργιου Kia Sephia II 1500cc Παρασκευή μεσημέρι και αμέσως ταξίδι στο χωριό για ΠΣΚ (τώρα όχι μόνο καινούργιο δεν μπορούμε να πάρουμε αλλά ούτε και για ΠΣΚ μπορούμε να πάμε )
Φτάνω , παρκάρω και φωνάζω τη μητέρα να της το δείξω γεμάτος καμάρι (το πρώτο μεγάλης αξίας αντικείμενο που αγόρασα εξ ολοκλήρου με τον 'κόπο' μου μέχρι τότε) .
Εκείνη τη στιγμή ένα μικρό παιδί ακουμπάει με το ποδήλατο στο εμπρός δεξιό φτερό πάνω από το φανάρι και κάνει ένα λακουβάκι
Η μάνα στεναχωρήθηκε, κι εγώ λιγάκι αλλά της απάντησα : Δεν πειράζει άστο για το μάτι ... Δεν το έφτιαξα ποτέ και για 15 χρόνια και 200000 χλμ πιστεύω ότι εκείνο το λακουβάκι πρόσεχε το αυτοκίνητο και εμένα κατ' επέκταση από ατυχίες στο δρόμο.Για να απαντήσω στο ερώτημα :
Όχι δεν θα κοίταγα από το παράθυρο μην τυχόν γρατζουνιστεί κλπ -
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Storm να σε παρουμε για ποδαρικο ρε φιλε -
Ο χρήστης VALDERAMA έγραψε:
Storm, φανταζομαι πως ο μηνας Δεκεμβριος θα ειναι δυσκολος και μοναχικος για σενα.Γιατι φαντασου τον κακομοιρο που θα σε καλεσει για ρεβεγιον στο σπιτι του,να αλλαξετε μαζι τον νεο χρονο,Μπρρρρρρ, ηδη εχω εφιδρωση ,και ταχυπαλμια...
Υ.Γ. Το ενδεχομενο να εισαι τριτοξαδερφος του Μητσοτακη,ισως θα πρεπει να σε απασχολησει σοβαρα.!!!Τα τελευταία 45 χρόνια κάνω γιορτές μόνος μου... Γιατί άραγε;;;...
-
18 Αυγούστου 2006. Η Πάτρα άδεια και εμείς μόλις έχουμε παραλάβει το Passat απο την αντιπροσωπεία. Το παρκάρουμε το αυτοκίνητο μπροστά στο σπίτι (άδειος ο δρόμος φυσικά) και γίνεται το εξής συνταρακτικό. Ενώ οι δικοί μου είναι στο μπαλκόνι και πίνουν καφέ και έχουν φάτσα το αμάξι έρχεται η γειτόνισσα με ένα kaddett του 85 και ενώ είναι όλος ο δρόμος άδειος κάνει 15 μέτρα -χωρίς υπερβολή- όπισθεν και κοπανάει το Passat στο μπροστά προφυλακτήρα. Στη συνέχεια κάνει 1 μέτρο μπροστά και παρκάρει. Οι δικοί μου έμειναν κάγκελο αλλά ένας θείος μου που ήταν παρών της έριξε τέτοια γαμωσταυρίδια που το ζώο (γιατί περί ζώου πρόκειται) δεν είπε κουβέντα.
-
Μπορεί να το έκανε και επίτηδες.
Πάλι καλά που συγκρατηθήκατε... -
Το πρώτο δικό μου αυτοκίνητο το παρέλαβα 01/07/2014. Μέχρι τότε είχαμε και άλλα στην οικογένεια αλλά κανένα δεν ήταν δικό μου δικό μου. Yaris 1.4 diesel. Την μέρα της παραλαβής δεν πήγα να το πάρω εγώ , έστειλα τον πατέρα μου. Γύρισα από τη δουλειά το είδα παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι και το μόνο που έκανα ήταν να 'χαΪδέψω' λίγο την μπροστά αριστερή κολώνα του παρπρίζ, λέγοντας από μέσα μου 'πιστέυω πως θα τα πάμε καλά οι δυο μας'. Ανέβηκα στο σπίτι είδα λίγο τα χαρτιά του κτλ, έφαγα και μετά από καμιά ώρα λέω ας το πάω μια βόλτα. Το πήγα μια βολτίτσα έτσι να δώ λίγο πως είναι. Μου έσβησε και δυό φορές (πράγμα πρωτοφανές για μένα γιατί έχω οδηγήσει άπειρα αυτοκίνητα).
Στην συνέχεια πήγα το πάρκαρα πάλι και έφυγα μια βόλτα με τα πόδια. Την άλλη μέρα που ξεκίνησα να πάω στη δουλειά αντί να πάρω το δικό μου πλέον, πήρα το αμάξι του πατέρα μου. Για δυο μέρες δεν το πλησίασα, δεν το ένιωθα δικό μου... Τελικά από 04/07/2014 το χρησιμοποιώ κανονικά. Έχουμε απροβλημάτιστα 8.300 χλμ μέχρι σήμερα και τον θεωρώ σύμμαχο!
Δεν φανταζόμουν ποτέ τέτοια αντίδραση στην αγορά του πρώτου μου αυτοκινήτου , αλλά εκείνη την περίοδο ήμουν πιεσμένος και προβληματισμένος με διάφορα θέματα. -
Storm,
αδερφακι μου εισαι μαγικη περιπτωσηΤο πηρα Γεναρη του 2001. Πηγα με ενα φιλο, το παραλαβαμε, βγαλαμε τα ναυλον απο τα καθισματα να μη φαινομαστε γυφτοι, βαλαμε εαν 10χιλιαρο βενζινη (κουβαρνταλικια, αυτες ηταν εποχες), πηγαμε και πηραμε εναν αλλον φιλο και πηγαμε ταξιδακι στην Αρζεντίνα να φαμε μοσχαρούμπα ψητη μούρλια.
Τελικα ειδα οτι ο συνδυασμος 'πρωτο αυτοκινητο στην οικογενεια' και 'ταβερνες' οδηγησε σε αρκετα κιλα παραπανω.. .
-
μιλωντας για γκαντεμιες...σε φανοποιειο αντιπροσωπειας που δουλευε φιλαρακι εφεραν αμαξι που μολις το ειχε παραλαβει ο τυπας 2 λεπτα πριν..
ειχε στριψει την γωνια μιλωντας στο κινητο οτι 'μολις τα παρελαβε και ερχεται' ..το κλασικο με το κινητο να το στηριζει ο λαιμος...του γλυστρησε, εσκυψε να το πιασει και μπανγκ!!αλλαγη προφυλακτυρα!!
Πρωτη μερα με το καινουριο αυτοκινητο..