Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Ισως επειδη δεν γνωριζεις καποιες παλιοτερες καταστασεις/συζητησεις κλπ ... Οι λογοι ειναι πολλοι και δεν ειναι του παροντος ... Επισης, σου λεει οτι οσοι κανουν αυτη τη στιγμη ενα καλο χρονο στην πιστα δεν ειναι απαραιτητα ετοιμοι οδηγοι αγωνων ταχυτητας.... κτλ
Τίμο, γιατί να μην μάθω κι εγώ για τις παλαιότερες συζητήσεις ; Επειδή μπορεί να ειπώθηκε κάτι, κάπου, κάποτε με κάποιον για το συγκεκριμένο θέμα πάει να πεί οτι έληξε ; Όσοι κάνουν έναν γρήγορο χρόνο στην πίστα, προφανώς και δεν είναι έτοιμοι οδηγοί αγώνων, έγραψε κανείς κάτι τέτοιο ; Ή μήπως οι οδηγοί αγώνων που έχουμε είναι όλοι αψεγάδιαστοι και απόλυτα ολοκληρωμένοι ;
Μια περιπτωση ειναι αυτη:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=15284&hilit=FMC
Ειναι μεγαλη κουβεντα το απο που και πως ξεκινησε και το πως προχωρησε/εξελιχθηκε.
Ασχετως αυτων ομως, σαφως δεν εληξε. Απλως καταλαβαινω την 'κουραση' των παλαιοτερων που εχουν δει 10 τετοιες κουβεντες, μια ανα καθε 'γενια' (πιο πριν ηταν η δικη μου 'γενια', τωρα η δικη σου, προφανως και παλιοτερα υπηρχαν κι αλλες 'γενιες' ...). Και κυριως μπηκα για να διευκρινησω, μην αρχισει παλι η κλασσικη ιστορια: οι αγωνιζομενοι απο τη μια που ειναι το pure blood και απο την αλλη τα ταλεντα που θα πανε χαμενα γιατι καποιοι δεν τα θελουν στα ποδια τους...
Μεγάλη πλειοψηφία αυτών των οδηγών, δεν ξεκίνησε ούτε με καρτ, ούτε με trackdays. Απλά τις παλιές καλές εποχές, έφτιαξαν ένα αγωνιστικό και έτρεξαν στην πρώτη τους ανάβαση/ταχύτητα/σπρίντ κτλ, ενώ πριν η μόνη βάση που είχαν πάνω στην αγωνιστική οδήγηση, ήταν οι βραδινές βόλτες στον Μερκούρη και στην Πεντέλη. Κάνω λάθος ; Βγήκαν όλοι σκάρτοι αυτοί οι οδηγοί ; Χρειάζεται να αρχίσουμε να αναφέρουμε ονόματα ;
Αυτό προσπαθώ να πω, οτι κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος οδηγός και απ'οτι φαίνεται o APR τελικά συμφωνεί μαζί μου, πως ένα παλικάρι που έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στην πίστα κάνοντας trackdays/timte attack, έχει θέσει κάποιες καλοδεχούμενες βάσεις.
Ε ναι, απλα θελει πολυ δρομο ακομα. Και το πιο δυσκολο κομματι του δρομου ειναι η στιγμη που γινεται το 'αλμα'. Μετα τα υπολοιπα νομιζω θα ερθουν μονα τους (θα στο επιβεβαιωσει καποιος πιο εγκυρος φανταζομαι...). Απλα για να γινει το 'αλμα' πρεπει προτιστως να το θελει 'ζεστα' ο υποψηφιος. Να μην λεει 'ελα μωρε τωρα, με τοσα λεφτα παω Ιταλια και τρεχω Mizano'. Γιατι αυτο μετα απο λιγο γινεται 'ελα μωρε, με τα λεφτα του time attack, καθομαι και κανω τουρισμο 3-4 μερες ακομα, δεν το χεζουμε και το Mizano τωρα...'
Ελάτε λοιπόν και στα trackdays, βγάλτε τα αγωνιστικά που σκουριάζουν στο γκαράζ για να κάνετε ένα shakedown για ξεμούδιασμα, μιλήστε με τα παιδιά και δείτε με τα μάτια σας τι επίπεδο υπάρχει εκεί έξω. Μου φαίνεται ώρες ώρες οτι έχει βγεί κάποιο συμπέρασμα για τους 'χομπίστες' απο το 2008 και απο τότε δεν έχουμε μπεί στην διαδικασία να δούμε μήπως έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. Θα είναι και καλή ευκαιρία για fine tuning του αγωνιστικού, ώστε να είναι έτοιμο για τον επόμενο αγώνα.
Τωρα αυτο κι αν ειναι μεγαλη κουβεντα. Δεν θα σου απαντησουν αυτοι που θα πρεπε νομιζω, αλλα για να δουμε...