-
Ευχαριστω kospapad & mesastou
Ειναι για αυτοκινητο φιλου. Τελικα πηρε απο αλλο φιλο του ενα φορτιστη (δεν ξερω μαρκα μοντελο), τον συνδεσε με τη μπαταρία πάνω στο αυτοκινητο και ειναι σε φαση φορτισης. Του ειπε ο αλλος οτι θα φορτισει καμποσες ωρες και θα βγαλει φωτακι ο φορτιστης μετα αν ειναι ενταξει η μπαταρια ή οχι, κάτι τετοιο.
-
Τώρα που λέτε για μπαταρίες πάντως, τελικά η δικιά μου μια χαρά δουλεύει τώρα εδώ και καιρό... Παρότι ξεφορτίστηκε περιέργως με μόλις 2 μέρες ακινησίας και μετά την πλήρη φόρτιση δεν έπαιρνε και πάρα πολύ εύκολα, τώρα έστρωσε. Τι συνέβη, πως και γιατί, δε γνωρίζω. Η πιο λογική απάντηση είναι να ξέχασα κάτι αναμμένο, αλλά τι; Ούτε άφησα, αλλά το σημαντικότερο πως όλα κλείνουν με το που σβήσεις την μηχανή. Πάντως κανένα πρόβλημα προς το παρόν, ακόμη κι αν δεν περπατήσει κάποιες μέρες...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Τώρα που λέτε για μπαταρίες πάντως, τελικά η δικιά μου μια χαρά δουλεύει τώρα εδώ και καιρό... Παρότι ξεφορτίστηκε περιέργως με μόλις 2 μέρες ακινησίας και μετά την πλήρη φόρτιση δεν έπαιρνε και πάρα πολύ εύκολα, τώρα έστρωσε. Τι συνέβη, πως και γιατί, δε γνωρίζω. Η πιο λογική απάντηση είναι να ξέχασα κάτι αναμμένο, αλλά τι; Ούτε άφησα, αλλά το σημαντικότερο πως όλα κλείνουν με το που σβήσεις την μηχανή. Πάντως κανένα πρόβλημα προς το παρόν, ακόμη κι αν δεν περπατήσει κάποιες μέρες...Not so fast
Λαμπακι οροφης/ντουλαπιου/πορτμπαγκαζ πχ, δεν κλεινουν με το που σβησεις τη μηχανη. -
Χαχα όντως, αλλά ντουλαπιού δεν έχω, ενώ οροφής το έχω ρυθμισμένο ώστε να το ανοίγω εγώ χειροκίνητα. Τώρα για το πορτμπαγκάζ πάλι δε το νομίζω....
-
Πριν από λίγο πήγα να βάλω μπρος το αυτοκίνητο {xsara 1.6 2001}και η μπαταριά πάπαλα.
Την Κυριακή πρωί το είχα αφήσει στο ρελαντί για κάνα 20αρι λεπτά και το πήγα μια μικρή βόλτα.
Η μπαταρία είναι του 2012 solite 55ah.
Το αυτοκίνητο το 2013 ήταν ακίνητο για κανά 6μηνο είχε βγει η μπαταρία.
Μετά μπήκε πάλι πίσω της δώσαμε λίγο ρεύμα και πήρε αμέσως.
Από τον Ιούνιο 2014 μέχρι σήμερα η μπαταρία αποφορτίστηκε τελείως γύρω στις 5 φόρες.{3 λόγω συναγερμού,2 λόγω αρκετών ημερών ακινησίας}
Είχα πάει σε έναν ηλεκτρολόγο αρχές Αυγούστου και μου είχε πει πως η μπαταρία αντέχει ακόμα,να μην την αλλάξω.
Τώρα από την Κυριακή μέχρι σήμερα έπεσε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να πάρει μπρος;;;
Είναι στα τελευταία της η μπορώ να την σώσω;;;; -
Master Lalakis πολύ ωραίο όνομα
-
Ο χρήστης Master Lalakis'
Από τον Ιούνιο 2014 μέχρι σήμερα η μπαταρία [b έγραψε:
αποφορτίστηκε τελείως γύρω στις 5[/b:1xadyx5l] φόρες.{3 λόγω συναγερμού,2 λόγω αρκετών ημερών ακινησίας}Αυτή πέθανε! Τις μπαταρίες μολύβδου δεν κάνει να τις ξεφορτίζεις πολύ. Καλύτερα όταν αφήνεις το αμάξι για καιρό να αποσυνδέεις τη μπαταρία.
-
Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε alexeft.
Οπότε αύριο το πρωί πάω για μπαταρία.
Έλεγα μπας το γλύτωνα το 70αρι για κάνα δίμηνο ακόμα αλλά δεν..... -
Μόλις γύρισα απ' έξω, έπειτα από οδήγηση σε 'δρόμους' χαμηλής ορατότητας και με κατακλυσμό, πέφτοντας κάποιες φορές σε λακούβες, με το νερό να 'ρχεται με δύναμη στη μούρη του αυτοκινήτου και το παρμπριζ. Και θυμήθηκα μια φορά παλιότερα σε παρόμοια περίπτωση, την επόμενη μέρα δεν έπαιρνε μπρος (η μπαταρία τότε ήταν ολοκαίνουργια)!! Ελπίζω να μην έχω αύριο το ίδιο πρόβλημα. Απλά το σημερινό συμβάν μου θύμισε εκείνη τη μερα και θα ήθελα με αφορμή αυτό να ρωτήσω εάν μπορεί να επηρεάσει ξαφνικά την μπαταρία ένα... μπάνιο στους... δρόμους της χώρας.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Μόλις γύρισα απ' έξω, έπειτα από οδήγηση σε 'δρόμους' χαμηλής ορατότητας και με κατακλυσμό, πέφτοντας κάποιες φορές σε λακούβες, με το νερό να 'ρχεται με δύναμη στη μούρη του αυτοκινήτου και το παρμπριζ. Και θυμήθηκα μια φορά παλιότερα σε παρόμοια περίπτωση, την επόμενη μέρα δεν έπαιρνε μπρος (η μπαταρία τότε ήταν ολοκαίνουργια)!! Ελπίζω να μην έχω αύριο το ίδιο πρόβλημα. Απλά το σημερινό συμβάν μου θύμισε εκείνη τη μερα και θα ήθελα με αφορμή αυτό να ρωτήσω εάν μπορεί να επηρεάσει ξαφνικά την μπαταρία ένα... μπάνιο στους... δρόμους της χώρας.Tότε ήταν πρόβλημα της μπαταρίας καθαυτού; Να επηρεάσει το νερό και γενικά η υγρασία τα ηλεκτρικά ή τις επαφες στους πόλους ναι, κάτι που όταν αλλάξουν οι συνθήκες ίσως διορθωθεί, αλλά την ίδια την μπαταρία μου φαίνεται περίεργο. Οι λακούβες πάλι μπορεί, ίσως ξεκόλλησε κάποιο στοιχείο και βραχυκύκλωσε.
-
Δε ξέρω τι έφταιγε τελικά. Βάλαμε με καλώδια και μετά ήταν οκ. Απλά μου είχε κάνει εντύπωση. Τότε είχα φανταστεί ότι αποφορτίστηκε (για να πήρε με τα καλώδια), αλλά ποιος ξέρει, ίσως συνέβη και κάτι τέτοιο που λες...
-
edit: ευτυχώς σήμερα μια χαρά ήταν το αμάξι, παρά την... πισίνα που έκανε εχθες.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Δε ξέρω τι έφταιγε τελικά. Βάλαμε με καλώδια και μετά ήταν οκ. Απλά μου είχε κάνει εντύπωση. Τότε είχα φανταστεί ότι αποφορτίστηκε (για να πήρε με τα καλώδια), αλλά ποιος ξέρει, ίσως συνέβη και κάτι τέτοιο που λες...Η περίπτωση του βραχυκυκλώματος στη μπαταρία δεν είναι αναστρέψιμη, άρα δεν ήταν αυτό! Τώρα αν το νερό καταφερε και έφτασε την μπαταρία μέσα στην καυτή μηχανή και την 'έπνιξε', τι να πω! Η μπαταρία έχει μετρηθεί; Οι πολοί είναι σφιγμένοι; Καλό είναι να έχουν λίγο γράσο ή βαζελίνη πάνω, κάποιοι την έχουν πατήσει από τους πόλους!
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
edit: ευτυχώς σήμερα μια χαρά ήταν το αμάξι, παρά την... πισίνα που έκανε εχθες.Ε μωρέ, ανησυχείς κι εσύ χωρίς λόγο!! Το γουστάρουνε το μπανάκι τους που και που τα καημένα, σαν τα πουλάκια!!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
edit: ευτυχώς σήμερα μια χαρά ήταν το αμάξι, παρά την... πισίνα που έκανε εχθες.
Ε μωρέ, ανησυχείς κι εσύ χωρίς λόγο!! Το γουστάρουνε το μπανάκι τους που και που τα καημένα, σαν τα πουλάκια!!
Χαχαχαχα!! Ειδικά όταν τα βουτάς μέσα στο νερό σε λιμνούλες του δρόμου και σε κάτι πλημμυρισμένες γέφυρες, ακούς να σφυράνε............οι ιμάντες και να βγαίνουν ατμοί απο το καπό, έχει πολύ πλάκα!
-
Χαχαχαχα. Madwalker ναι οκ ειναι οι πολοι και η μπαταρία (ειχε μετρηθει). Χωρίς γράσσο-βαζελίνη, τι μπορεί δηλαδή να συμβεί; Άλατα;
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Χαχαχαχα. Madwalker ναι οκ ειναι οι πολοι και η μπαταρία (ειχε μετρηθει). Χωρίς γράσσο-βαζελίνη, τι μπορεί δηλαδή να συμβεί; Άλατα;Υγρασία, άλατα, οξείδωση που προκαλουν κακή επαφή!
-
Χμμ ευχαριστώ πολύ, θα το εφαρμόσω από δω και στο εξής!
-
Τα φώτα σας!
Ο κουνιάδος μου έχει ένα Mitsubishi Lancer 1.8 143hp (2010).Η μπαταρία είναι στα τελευταία της και θέλει να την αλλάξει.
Την κοίταξα και λέει : 55D 23L
Αυτό τι είναι;
Ο ηλεκτρολόγος του είπε να βάλει μια GLS. (πρώτη φορά την άκουσα)Εγώ πριν λίγες μέρες έμεινα από μπαταρία (scirocco 1.4 160hp).
Άντεξε 5 χρόνια και 8 μήνες, πάρα πολύ καλα. (EXIDE 12V 60Ah 480A EN)
Λόγω περιοχής (Δυτική Μακεδονία με πολλά -) παρήγγειλα και τοποθέτησα την VARTA Silver Dynamic 12V 63Ah 610A EN (D15).
Όχι ότι δεν ήμουν ευχαριστημένος από την προηγούμενη, αλλά θεώρησα ότι ήμουν για αυτή.Για το Mitsubishi πια είναι η συμβουλή σας;
Μπορεί να βάλει αυτή που έβαλα εγώ; -
ποσο κοστισε η varta?
Μπαταρία αυτοκινήτου...