-
εχετε υποψιν κανενα καλο και φθηνο φανοποιιο στην Πατρα?
-
Μετά από ατύχημα που είχα,βλέπω ότι το καπό δεν έχει σχεδόν καθόλου κενό με το δεξί φτερό ενώ έχει αρκετό κενό με το αριστερό.Επίσης ενώ η απόστασή του από το δεξί φανάρι φαίνεται να είναι η κανονική,από το αριστερό είναι πλέον τόσο μεγάλη που χωράει το χέρι μου.Από πιο μακριά φαίνεται πάνω από το σήμα της vw και το πορτοκαλί χερούλι που ανοίγει το καπό.
Οπότε μέχρι να τα βρουν οι ασφαλιστικές,σε τί μπορεί να οφείλεται το κενό?(έτσι για να περάσουν και οι 10 εργάσιμες ).Μπορεί να είναι μετώπη και να μη φαίνεται? Ή να φταίει η βάση του προφυλακτήρα? Ειδικά οι αποστάσεις από τα φτερά με προβληματίζουν.Ή μπορεί απλά από το τράνταγμα να θέλει ρύθμιση το καπό? -
Ετσι οπως το θετεις εχει στραβωσει το καπω σου απο τα νευρα.
Δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο καποιος φανοποιος να μπορεσει να το ισιωσει. -
βγαλε μια φωτογραφια
-
Μην ανησυχείς, έχει στραβώσει όλο το μπροστινό πάνω μέρος του αυτοκινήτου.
Ένας καλός φανοποιός θα το διορθώσει μια χαρά.Αν μάλιστα καθίσεις και τον παρακολουθήσεις να δουλεύει, θα διαπιστώσεις ότι όλα θα φέρει στη σωστή θέση τραβώντας τα με τα χέρια - δεν χρειάζεται μεγάλη δύναμη.
Απλά πρέπει να τα μοντάρει, να τα ξεμοντάρει, να τραβάει ότι χρειάζεται, να ξαναμοντάρει και να βλέπει αν χρειάζεται κι άλλη διόρθωση. -
Ναι ειναι μασιστας..
-
Σε αυτοκίνητο φίλου το μπροστά δεξί φανάρι έχει θολώσει απ'έξω και έχει και μια μικρή γρατζουνιά σχετικά ''βαθιά''. Υπάρχει κάποιο προϊόν δοκιμασμένο που να κάνει δουλειά?
-
οδοντοκρεμα.
-
Για όποιον ψάχνει καλό φανοποιείο στα νότια προάστια για επισκευή,γυαλισμα-κέρωμα ή βιολογικό καθαρισμό,κάνει καταπληκτική δουλεια το 'Πρότυπο' στην Αχιλλέως στο Παλαιό Φάληρο
-
Χριστος Ανεστη. Εχω το εξης θεμα. Μεγαλη δευτερα και ενω ημουν εξω απο το αυτοκινητο με ανοιχτη την πορτα γυρω στους πεντε ποντους και ενω περιμενα να σταματησει η κυκλοφορια να μπω στο αμαξι μου να φυγω ενας μαλακας με φορτηγακι για να αποφυγει ενα λεωφορειο απο το αντιθετο ρευμα εκανα δεξια και πηρε αμπαριζα εμενα και την πορτα με αποτελεσμα μια πορτα για πεταμα και μια κακωση στο χερι μου. Λογω τον ημερων και επειδη το αμαξι εμεινε ανοιχτο αναγκαστικα αλλαξα πορτα οδηγου με μεταχειριεμνη η οποια βεβαια ειναι σε αλλο χρωμα. Η πορτα εχει τοποθετηθει αλλα εκρεμει η βαφη της (φυσικα μεσα εξω). Επιεδη δεν ειχα ξαναασχοληθει με βαψιματα εχω τις εξης ερωτησεις.
1ον Ειναι καλυτερα να βγει η πορτα η να βαφτει πανω στο αμαξι;
2ον ειναι απαραιτητος ο φουρνος η οχι; Ο φαρνατζης που μου την εβαλε και αργοτερα θα την βαψει, λεει οτι δεν χρειαζεται φουρνος και μου εδωσε τιμη 130 ευρω για να την βαψει πανω στο αμαξι χωρις να την βγαλει και χωρις φουρνο. Εσεις τι προτεινετε και πως βλεπετε την τιμη;
3ον κανα καλο βαφεα σε δυτικα προαστια;
ΥΓ Μαλλον δεν θα αποζημιωθω απο την ασφαλιστικη και θα παμε δικαστικα. Ευτυχως που δεν εχασα και το χερι μου...
Παιδες ευχαριστω προκαταβολικα.
Αυτοκονητο opel corsa c. -
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
... μια πορτα για πεταμα και μια κακωση στο χερι μου...Η πόρτα για πέταμα και σύ τη γλίτωσες μόνο με μια κάκωση?
Πολύ τυχερός είσαι φίλε μου, ελπίζω να ξεμπερδέψεις γρήγορα.
Ο άλλος φταίει και παρόλα αυτά προτιμάει να πάει δικαστικά? -
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Ο άλλος φταίει και παρόλα αυτά προτιμάει να πάει δικαστικά?Πως ξέρεις ότι φταίει ο άλλος;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο άλλος φταίει και παρόλα αυτά προτιμάει να πάει δικαστικά?
Πως ξέρεις ότι φταίει ο άλλος;
Ναι τώρα που το λες ίσως έχεις δίκιο, αλλά προσπαθώντας να φανταστώ τη σκηνή μεροληπτώ υπέρ του πεζού!
-
Αν αυτός με το φορτηγάκι ισχυρισθεί (και γίνει πιστευτός) ότι ο ohristou ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν άνοιξε την πόρτα δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτε.
Και στα δικαστήρια πάντα λένε ψέματα.
-
Φιλε μου χωρις φούρνο πως θα την βάψει ?
Για να γίνει σωστή δουλειά πρέπει να βγει φυσικάΑν θες φαναρτζη με π
-
Λοιπον παιδια ολοι μου οι γνωστοι φιλοι και συγγενεις επαγγελματιες οδηγοι μου λενε οτι φταιει ο αλλος. ΟΜΩΣ ο νομος εχει αλλαξει. Ακομα και αν εισαι πεζος εξω απο το αυτοκινητο και εχεις εστω και 1 ποντο ανοιχτη την πορτα και πεσει αλλος πανω σου φταις εσυ. Ο ασφαλιστης μου μου ειπε οτι παλιοτερα ο νομος ελεγε οτι αν ησουν εξω απο το αυτοκινητο και επεφτε καποιος πανω σου η υπαιτιοτητα ειναι δικη του, αλλα πλεον εχει αλλαξει ο νομος. Η τροχαια μου ειπε τα ιδια οτι φταιω εγω και ας επεσε ο αλλος πανω μου ακομα και αν ημουν πεζος εξω απο το αυτοκινητο. Ο οδηγος του φορτηγου δεν ισχυρυστηκε οτι ημουν μεσα στο αυτοκινητο αλλα εκτος και ανοιξα την πορτα την ωρα που περναγε. Η νομικη προστασια περιμενει να παω ο φακελος μιας και λογω πασχα ειναι ολοι τα ζωα μου αργα. Και εκεινη ισχυριζονται οτι η υπαιτιοτητα ειναι δικη συμφωνα με το νομο αλλα περιμενουν να παει ο φακελος μιας και δεν ειναι ξεκαθαρη τελειως η υποθεση αφου δεν ανοιξα την πορτα μεσα απο το αυτοκινητο. Εμενα δεν μου στεκουν ολα αυτα καθως ο πεζος απο οτι γνωριζω εχει παντα προτεραιοτητα και η ευθυνει βαραινει καποιον μονο αν ανοιξει την πορτα απο μεσα απο το αυτοκινητο και οχι οταν ειναι εξω πεζος. Τωρα αν αλλαξε και αυτος ο νομος μπραβο μας.
Η ιστορια εχει ως εξης. Ημουν εκτος αυτοκινητου με κλέιστο και τον κεθρεφτη και ειχα ανοιχτη την πορτα γυρω στους πεντε ποντους κρατωντας την με το αριστερη μου χερι στην πισω μερια. Εγω ημουν μπροστα απο την πορτα στο υψος της μεσαιας κολονας του αυτοκινητου και περιμενα να σταματησει η κυκλοφορια για να μπρω στο αμαξι. Εκεινη την ωρα κατεβαινε ο φιλος μας με το φορτηγακι ενω ταυτοχρονα απο την αλλο ρευμα ανεβαινε ενα λεωφορειο. Ο μαγκας επειδη δεν χωραγε να περασει στο υψος μου εκανε ελιγμο προς τα δεξια για να αποφυγει το λεωφορειο και να περασει περνωντας ξυστα απο μενα και βρισκοντας με πρωτα στην πλατη. Εκεινη την στιγμη πηγα προς την πισω πορτα του αυτοκινητου κολλημενος στο αυτοκινητο οπως ημουν και δεν προλαβα να παρω το χερι μου απο την ακρη της πορτας το οποιο μου το αρπαξε μαζι με την ακρη της πορτας η ακρη της καροτσας του φορτηγου μπροστα που εξηχε απο το υπολοιπο αμαξωμα. Ο μλς δεν πηρε χαμπαρι και συνεχιζε παρασερνοντας την πορτα μαζι με το χερι μου που ειχαν μαγκωσει στην ακρη της καροτσας και σταματησε αφου του φωναζα για το χερι μου. Και ρωταω εγω τωρα δεν επρεπε να εχει αφησει αποσταση ασφαλειας απο μενα που ημουν πεζος και αφου δεν χωραγε δεν επρεπε να σταματησει να περασει το λεωφορειο και μετα να συνεχισει; Αυτος ισχυρηστηκε οτι φτανοντας στο υψος μου ανοιξα την πορτα για αυτο και βρηκε. Απο οσα ακουσα δεν ειπε οτι ημουν μεσα στο αυτοκινητο ουτε οτι δεν εκανε δεξια για να αποφυγει το λεωφορειο. Την αλλη μερα ειδα και λευκες γρατζουνιες (το χρωμα του φορτηγου) στον καθρεφτη που την ωρα του αυτχηματος δεν τις ειδα και δυστυχως επειδη εβρεξε και το αμαξι ηταν ανοιχτο αφου δεν εκλεινε η πορτα σκεπασα το αμαξι με κουκουλα και με το βγαλσιμο την επομενη μερα σβησανε. Οταν ηρθε ο πραγματογνωμονας της ασφαλιστηκης μου την μεθεπομενη μερα ειχαν αβηστει ομως το καθρεφτη τον ειχα βγαλει φωτογραφια με τις γρατζουνιες την προηγουμενη μερα αλλα δεν δεχτηκε να του τις δωσω και μου ειπε μονο αν τις ζητησει η ασφαλιστικη μου. Το γεγονος με το καθρεφτη το αναφερω γιατι αποδεικνυει ποσο ξυστε περασε απο μενα ο αλλος που βρηκε μεχρι και τον κεθρεφτη που ηταν κλειστος. ΔΥστυχως επεσα στην περιπτωση της περιπτωσεως. Το ποιος φταιει για μενα ειναι προφανες αλλα με τους αθανατους νομους μας ποτε δεν ξερεις. Δηλαδη παιδια αν υπαρχει οντως τετοιος νομος αν καποιος ειναι εξω απο το αυτοκινητο του με ανοιχτη την πορτα του εστω και ενα ποντο παρτε τον παραμαζωμα σκοτωστε τον και δεν τρεχει τιποτα, γιατι φταιει εκεινος. Τεσπα περιμενω να παει ο φακελος στην ασφαλιστικη να δουμε τι θα γινει γιατι πολλα δεν μου κολανε. Ο τυπας ισως να ειχε κανει δηλωση αλλα του ειπε καποιος εκει περα να μην το κανει γιατι εχει επαγγελματικο διπλωμα και θα του το αφαιρεσουν. Αν υπαρχει και κανας δικηγορος στο φορουμ να πει καμια αποψη καλο θα ηταν γιατι η ασφαλιστικη μου αφου δεν εχει ζημιες ο αλλον μαλλον με εχει κλασμενο.
Τωρα για τα βαψιματα που ρωτησα παραπανω περιμενω αποψεις. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν αυτός με το φορτηγάκι ισχυρισθεί (και γίνει πιστευτός) ότι ο ohristou ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν άνοιξε την πόρτα δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτε.Και στα δικαστήρια πάντα λένε ψέματα.
όχι μόνο, αλλά παρουσιάζουν και αυτόπτες (ψευδο)μάρτυρες
-
Καλημέρα στο φόρουμ!
140€ για ολική βαφή προφυλακτήρα είναι καλή τιμή? -
170€ για εμπρος-πισω πηρα πριν ενα μηνα απο συνοικιακο καταστημα στον Αλιμο. Vw Golf αυτοκινητο ασημι μεταλικο.
-
Καλησπερα παιδια.Ειχα προσφατα ενα ατυχημα με το αμαξι μου (Peugeot 206 1.6 Gti) και θα χρειαστει να αλλαχτουν φτερα και βαφη προφυλακτηρα.Επειδη το αμαξι θελει και κατι μαζεματακια στο υπολοιπο αμαξωμα(μου χουν κανει κλειδιες,γρατζουνιες,κατι σημαδια απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη κτλ κτλ) και επειδη τον αγαπαω τον Γαλλο μου και ειμαι και πολυ ψειρας με το αμαξι,αποφασισα να το παω καποια στιγμη για ολικη βαφη.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης.Το αποτελεσμα θελω να ναι καλυτερο απο το εργοστασιακο(πολλα αυτοκινητα ερχονται με 'φλουδα πορτοκαλιου') αν γινεται και γενικα το αμαξι να βγει αστερι.Δηλαδη δεν θελω ουτε τρεξιματα,ουτε μπιμπικια,ουτε διχρωμιες,ουτε ανομοιομορφιες στους αρμους.Οπως καταλαβαινετε ειμαι αρρωστος λιγο αλλα διατιθεμαι να πληρωσω για αυτο.Για να μπω στο προκειμενο θελω αν μου λυσετε τις εξης αποριες:
1.Τι αλλο να του πω να προσεξει του βαφεα(εκτος απο αυτα που ειπα πιο πανω)?
2.Ποιες ειναι μερικες κορυφαιες μαρκες χρωματων-βερνικιων ωστε να καταλαβω τι ποιοτητας υλικα θα χρησιμοποιησει?
3.Ποσο πιστευετε οτι πρεπει να δωσω για μια τετοια δουλεια?Να πω οτι το οικονομικο δεν ειναι θεμα(προκειμενου να παρω το αποτελεσμα που θελω,αυτο μετραει πανω απο ολα) αλλα μεχρι ενα λογικο πλαισιο.Π.χ δεν θα δωσω και 3000 για να το βαψω που λεει ο λογος.Και αν ξερετε και καποιον που να ναι μερακλης προτεινετε με π.μ.Βεβαια καταλαβαινετε οτι αν δωσω ξερω γω 1500 θα εχω και τις αναλογες απαιτησεις,αλλιως θα το βαφα με 800Ε.
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...