-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πάμε πάλι: το λαμπάκι πίεσης δεν θα ανάψει αν πέσει λίγο η στάθμη και δεν είναι αποτελεσματικό για κάτι τέτοιο. Αν το χρησιμοποιείς ως ένδειξη στάθμης τότε κάτι κάνεις λάθος. Δεν αναφέρομαι σε σένα συγκεκριμένα, 2ο πρόσωπο γενικότητας είναι αυτό.ετσι οπως το διατύπωσες τωρα συνφωνω μαζι σου..
-
Σε ένα χρέπι που είχα μου είχε ανάψει σε παρατεταμένη στροφή αλλά έσβηνε αμέσως στην ευθεία.... Προφανώς το λάδι ήταν αρκετά λίγο ώστε στις στροφές να φεύγει μακριά από την αντλία λαδιού και να πέφτει η πίεση.
Σε άλλο χρέπι με τελειωμένα κουζινέτα που πλέον δεν κράταγε πίεση στο ρελαντί μέρα με τη μέρα (λίγο πριν ψοφήσει) ήθελε και πιο πολλές στροφές για να σβήνει το λαμπάκι!
Τυχόν υπαινιγμό του τύπου αν τα πρόσεχες δεν θα ήταν χρέπια κάνω πως δεν τον ακούω....! -
αλλαχτηκαν λαδια και φιλτρο και το προβλημα παραμενει. απο δευτερα αλλαζουμε βαλβιδα πιεσης λαδιου και αν παραμενει το προβλημα παμε για αντλια λαδιου.
χθες αλλαζοντας του λαδια ειδα οτι εχω στραβωσει το καρτερ , δηλαδη εχει μπει μεσα , που δεν το ειχα ξαναδει, βεβαια φετος οι ροδιες στους χωατοδρομους ειναι μεγαλες και εχει βρει απειρες φορες , λετε να σχετιζεται; να μη ρουφαει κανονικα ; να εχει στραβωσει η σωληνα που ρουφαει λαδια η αντλια; -
Ο χρήστης otso έγραψε:
αλλαχτηκαν λαδια και φιλτρο και το προβλημα παραμενει. απο δευτερα αλλαζουμε βαλβιδα πιεσης λαδιου και αν παραμενει το προβλημα παμε για αντλια λαδιου.
χθες αλλαζοντας του λαδια ειδα οτι εχω στραβωσει το καρτερ , δηλαδη εχει μπει μεσα , που δεν το ειχα ξαναδει, βεβαια φετος οι ροδιες στους χωατοδρομους ειναι μεγαλες και εχει βρει απειρες φορες , λετε να σχετιζεται; να μη ρουφαει κανονικα ; να εχει στραβωσει η σωληνα που ρουφαει λαδια η αντλια;Βγάλε το καρτερ και φτιάξτο .Μπορει να μην πηγαίνει λάδι στην πλευρά της αντλίας.
-
λες να αλλαξω και φλαντζα; αφου θα το ανοιξω που θα το ανοιξω;
καλημερα μπιλ -
αν βγαλεις το καρτερ καθαρισε το απο τις επικαθισεις που θα εχει μαζεψει, καθως και την σιτα απο το σωληνα αναρροφησης της αντλιας λαδιου
-
http://www.volkswagen.co.uk/owners/warn ... -oil-level
http://www.volkswagen.co.uk/owners/warn ... l-pressure -
μαλλον την κατσαμε την βαρκα . το αμαξι ειχε μεινει εκει που του ειχα αλλαξει λαδια και το ειχα βαλει λιγο μπροστα χθες . σημερα το πρωι του αλλαζω και τα μπουζι και βαζω μπροστα να το μετακινησω. και ακουω εναν μεταλλικο θορυβο απο τον κινητηρα , προσ στιγμη πηγε το μυαλο μου μηπως τα μπουζια δεν ηταν καταλληλα και χτυπαγαν τα πιστονια πανω , αλλα οχι προφανως ειναι θεμα λιπανσης ,το θεμα ειναι να μην εχουμε κανει μονιμη ζημια και θελει επισκευη . τωρα μενει ως εχει θα βγαλω το καρτερ να το φτιαξω και να δουμε αν εχει καμμια αλλη ζημια .ουτε ορεξη εχω και δουλειες αλλες εχω και ερχονται και καυσωνες, αι στο διαολο.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
μαλλον την κατσαμε την βαρκα . το αμαξι ειχε μεινει εκει που του ειχα αλλαξει λαδια και το ειχα βαλει λιγο μπροστα χθες . σημερα το πρωι του αλλαζω και τα μπουζι και βαζω μπροστα να το μετακινησω. και ακουω εναν μεταλλικο θορυβο απο τον κινητηρα , προσ στιγμη πηγε το μυαλο μου μηπως τα μπουζια δεν ηταν καταλληλα και χτυπαγαν τα πιστονια πανω , αλλα οχι προφανως ειναι θεμα λιπανσης ,το θεμα ειναι να μην εχουμε κανει μονιμη ζημια και θελει επισκευη . τωρα μενει ως εχει θα βγαλω το καρτερ να το φτιαξω και να δουμε αν εχει καμμια αλλη ζημια .ουτε ορεξη εχω και δουλειες αλλες εχω και ερχονται και καυσωνες, αι στο διαολο.Στείλε τον λογαριασμό στον
Κυκλοφορουν ακομα τα φιατ ουνο;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
χθες μεσα σε χωματοδρομους και χαλικοδρομους που κινειται το φιατακι αναψε το λαμπακι λαδιου, ωχ την εβαψα λεω . σε γουρνες η οπου υπηρχε κλιση εσβηνε και ξαναναβε στο ισιωμα.φτανω σπιτι , το αφηνω κανα μισαωρο και ελενχω.
η σταθμη λαδιων στη βεργα ειναι ενταξει. τι στο διαολο συμβαινει;
ειναι σε τιμινγκ να αλλαξω λαδια αλλα τι ρολο να παιζει αυτο; το λαμπακι δειχνει σταθμη λαδιου, η πιεση λαδιου;Είχα κι εγώ ένα ούνο που κάποια στιγμή μου έκανε κάτι παρόμοιο. Με ζεστή μηχανή τρεμόπαιζε το λαμπάκι του λαδιού. Άλλαξα τον αισθητήρα αλλά τα ίδια. Πήγα σε συνεργείο να μετρήσουμε πίεση. Με καλά ζεστή μηχανή ήταν πολύ χαμηλή στο ρελαντί και πηδούσε ψηλά αμέσως μόλις έδινα λίγο γκάζι!!! Συμβουλή από το συνεργείο 'περπάτα το όσο αντέξει και μετά πέτα το'!!!!
Σκέφτομαι κι εγώ λοιπόν το τυπικό δηλαδή φαγωμένα κουζινέτα και βγάζω το κάρτερ!!! Τα κουζινέτα ήταν μια χαρά!!!! Και τις πταίει λες;;;; Έχει ένα σωλήνα που τραβάει η αντλία λαδιού λάδι από το κάρτερ. Αυτός ο σωλήνας έχει ένα λαστιχάκι εκεί που ενώνεται με την αντλία, το οποίο φυσικά ήταν κατάξερο και μαζεμένο μετά από τόσα χρόνια!!! Το να τραβάει αέρα η αντλία από εκεί θα μπορούσε να δώσει ερμηνεία στα συμπτώματα. Το πλάκωσα λοιπόν στη σιλικόνη (εντάξει, απλώς όσο χρειάζεται για στεγανώσει) και το έδεσα και ..... γλίτωσα!!! Δεν ξαναάναψε λαμπάκι!!! Πήγε στην απόσυρση ... υγιέστατο!!!
Sorry για το λογύδριο αλλά το βρίσκω πολύ φανταστικό σενάριο!!! Ρίξε μια ματιά, μπορεί να το σώσεις!!!
λαμπακι λαδιου σε φιατ ουνο