-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Α!Και για rayban σπαστα που εγραψε καποιος πιο πανω,εχω κατι ντουζινες στο φυσικο καταστημα...
....Με polarised φακό.
Αρχαιο μοντελο,πολυ λιγα διαθεσιμα σε Luxottica Ιταλιας,και κανενα με πολωτικο φακο...
Εχω τα κοκκαλινα wayfarer,αμεσα διαθεσιμα,και μεγαλο μεγεθος...Κρίμα.
Δεν είναι για μένα τα κοκκάλινα. Μόνο αν μου τα χάριζαν. -
Κι εγώ έτσι έλεγα αλλά μου πάνε και στη φάτσα σου θα πηγαίνουν ακόμα περισσότερο τα folding wayfarer
Επίσης είναι πιο άνετα στο να τα φοράς ώρα σε σχέση με τα aviator,σήμερα τα χάρηκα ειλικρινά
-
Το κύριο πρόβλημα είναι πως μου τη σπάει το υλικό!
Γουστάρω μέταλο! -
Ναι μαζί σου και είναι ίσως και τα πιο όμορφα γυαλιά, αλλά δε τα τα ξαναπαιρνα παρόλο που τα είχα αμέτρητα χρόνια
-
Είμαι hardcore εγώ!
-
Δεν είναι γυαλιά ηλίου, αλλά μυωπίας... τέλος πάντων, ας μην ανοίγουμε νέο θέμα...
Δοκίμασα σήμερα ένα μοντέλο της persol που ζαχάρωνα στο internet. Στο πρώτο κατάστημα μου το έδιναν 189€ μόνο ως σκελετό. Πάω στο 2ο, δεν το είχε. Πάω στο τρίτο, 115€
Η πλάκα είναι πως το είχα παραγγείλει στο πρώτο, ευτυχώς χωρίς να δεσμεύομαι να το αγοράσω. Αύριο θα του τηλ να το ακυρώσω...ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ
Φακούς μάλλον essilor...
-
Ποια η διαφορά σε οπτικές ιδιότητες κρυστάλλων από πολυκαρβονικούς φακούς στα γυαλιά ηλίου, εξαιρούμενου του χαμηλού βάρους των δεύτερων?
-
Οι κρύσταλλοι νομίζω σε κάποιες χώρες έχουν απαγορευτεί για να μην τραυματίσουν σε περίπτωση πχ τροχαίου
Οι πολυκαρβονικοι είναι μάλλον χειρότεροι, αλλά ελαφρύτεροι και εξελίσσονται
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Φακούς μάλλον essilor...
Προτιμηστε τα essilor crizal FORTE,αν θελετε κορυφαιο φακο...ειναι λιγο ακριβος αλλα τα αξιζει...
Οι κρύσταλλοι νομίζω σε κάποιες χώρες έχουν απαγορευτεί για να μην τραυματίσουν σε περίπτωση πχ τροχαίου
Οι πολυκαρβονικοι είναι μάλλον χειρότεροι, αλλά ελαφρύτεροι και εξελίσσονται
Λαθος!Οι καλοι polycarbonate πχ essilor forte μιας και αναφερθηκε παραπανω,ειναι ΥΨΗΛΗΣ ευκρινειας φακοι,και πολυ καλυτεροι απο απλους οργανικους-πλαστικους φακους...
Πλεονεκτηματα:
Μεγιστη αντοχη στο σπασιμο-προτινεται σε σκελετος rimless-nylor(χωρις-με μισο πλαισιο)/12 φορες πιο ανθεκτικα απο απλα οργανικα 1,5 δεικτη.
Λεπτυνση με δεικτη διαθλασης 1,59 ιδανικα εως -4,00D.
100% αποροφηση UV.Τα κρυσταλλα παραγκονιζονται σιγα-σιγα λογω βαρους-κινδυνου σπασιματος,αλλα για πολυ υψηλες μυωπιες (>9,00DS) ειναι μονοδρομος...
Να αρχισω να χρεωνω τα χρησιμα posts σιγα-σιγα?
-
Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει πιο καθαρό φακό από Persol πάντως, δεν ξέρω τί φακό έχουν..Είναι λες και δε φοράς γυαλιά, απλά τα βλέπεις όλα πιο σκούρα. Το πιο κοντινό σε τόσο καθαρούς φακούς που έχω δοκιμάσει είναι τα clubmaster αλλά και πάλι δεν ήταν τόσο...
Επίσης έβαλα και κάτι gucci τις προάλλες τα οποία μου φάνηκαν εντελώς ψεύτικα σαν κατασκευή..
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Ακόμα δεν έχω δοκιμάσει πιο καθαρό φακό από Persol πάντως, δεν ξέρω τί φακό έχουν..Είναι λες και δε φοράς γυαλιά, απλά τα βλέπεις όλα πιο σκούρα. Το πιο κοντινό σε τόσο καθαρούς φακούς που έχω δοκιμάσει είναι τα clubmaster αλλά και πάλι δεν ήταν τόσο...Επίσης έβαλα και κάτι gucci τις προάλλες τα οποία μου φάνηκαν εντελώς ψεύτικα σαν κατασκευή..
Το παραπανω posts αφορα φακους λευκους για γυαλια ορασεως οχι ηλιου...
Τα persol ειναι οντως εξαιρετικα,τα rayban μην τρελενεστε...Τα gucci/dior κλπ ειναι κυριολεκτικα σαβουρα,απο τις ακριβες ομως...
-
-
-
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Πηρα αυτα πριν λιγες μερες.Φοβεροι φακοι και γενικα πολυ ευχαριστημενος.
6469 έτσι; Πολύ ωραία!
Ακριβως!!Επειδη εχω και ενα θεμα με τον ηλιο ειναι απο τα πιο 'ξεκουραστα' γυαλια που εχω φορεσει.
-
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Προς vaggman και οποιον αλλο ξερει:
Μια σύγκριση μεταξύ Maui Jim & Serengeti σε όλα τα επιπεδα?
Αξίζουν τα extra λεφτά που ζητάνε?Thnx
Καλες εταιριες και οι δυο,αν και η serengeti ειναι ακομη πιο ψαγμενη...,δεν συνεργαζομαι με καμια απο τις δυο διοτι οι τιμες τους στην Ελλαδα ειναι χ2,λογω αντιπροσωπειας...
Ριξτε και μια ματια στη vuarnet οι πιο ψαγμενοι,και ναι αξιζουν με το παραπανω τα €€€€ τους,ματια ειναι αυτα...+1
τα δικα μου τα εχω πολλα χρονια, εχουν φαει τρελη ταλαιπωρια, ποδηλασιες, ορειβασιες, οτι θες και οι φακοι ειναι καινουριοι ακομη
Με βολευει και τρομερα το χρωμα και η αισθηση στο ματι, αλλα και η εναλλαγη σε συννεφιες-λιακαδες, σκια-ηλιο.
Γενικα τα σπανε τα βουαρνε μου
Τα προσεχω βεβαια κιολας, παντα στη σκληρη θηκη τους τυλιγμενα με το πανακι οταν δεν τα φοραω.Ακριβώς τα ίδια έχω κι εγώ.... άριστος σε ποιότητα ο πολαριζέ φακός!
Όχι ότι έχουν πάθει κάτι, αλλά λόγω πολυκαιρίας θα ήθελα κάτι άλλο, αλλά δεν ξέρω με τι να τα αντικαταστήσω..... -
...με vuarnet φυσικα...τα ματια σου ειναι καλομαθημενα τωρα,οτι και να βαλεις θα σου φαινεται ψευτικο...
-
μια γνωμη γι'αυτά;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
μια γνωμη γι'αυτά;Μερικα κομματακια,που επεσαν στα χερια μου περσι,ειχαν ωραια ιδιαιτερα σχεδια,καλη ποιοτητα σκελετου,με φακους της σειρας...(ασφαλεις ωστοσο).
Αποψη μου ειναι οτι ειναι υπερεκτιμημενα,φετος δεν ξερω σε τιμες παιζουν,περσι ηταν πολυ ακριβα γι αυτο που επαιρνες...
Περί γυαλιών ηλίου...