-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Παρε οποιονδηποτε τετρακαναλο και θα κανεις τη δουλεια σου καλα! Δες ποιος εχει τα καλυτερα χαρακτηριστικα σε σχεση με τα λεφτα που δινεις και θα εισαι κομπλε.Ανάλογα βρε Γιώργο με το πόσα ηχεία έχει, πόσα watts είναι και τι θέλει να βάλει. Εγώ είχα 4χ100 και από το radio cd 4x50 έδινα στα δύο μπροστά 50w ήταν αν θυμάμαι, και στα δύο πίσω οβάλ 300w στο κάθε ένα έδινα από ένα κανάλι του 4κάναλου και τα δύο που απέμεναν των 100w πήγαιναν στα woofer που ήταν 450άρι. Αν ο άνθρωπος έχει δύο ηχεία απλά μπροστά και δύο πίσω μπορεί να χρειασθεί και έναν 2κάναλο 80άρι στο κάθε κανάλι και τα μπροστά να τα δώσει από το radio mp3. Το έχω παρατήσει το άθλημα, αλλά χονδρικά έτσι πάνε.
-
Τελικά έβαλα αυτό http://www.blaupunkt.com/us/nc/products ... ngle/4040/. Με κάλυπτει στα 2 βασικά κριτήρια που είχα θέσει: 1) θύρες για να ξεχάσω τα cd (έχει 2 usb, 1 sd, υποδοχή για ipod/iphone) και 2) διακριτική εμφάνιση (γιατί τα βγάζουν όλα με φωτάκια σαν disco δεν καταλαβαίνω).
Δεν έχει bluetooth αλλά δε με απασχολεί ιδιαίτερα, μια και απεχθάνομαι και αποφεύγω τη χρήση κινητού εν κινήσει. Η ποιότητα του ήχου αναβαθμίστηκε σε σχέση με την μονάδα της audi (κατασκευής grundig όπως είδα στα 'ψιλά' γράμματα) και είναι σαφέστατα πιο δυνατό, αν και δεν αποτελούσε ζητούμενο. Κύρια με ενδιέφερε να έχω πολλές ώρες μουσική διαθέσιμη - ειδικά για σημεία της ελληνικής επαρχίας που το ραδιόφωνο παίζει ανοησίες και μόνο. -
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Παρε οποιονδηποτε τετρακαναλο και θα κανεις τη δουλεια σου καλα! Δες ποιος εχει τα καλυτερα χαρακτηριστικα σε σχεση με τα λεφτα που δινεις και θα εισαι κομπλε.
Ανάλογα βρε Γιώργο με το πόσα ηχεία έχει, πόσα watts είναι και τι θέλει να βάλει. Εγώ είχα 4χ100 και από το radio cd 4x50 έδινα στα δύο μπροστά 50w ήταν αν θυμάμαι, και στα δύο πίσω οβάλ 300w στο κάθε ένα έδινα από ένα κανάλι του 4κάναλου και τα δύο που απέμεναν των 100w πήγαιναν στα woofer που ήταν 450άρι. Αν ο άνθρωπος έχει δύο ηχεία απλά μπροστά και δύο πίσω μπορεί να χρειασθεί και έναν 2κάναλο 80άρι στο κάθε κανάλι και τα μπροστά να τα δώσει από το radio mp3. Το έχω παρατήσει το άθλημα, αλλά χονδρικά έτσι πάνε.
Πανο μπορει να τα δωσει, αλλα δεν ειναι ιδια η ποιοτητα του ηχου σε σχεση με τη πηγη! Εγω ας πουμε θελω να βαλω παλι ενισχυτη στο αμαξι μονο και μονο για αυτον τον λογο!!!
-
ψάχνω φτηνό ΦΤΗΝΟ ΦΤΗΝΟ rcd ή και χωρίς cd (αρκεί να παίρνει κάτι σε usb/sd) για απλούστατη χρήση σε αμάξι δουλειάς.
Λογικά η αγορά θα γίνει από carefour/praktikerπαίζει καμια αξιόλογη πρόταση;
-
βρισκεις και απο 25 ευρω
αλλα τωρα για να γλιτωσεις 10-15 ευρω παρε κατι αξιοπρεπες
προτεινω κατι με τηλεκοντρολ.
τι αμαξι ειναι? -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
βρισκεις και απο 25 ευρω
τι αμαξι ειναι?kangoo mk1 επαγγελματικό
το τηλεκοντρολ τι να το κάνω ρε; -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
βρισκεις και απο 25 ευρω
τι αμαξι ειναι?kangoo mk1 επαγγελματικό
το τηλεκοντρολ τι να το κάνω ρε;Εντάξει όλο και κάτι θα βρεις να το κάνεις. Θα αλλάζεις κανένα κανάλι στην τηλεόραση, αν έχεις παιδιά δώσε το να παίζουν ε και αν θες μπορείς να το έχεις και στο αμάξι για αξεσουάρ
-
αλλαζεις απο το τιμονι
-
Σε ΜΧ5 2008 εχω βαλει τα εξης:
Pioneer P88rs
ανταπτορας iso για τη συνδεση της πηγης.
εργοστασιακη καλωδιωση μεχρι το φισακι ηχειων της Mazda
ανταπτορας για να μετατρεψει το φισακι ηχειων της Mazda σε απλα καλωδια (κατι τετοιο:)τα οποια εχω συνδεσει πανω σε crossover των Peerless Definition 6, και αυτα πανω του.
Το αποτελεσμα ειναι μετριοτατο. Τις πταιει?
α) το Pioneer P88 δεν μπορει να τα παιξει? (σε αλλο αμαξι εχω μια πολυ κατωτερη πηγη Pioneer να παιζει κατι οβαλ Pioneer και τα παιζει μια χαρα)
β) η εργοστασιακη καλωδιωση, οπου αυτη υπαρχει?
γ) η αθλια πορτα με μηδενικη μονωση?
δ) ολα? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σε ΜΧ5 2008 εχω βαλει τα εξης:Pioneer P88rs
ανταπτορας iso για τη συνδεση της πηγης.
εργοστασιακη καλωδιωση μεχρι το φισακι ηχειων της Mazda
ανταπτορας για να μετατρεψει το φισακι ηχειων της Mazda σε απλα καλωδια (κατι τετοιο:)τα οποια εχω συνδεσει πανω σε crossover των Peerless Definition 6, και αυτα πανω του.
Το αποτελεσμα ειναι μετριοτατο. Τις πταιει?
α) το Pioneer P88 δεν μπορει να τα παιξει? (σε αλλο αμαξι εχω μια πολυ κατωτερη πηγη Pioneer να παιζει κατι οβαλ Pioneer και τα παιζει μια χαρα)
β) η εργοστασιακη καλωδιωση, οπου αυτη υπαρχει?
γ) η αθλια πορτα με μηδενικη μονωση?
δ) ολα?Ψάξε τις φάσεις των ηχείων, αν είναι σωστά συνδεδεμένα τα ηχεία με τα X over και την πηγή, πάντα φασικά εννοώ, αν είναι λάθος τότε δεν ακούγονται σωστά.
-
Σωστος, αλλα ξεχασα να το γραψω και αυτο: τα midbass εχουν απο μια κοκκινη βουλα πανω σε ενα απο τα δυο συνδετηρακια τους και τα tweeter εχουν κολλημενα καλωδια πανω τους, το ενα εκ των οποιων στο καθενα εχει κοκκινη γραμμη. Υπεθεσα οτι αυτα με το κοκκινο υποδεικνυουν το +, και τα τσεκαρα και με μια μπαταρια οπου βαζοντας το κοκκινο στο + της μπαταριας και το αλλο στο -, το ηχειο κουνηθηκε προς τα εξω. Αρα, σωστα υποθετω οτι κοκκινο = θετικο?
οι συνδεσεις εχουν ελεγθει για τυχον λαθη στο θετικο και αρνητικο, βασισμενα στο απο πανω συμπερασμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σωστος, αλλα ξεχασα να το γραψω και αυτο: τα midbass εχουν απο μια κοκκινη βουλα πανω σε ενα απο τα δυο συνδετηρακια τους και τα tweeter εχουν κολλημενα καλωδια πανω τους, το ενα εκ των οποιων στο καθενα εχει κοκκινη γραμμη. Υπεθεσα οτι αυτα με το κοκκινο υποδεικνυουν το +, και τα τσεκαρα και με μια μπαταρια οπου βαζοντας το κοκκινο στο + της μπαταριας και το αλλο στο -, το ηχειο κουνηθηκε προς τα εξω. Αρα, σωστα υποθετω οτι κοκκινο = θετικο?οι συνδεσεις εχουν ελεγθει για τυχον λαθη στο θετικο και αρνητικο, βασισμενα στο απο πανω συμπερασμα.
Σωστά, τα x over έχουν τα ίδια σημάδια ?
Από το φυσάκι βγαίνουν σωστά τα + και πηγαίνουν στα + των ηχείων ?
Τα X over είσαι σίγουρος ότι ταιριάζουν με τα μεγαφωνάκια που έχεις ?
Είναι πακέτο ταιριαγμενα τα μεγάφωνα με τα X over ?Δοκίμασε να ενώσεις τα μεγάφωνα με την πηγή χωρίς τα X over, ακούς αλλαγή στον ήχο ?
-
Σίγουρα θα ακούσει αλλαγή στον ήχο, γιατί τα χ-over μειώνουν την ισχύ που πάει στα μεγάφωνα.
To p88rsii έχει τρελές ρυθμίσεις, μήπως έχεις «χαλάσει» κάτι; -
τα x-over ειναι των ηχειων (σετ), τα θετικα και αρνητικα ηταν καρατσεκαρισμενα αλλα θα τα ξαναδω μπας και ειμαι τοσο χαζος, το P88 ειναι σε ολα flat για το πρωτο ακουσμα (για το τσεκαρισμα του εγχειρηματος) οποτε αμφιβαλλω αν εχει χαλασει κατι απο ρυθμιση του.
πως θα συνδεσω τα διαιρουμενα ηχεια πανω στη καλωδιωση χωρις το x-over? Να βαλω μονο τα mid απ'ευθειας στη καλωδιωση που ερχεται απο τη πηγη?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
τα x-over ειναι των ηχειων (σετ), τα θετικα και αρνητικα ηταν καρατσεκαρισμενα αλλα θα τα ξαναδω μπας και ειμαι τοσο χαζος, το P88 ειναι σε ολα flat για το πρωτο ακουσμα (για το τσεκαρισμα του εγχειρηματος) οποτε αμφιβαλλω αν εχει χαλασει κατι απο ρυθμιση του.πως θα συνδεσω τα διαιρουμενα ηχεια πανω στη καλωδιωση χωρις το x-over? Να βαλω μονο τα mid απ'ευθειας στη καλωδιωση που ερχεται απο τη πηγη?
Πριν κάνεις αυτό αφού τα έχεις όλα φλάτ δοκίμασε τις ρυθμίσεις, ο χώρος του αυτοκινήτου είναι πολύ ηχοαπορροφητικός και η φλάτ ρυθμίσεις ακούγονται τελείως...φλάτ-.
Βάλε και το Loudness που είναι η φυσιολογική διόρθωση του αυτιού στις χαμηλές συχνότητες, ζωντανεψε το λίγο, άλλο οι φλάτ ρυθμίσεις στο σπίτι και άλλο μέσα στο αμάξι με τα τόσα τόσα ηχοαπορροφητικά υλικά, τα καημένα τα τζάμια δεν μπορούν να ανακλάσουν κάτι που ήδη έχει πνιγεί.
-
Sorry για το παιδεμα, απλα επειδη προσπαθω και εγω να σκεφτω που μπορει να εχει γινει μλκια, μου ερχονται στο μυαλο ενα-ενα. Αυτο που λες το εχω κανει, δηλαδη το εβαλα φλατ αρχικα για το πρωτο τσεκαρισμα, και τωρα εχω δοκιμασει να παιξω με τις ρυθμισεις, χωρις να καταφερω να φτασω σε 'ανεκτο' αποτελεσμα.
Αλλη ερωτηση, περι μονωσεων: γενικα αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι χρειαζομαστε
1ον ενα υλικο για τους κραδασμους, πχ
2ον ενα υλικο για μπλοκαρισμα των θορυβων, πχ
και 3ον σε μερικα σημεια ενα υλικο για απορροφηση των θορυβων (ή βελτιωση της ακουστικης?), πχ
Η απορια μου ειναι, τι, που και απο ποσο απο το καθενα βαζουμε. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι απο το πρωτο υλικο (κραδασμους) βαζουμε σε ολες τις μεγαλες φλατ μεταλικες επιφανειες (πχ μεσα απο το εξωτερικο κομματι της πορτας, μεταλικο εσωτερικο πλαισιο της πορτας, πατωματα κλπ) αλλα ΟΧΙ πληρης καλυψη.
δηλαδη κατι τετοιο θεωρειται υπερβολη:
ενω προτιμοτερο ειναι κατι τετοιο:
δηλαδη μερικη καλυψη με vibration damping, οπως φαινεται και στο παρακατω βιντεο το αποτελεσμα ειναι καλο
Απο εκει και περα, θελουμε πληρη καλυψη των επιφανειων απο οπου μπορει να εισερχεται θορυβος, με το 2ο υλικο, ωστε να δημιουργειται ενα ειδος 'ασπιδας' εναντι του θορυβου.
Παραδειγμα:
Εδω βλεπουμε οτι εχει καλυφθει ολο το εσωτερικο της πορτας με αυτο το γκρι υλικο, ωστε να ειναι ενιαιο το κλεισιμο της εναντι των εξωτερικων ηχων. Σωστο?
Επισης βλεπουμε οτι το υλικο αυτο εχει κλεισει και τη τρυπα του ηχειου. Αυτο σημαινει οτι ο μαγνητης του ηχειου ουσιαστικα θα το ακουμπαει και το υλικο θα σφραγιζει τη καμπινα του ηχειου (και ουσιαστικα θα τη περιοριζει στο χωρο που δημιουργειται μεταξυ της μαυρης πλαστικης βασης του ηχειου και του ηχομονωτικου).
α) Ειναι σωστο αυτο, ή πρεπει να κοψουμε πισω απο το ηχειο ωστε και το πηνιο να παιρνει αερα, και να εχει μεγαλυτερη καμπινα (= το συνολο της πορτας) το ηχειο?
β) Αν το κοψουμε και απο πισω, το αφηνουμε γυμνο να αντηχει στη πορτα (εχοντας πχ βαλει ακριβως απο πισω του κομματι απο το πρωτο υλικο),
γ) ή βαζουμε ακριβως απο πισω του κομματι απο το ΤΡΙΤΟ υλικο για ηχοαπορροφηση? Και αν ναι, τοτε το τριτο υλικο (αφρος) δεν εχει θεμα με υγρασια κλπ?
Τελος, τα ηχεια (ή οι μαγνητες μονο) πρεπει με καποιο τροπο να καλυφθουν απο νερα? Ειναι σιγουρο οτι οταν βρεχει θα σταζει νερο ακριβως απο πανω τους, το ειδα οταν τα εβαζα. Αν χρειαζεται,τοτε
α)να φτιαξω ενα 'καπακι' με το δευτερο υλικο (αφηνοντας το πισω μερος ανοιχτο, δηλαδη σκεπαζοντας το σασι του ηχειου μονο απο πανω),
β) να βαλω κατι τετοιο
γ) να βαλω το απο πανω αλλα να το κοψω ωστε να ανοιξει το ηχειο απο πισω του, και να καλυπτεται μονο το σασι απο πανω σαν καπακι, γιατι αμα το αφησω κλειστο πισω απο το ηχειο θα πηδηξει τον ηχο του?
-
Όσο περισσότερο βάζεις, τόσο το καλύτερο, το πρόβλημα είναι, πως στο εσωτερικό της πόρτας επειδή ο ήλιος βαράει και η θερμοκρασία ανεβαίνει, μπορεί να ξεκολλήσει το μονωτικό αν δεν είναι καλής ποιότητας.
Στη δεύτερη φωτογραφία, είτε δεν του έφτανε το υλικό, είτε βαριόταν να καλύψει όλη τη πόρτα.Ούτε foam είναι εύκολο και φρόνιμο να βάλεις, γιατί τραβάει υγρασία και κολλάει η λάσπη.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν αδιάβροχα.Επίσης, το μεγάφωνο πρέπει να έχει όγκο από πίσω, δηλαδή να «βλέπει» την πόρτα ο μαγνήτης, για να έχει λίγο μπασάκι.
Μιλάμε για διαιρούμενα χωρίς sub, έτσι;Πριν μπεις σε τέτοια περιπέτεια, δεν κάνεις σκάτζα τις πηγές μεταξύ τους, και ίσως και τα μεγάφωνα, αν είναι ίδιας διαμέτρου...;
-
Εσύ πας για χοντρές δουλειές, δεν μας τα είπες αυτά.
Μια ματιά εδώ δεν κάνει κακό.
Το Dynamat το ξέρεις ?
https://www.google.gr/search?q=dynamat& ... 80&bih=902
-
Το dynamat το ξερω αλλα ειναι γελοιωδως πιο ακριβο απο το Silent Coat, για το οποιο διαβαζω πολυ καλα πραγματα σε διαφορα fora. Και ξεκιναω χοντρες δουλειες γιατι τωρα που αποφασισα να κρατησω το ΜΧ5 (μετα απο 4 χρονια ), και κανοντας 2-3 ταξιδια τωρα τελευταια (= μεγαλες ταχυτητες για παρατεταμενα χρονικα διαστηματα) αποφασισα οτι δεν τη παλευω με το θορυβο. Δεν το κανω δηλαδη μονο για τα ηχεια.
@bass starlet.
η μερικη καλυψη ειναι προφανως για μικροτερο κοστος, το θεμα ειναι αν κανει δουλεια. Προφανως πληρης καλυψη (οσον αφορα το vibration damping παντα) θα κανει καλυτερη δουλεια, αλλα μηπως φτανουμε στην υπερβολη (δηλαδη διαρκως μειουμενη βελτιωση, οσο περισσοτερο βαζεις, γιατι τη πολυ δουλεια τη κανει ενα μικρο κομματι σοτ κεντρο)?
σκατζα πηγες εννοεις να δοκιμασω οπως ειναι τωρα τα ηχεια, με την εργοστασιακη? σκατζα μεγαφωνα υποθετω δεξια αριστερα τα mid?
-
Το silent coat σε τι τιμές παίζει?
Στάλθηκε από το LG-E975 μου
Car audio [#2]